ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה להרכיב מפרט באתר של IQPC ויש לי כמה שאלות. 1) המעבד בוודאות יהיה AMD, האם מבחינת ביצועים יש הבדל משמעותי בין 3800 ל4800? (לא צפוי OC) 2) לוח אם: מה ההבדל בין M2V לM2V-TVM? או שבכלל עדיף ללכת על חברה אחרת ולא ASUS? 3) כרטיס מסך: אני לא גיימר כבד כרגע וגם לא משתמש בתוכנות גראפיות כבדות. אני יתחיל לשחק אולי עוד שנה, שנה וחצי שאני אגמור עם הלימודים. בכל מקרה, להשקיע 700 ש"ח בDX10 או לחסוך בינתיים ולהסתפק ב7300GT? 4) מארז: עם ספק? בלי ספק? כמה W צריך להיות לו אם אני רוצה גם להוסיף קצת מודינג עם מאווררים נוספים ולדים בהמשך? איזה מארז יהיה גם בנוי טוב מבחינת איוורור וגם שקט(המחשב ישן איתי בחדר...) בטווח המחירים שלי? בכל מקרה זה מה שהרכבתי בינתיים אני אשמח לקבל חוות דעות…
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מפרט למשחקים כבדים ולשימוש כללי של אינטרנט וסרטים עם מסך רחב 22 אינץ' לפחות.
-
- 8 תגובות
- 708 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך ati radeon 9600 xt 256 mb יש לי צורב דיוידי x16 יש לי כונן סי דרום רגיל 52 (גם יש לי כונן דיסקטים) יש לי הארד דיסק 60 ג'גה וזיכרון פנימי 512 mb ddr חשבתי להוסיף את המעבד הזה : AMD Athlon64 3500+ *Winchester* (939) 64bit 2200MHz, 512kb 1600Mhz HTB - BOX - 3Y Warranty עם גוף קירור הזה: Zalman CNPS7700-AlCu - 939/754/775 לשים את הלוח אמ הזה : nVIDIA nForce4-Ultra - DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 3Y Warranty וספק כוח אם צריך : Enermax 420W - EG425P-VE FMA Noisetaker Ver 2.0 P - Dual +12V - 20/24Pin - 3Y Warranty ביינתים אני אסתדר עם הכרטיס קול המובנה של הלוח אמ .. והכרטיס מסך שיש לי .. וציוד הקפי יש לי כבר.. אתם מציעים לי לעשות את זה ?
-
- 8 תגובות
- 898 צפיות
-
-
מה כדיי יותר השימושים בגדול הם בסיסים כגון אינטנרנט סרטים הורדות ואולי משחקים במידה ואני יוסיף כרטיס מסך.לגבי OC אני עוד לא סגור אבל נראה לי שבמידה וכן אז INTEL כדיי יותר נכון? מפרט1 Phenom Tripple-Core 8450 (Socket AM2+) 520 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE Price Units Total M61PME-S2P AM2+, nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan 275 275 זכרונות DDR II 800Mhz Price Units Total 2GB Samsung Value 80 160 דיסקים קשיחים Seagate Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 265 265 צורבים LG Price Units Total DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE 110 110 מארזים Price Units Total 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W 150 150 1480שח מפרט2 Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2…
-
- 8 תגובות
- 701 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.fallout4, dark souls 3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) fullHD אבל מתכנן 4K. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לחפש את המחשב הקיים, המפרט שלו הינו: Intel Core i5 3450 @ 3.10GHz Ivy Bridge 22nm Technology 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24) motherboard: Intel Corporation DH67BLR (CPU 1) ASUS VW228 (1920x1080@60Hz) 1023MB NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (Gigabyte) 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 (SATA) חשבתי רק על כרטיס מסך וזכרון בסביבות ה1500-1800 ש"ח תודה רבה על העזרה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב?6000 2. מטרות המחשב?משחקים כבדים, תוכנות כבדות ועוד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?יש לי כבר מארז NZXT TEMPEST 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? INTEL בלבד 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?מאוורר אני רוצה MUGEN2 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא.. 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא קריטי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?בינוני 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. כל המשחקים הכי חדשים, רזולוציה 1680X1050 עוד הערה שלי: עדיפות למעבד הזה INTEL Core I7…
-
- 8 תגובות
- 951 צפיות
-
-
היי, המערכת שלי היום כוללת בגדול: e8500@4.2ghz DFI x48 4GB ocz ddr2 400mhz radeon 6970 2gb eyefinity (3 full hd monitors) seasonic 850w ssd+hds אני רוצה לשדרג מתוך כוונה לשפר ביצועים במשחקים, אבל לדעתי ההאטה שלפעמים מתרחשת נובעת דווקא מהמערכת הכללית, ואולי מה-RAM ולא מכרטיס המסך. חשבתי לעשות את השינויים הבאים במערכת (רכישת החלקים תתבצע בארה"ב) Intel i7 970 GA-X79S-UP5-WIFI 16gb ddr3 corsair dominator 2400mhz ובנוסף אולי להוסיף עוד 6970 למערכת בתצורת Crossfire. (יד שניה) השילוש הזה מגיע לאיזור 5000 ש"ח במידה ואקנה אותו בארה"ב. האם יש המלצות לשפר/להוריד/לשנות ? תודה
-
- 8 תגובות
- 944 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תנו אותה בדירוג (: מעבד: E6300. לוח-אם: GB DS3. הארד דיסק: 250SATA2 16MB. כרטיס מסך: לידטק 7950GT 512MB. זיכרון: geil 512X2 DDR2 667MHZ. ספק: FSP 400 nois taker. מארז: transformer black. קירור למעבד: ביג טייפון. שאלה: האם יתאפשר לי לעשות OC לפחות לתדר ה-3GHZ עם הרכיבים? הכל ב-5200!!! בבקשה תגובות.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, תוכנות קלות לעריכת מוזיקה, גלישה, אופיס, אינטרנט ותכני HD באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים בסיסיים, אבקש להוסיף כרטיס מסך חיצוני שיתן מקסימום ביצועים במינימ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. יש לי כמה שאלות: 1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ? 2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ? תודה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך לבנות מחשב לאינטרנט,אופיס.... דברים בסיסיים ופוטושופ. המחשב לא מיועד לעבודה מקצועית של פוטושופ אלא ללימוד... יש מחשב שיתאים לבקשתי ב1600? תודה לכל העוזר ולכל מי שמנסה!
-
- 8 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לשימוש כללי/משחקים בסביבות ה5K אני לא מעוניין בOC, יש לי מסך 22inch, ציוד הקפי: מקלדת ועכבר טובים + מקלדת עם כיתוב עיברית/רוסית/אנגלית לאבא שלי. עברתי כאורח על המון פוסטים בפורום וזה מה שהרכבתי לפי ההמלצות שלכם: מעבד/קירור למעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם/זיכרון: Gigabyte GA-EP43-DS3L G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS או Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כונן אופטי / תוספות: כל כונן DVDRW עם חיבור SATA יש לי כמה שאלות: על איזה חנ…
-
- 8 תגובות
- 880 צפיות
-
-
כרטיס אחד Intel wireless n-7260 כרטיס שני Intel wireless n-6230 מישהו יודע להגיד מה ההבדלים בין שני הכרטיסים האלה?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט מחשב ב6k, לשימוש בעיקר בעיצוב בתלת מימד (solidworks) וCOSMOSXpress המפרט צריך לכלול עכבר\מקלדת וגם צורב,יש צורך במערכת הפעלה. הבנתי שעדיף שארכוש כרטיס מסדרת Quadro, האם זה נכון? או שעדיף להשקיע בדברים אחרים? חשוב מאוד שהמחשב לא יעשה בעיות, ויעשה עבודה שקטה בלי יותר מידי התערבות מצדי. אין שוב כוונה בביצוע OC. עדיפות לחנות באזור במרכז. תודה לכל העוזרים יובל.ע
-
- 8 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה לא קריטי אז כמובן שעדיף לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משמעותי אפשר לפזול לכיוון ה-4 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים העיקריים הם מולטימדיה (תכני HD), גלישה ומדי פעם משחקים קלילים יחסית (מנג'ר LOL וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ על המחשב ויז'ואל סטודיו ללימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים הם בעיקר משחקים קלילים, אני משחק בעיקר בקונס…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוסיקה בעיקר וסרטים (DVD,HD,BluRay) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים בתוכנה ייעודית כלשהי (מזדמן), מוסיקה בתוכנה ייעודית כלשהי בשליטה מרחוק ע"י טאבלט (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). פלזמה 42 HD Ready …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. קודם כל אני לא רושם תקציב מכיוון שאני קונה את החלקים דרך מקום העבודה לכן המחירים שונים לגמרי. (סתם להערכה, כל מה שרשמתי פה יוצא בסביבות ה2400 ש״ח) בכל מקרה, אני חושב להשתדרג וזה המחשב שהרכבתי... חסר לי כמה דברים וגם חוות דעת שלכם. המחשב מיועד בעיקר לסטרימינג, עריכת וידיאו ותמונות... מעבד: i7-4790K Quad core CPU לוח אם - Gigabyte - GA-H97M-D3H זכרון: Crucial Ballistix 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) כונן קשיח: Intel® SSD 535 Series (480GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) מבחינת ספק כוח, מארז וכרטיס מסך אני נשאר עם מה שיש לי כרגע... מה דעתכם על המפרט? …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט לאחותי שיהיה בין 4000-4600 ככה ככול מסך פלזמה וכולל הרכבה המסך מיועד לאינטרנט,איסייקיו וכל החרטות של הנות אני לא צריך עכבר,רמקולים... חשוב : יש לה עכשיו במחשב כרטיס רשת releatek rtl 8139 אני צריך משהו דומה כדי שאני יוכל במחשב החדש גם שיפעל הרשת.. שיהיה מקיאספי שיהיה מהיר ואם אפשר שיהיה בנוי על סוקט 939 של amd מומלץ לא?
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם ! רציתי לדעת באיזה תוכנה ממולץ להשתמש על מנת לבדוק את התחממות המחשב ? ומה מה הן מידות החום הנורמליות ???
-
- 8 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיריץ משחקים חדשים בלי בעיה וגם שלא יהיה רועש מדי אפשרי לחרוג מהתקציב בין 300-200 שקלים
-
- 8 תגובות
- 657 צפיות
-
-
חבר רוצה מחשב ב5-6 אלף לאח שלו ... זה דיי דחוף הוא מזמין את זה עוד יום-יומיים מטרות משחקים הוא צריך מסך לא רציך מקלדת עכבר הוא צריך CDROM וגם צורב..! תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 910 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CS:GO, Dota 2, Overwatch -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא משנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?ל…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים קלים כמו sims 3 וצפיה בסרטים. * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?פחות 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4 שעות יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi וvga חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? גודל מינימלי של 500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?מהחברות המוכרות יותר... תודה רבה! שכחתי להוסיף את התקציב, עד 3500 שקל
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-