עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Riddler,

הי, בהמשך לשרשור מלפני חודש, רכשתי את המחשב בכותרת. הוא הגיע עם 4GB RAM, ויש חריץ הרחבה נוסף. אני תוהה האם יהיה אפשר להוסיף 8GB (שסה"כ יהיו 12), או רק 4GB נוספים. לא הצלחתי למצוא ב-manual שום אזכור למגבלת RAM. המחשב גם לא מופיע באתר Samsung ישראל (איך זה? יבוא מקביל?). באתר Corsair, יצרנית הזכרונות, תחת טבלת זכרונות נתמכים ע"י מחשב זה, נרשם ש-12GB זה המקסימום, אבל אני פוחד להסתמך רק על זה. יש לכם השערה/ידע לגבי הכמות המרבית הנתמכת? **המחשב משווק בכל מדינה עם סיומת אחרת, לפי שם המדינה (IL כאן, יש גם HK, IT, FR, TH ועוד). הדגמים כמעט זהים, אולם מגיעים עם אבזור קצת שונה בכל מדינה. זה גם מסבך טיפה.

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by מיכל כהנא,

שלום לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בייעוץ ברכישת מחשב נייד. אני מורה וסטודנטית. כך שהשימוש העיקרי שלי שלי זה תוכנות אופיס- וורד, מצגות (לעיתים גדולות וכבדות) ואקסל (לעיתים טבלאות מורכבות). קבצי PDF כיום בגלל הלמידה מרחוק משתמשת גם בזום וTEAMS אני מחפשת מחשב שיצליח לפתוח קבצים (גם גדולים) במהירות ויצליח להתמודד עם שילוב תוכנות - כמו זום\טימס וקבצים ביחד. ***עריכה*** בנוסף, שלא יהיה כבד, כי לפעמים אני אצטרך להסתובב איתו ואין לי רכב. כרגע יש לי מחשב של לנובו בן 7 שנים שעדיין עובד אבל המעבד שלו חלש - אינטל פנטיום והוא לא מצליח להתמודד עם קבצים כבדים או אפילו לוקח את הזמן בפתיחה של הזום או הTEAMS. התחלתי לחפש והבנ…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני זקוק לעזרה למצוא לאחי הקטן שמתחיל ללמוד עוד מעט מחשב נייד, הצרכים הם: * מטרות המחשב: לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים full HD 1080p (ראיתי מספיק מחשבים ניידים של חברים שנקנו בשנתיים האחרונות שנחנקים מסרטים באיכות הזו וגם כאלה שעמדו בסרטים של 8GB לא הצליחו להריץ בצורה תקינה סרטים של 20GB ומעלה). * גודל המסך: 15' ומעלה. * משקל רצוי: לא חשוב. * זמן סוללה: 3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB * צורב DVD: כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * נוחות שימוש: חשוב שתהיה מקלדת ומשטח מגע נוחים. מחיפוש קצר ראינו מבצע של BUG של המחשב הבא : Toshiba Satellite A665-1…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. ובבקשה לבנות לי מהחנות SKYPC. תודה

5. Started by Gershon,

היי יש לי מחשב שנקנה מTMS לפני שנתיים בערך זה המפרט http://www.tms.co.il/preview/spec/fl64mq7e רציתי לשדרג אותו טיפה התקציב זה בערך 1000-1500 שקל תגידו איזה חלקים לקנות יש לי מישהו שירכיב אותם זה בעיקר משחקים כמו cod וtf2 פשוט רוצה שהוא יריץ גם את המשחקים החדשים תודה לךכל העוזרים אפשר להזמין מכל אתר

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by YOU123,

אני קונה היום מחשב ואני לא יודע מה לבחור מחשב מבוסס אינטל AMD אני לא צרייך ציוד הקפי או מסך העיקר שיוכל לעלות תוכנות כמו פוטו שופ ומחשקים כבדים וכו אני צרייך שתבנו לי מפרט כזה תודה

• 8 תגובות
    • 908 צפיות
  7. Started by KusHniR,

שלום ! הציעו לי לקנות lenovo 200 ב 2000 ש"ח. האם זה משתלם ? תודה מראש, ושבת שלום :]

• 8 תגובות
    • 876 צפיות
  8. Started by galedri,

אני צריך מפרט למחשב עד 10,000 אלף ש"ח דחוף ושהוא ישלוט בכל התחומים עם ערכת ווינדוס וויסטה הום באסיק כולל מסך ושהדברים שיכללו במפרט יהיו ברמה הגובהה ביותר

• 8 תגובות
    • 904 צפיות
  9. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח ואני אשמח אם מישהו ימליץ לי מה כדאי לקנות. הצרכים שלי הם די סטנדרטיים: פוטושופ, אימיול, סולסיק, word וזיכרון מספיק גדול להורדת סרטים ומוזיקה. התקציב שלי הוא כ 2000 ש"ח. אני לא מבינה גדולה בתחום לכן אני עושה מחקר לגבי מעבד, כרטיס מסך, דיסק קשיח, ספק כוח, כרטיס קול, לוח אם, זיכרון, מארז ומסך מחשב. תודה רבה, מורן.

• 8 תגובות
    • 691 צפיות
  10. Started by alfa100,

היי יש לי מערכת ישנה והגיע הזמן שאני ישדרג אותה רציתי שתגידו לי מה כדאי לשדרג ומה כדאי להשאיר? הנה זאת המערכת http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2291857

• 8 תגובות
    • 704 צפיות
  11. טוב אז ככה חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש ואמרתי שמפה יצא לו הפרט הטוב ביותר. אין הגבלה INTEL או AMD מה שנראה לכם יותר טוב ומשתלם. לא צריך מסך.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. ככה המחשב שלי כבר דיי זוחל בכל המשחקים החדשים ואני רוצה לשדרג אותו. עכשיו הכרטיס מסך שלו חרא (7300GS) וגם הזיכרון שלו ממש קטן (512) אז אני רוצה לדעת מה עדיף כרגע לשפר בו שיגרום לו להריץ משחקים יותר בקלות. לקנות כרטיס מסך חזק או לשפר זיכרון? או משהו אחר בכלל? (לא מעבדים וזה כבר סיפור)

• 8 תגובות
    • 550 צפיות
  13. אם מישהו זוכר נשבר לי הציר של המסך במחשב הנייד וזאת מסתבר בעיה נפוצה בסידרה הזאת, מצאתי חלק מקורי באמאזון והזמנתי, 30$, ורוצה להחליף את החלק בעצמי, ולעבוד לפי הסרביס מנואל של המחשב, מה צריך בשביל זה? מה מומלץ בשביל זה?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. זה מחשב לא למשחקים ובלי כרטיס מסך כי אני אוסיף כרטיס זול כלשהו. סה"כ עד 500 דולר! כמות. מוצרים סה"כ 1 Simbadda C850 400W Case ש"ח236 1 Tsunami Virgo bLUE for P4 350W ש"ח 210 1 MSI K7N2 Delta-L Nforce 2 ש"ח501 1 AMD ATHLON XP 2500 ש"ח527 1 גוף קירור + מאוורר למעבד : Spire falconRock II + ש"ח75 1 WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special ש"ח392 1 KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200 ש"ח266 הערות ושאלות: 1. יש כאן …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי , קרוב משפחה שלי שגר בארה"ב מגיע לארץ ואיתו יבוא נייד בהזמנה שלי. המחשב לצרכים בייתים בעיקר. התאמתי באתר של לנובו מחשב T500 עם הפרטים הבאים: Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz 1066MHz 3MBL2) 25W Intel Graphics Media Accelerator x4500HD with vPro 3 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM) 160 GB Hard Disk Drive, 7200rpm Intel WiFi Link 5100 (AGN) with My WiFi Technology 9 cell Li-Ion Battery CD-RW/DVD-ROM Combo 24X/24X/24X/8X Max, Ultrabay Slim (Serial ATA) Express Card Slot & PC Card Slot 15.4 WXGA TFT, w/ CCFL Backlight האם אפשר לקבל חוות דעת\הערות המלצות ושאר ירקות על המפרט הנ"ל? תודה, טל

• 8 תגובות
    • 931 צפיות
  16. שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לא כלל שום דבר רק מחשב בלבד עד 4 אלף שקל למישהו שיושב על המחשב קרוב ל 10 שעות ביום ועם לא יותר . הוא מתעסק במשחקים כל היום ועיצוב גרפי. הוא ביקש ממני שיהיה מחשב חזק במיחוד. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 848 צפיות
  17. ברשותי לפטופ מהדגם הרשום בכותרת, ושמתי לב שהוא מגיע ממש ממש לא מכוייל מבחינת הצבעים שלו. הייתה לי הרגשה כזו ואתמול זה אושר רשמית התפריט של הראוטר שלי במחשב הוא בצבע סגול (וזה הצבע המוצג בשלושת המחשבים הנייחים שיש לי בבית) וכשנכנסתי להגדרות של הראוטר דרך הלפטופ הצבע הסגול הפך ל...תכלת :s05: רציתי לדעת איך אני מכייל את המסך של הלפטופ כמו שצריך על מנת לקבל צבעים נכונים. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Lackluster,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועבודה מול מערכת וירטואלית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אחושילינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by KaPOcHinI,

ללא מסך מקלדת עכבר רמקולים וכו' אמ..לא אכפת לי amd או אינטל עדיף שיורכב מ tms כי הם עושים שם oc בחינם...(אז גם שהמפרט יהיה כמה שיותר מותאם לoc) אמ...בעיקר לאינטרנט פוטושופ וסימס 2... תקציב לא מעל 3000-3100 ש"ח תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  20. טוב ככה דעתכם על המפרט הבא.. מה שחשוב לי זו הדעה על המסך, למה זה ממש לא התחום שלי.. התקציב הוא כ-1K למסך.. מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Tray ¤483 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200ay לוח אם DFI LANParty DK P45-T2RS ¤738 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=4711079392052 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤386 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤856 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28300 צורב Pioneer DVR-215D Black X20 DVD ¤120 …

• 8 תגובות
    • 661 צפיות
  21. בוקר טוב! הרכבתי מפרט למחשב למשחקים באזור ה5.5k. האם נראה לכם שכדאי להחליף פה משהו במפרט? בנוסף, החנות הכי זולה שמצאתי היא IQPC שדי רחוקה לי (תל אביב) האם כדאי להוסיף עוד כסף בשביל שזאת תהיה חנות קרובה? מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT ¤1453 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD321KJ ¤405 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤187 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤364 CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤364 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -SILVER ¤415 ספק כוח: CO…

• 8 תגובות
    • 565 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,500, חריגה של עד 100 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג(VALORANT, CSGO, NBA2K, FIFA, RDR2" GTA ועוד), תכנות(PyCharm, VS Code) ועריכה (Photoshop, Premiere, After Effects, Illustrator). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, +2K 144HZ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב להיות שקט, אבל אם אפשר עדיף. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…

23. אתחלתי אותו באתחול בסיסי בmsconfig כדי לראות אם הבעיה בגלל תוכנות שעולות בסטארטאפ אבל הוא עדיין איטי. המחשב קור 2 דואו 1.66 עם ג'יגה זיכרון ו100 ג'יגה דיסק קשיח ככה שהוא אמור להיות מהיר והוא יותר איטי מהAMD 3000 שיש לי בבית.. עזרה בבקשה!!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Chen_bz8,

ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שישרת אותי ב 5-7 השנים הבאות, לכן עליו להיות חזק, וגם אופציה של OC טוב שתהיה, כשביצועי הסטוק כבר לא יהיו מספיק חזקים. כ"כ, חשובה לי התאימות בין החלקים - שלא יהיו צווארי בקבוק. הרכבתי את שמות החלקים ממספר אתרים כמו PCMAG, TOMSHARDWARE u ELITEGAMING, אף חשוב לי לומר שההבנה שלי בתחום בסיסית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בוודאי שלחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא, הוא גבוה דיו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) ב…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים