עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by iair_m,

היי אנשים, אני מתעניין בקניית מחשב חדש. חשוב לי לציין שאני לא גיימר, המחשב מיועד לשימוש ביתי (סרטים, אופיס וכו, ומדי פעם משחקים אבל לא כבדים מאוד, כמו פרו אבולושן סוקר). אני שם פה מפרט עם ההצעת מחיר שקיבלתי משריון מחשבים (2 אופציות) ועוד אופציה של TMS. אשמח מאוד לעזרתכם, תגידו בבקשה אם נראה לכם טוב ושווה את המחיר. Intel Core Core i3-2120 4 X 3.3GHz 3MB 1333MHz LGA 1155 Box 609.00 1 GIGABYTE GA-P61-DS3-B3, Core™ i5/i7,DualDDR3 1066/1333,2XPCI-E,1GB S1155 389.00 1 LINKWORLD 81692 520W + 24pin, 80mm+120mm Fan, USB2.0,SATAPOWER,F.AUDIO ,BLACK 159.00 1 KINGSTON DDR3 PC-10600 1333MHZ 4096MB CL9 129.00 2 כונן קשיח WD Caviar® SE SATA II/III‎ WD10EZEX 1000GB 64MBWes…

2. מטרת המחשב קודם כל ללימודים עבודות משרדיות וגם להרצת סרטים באיכות ושיהיה חזק גם בשביל משחקים קלים גודל המחשב 14-15 אינץ משקל רצוי פחות מ2.5 קילו גודל כונן קשיח רוצה שילוב של ssd וhdd זמן סוללה כמה שיותר ארוך ראיתי שיש ultrabook שלפי היצרן מגיע ל10 שעות כניסות hdmi ,usb 3 power share, esata צורב? כן מערכת הפעלה ווינדוס 7 פרו/פרימיום כלול בתקציב עדיפות לכל הדברים החדשים מקלדת מוארת, מצלמה 2 מגה hd, עדיפות לdell הסתכלתי על כמה דגמים אפשריים העדיפות הם למחשבים שיותר דקים וקלים ועשויים מהחומרים החדישים על פני חומרה פצצה וכל סגנון הultrabook משך אותי השאלה אם הם באמת שווים את הכסף. http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=getItemDetail&Q=&sku=87…

3. Started by suga07,

היי כולם יש לי בעיה ואני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין מה מקורה.. לפני כחודש קניתי מחשב נייד של Asus חדש חדש ואני בקושי משתמשת בו.. ניסיתי היום פעם ראשונה להפעיל בו את אלבומי המוזיקה שלי אבל הכונן לא מגיב לדיסקים ולא מופיע שום סימן במחשב שלי. ממה זה יכול לקרות ? איך אפשר לסדר את זה בלי לקחת את המחשב לתיקון ? תודה

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  4. שלום רב, מחפש לקנות מחשב נייד שישמש לעברת זמן באבטשים. הדברים החשובים הם שהמחשב יכול להריץ משחקים (סבירים, לא כבדים ברמות מטורפות) + סרטים באיכות כמו שיותר גבוה (720P יהיה מספק). בנוסף חשוב לי שהמחשב יהיה כמו שיותר קל וסוללה סבירה. אשמח גם להמלצה אחרת על העברת הזמן (זה הדבר הכי הגיוני ונורמלי שמצאתי). תודה על העזרה והכוונה (חדש בתחום הניידים, כך שאפילו הסבר או כיוון יעזורו).

• 28 תגובות
    • 5.4k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, CRYSIS, COD, CS, NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by baruch28,

שלום אני צריך מפרט ביתי עד 2100 ש"ח ללא מסך וציוד היקפי השימושים לאופיס אינטרנט וקצת פוטו שופ מעבד - Intel® CoreTM i3 3225 Ivy Bridge קרור - Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 Asus דגם P8H61-M LX R2.0 צ'יפסט H61לוח דיסק קשיח - Western Digital 1TB 7200RPM 64MB Buffer זכרון - Kingston 4GB DDR3 1333MHz צורב DVD SONY X24 מארז Thermaltake V3 ספק כח A.PFC NAXN 450W ENERMAX

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  7. Started by MeDuZa,

3 מקשים מהמקלדת של המחשב הנייד שלי נתלשו ונשברו. איפה אפשר לקנות חדשים? מדובר על המחשב Vostro A860 (לא חייב בעברית).

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. Started by yony25,

שלום רב, * מטרות המחשב - אינטרנט, צפיה בסרטים וקצת משחקים קלים * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג (לא קריטריון קריטי) - אבל מעדיף שיהיה מעוצב יפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI יחובר המון לטלויזיה * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - HDD 500GB * כונן CD/DVD - לא קריטי * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, אבל חשוב מאד אחריות ל 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא, מעדיף לא HP (ניסיון רע איתם) כמו כן, מחיפוש נרחב מצאתי 3 מחשבים שאני שוקל לגביהם הדל חורג ב 100 שקל מהתקציב, האם שווה את זה ? asus x501A - 2899 NIS http://bug.co.il/prodtxt.asp?…

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  9. Started by Omer DA,

אני מתלבט בין 2 דגמים של DELL הראשון Intel® Core™ i5 3210M Processor, 2.5GHz - up to 3.1 GHz, 3MB Cache זיכרון6GB DDR3 1600Mhz (1 x 4096 MB + 1 x 2048 MB), Up to 8 GB כונן קשיח750GB (5400 Rpm) תצוגה15.6'' LED Backlit Display with True Life and HD resolution (1366 x 768) מאיץ גרפיIntel® HD Graphics 4000 והשני: Intel® Core i5 2450M Processor, 2.5GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB זיכרון4GB DDR3 1333Mhz (1 x 4096 MB), Up to 4 GB כונן קשיח640GB (5400 Rpm) תצוגה15.6'' HD WLED True-Life (1366x768) מאיץ גרפיIntel® HD Graphics 3000 כאשר המתקדם יותר עולה 3450 והפשוט יותר עולה 3145,השאלה היא האם ההבדל שווה את המחיר...אני עורך מדי פעם בפוטושופ שידועה כזוללת זכ…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by cron,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוליד וורקד (אני סטודנט) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, the witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1280X960. אבל אני מארגן מסך אחר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני גבוה 3. האם יש צורך בציו…

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  11. Started by Kirma,

צריך רק שילוש חדש (לוח אם, מעבד, זכרונות) על מנת לא לעבור על חוקי הפורום, מלאתי גם את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, PhotoShop. DreamWeaver, Sony Vegas, Eclipse א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 Crysis 2 Call of duty, far cry3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p …

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  12. Started by KusHniR,

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית.. אני מתחיל ללמוד מדעי המדינה וכלכלה * גודל המסך? ממש לא משנה לי.. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל ? האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( לא נראה לי.. * בלוטות? לא יזיק.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח. הגודל הסנטדרטי (חצי ג'גה ?) * כונן CD/DVD? צורב? DVD.. * כונן Bluray? אין ממש צורך... * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מפרט עם ומפרט בלי , בבקשה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא 1. מה ט…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by avive,

השאלה בכותרת, אני נוהג לשים את המחשב במצב שינה להכניס אותו לתיק ולנוע איתו, יכול להיות שיגרם נזק כלשהו לכונן הקשיח? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  14. Started by yaakovd,

שלום רב. אבקש עזרתכם בקניית מחשב, על פי הפרטים הבאים: 1. התקציב הוא 3,000 ש"ח. אין צורך לנצל את כולו, אפשרי לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מיועד לתכנות (Visual Studio וכד'), ומעט משחקים. בזירת המשחקים, אני רוצה חווית משחק סבירה ב-SimCity הבא. המסך שלי הוא בגודל 22", תיתכן הגדלה עתידית בכמה אינצ'ים או הוספת מסך בגודל דומה. 3. ללא ציוד היקפי. 4. ללא כונן אופטי. 5. כונן SSD SATA 3 128 GB (ומעלה) עם לוח אם תואם - חובה. 5.1. ללא כוננים קשיחים נוספים (יש כמה ברשותי). 6. השקט חשוב, וכל המשתיק הרי זה משובח. 7. לא מתוכנן OC. 8. אין העדפת חנות ספציפית (אשמח להמלצות). 9. ללא מערכת הפעלה ותוכנות. רוב תודות למסייעים!

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  15. Started by portalos,

מהם הדרישות או ההעדפות שיש לקחת בחשבון אם רוצים להתקין VM, כחלק משימוש המחשב, שבסיסו לשימוש ביתי פשוט למדי אני מניח שזיכרון - אבל כמה? הכוונה לא למשהו מסובך - כלומר מערכת ההפעלה תהיה Win7 וה-VM יהיה עבור Win98

• 0 תגובות
    • 507 צפיות
  16. שלום! אני מתחיל לימודים באוניברסיטה ומעוניין לקנות מחשב נייד חדש ללימודים ובנוסף גם למשחקים, אמנם יש לי תקציב מסויים אבל השאיפה היא למקסימום ביצועים עם משחקים, אני לא מבין מאוד במחשבים ובייחוד לא בניידים ולכן אשמח לעזרתכם *אני כן מוכן לזוז 500 לכאן ולשם אם יש משהו טוב * מטרות המחשב? עבודה משרדית (לימודים), אינטרנט, משחקים (כבדים) , צפיה בסרטים * גודל המסך? מ אינץ'15 זה סבבה * משקל רצוי? שלא יהיה יותר מ3 קילו אני מניח אבל כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל האפשר (אני אהיה הרבה בנסיעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא נחוץ * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל אני מניח חצי טרה לכל הפחות... * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן וצורב גם לא יזיק * כונן Blu…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  17. שלום חברים. שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון. ככל הנראה זה יהיה הנדסת מכונות. אני צריך לקנות מחשב נייד כי אני אגור במעונות ואני אמות משעמום בלי נייד. מכיוון שאני צריך במילא לקנות אז חשבתי לקנות כבר טאבלט, ולכתוב בו במקום בקלסרים ומחברות. לפני כמה שנים היה לי טאבלט של HP וזה מאוד נוח לשימוש הזה בלימודים. הדגם שחשבתי עליו הוא הלנובו X230 טאבלט. ופה מתחילה הבעיה. בארה"ב מחירו סביבות ה1100-1300 דולר, תלוי באופציות שאני בוחר. בארץ מחירו בערך פי שתיים, כמעט 9 אש"ח. אני בכלל לא מבין למה יש פערים כאלה, הניידים הרגילים יחסית זולים ולא רחוקים שנות אור ממחירם בחו"ל, לעומת זאת הטאבלט הבדל שמיים וארץ. באמת אין לי ברירה אלא להזמין מחו"ל? או שיש בארץ חנויות …

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  18. מטרות המחשב? שימוש משרדי, תכנות, עריכה גראפית * גודל המסך? 14-15 אינצ' * משקל רצוי? מתחת ל2.5 קילו, רצוי מתחת ל2. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא אבל עדיפות לאם יש יציאות HDMI וכו' * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר, יותר טוב... כעיקרון 300 GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני יודע ש-DELL מאוד טובים במחשבים ניידים אבל אני לא מתיימר לדעת יותר טוב מכם :-) תודה רבה!

19. שלום. אחרי שהמחשב שלי החזיק מעמד יפה מאוד 5 שנים, אתמול הוא אמר להתראות כאשר הספק שלו עבר לצד השני. אני חושב שהגיע הזמן להשתדרג למפלצת חדשה. קראתי את המדריך בנעוץ של הפורום (מדריך נהדר), ואני אכוון את הצרכים שלי לפי המדריך פחות או יותר. נתחיל בתקציב. המספר ששמתי הוא 8,000 ש"ח, אבל זה סוג של גבול עליון. אם יש צורך להגיע למחיר זה בסדר, אבל לא מפריע לי לחסוך. השימוש העיקרי של המחשב הוא גיימינג כבד. אפשרות לשחק משחקים חדשים בתאריך ההשקה שלהם זה חשוב ביותר. בנוסף, אני מעוניין שהמפרט של המחשב יהיה תואם hackintosh, לצורכי פיתוח אפליקציות. אני לא מעוניין לקנות Mac במחיר אסטרונומי. אני גם צריך את המחשב לפיתוח אפליקציות. בשביל זה צריך OSX, אבל אני לא בטוח איזה פתרון עדיף, hackintos…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by amoskata,

שלום חברים, אני קונה השבוע מחשב נייד לצורכי לימודים. אשתמש בתוכנות גרפיות דוגמת AUTO CAD המליצו לי על מחשב Lenovo IdeaPad Z580 2151 מה אתם חושבים, מבחינת ביצועים ומבחינת אמינות ועמידות, האם הוא יתקלקל לי כמו בCQ61 של COMPAQ שהיה לי במשך 3 שנים והלוח אם שלו נפטר.. והאם יש הצעות אחרות. אשמח לעזרתכם האדיבה.

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  21. Started by Bori4ka,

שלום חברים אני צריך מחשב נוסף יחסית למשחקים בתקציב 2300 פחות או יותר בניתי משהו כזה מעבד: [..] INTEL 2310 : CORE I5, S1155, 2.9Ghz - TRAY ₪823 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H61M-S2PV-B3 ₪309 זיכרון: [..] ADATA XPG GAMING SERIES 4096MB DDR3 1600 CL9 1.5V - זמין במלאי ₪136 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GT630 2GB DDR3 - RETAIL ₪357 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪105 מארז: [..] COOLERMASTER CMP-350 + CM 400W PSU ₪263 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪434 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪79 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2506 מה דעתכם מה אפשר לשפר לתקן? בברכה

22. Started by ARIKARCH14,

שלום, מבקש לקבל עזרה בהרכבת מפרט למחשב אדריכל בעלות של 6000 ש"ח שיתאים לעבודה בתוכנות הבאות: אוטוקאד סקצ'אפ - לפעמים עבודה על מודלים כבדים וקצת עבודת רינדור. פוטושופ - לעיתים עבודה על קבצים גדולים של 300-500 מגה. אשמח למערכת מבוססת מעבד אינטל.

23. Started by ym586,

דרישות לפי חשיבות: 1. שיריץ פוטושופ בצורה נורמלית (אם יש כזה דבר...) 2. משקל קל יחסית 3. זמן סוללה סביר (4 שעות) 4. גודל מסך 14 אינץ' השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואופיס וכמובן הפוטושופ. גודל הארדיסק לא בעל חשיבות רבה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  24. Started by omrygal,

מסך בין 13- 15 אינטש רצוי משקל נמוך וסוללה שתחזיק להרבה זמן. הארד דיסק 500 gb זיכרון פנימי 4 gb די די אר 3, אפשר גם יותר.. מעבד כדאי i5 ? המחשב הזה מיועד לסטודנטית לכלכלה ומנהל עסקים שרוצה חוץ מדברים שקשורים ללימודים לצפות במחשב גם בסרטים (אז אולי כדאי להוסיף גם יציאת hdmi ?) תודה על העזרה ! :]

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  25. Started by saarxee,

נקנה מלפני כמעט שנה. ב-27.12. INTEL CORE I3 2100 KINGSTON 4GB RAM X1 GT430 ABPOWER 500W HITACHI 500GB קירור סטוק למעבד, מאוורר לד כחול במארז. מארז לא ידוע - ג'נרי. המחשב נקנה כולל מסך ב-2800 ש"ח בסה"כ. FUJITSU 20 INCH

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים