עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by chay1230,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD AC3 CRYSIS NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ל…

2. חג שמח אנשים. רגע לפניי שאני רוכש את המחשב, רציתי קצת לקרוא חוות דעת על המפרט. המחשב ישמש למשחקים בלבד. המשחקים שירוצו בעיקר הם : world of warcraft diablo 3 mafia 2 gta 5 counter strike source ועוד כמה משחקים קלים יותר יחסית. המפרט : מסך: [..] DELL ULTRASHARP LED 24" U2412M - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1468 מעבד: [..] INTEL 3570K : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.4Ghz - TRAY ₪1152 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-Z77X-UD3H-WIFI ₪1065 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 8GB (4GBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪278 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 5000 ש"ח ! ₪2245 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪105 מארז: [..]…

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  3. Started by `Ocraft,

אהלן חברי פורום יקרים, אני מחפש מחשב נייד שאוכל להריץ עליו לינוקס וללמוד את המערכת במקביל לעבודה מול נייח, ההנחה הבסיסית היא שהוא לא אמור לעלות הרבה כלל - מה דעתכם בנושא? והאם יש המלצה מסויימת למחשבים מסוג זה? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  4. שלום לכולם, יש לאחותי יום הולדת בקרוב, והיא ביקשה שאני אתקן לה את המחשב הנוכחי (מחשב ממש ישן - חד ליבה כלשהו, SDRAM במהירות 166MHZ וכ"ו...) וכשיידעתי אותה שהמחשב שלה גוסס וכדאי כבר להחליף אותו היא אמרה שאין לה כסף לזה כרגע והיא תדחה את זה (שזה קצת הכאיב לי) אז חשבתי אולי להפתיע אותה ולקנות לה מחשב חדש (חלקים וארכיב לבד) התקציב הוא עד 1000 שקלים, ודחוק - משמע, לחסוך עד כמה שאפשר. (אפשר לחרוג מ1000 שקלים - אבל מומלץ שלא) המחשב יהיה לשימוש כללי (היא לומדת עיצוב גרפי) והמחשב הנוכחי מלא בתוכנות Adobe למיניהם (ניסיתי להתקין את הגרסה האחרונה של התוכנות שלהם והHDD פשוט קרס) ככה שעיקר התוכנות הגרפיות יהיו שלל תוכנות Adobe מה שאני חייב בעצם זה: מעבד לום אם זיכרון RAM ספק אופציונלי …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ronenc,

אני רוצה לקנות טאבלט שיהיה זמין איתי בדרכים. יש פערי מחירים משמעותיים ואני לא מבין בסוג מחשב הזה. מבחינתי אני מסתכל ברשימה הזאת כאן http://www.ivory.co.il/%D7%98%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9D.html וזה לא אומר לי כלום. אני אשמח שמישהו יכוון אותי לדגם מומלץ או לפחות לדגשים שכדאי לשים לב אליהם כשאני קונה אותו. אני בכל מקרה אגיע לחנות שלהם לקנות ולא אזמין דרך האתר כדי להתייעץ שם עם מישהו שמבין

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם יש אפשרות אז לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,סרטים. -Fraps/live streaming ל World of warcraft -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Gta V, World of warcraft, Battlefield 3, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קיים Dell 2209wa -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - ללא ציוד היקפי. 4. האם…

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  7. Started by Shayb25,

שלום, חשבתי לקנות את המחשב הבא בארה"ב ולהביא אותו לארץ: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=457&Code=20938RU&category_id=C7563337D3E07CC4B84607F2E57AE7FD&AID=10383968&PID=4485850&SID=QXHFYhFxEeK0owLPAJ0Vwg0_yk8D3_0_0_0&CJURL=http%3A%2F%2Fshop.lenovo.com%2FSEUILibrary%2Fcontroller%2Fe%2Fweb%2FLenovoPortal%2Fen_US%2Fcatalog.workflow%3Aitem.detail%3FGroupID%3D457%26Code%3D20938RU%26category_id%3DC7563337D3E07CC4B84607F2E57AE7FD#techspecs א. מה דעתכם עליו? ב. האם יש אחריות בינלאומית? ג. אפשר למצוא אותו בארץ?

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  8. Started by fadiae,

שלום חברה, אני כבר הרבה זמן מחפש מחשב נייד לצרכי לימודים , משחקים, סרטים באיכות גבוהה ועבודה ממושכת של אינטרנט. אחרי כל החיפושים וקריאת סקירות באינטרנט התרשמתי משני המחשבים בכותרת . חיפשתי בפורום פה ולא מצאתי תשובה מספקת עד כה ולכן אני מבקש את חוות דעתכם. נתחיל בזה ששני המחשבים נראים לי ממש טובים , המחיר של שניהם נע בין 5K ל 5300 . ל ASUS אני מוסיף כ.זיכרון של 4GB כך שהוא יהיה שווה לDELL מבחינת זיכרון . כמובן לשני הניידים יש את אותו מעבד CORE I7 . ההבדל היחידי בין שניהם מבחינה חומרתית לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) זה הכרטיס הגרפי , ולפי מה שקראתי נשמע כאילו ההבדל הוא לא כזה גדול . להגיד את האמת אני נוטה יותר לכיוון הASUS מכמה בחינות , הראשונה מבינהם זו אי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by TheTNT.COM2,

אהלן, אני לפני קנייה של הדגם הזה, אחרי שקראתי עליו המון ביקורות טובות בחו"ל. והוא פחות או יותר יתאים לדרישות הסדונטיאליות שלי. העניין הוא שמדובר בדגם מ-2011, רציתי לדעת האם יש חלופה טובה יותר בתקציב זהה? (עד 4) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10613

10. שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג כבד תכני HD הקלטה ועריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase 5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed ,gta, cod ,BF3, HITMAN absolution -חשוב לי לשחק במשחקים אלו על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  11. Started by optimum,

בוקר טוב ושלום ברצוני לקנות מחשב נייד זול ולא יקר לצורך עבודה עם אינטרנט ואני משחק במחשב אחד בלבד לא יותר מזה battlefiled play4free משחק ברשת . רציתי לדעת אם המפרט זה הוא מפרט טוב בשביל שאני אוכל להריץ את המשחק תודה ואם זה מחשב טוב כמובן ושווה ש"ח 2400 מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit pre-installed w/CoA with reinstallation partition סוללה: 6 תאים מעבד: Intel Core i5-2450M 2.5 GHz dual-core processor מסך: 15.6-inch LED-Backlit TFT LCD widescreen display 1366 x 768 resolution, 16:9 aspect ratio 3.1 GHz Max Turbo Frequency 3 MB Intel Smart Cache, 5 GT/s DMI, Intel Hyper-Threading Technology זיכרון מטמון: 4 GB DDR3 RAM דיסק קשיח: 500 GB hard drive כונן:…

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  12. Started by gilliv,

שלום, כבר שאלתי כאן על מחשב עם דרישות מסויימות (למטרות צפייה בסרטים, מדיה, גלישה, תוכנות מתמטיות ואולי גם משחקים), אבל בעקבות התייעצות עם אחי החלטתי לשנות אותן: מסך: "15.6, עדיף רזולוציה 1920x1080 ולא TrueLife כונן קשיח: 500GB לפחות, יותר מ-1300MHz, רצוי 7200RPM; אפשרות ל-SSD מעבד: i5 או i7 יציאות: USB, HDMI כרטיס מסך ייעודי אחריות ל-3 שנים מבחינת המחיר עדיף שלא יהיה יותר מ-4500, אבל אני מוכן לשקול עד 5100-5200. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  13. Started by AvnerGo,

שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  14. Started by SupreMe,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב גיימיניג בתקציב גבוה של בסביבות ה7000-7500 שקל 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו (כמובן שלא חייבים) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-משחקים חדשים ומשחקים שעתידים לצאת הדורשים דרישות מערכת גבוהות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -…

• 5 תגובות
    • 642 צפיות
  15. Started by AvnerGo,

שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש לצורכי אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי full HD. אולי גם משחק אחד (למשל מדמה טיסה). הוצע לי i3 מהדור החדש דגם 3220 עם הגרפיקה המובנית. ראיתי שיש מעבד עם גרפיקה משופרת (גרסה 4000) בדגם 3225. האם זה אכן יהיה משמעותי עבורי בתור מי שלא ירכוש כרטיס מסך ייעודי? האם אולי כדאי בכלל ללכת לכיוון של מעבדי AMD ואם כן אז איזה דגם? תודה וחג שמח

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  17. Started by נדב15,

שלום רציתי לדעת מי משני המפרטים הכי טוב לעריכה ב-AVID, AFTER EFFECTS ומשחקים. אני די סגור על מה אני רוצה במפרט והמפרטים די דומים והשינויים מתבקשים רק בגלל ההיצע בחנויות. אני מודע שחלק מהרכיבים הם OVERKILL אבל זה כדי למנוע שדרוגים מאסיביים בעתיד. דווקא לגבי הזכרונות אני לא ממש מבין ואשמח להבהרות בנושא הזה. אם יש הצעות אחרות גם אשמח. אני לא מתכנן OC, שקט חשוב לי וגם הסביבה לא כל כך נקייה (כלב עם הרבה שיער) כך שאני מעדיף שהמארז לא יהיה שואב אבק. תודה מראש נדב המפרטים: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1533 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV …

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  18. שלום, אני צריך מחשב נייד לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD. רצוי גודל מסך 15" ומעלה. ללא מערכת הפעלה מותקנת. תודה רבה וחג שמח

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  19. Started by BakaNa,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, משחקים (בינוניים? נראה לי הכי כבד שאני ארצה להריץ יהיה בסגנון GW2 ו-TF2) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? נמוך P: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? צריך להספיק למקרה שכמה הרצאות ברצף אני אתקע בלי שקע לטעינה, אבל לא יותר מדי חוץ מזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI עדיף * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, לא יודע מה ההבדל בין הסוגים. * כונן CD/DVD? צורב? כונן כן צורב לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שאלתי כאן לפני חודשיים והמליצו לי על dell vost…

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  20. Started by ggilon,

שלום רב עבור ביתי תלמידת תיכון אני זקוק למחשב נייד 15.6". (בגלל בעיית מקום בחדרה) העיניין הוא שהילדה מתחילה להתעניין בתחום של עריכה גראפית ווידיאו ברמות בסיסיות (מתעניינת ואולי תתחיל ללמוד את זה בהמשך) בהנחה של תקציב בסביבות 2900 ש"ח מה ניתן להציע מבחינת מפרט שיוכל לשמש אותה בשנתיים הקרובות. גם מחשב Refurbish בא בחשבון. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  21. Started by din264,

יי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2200, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 2500. * מטרות המחשב? גלישה,סקייפ,סרטים . * גודל המסך? 13-15.6 . * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?רצוי אם אפשר שיהיה 7200RPM. גודל לא חשוב בלחץ 100 ג'יגה אני מנצל * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם ה…

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  22. Started by Xylene,

שלום, השאלה שלי היא כזאת. יש לי במחשב כרטיס מסך Radeon HD6870 אם אני קונה עוד אחד כזה ומחבר אותו למחשב, בכמה זה יאיץ לי את העיבוד הגרפי ומה יהיה ההבדל מבחינת הרצת משחקים?? תודה.

• 8 תגובות
    • 709 צפיות
  23. Started by idoj,

ולהגיד תודה רבה לפורום הזה,קניתי מחשב מפלצת לפני כמה ימים ולמדתי המון על איך להרכיב אותו לפי ההמלצות והסקירות של התותחים פה . אם לא אתם אני עדיין הייתי חושב שאייבורי היא החנות הכי טובה בעולם, תודה רבה שהצגתם לי את TMS,באמת אדירים. אני בטוח שאני עוד אלמד ממכם הרבה אבל באמת שרציתי להגיד תודה. תמשיכו להיות קול שפוי בתעשייה המשוגעת הזאת.

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  24. Started by kl00m,

שלום רב כמדי כמה שנים אני שב לפורום הזה על מנת לקבל עזרה בשדרוג המחשב, את המפרט הנוכחי הרכבתי בעזרתכם ב2008 והגיעה העת לעדכן אותו. המחשב מיועד בסופו של דבר לעריכת וידאו (בעיקר בתוכנת AVID). המפרט הנוכחי שלי הוא (אזהרה, מסע אל הפרהיסטוריה לפניך): מארז – Enermax Uber Chakra (יש לציין שהוא עדיין שקט להפליא) http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 ספק כח – OCZ OCZ500SXS 500W (גם הוא עדיין שקט במיוחד, שווה כל שקל) http://www.ocztechnology.com/ocz-500w-stealthxstream-power-supply-eol.html לוח אם - GIGABYTE GA-EP43C-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#sp מעבד – Intel Core 2 Quad Q9400 BOX http:/…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by tttig,

שלום, אשמח לעזרתכם: . מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי ה- first person shooter -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מה שתמליצו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…

• 1 תגובה
    • 626 צפיות

דיונים חדשים בפורומים