עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Chubby,

זה מחשב שאני רוצה לקנות ממישו יד שניה נייד כמה הוא שווה ? הפרטים שהוא הביא לי דגם: style-note m54sr מחשב נייד קל משקל 1.8 (בערך) מסך 13.3 זיכרון 1gb דיסק 80gb אחרי פירמוט עם ווינדוס 7... בערך הערכה שלכם יד שניה כמה עולה ?

• 0 תגובות
    • 970 צפיות
  2. שלום לכולם, אשמח מאוד לעזרה בהרכבת מפרט למחשב שמיועד לתלמיד תיכון, המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט, סרטים ומשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 500, אך העדיפות היא ללא חריגות בכלל 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר אינטרנט, סרטים ומשחקים(לא גיימר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מצטער, לא יודע את השמות, משחקי ירי ומשחקי רשת אם אני לא טועה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב. המס…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by yurikotlvch,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל בשביל זה הוא קיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רצוי שלא אה.. 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אה כול משיש לי בסטים אה יותר מידי כידי לכתוב פה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by dardar4,

היי לכולם. אשמח לקבל המלצה למפרט עד 1500 שח - לא כולל ציוד היקפי. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסדרות וסרטים באיכות HD תודה

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  5. Started by NEWG,

שלום אני ואחיי מחפשים מפרט למחשב חדש המיועד למשחקים קיימים וגם חדשים ומעט משחקי און ליין.לשלושתנו ידע כללי אך לא מעמיק ונשמח על כל עזרה. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך בשימחה אך עדיפות לביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קיימים בשוק וחדשים,שימוש בסיסי אינטרנט,סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סידרת the sims 3 כולל ההרחבות למינהן, סידרת Crysis ,סידרת Mass Effect, סידרת assasins creed, Battkefield 3 וכו. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  6. Started by iCanKnow,

היי לפי מה שהבנתי יש בפורום הזה אנשים שמבינים טוב במפרטי מחשב(לא שמעתי על הפורום עד לפני כמה ימים) אז אשמח אם תוכלו להגיד לי איך המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪946 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL כמות: 1 - מחיר: ₪55 לוח אם: Gigabyte GA-H77M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪474 מארז: Lancool Midi Tower PC-K59B Black + Seasonic S12ii-620W כמות: 1 - מחיר: ₪699 קירור למארז: Shagon 120mm Double Ball Bearing 1600rpm כמות: 1 - מחיר: ₪40 זיכרון: Kingston 4GB 1600 כמות: 2 - מחיר: ₪106 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪430 כר…

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  7. אהלן אני אשמח אם תסתכלו אחרי השאלון על מפרט שחבר המליץ לי, הבעיה היא שאחרי בירור הבנתי שזה יוצא לי בסביבות ה-3300 שקל, אז אני רוצה לדעת בבקשה אם יש תחליפים יותר זולים שיספקו לי את מה שאני צריך.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשביל מהירות אפשר הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה על תכנות ובניית אתרים. מצריך ביצועים שיאפשרו שימוש בחלונות מרובים והפעלת תוכנות במקביל. התוכנות הם יחסית מגושמות וצורכות משאבים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר ftp,…

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  8. Started by anathoff,

שלום. אני מחפשת המלצה למחשב נייד. אני מעצבת גרפית, רוב הזמן עובדת המקביל עם פוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין, כך שאני צריכה מחשב חזק מספיק בשביל להריץ את 3 התוכנות האלה במקביל. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  9. Started by EVITER,

אני יודע שאני חדש פה, אשמח להמלצה למפרט שמעתי שיש פה קהילה טובה אז נרשמתי לראות.... יש לי כבר מפרט מוכן עם למישהו יש מפרט טוב יותר בערך באותו מחיר או פחות (לא מעל 3600) זה היה מצויין עם הוא יבנה לי מפרט בKSP או בRAM אני לא רוצה מTMS. זה טופס מפורום אחר שמילאתי עם הטופס לא טוב תגידו לי מה לערוך ואני יערוך 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר ורצוי לחסוך עם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/…

• 49 תגובות
    • 5k צפיות
  10. Started by debil,

לחבר שלי יש מחשב שהפסיק לעבוד ועושה צרות. לאחרונה הוא קנה חלקים חדשים (ספק, הארד דיסק) ויש לו מארז, ולכן הוא חושב על קניית החלקים החסרים הרלוונטים. אם אפשר לקבל המלצה אחת למפרט אינטל ושני לאי-אמ-די, אז בכלל יהיה טוב. (אני מניח שמה שחסר לו זה לוח אם, מעבד וזיכרון, ואולי כרטיס מסך , עדיף מובנה ?) 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, עדיף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, הורדות, סולידוארקס (לא שימוש עצבני), כונן די וי די לצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Dimebag Darrell,

בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  12. מסך 13.3 \ 14 אינץ' המחשב הוא לצורכי לימודים, חשוב שיהיה דק ופחות מ2קילו מעבד I5 אין צורך שיהיה במחשב כונן CD, מוותר עליו בשביל לחסוך במשקל המחשב) אין צורך בSSD, מעדיף שיהיה 500GB הארדיסק ומעלה אין בעיה שיגיע ללא מערכת הפעלה הסתכלתי קצת על דגמים הVOSTRO היה מושלם לי רק חבל שהוא מגיע עם CD ולכן המשקל של המחשב עולה על 2קילו.. לעומת זאת הX301 של ASUS קרץ לי מאוד אך הוא מעבד I3 ואין את הדגם הזה עד כמה שידוע לי בI5 ניתן למצוא חיה כזאת עד 3600 ש"ח?

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  13. Started by ac1240,

1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים,מוזיקה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי?לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) במידה ויש HDMI זה טוב אבל לא חובה אם זה דופק את התקציב * בלוטות?מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שהמטרה שלו בראש ובראשונה עיבוד ועריכה של תמונות, גיימניג זו גם אפשרות אבל היא משנית. חשוב לי: 1.מהירות תגובה, זאת אומרת שברגע שאני עובד מתמונה לתמונה או מתוכנה לתוכנה התמונות יעלו מהר. לדעתי זה פונקציה של HD מהיר אבל אני לא בטוח. 2. זיכרום רם גדול יחסית, בכדי שגם עוד שנה שנתים תוכנות ירוצו לי יחסית מהר. (לדעתי 8 MB יתאים). 3. 2 הארד דיסקים (בכדי שאוכל לגבות מאחד לשני) שכל אחד מהם 1 טרה לפחות (ההבדל בין 1 ל 2 טרה גדול?) 4. אשמח אם אוכל גם להריץ עליו משחקים אבל לא חובה. 5. כולל מערכת הפעלה. ללא מסך/מקלדת/רמקולים וכ"ו. תקציב - בסביבות 2000K

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  15. Started by MaorSwan,

אומנם המחשב כבר לא חדש אבל אף פעם לא יצא לי לקבל חוות דעת על המפרט.. זה מפרט לגיימינג כבד ועריכת וידאו וגראפיקה מקצועיים [אבל לא ברמה הכי גבוהה, אלא פשוט ביתי כזה]: מעבד i7 2600K 4.3GHz OC כרטיס מסך GTX 670 2GB OC לוח אם MSI Z77A-G43 מארז Fractal Design 3000 עם שלושה מאווררים קירור Scythe Mugen 3 זיכרון 8 ג'יגה ספק כוח 620W קשיח Seagate 2TB 7200 SSD Crucial M 128GB איך הוא? לא יודע אם שכחתי משהו חחח

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני עומד לקנות מחשב לצרכי משרד בלבד. השאלה בכותר וגם פה: מחשב נייד עם מעבד B980: הייתכן והוא מיישר קוו עם מעבדי הCORE I3 סדרה 2XXX ו3XXX? גם התייחסות חלקית תהיה בסדר ותעזור לי להחליט מה לעשות. תודה ויום טוב.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. המפרט הנוכחי שלי נקנה רק לפני חודשיים שלושה, ויועד למשחקים. אני מוכר אותו בהפסד כי גיליתי שאני לא נהנה לשחק במשחקי מחשב בכלל, והשימוש שלי במחשב נשאר ממש בסיסי: אופיס, צפייה בסרטי HD וטורנטים. כן חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק למטרות האלה, אחרת יכולתי להסתפק ב-P4 ב-200 ש"ח, אבל נראה לי שזה יעמוד בתקציב. אני בודק אופציה בכל זאת לרכוש דיסק קשיח 1TB, אז אם אפשר הצעה אחת בלי דיסק קשיח והצעה שנייה עם דיסק קשיח במסגרת התקציב, אם אפשרי. תודה רבה לכל מי שעוזר

