עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לצורך MULTI-TSKING בתקציב של 5K. יש ברשותי מארז למחשב, צורב DVD כך שהם אינם נכללים בתקציב ומערכת הפעלה. כמו כן, אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך בנפרד מהתקציב. בניתי את המפרט הזה (שכולל כרטיס מסך) ואשמח לקבל חוות דעת עליו: המארז שברשותי הוא ORIGEN S21T. מעבד: Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray קירור למעבד: Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH LGA1155 Core i3/i5/i7, Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, 2xThunderbolt זיכרון: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600MHz CL9 Kit כרטיס מסך: GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 כונן …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by avilz,

‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎לחברי הפורום שלום, אני מחפש מחשב נייד ללימודים משהו כזה בתקציב של 2500 ש"ח: * מטרות המחשב? גלישה,יוטיוב, קצת קומפיילרים. באופן כללי אני תמיד פותח 8 טאבים ביחד+ויוטיוב, אבל קשה לי להעריך כמה RAM צריך לזה. * גודל המסך? 11.6~ * משקל רצוי? עד 1.5 ורצוי פחות. המשקל זה הכי חשוב, אחרי שהמחשב עובד.. * זמן סוללה טוב (5+ שעות) מה דעתכם על (סתם שמות שעלו לי): ‎lenovo x121e - מקצת ביקורות באנגלית נשמע שהכל טוב בו, חוץ מהעיצוב והמשטח לעכבר. איך המעבד שלו [e-450 AMD] נחשב? (לא מצאתי ביקורות על הדגם הזה ספציפית) דגמים יותר זולים שרציתי לדעת אם הם בכלל מתאימים. Asus 1225B - ממש זול,זמן סוללה בעייתי להבנתי. asus 1015cx - לא ברור לי שהוא ישרוד את השימושים שלי.…

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  3. Started by benahr21,

שלום ברצוני לקנות מחשב נייד המחשב הוא בעיקר בשביל האינטרנט, סרטים, מוזיקה ומשחק אחד (FOOTBALL MANAGER) התקציב שלי לא גבוה לכן השאיפה שלי היא לא לעבור את ה3000 שקל קיבלתי המלצה על מחשב של ACER אך אשמח לקבל עוד המלצות. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by shlomo76,

שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של DELL דגם latitude e5520 מותקנת עליו מערכת הפעלה WIN7 32 bit בשמיעה של אודיו מכל סוג מוזיקה או סרט שנמצאים על הכונן או דרך הרשת אחת לכמה זמן יש רעש צורמני. זה קורה דרך הרמקולים המובנים וגם בהאזנה דרך אוזניות. בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור גם הווליום שלו מאוד נמוך. הדרייבר הוא של IDT. המחשב בן כ - חדשים יש לי עדיין אחריות של דל, היה אצלי טכנאי שהחליף לטענתו את הלוח אם ועדיין הבעיה קיימת. בשירות הטכני של דל מנסים להתנער ולומר שזה קשור למערכת ההפעלה (קניתי את המחשב ללא מערכת הפעלה). האם מישהו מכיר, נתקל בבעיה כזאת? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  5. Started by theguy,

* מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוניים( אבל זה לא חובה, אלא יתרון), צפיה בסרטים, תכנות . * גודל המסך - 15 ומעלה. * משקל רצוי - אידיאלי כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לפחות 3 שעות במינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 300gb, ואשמח מאוד אם יהיה גם SSD אבל זה לא משהו קריטי. * כונן CD/DVD? צורב - לא צריך בכלל * כונן Bluray - לא צריך בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך בכלל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - אשמח לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - שתיהיה חברה מוכרת

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by VegansXe,

MB G31 gigabyte סוקט 775 תומך עד Quad core לוח אם אינטל DG41BI חדש (פעם קיבלתי מתנה מאיפה שעבדתי) תומך עד Quad Core 775 מעבד Intel Dual core E5200 זיכרון ddr2 1gb לוח אם אינטל סוקט 775 תומך פנטיום 4 לא תומך בdual core והלאה תודה

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  7. שלום, אני מחפש נייד בשבילי (סטודנט למדמ"ח בבן גוריון (יש שמועה שאומרת שהאוני' מספקת מ"ה בחינם אבל צריך לבדוק את זה עוד..)). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקרון זה יהיה לצורכי למידה (אופיס), אינטרנט ומדיי פעם סרטים. * גודל המסך? 13.3-14 עם דגש ל14 אבל פתוח לשמוע הצעות * משקל רצוי?עדיף פחות מ2 אבל אשקול זאת אם זה יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כדי להקרין סרטים על הTV * בלוטות? לא חיוני * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. היי, ברשותי המפרט הבא : AMD PHENOM II x4 955 @ 3.8Ghz Gigabyte GA-790XT-usb3 8GB DDR3 1333 Samsung F3 1TB + F1 750GB Crucial M4 128GB SSD SAPPHIRE HD5850 @ 880/1200 SeaSonic S12II 520w Coolermaster CENTURION 590 התקציב שלי עומד על כ2000 ש"ח,השדרוג העיקרי הוא למען סטרימינג חלק יותר,משחקים בהגדרות גבוהות יותר + להריץ אותם חלק מן הסתם. כרגע,סטרימינג,גם של משחקים לא כבדים במיוחד,מקרטעים ממש(גם הסטרים וגם המשחק). כרגע רוב המשחקים רצים לי על הגדרות גבוהות עם התפשרות בפילטרים בחלק מהמשחקים,חלקם מקרטעים מעט על הגדרות גבוהות אבל הרוב דיי שחיקים.

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  9. ורצוי מעבד core i7, הבנתי שלאסוס יש כמה דגמים שיכולים להתאים לי אבל אני לא יודע איך לבחור בינם ומי המתחרים שלהם ולכן אשמח לעזרתכם בבחירה תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by inter95,

התמונה נקטעת במחשב הנייד שלי שאני רואה סרטים וסדרות במחשב הנה הוכחה :

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  11. אני מתכנן לרכוש את המחשב בתאריך 27 לנובמבר , יום הולדת 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניצול מקסימלי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of duty / Battle field. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680x1050 מסך 22 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפ…

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  12. Started by faingeizcht,

הלכתי לחנות וזה המפרט שהם נתנו לי : לוח GIGABYTE B75M מעבד Intel® Core™ i5-3470 זיכרון ADATA 8GB DDR3 1600 מארז COOLER MASTER ELITE 311 כונן קשיח HITACHI / WD / SEAGATE 500GB כונן אופטי ASUS DRW-24B5ST X24 DVDRW-DL כרטיס מסך sparkle GTX560 1.5GB ספק כוח SEASONIC 500w eco Active PFC סה"כ כולל מע"מ : 3400 המפרט הזה הוא ב3400 ש"ח לפי מה שהם טוענים למשחקים .האם המפרט הזה הוא באמת למשחקים? מה אפשר לשפר? ואיזה מפרט אחר אפשר לעשות אשמח לחוות דעת . תודה יפתח.

• 7 תגובות
    • 753 צפיות
  13. שלום, כבר היתייבש לי התחת לחפור ברשת בנושא הזה.. התקציב שלי הוא כ 1000~1250$ אני מעניין לקנות מחשב לגיימינג מאה"ב אבל רוצה שיהיה כיסוי אחריות גם בארץ נכון לעכשיו לא הצלחתי למצא מחשב אם אחריות בינלאומית של יותר משנתיים לרוב מחשבים של ASUS ב AMAZON יש אחריות רק שנה אחת - לדג הבא יותר חלש אבל אם אחריות של שנתיים - קישור וזה גבולי מבחינת מחיר. המחשב נראה סבבה אבל בכלל אין מילה על אחריות - קישור ראיתי כאן בפורום מישהוא מזכיר רכישת מחשב MSI מאתר של xoticpc. ממה שהבנתי שם ל-MSI רק שנה של אחריות ביינליומית.. לעומת זאת בארץ אפשר למצא מחשבים יותר חלשים באותו תוך מחיר אבל אם אחריות של 3 שנים. קישור לדג מה האחריות המקסימלית שאני יכול לצפות למצא ? האם זה שווה את זה בכלל ? אנא עזרו.…

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  14. אני רוצה לקנות מחשב 15.6 אינץ' שלא יתחמם ויהיה סוס עבודה מבחינת שעות עבודה רבות, אך לא בעל יכולות עריכה למוזיקה, תמונות, סרטים, וגיימרים. רק שיתאים לגלישה מרובה ברשת, קריאת מאמרים, תיכנות קל בתוכנת GIS. ושאפשר יהיה לראות בו סרטים ולאחסן המון המון המון תמונות ומידע. נראה לי אפשר להשיג מציאה כזאת עד 2500. הרבה המליצו על אסוס. אני צריכה המלצה יותר ספציפית לדגם וחנות ומיקום הקנייה. אני צריכה אותו ביום ראשון כבר. הדל הקודם שלי מת ואיתו הלכו כל הדברים שהיו לי. לא שווה כלום. השקעתי 5000 שקל במחשב הכי חזק שהיה אז (לא לגיימרים, אלא רגיל) ולאן זה הביא אותי? לשום מקום... אז אשמח להמלצות מפורטות בהתאם. תודה רבה רבה לכל העוזרים מראש.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  15. אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן, קל משקל ושקל להסתובב איתו, מסך 12-13 אינץ', חזק, שיכול לנגן סרטי FULL HD, עריכת וידיאו, חשוב שהסוללה שלו תחזיק הרבה שעות! שתהיה לו גם יציאה לHDMI לחיבור למסכים גדולים יותר. מערכת הפעלה וינדוס. לא חושב שזה משנה לי אם המעבד הוא של אינטל או של AMD. לא חייב כונן אופטי. לא חייב מסך מגע. הארדיסק 250 ג'יגה ומעלה. צבע מחשב צבע כסף או שחור עם כסף יהיה נחמד. תקציב: עד 3500 שקל, עם אפשרות להעלות את התקציב אם זה מספיק שווה. מקום רכישה: שיהיה זמין במלאי בחנות באיזור ראשון לציון כמו KSP, IVORY, SKYPC. מחשבים שראיתי שנראים לי טובים: מחשב KSP נייד, Lenovo IdeaPad U310 MAG64IV - צבע אפור. מחיר: 3190 שקלים. יצרן: Lenovo‏, גודל: 13.3'' מבריק‏, מעבד: Intel Core…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by shaykmp,

היי, מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד לסטודנט בעקרון עכשיו אני מאוד מבולבל האם כדי לקנות מחשב נייד או לקנות טאבלט מסיבה שנראה שכל העתיד הוא בדרך לשם, ואני לא רוצה לקנות מחשב שכביכול " טרם עבר זמנו " מצד שני, הטאבלטים הם לא דבר שמעיר לי בעין, הם קטנים ולא מספיק מפותחים לטעמי אשמח את חוות דעתכם לגבי האם כדי לחכות לטאבלטים או לא סוג המחשב שאני רוצה : - נייד בעל סוללה ברמה סבירה ( 8 שעות פלוס ללא חיבור חשמל ) - מהיר פעולה - ווינדוס 8 - מסך 15.6 - בעל יכולת להריץ משחקים כבדים ( XCOM, דיאבלו 3, WOW, סקיירים ) - לא כבד במיוחד - כרטיס WIFI במהירות גובהה מאוד כמובן שאני לא מעלה את הדברים הבסיסים שהם יציאות HDMI, USB, כו מסגרת התקציב היא 5000 שקל אם ישנם עוד שאלות אתם מוזמנים ל…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, לא מזמן קנינו טלויזיה 3D חדשה של פנסוניק, רציתי לחבר את המחשב ב HDMI והמחשב שלי פשוט לא מגיב ולא מקבל את האות כשאני מחבר את הכבל. יש לומר כי בטלויזיה אחרת של SANSUI החיבור מתבצע ללא בעיות כלל וכלל. השאלה שלי היא מדוע זה קורה? בטלויזיה פשוטה וזולה יותר עובד, ובטלויזיה יקרה לא, מחשב אחר מבית HP חלש יותר משלי ופחות מתקדם מבחינת כרטיס מסך - עובד ללא בעיות אבל שלי לא מוכן ואומר שאין שום חיבור כאילו לא עשיתי שום דבר. המחשב שלי מכיל כרטיס מסך 4650HD. בעבר גם בטלויזיה בבית פשוטה ולא מוכרת הוא לא התחבר. החלפתי כבל חדש ולא עזר (הנוכחי עלה לי כמעט 300 ש"ח). עדכנתי דרייברים - אין שינוי. מה יכולה להיות התקלה?

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  18. Started by eity,

שלום אני מתחיל עכשיו תואר במדעי המחשב ואני צריך מחשב ואני מתלבט בין כמה דגמים שכל אחד מהם בסביבות 4000 שקל המחשב הוא לגלישה וקצת גיימינג כגון מנג'ר ו 2K13 אני פתוח להצעות גם לדגמים אחרים http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8482 http://www.ivory.co.il/Toshiba_Satellite_L755-1LJ.html http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8539

19. Started by nadavb,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד sony vaio בארה"ב, ואני מודאג מנושא האחריות הבינלאומית. (עשיתי מחקר קצר בנושא ולא ממש הצלחתי להעלות משהו בחכתי...) האם מישהו שיש לו את המחשב התנסה בתיקון המחשב בארה"ב/בארץ? איך אני יודע אם האחריות הבינלאומית תופסת גם על ישראל? תודה רבה! נדב.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by ehh,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS BF3 FIFA 13 COD בעקרון אני אשחק כמעט בכל המשחקים החדשים שיצאו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים רשת באינטרנט, משחקים כמו Call Of Duty -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע לא מתוכנן שדרוג מסך... מסך 19 LCD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שניתן 3.…

22. <blockquote> תקציב:650 חריגה מקסימלית: לא יותר מ 800 בנוגע להערות למטה אם אכן יש צורך : ​ 1200 לא משחקים רציניים בעיקר פיפא וכאלה מעבד: intel core i5-650 3.2 GHZ 4M לוח אם: GIGABYTE GA-P55US3L כרטיס מסך: ZOTAC GT240 1GB DDR3 128BIT DVI HDMI מארז: ATX CASE 630A 500 WATT ספק כוח: P-4 500 WATT 20/24 SPIRE SP-ATX-450WATT BLACKMOON מסך: LG 22 E2240T LED הערות : חשוב לציין שאני לא כ"כ מבין בעניין הזה, המעט שאני יודע , שכנראה צריכים להחליף ספק ווזכרונות. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  23. Started by g.xorre,

שלום חברי לפורום, אפתח בחנופה כנה; תודה רבה לכולכם על העזרה בהרכבת המפרטים השונים לאורך השנים, בזכותכם עזרתי בהרכבת מערכות לי ולהרבה מחברי. יישר כוח! הפעם נתבקשתי להרכיב מפרט 'טריקי' לחבר. הוא מבקש גם 'מפלצת משחקים' וגם את האופציה לשימוש בתוכנות עריכה כמו AfterEffects וAVID. הוא כמובן מעוניין ב'הכי טוב' ו'הכי חדש', מחשב ל10 שנים, מה שנקרא. אז לפי חוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 11,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גראפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by revivo_e,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד. הדגמים הם: HP G6-2090EJ http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999912510&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he Dell Inspiron 5520 http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=5520-6263&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he ובכללי מבחינת איכות הגימור, אמינות והאם יש מחשבים אחרים טובים יותר בטווח מחירים הזה. (3500-4000) תודה

• 0 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים