עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני כבר כמה ימים מנסה למצוא מפרט למחשב שישמש לצרכי עבודה בלבד, אמור לשמש כמחשב משרדי לכל דבר, שימוש נרחב בתוכנת אקסס. התקציב 1800 לא צריך ציוד היקפי ולא מסך(צריך מסך אבל זה בתקציב אחר יותר גמיש גם פה אני אצטרך המלצה למסך עם VALUE טוב לכסף כי התקציב עד 700 ש"ח). הבעיה שלי היא שאני תמיד בונה מפרט, מוסיף דברים שאני לא בטוח שצריך אבל בגלל שהמחיר שלהם הוא כלכך קרוב אני לוקח את היותר יקר ואין אני לא מצליח לרדת מ 2100 שקל בערך, לדוגמא מעבד I3-2120 - אני שם בהתחלה ואז אני רואה שמוסיפים 80 שקל מקבלים: I3-3220 זכרונות - סטיק אחד של 4G ב 110 שקל, לעומת 2 סטיקים של 2 שהבנתי שיותר טוב ב 190 שקל. לוח אם ג'יגהבייט H77-DS3H מול H77-D3H בתוספת קטנה. ספק 350 או 400 בתוספת קטנה. בקיצור מלא…

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם חייב לחרוב אז לא בהרבה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי למשחקי דפדפן\אינטרנט וצפייה בסטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by yamamoto,

האם זה אפשרי להחליף לכל מחשב נייד את ההרד דיסק לכונן SSD? או שצריך לבדוק משהו לפני קניה של נייד

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד asus zenbook prime ux31a. למחשב כונן SSD בנפח 128 ג"ב, ובנוסף יש לי כונן חיצוני בנפח 500GB. למחשב גם חריץ לכרטיס זכרון SD וזה מה שהעלה לי את המחשבה.. אם אני רוצה הגדלה "קלה" בשטח האחסון, אך בצורה קבועה, האם אני יכול לרכוש כרטיס SD בנפח 64GB ופשוט לדחוף אותו שם ולהשתמש בו לאחסון תמונות, שירים, וכו'? ככה זה גם לא נורא יקר וגם אני לא אצטרך להסחב תמיד עם הכונן החיצוני אלא רק כשאני אצטרך אחסון גדול. אם כן, איזה כרטיס בדיוק עליי לרכוש? ראיתי בmy memory שקיימים כרטיסי SD מסוגים שונים כגון SD, SDHC, SDXC.. מה ההבדלים ביניהם? האם כולם יעבדו? ואיזה יעבוד בצורה הטובה ביותר? תודה מראש לעוזרים..

5. Started by spider272,

כמה שווה המעבד E8500 שהיה אצלי 5 שנים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן, אני מדבר על גירסת ה- 105E להלן המפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20571&cf=zap המחשב יעלה 4K עם מערכת הפעלה, והוא מגיע עם מעבד חלש יותר, ללא טביעת אצבע, ללא מקלדת מוארת וללא רוזולוציה משופרת. מה שכן מקבלים זה רכיבים של 2012 והמבנה של latitude, שהבנתי שמדובר במחשב מאוד איכותי. בעקרון ההתלבטות היא בינו, לבין ה- e320 שממליצים עליו בחום בפורום - השימושים הם אומנם משרדיים, אבל אני נרתע ממסך של 13.3' מה גם שמדובר על דגם של שנה שעברה - שנחות בצורה משמעותית בכל הפרמטרים. השאלה היא, האם לדעתכם ה-1000 שח שווה את ההבדל? והאם הלטיטיוד נותן תמורה טובה למחיר גם "בגרסה המוחלשת"? תודה רבה.. !

7. Started by dan1123,

שלום לכולם - אני חדש פה.. אני מחפש מחשב להפקת מוסיקה לחבר, התקציב עד 5000 שקל. הוא עובד בCubase 5.5.3.. ואין לנו מושג מה צריך להיות חזק במחשב ( אני מניח שהמעבד והזיכרון ). בנוסף, הוא צריך כרטיס מסך עם יציאת HDMI שיחזיק טלויזיה 37 אינץ'. ( חשוב שתיהיה יציאת HDMI בגלל שלטלויזיה אין יציאת DVI ) וכמובן HDD 2 TB.. לא משנה של איזה חברה, אבל שמעתי שWD מוציאה הארד דיסקים טובים. אשמח לקבל מפרט כזה. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by LoopXXX,

* מטרות המחשב? אינטרנט, סרטי FHD, משחקים, הרצת תוכנות של מדעי מחשב * גודל המסך? 13-15 לא סגור על זה * משקל רצוי? לא משנה אם אפשר פחות אז מה טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 שעות עבודה יהיה מעולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא שידוע לי * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיחכמה שיותר גבוה, העדפה ל1 GIGA * כונן CD/DVD? צורב? האם בניידים זה עדיין שימושי כי בנייחים אפשר כבר להסתדר בלי זה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? הקנייה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש 1-האם יש כבר את IVY BRIDGE לניידים בחנויות כי לא ראיתי? שו…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Nachum987,

שלום לכולם, שנת הלימודים אוטוטו מתחילה ואני רוצה לרכוש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים ולשעות הפנאי, הדרישות הם כדלקמן: * מטרות המחשב? עבודה משרדית-עבודה מרובה עם יישומי אופיס, צפייה בסרטים באיכות HD וכמובן אינטרנט. * גודל המסך? 13.3-14 (לפי תקן של אולטרהבוק). * משקל רצוי? עדיפות למשקל נמוך ככול האפשר-היות ואשתמש בו לאורך יום הלימודים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות עבודה, עדיפות ל8 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * בלוטות? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כל קומבינציה קיימת אפשרית-דרושים לפחות 128GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * הא…

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  10. אהלן אנשים, ידידה טובה שלי מעוניינת לרכוש מחשב נייח חדש לשימוש ביתי. מדובר במחשב שמיועד לגלישה באינטרנט, מוסיקה, קצת סרטים [אפילו לא בטוח אם בHD, אבל נניח שכן] ומשחקי אינטרנט בסיסיים אולי יכולות בסיסיות להריץ sims3. התקציב הוא 2000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי ו\או מסך. ניתן לחרוג קלות מהתקציב עד 2500 ש"ח. רצוי כמה שקרוב לאזור ה2000. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  11. שלום רב, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד. כרגע יש לי מחשב של dell מסדרת vosrto ואני ממש מאוכזב. למרות הביקורות הטובות שקבלתי. משטח המגע של העכבר מאוד לא נוח לתפעול והמחשב גם התפרק לי בנסיעות. לפני זה היה לי את של LENOVO אך הצג עשה לי בעיות והמסך היה לי קטן מידי. אני צריך עזרה בהמלצה למחשב נייד עבור עבודות משרדיות בלבד , אני מקליד הרבה יש שימוש נרחב בתוכנות ואינטרנט. גודל המסך הקודם שהיה לי היה 14 אינץ' והיה לי פחות נוח להקלדות. לכן הגודל הרצוי 15 ומעלה. אין לי משקל רצוי. אבל בגלל שאני בתנועה אשמח למשקל שיהיה נוח לנשיאה. אין לי זמן סוללה מוגדר אבל אשמח אם יהיה ארוך להקלדות בנסיעות. כונן CD/DVD? צורב? - כן. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא יש לכם העדפה לחבר…

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מתכנת פה ושם בVisual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הסיבה העיקרית של המחשב, היא לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Armed Assault 2, Battlefield3, Crysis2 ,GTA4+EFLC, Guild Wars 2 וכל המשחקים החדשים שיוצאים כיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 6 תגובות
    • 776 צפיות
  13. Started by rotemshi,

המחשב הנ"ל בן שנתיים בדיוק, נקנה בארה"ב ואינו באחריות. לפני כחודש ובשימוש רגיל לחלוטין (על שולחן) המחשב נכנס לסליפ, ולא התעורר מעולם. כשניסיתי להדליק שומעים שהמאוורר מסתובב, ונורית הקאפלוק מהבהבת פעם בשלוש שניות בערך, פעם אחת באופן רציף. המאוור עדיין מסתובב. המחשב לא משמיע שום קול של עליית המערכת, לא נשמע שמשהו קורה בפנים. הלפטופ מחובר למסך חיצוני שהפסיק לקבל תמונה, וללא המסך החיצוני מסך הלפטופ כבוי גם כן. לפי האתר של HP נורית מהבהבת אחת משמע הלך הCPU http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=il&lc=he&dlc=he&tmp_geoLoc=true&docname=c01958828 אבא שלי פירק כדי לנתק את הזכרונות ולחברם חזרה, לא עזר. אני עשיתי איפוס מתח, הוצאתי את הסוללה ולחצתי …

14. Started by yamamoto,

אני טס בעוד שבועיים לברצלונה והחלטתי לקנות נייד זה יהיה הנייד הראשון שלי ולפי מה שהספקתי לבדוק הניידים זולים יותר בחו"ל בערך ב1500 שקל מה גם שיש שם דגמים שאין בארץ או שקשה להשיג כמו למשל samsung series 7 chronos בכל אופן אני מחפש מחשב עם מינימום 6 גיגה זיכרון ומעבד i7 (מוכן להתפשר על i5 אם חייב) מסך 15.6 לפחות עם רזולוציה גבוהה. ודיסק מהיר (לא חייב SSD אבל מוותר על נפח לטובת מהירות) מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה בעיצוב מינימלי אלגנטי ושלא ירגיש פלסטיקי מידי כמו chronos של samsung אני לא אוהב עיצובים מסיביים ומסגרת מסך עבה מידי אין לי צורך במערכת הפעלה אם זה עולה כסף אז מה דעתכם יש משהו שיתאים לי?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. * מטרות המחשב? בעיקר לימודים שיריץ סרטים באיכות נורמאלית ומישחקים ברמה של super meat boy פחות או יותר ושיחזיק 4 שנים לפחות * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 * משקל רצוי?כמה שיותר קל אך לא ככ קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB זה נראה לי סביר עדיפות לאחריות ל3 שנים בנתיים שמתי עין על dell vostoro 2520 שעולה לי עם מע"מ 2.2K או ThinkPade Edge E530 3259B13 של לנובו שעולה בסביבות ה 2.5K שווה או יש המלצות למשהו אחר?

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  16. Started by talrozenberg,

היי חבר'ה.. כרגע סיימתי להרכיב מפרט למחשב חזק . לוח אם Asus Maximus V Gene כונן קשיח Seagate Barracuda Green ST2000DM001 3.5" 2000GB SATA3 64MB *4 X זיכרון Patriot 8129MB DDR3 1600MHz CL9 כרטיס מסך GIGABYTE Radeon HD 7970 3072MB GDDR5 כונן Samsung DVD X24 SE-S084 מארז ללא ספק Gigabyte Sumo 4112 Black ספק כח Antec High Current Gamer 750W קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 מאורר למארז 120mm מעבד Intel Core i7-3820 Tray מה דעתכם ? . אני התלבטתי בעיקר בין המעבדים אם לקחת את ה3820 או 3930 קיי .. ההבדל במחיר ביניהם הוא משמעותי ולא ראיתי הבדל כזה גדול . ביניהם . כמו כן .. בקרב כרטיסי המסך ניצח אצלי ה7970 למרות שגם פה יש לי קצת סייגים אם ללכת על ה680 של אנוידיה .

17. בוקר טוב לכולם הרכבתי את המפרט מהמעט ידע שיש לי, אשמח אם תוכלו לתת חוות דעתכם עליו. עיקר העבודה היא מסחר בבורסה אשר דורשת עבודה עם 4 מסכים, בחרתי שני כרטיסי מסך של שתי יציאות (האם זו האופציה הטובה ביותר?), בנוסף האם יש מספיק קירור, הייתם ממליצים על רכיבים אחרים? התקציב היא לכל היותר 4500 כאשר זה אמור לכלול בתוכו מערכת הפעלה ואין צורך בציוד היקפי כלל. תודה מראש דודו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪956 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪55 לוח אם: MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI כמות: 1 - מח…

• 35 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. אהלן, לא יודע אם זה אפשרי- אבל אני מנסה לבנות מפרט למחשב קטן פיזית (בסגנון מק מיני), לעבודה משרדית (וורד, אינטרנט וכו'), ללא ציוד הקפי, אבל כולל הרכבה. (ממקום שיודע להתקין מערכת הפעלה ואופיס, לא כלול בתקציב כמובן). אני מניח שעיקר הקושי זה למצוא מארז מתאים- ואז להתאים לוח אם (וכונן פנימי). התקציב הוא בגדול עד 1500, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי בהתחשב בעלות הגבוה (כנראה?) של המארז, וההגבלות על הלוח אם. אני מניח שאפשר להגיע עד סביבת 2-2.5K, אבל אני מעדיף שלא.. תודה מראש! אביב

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 500 2. מה שימושי המחשב משחקים BF3 GTA5 AC3 Dishonored... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24", 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שאפשר... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, אני בונה מחשב מלא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, אבל רק מה ש TMS עושים (מני…

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  20. Started by motir,

.

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  21. Started by OranRoer,

אהלן,יש לי תקציב של 600 דולר למחשב חדש,אני מביא אותו מארצות הברית (לא משנה לי מאיזה חנות) גודל מסך 13-15.6 דיסק מעל 500 עדיפות ל750+ חשוב לי שיהיה לו מעבד חזק (אם אפשר לדחוף לו I7 זה יהיה מעולה-אבל מעדיף I5 עם כרטיס מסך נורמלי ולא המובנה של אינטל) המחשב בעיקרון לעבודה משרדית ולסרטים אבל אני רוצה שתהיה לו האפשרות להריץ משחקים על איכות סבירה למקרה שארצה. אשמח להמלצה ולינקים למחשבים מחנויות בארהב. תודה רבה רבה

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ-500 ש"ח, אם יש הצדקה משמעותית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, MMO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL2209WA -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? (בתקווה) גבוהות 3. האם…

23. Started by meidadraz,

עדכון - הורדתי את התקציב ל-4500 וויתרתי על מערכת הפעלה WIN7. עדכון 2- הוספתי מפרט שבניתי ב-TMS, אשמח לחוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי בתמורה שתתקבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, קצת עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד למשחקים כבדים! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגד…

• 5 תגובות
    • 737 צפיות
  24. Started by 1dOzZ,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל המשחקים החדשים שיוצאים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים לא. 4. האם…

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  25. Started by Alexkmr,

לחברה שלי יש מחשב נייד של HP 620. המחשב דיי ישן בן כ3 שנים, עבר הרבה העללויות. לפני חצי שנה הבטריה חדלה לתפקד, ועכשיו אנחנו משתמשים בו רק בעזרת חיבור ישיר לחשמל. אבל החיבור ממש לא יציב, ואם מזיזים קצת את הכבלים או המחשב המחשב נכבה. למשהו יש רעיון איך אני יכול לקבע את חיבור החשמל?

• 6 תגובות
    • 906 צפיות

דיונים חדשים בפורומים