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by KEIS,

שלום.. אני מחפש מחשב נייד באיזור ה2500 שח הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט, תוכנות לא כבדות במיוחד וטיפה סרטים. ראיתי כל מני מחשבים של חברות שונות בערך במחיר הזה שהמפרטים כמעט זהים (4 גיגה זכרון מעבד I3).. הכי חשוב שלמחשב יהיה עם 3 שנות אחריות. אשמח אם מישהו ימליץ לי על מחשב כלשהו. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  19. Started by Alonreg,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד לאחותי אשר התחילה ללמוד באוניברסיטה ביום ראשון. קראתי את כל הפוסטים של השבוע האחרון בנוגע לסטודנטים (למרות שייתכן ופספסתי כמה בודדים), בעיקרון יש לה דרישות דומות אבל עם שתי בקשות עיקריות: -מערכת הפעלה כלולה (היא מאמינה שככה יהיה יותר קל לממש את האחריות, ושהאשמה על התקלה לא תיפול על מערכת לא מקורית) -מחשב דל Dell - (זו החברה שהיא הכי סומכת עליה) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? משקל שיאפשר ניוד נוח, 2-1.7 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מה שמתאים לסטודנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI …

20. Started by matan23sg,

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד מסוג HP pavilion dv7t-3000 בעל המפרט הבא: לוח אם: ACPI x64-based PC מעבד: intel core i7 720-qm זכרון: 4GB כרטיס מסך: geforce gt 230m 1gb רציתי לשדרג את המחשב מבחינת זיכרון RAM וכרטיס מסך חדש יותר, פשוט אין לי מושג באיזה סוג זיכרון ובאיזו כמות תומך לוח האם, והאם בכלל ניתן לשדרג כרטיס מסך במחשב נייד??? אשמח לעזרה מהמומחים שביניכם בתודה מראש מתן

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  21. היי לכולם, המחשב הנייח בדרך למות. שנה הבאה רק אתחיל ללמוד, אבל אם מחליט לקנות מחשב, אז כבר אלך על נייד. את המחשב אוכל לקנות בארה"ב, לכן טווח המחירים לארה"ב יהיה בין 3000-4500 ולארץ 5500. מטרות המחשב? שימוש משרדי, להריץ סרטים באיכות גבוהה (1080p), חיבור המחשב לטלויזיה בין היתר, הרצת PS3 Media Server לדוגמה והרצה של הרבה ישומים בו זמנית. * גודל המסך? 14יהיה בסדר, אך אפשר 13 או 15. * משקל רצוי?מתחת ל2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?רצוי 5+, אך אפשר לרדת ל-4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI חובה, רצוי ESATA' אך לא קריטי. * בלוטות? …

22. Started by manuella,

זהו המפרט שלו- [table] [tr] [td][/td][td] מפרט טכני[/td][/tr] [tr] [td]מעבד[/td] [td]Intel® CoreTMi3 2367UM 1.4GHz ,1333MHz FSB 3MB Intel Smart Cache[/td][/tr] [tr] [td]מסך רחב 13.3[/td] [td]HD (720p) WLED display with AntiGlare ( מסך מט )[/td][/tr] [tr] [td]רזולוציה[/td] [td]1366X768[/td][/tr] [tr] [td]כרטיס מסך[/td] [td]Intel GMA 3000 HD[/td][/tr] [tr] [td]דיסק קשיח[/td] [td]320GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM [/td][/tr] [tr] [td]זכרון פנימי[/td] [td]4GB DDR3 1333MHz dual channel[/td][/tr] [tr] [td]משקל[/td] [td]משקל התחלתי 1.670 ק"ג עם סוללת 4 תאים וללא כונן אופטי[/td][/tr] [tr] [td]אחריות[/td] [td]שלוש שנים אחריות יצרן באתר הלקוח[/td][/tr] [tr] [td]אחריות סוללה[/td] …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by Orbit90,

קיבלתי הצעה לרכישת מחשב מהדגם שרשום בכותרת עם המפרט טכני הבא: מעבד - intel b970 2.3 ghz זכרון פנימי - 4 gb דיסק קשיח - 320 gb יציאת hdmi כונן מולטי DVD צורב מערכת הפעלה win home premium מסך 15.6 חדש באריזה במחיר 1500 שקלים. אני צריך את המחשב למטרות אינטרנט וצפייה בסרטים מידי פעם האם שווה לי לקנות אותו ?

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  24. ברשותי מחשב נייד של DELL VOSTRO 3560 עם מעבד: i5 3210m 2.5GHz וכרטיס מסך: ATI RADEON HD 7670M 1GB האם חומרה זו מספיקה לעבודה עם SOLIDWORKS 2012? (הערה: זה מחשב שאני אמור לקבל ואפשרויות השדרוג שלי מאוד מוגבלות)

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  25. שלום, אני מתכנן בעוד כשבועיים לרכוש מחשב חדש כשאחזור לארץ. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים העדכניים ביותר בתקווה לשחק על ההגדרות המקסימליות חלק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 מסך 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. ה…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים