ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים (לא חשבתי על משחקים ספציפיים). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "24/"23 (למרות שכרגע זה "19 אבל אקנה מסך בעתיד הקרוב). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (עד כמה שניתן). 3. האם…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי צורך במחשב חזק לתלת מימד (סולידוורקס). היה לי בעבר dell precision 4700 (נייד). הוא היה מעולה! וזה מה שאני מחפש מבחינת מפרט ותכונות. עכשיו ככה, את עבודת התלת מימד אני לא צריך בצורה ניידת, אבל כן יש לי צורך בניידות לצרכים בסיסיים. האופציות שחשבתי עליהן: 1. מחשב נייח חזק לתלת מימד+מחשב טאבלט קליל לשאר הדברים. 2. לפטופ חזק (dell precision אשמח לשמוע מה דעתכם על הסיפור הזה. תקציב לכל הסיפור סביב העלות של הדל בארה"ב: 1400-1700$ תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום, לאחר שהספק שלי Antec Earthwatts ea-500 שבק חייו, רצתי ל-KSP וקניתי ספק Seasonic M12II-620W (למזלי הגעתי 2 דק' לפני הסגירה). כרגע יש לי מארז Sonata Designer 500 ובשביל להחליף ספק צריך לפרק את הלוח אם וגם את קירור המעבד אז מצאתי את עצמי עם מחשב פתוח והספק החדש מונח עליו. נראה לי שאני מעדיף לא להתעסק עם לפרק הכל ואז להרכיב מחדש אז החלטתי להחליף את החלקים הראשיים (בגלל שגם הגיע הזמן להחליף, ה-Q9300 כבר לא סוחב). אני מתכנן לקנות (ואליהם לשדך את הספק החדש): i7 3770k GA-Z77X-D3H זכרונות 2*8GB Crucial M4 128GB Fractal Design R4 אני רוצה להביא מהמחשב הישן שלי: Geforce 8800GT (עם ה-Accelero S1 המעולה והמאווררים שלו) 2 דיסקים קשיחים אשר נמצאים ב-RAID 1 דיסק קשיח רגיל מאווררי N…
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לפטופ בארה"ב, ואני הייתי רוצה לדעת לאיזו חברה יש תמיכה הכי טובה בארץ ללפטופים שנקנו בחו"ל תודה
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. אשמח להמלצב למחשב שכזה, שיתאים לצרכים הבאים: 1. המחשב נועד להיות "תחליף שולחני" עבורי, כלומר זה יהיה המחשב היחיד שלי. בכוונתי להשתמש בו לצרכי: גלישה באינטרנט, סקייפ\מסנג'ר (כולל שיחות וידיאו במידת האפשר), צפייה בסרטים, וכתיבת תוכנה (כך שארצה להתקין עליו Visual Studio 2008-2010, MATLAB, Eclipse ואולי גם תוכנות נוספות, וברצוני שהם ירוצו ללא היתקעויות). ארצה גם שבעת הגלישה באינטרנט יוכל לפעול אנטיוירוס (הגנת "זמן אמת"), בלי שזה יאט את המחשב. מה שכן - אני לא מתכוון להשתמש בו למשחקים. 2. מהירות וגודל זיכרון, וכן גודל מסך - כפי שנדרש מהרשום מעלה. כך שאוכל לעבוד בו בלי היתקעויות ובלי שהעיניים יתעייפו (כולל בעת צפייה בסרטים). חשוב גם שהמקלדת תהיה …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי.. אז אני עם המחשב שלי בערך 5 שנים והוא כבר ממזמן לא סוחב כלום. עכשיו,הכרטיס מסך שלי דיי טוב כי קיבלתי אותו מהאחריות כי נהרס לי הכרטיס הקודם אז עכשיו יש לי geforce 560ti. מעבד: q6600 לוח אם : (גם משו ישן מאוד שאני לא זוכר עכשיו אבל אם זה נחוץ אני יכתוב את הדגם אבל באופן כללי אני צריך להחליף גם אותו) זיכרונות 4g ram אז בעיקרון אני לא צריך מחשב ממש חזק,אני רוצה לשפר מעבד ובגלל זה אני צריך להחליף לוח אם ואמרו לי שגם זכרונות . התקציב שלי זה 1300 כולל חריגה. תודה :>
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם, א. אני משתמש חדש בפורום (אף על פי שאני מכיר את הפורטל מזה שנים..), אז נעים מאוד להכיר. ב. ככה, אני מתחיל ללמוד הנדסה בפברואר והחלטתי להשתדרג הייתי מעוניין לקרוא את דעתכם טרם הרכישה. ASUS K56CM–X0209H מפרט : http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=999999913357&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he תודה מראש לכל מי שינסה לעזור, דור.
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
לוח אם : Gigabyte EP45-UD3P מעבד : Intel Core2Quad 9550 קירור מעבד : Scythe Mugen 2 זכרונות : 2x2GB OCZ Platinum 1066MHz כרטיס מסך : ATi HD4890 Vapor-X מארז : Antec 902 ספק : Enermax MUDO 82+ 650W לא עבר OC מעולם, לא עשה שום בעיה מעולם. ללא הארד דיסק. יש אפשרות להוסיף גם מסך 22 אינץ' Samsung SyncMaster 226bw
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שלי הוא בן שנה וכמה חודשים ורציתי לדעת את השווי שוק שלו. זה המפרט: מעבד: intel core i7-2600 cpu 3.40 GHz זכרון מותקן: 4 ג"ב. כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 210 לוח אם: GA-Z68MA-D2H-B3ה GIGABYTE ספק כח: A.PFC 500W FAN12 Ci-power CWT דיסק קשיח פנימי: 500G"B S2/S3 7200 16MB WD צורב מאיץ גרפי: INTEL GRAPHICS. אם צריך עוד פרטים אני יוסיף. תודה לכם.
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום אנשים הייתי רוצה לדעת עם נייד כזה http://ksp.co.il/?uin=17757 יכול להריץ BF3 על HIGH ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש זיכרון SSD בגודל 128 ולהתקין אותו על המחשב הנ"ל. מישהו יודע כיצד ניתן ואיפה ניתן לבצע? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בכל חנות שהלכתי לברר המליצו לי על מחשב שונה לחלוטין ואני לא יודע מי ממליץ על מחשב שבאמת טוב, ומי ממליץ כי הוא צריך לקדם את המחשב הספציפי. התקציב שלי לקניית המחשב הוא בין 2000-2500 ש"ח. מטרת המחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית ולצפייה בסרטים (לרוב אני מחבר את המחשב לטלוויזיה). חשוב לי מאוד שתהייה מקלדת מלאה, אך שהמשקל של המחשב יהיה קל ככל האפשר. גודל מסך לא קריטי (סביב 13-15). זמן סוללה- לפחות שלוש שעות עבודה באופיס. חיבור HDMI ומה שהכי חשוב זה שהמחשב יהיה אמין ולא כזה שעושה תקלות אחרי שנה כמו המחשבים של HP. תודה רבה על עזרתכם!
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מתחיל ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב,והגעתי למסכנה שאני צריך לרכוש מחשב נייד. זה הוא המחשב הנייד הראשון שלי ואין לי הרבה ניסיון בנושא, אני מקווה מאוד שתעזרו לי לעשות את הבחירה הנכונה. שימוש המחשב : - תכנות - משחקים - גרפיקה - שימוש יום יומי רגיל זה המחשב שחשבתי לקחת אבל כמה מהחברים שלי אמרו לי שעדיף לקחת עם כרטיס מסך של geforce ולא של AMD. בדקתי כמה דגמים של ASUS ואני קצת מתלבט מה עדיף לקחת . אם יש לכם הצעהת של מחשבים אחרים אני אשמח לשמוע וזה יעזור לי מאוד . מחיר : 4,820 ש"ח תכונות המחשב : ערכת שבבים : [table][tr][td](Mobile Intel® 7 Series Express Chipset (HM77) מעבד : Intel Core i7-3612QM [table][tr][td]מהירות2.1GHz [/td][/tr][/table][t…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע המפרט שלי מעבד - AMD Athlon II X3 440 Processor לוח - GA-MA78LMT-US2H זכרונות DDR3 1333MHZ 2GB X 2 כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 480 ספק - Seasonic 520W חשוב לי מאוד עבודה עם Cubase (אוכל הרבה זכרון וכוח עיבוד). אחר כך משחקים וכל השאר. צריך הצעות לשדרוג המעבד, או שכבר עדיף להחליף לוח תואם אינטל ולקחת מעבד אינטל... תקציב 800-500 ש"ח...
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב גימינג התקציב בין 4Kל3K עם ניצול כל התקציב אם יש צורך בחריגה אז עד 500ש"ח המחשב צריך לשמש אך ורק לגימינג שיעבודה על האיכות הגובה ביותר כמו BF3 על האיכות הגובה ביותר (הולך לצאת BF 4 אז גם אם אפשר על הבוהה ביותר ) ללא צורך בציוד הקפי יש לכלול את כל הרכבים אולי רק לא צורב בלי אוברקלוק ללא שום תוכנות אני מתכנן לקנות מסך תומך FULL HD באיזה חנות אפשר להשיג במחיר זול והאם החנו IVORY אמינה ? מתכנן לקנות בהווה האם כדי לחכות למעבדים חדשים או להשקיע עכשיו ?? תודה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום המחשב דל n7010 עשו לו פורמט לא נכון והותקן לו ווינדוס 7 x86 במקום x64 מדיסק אבל אני רוצה לשחזר את ההגדרות כמו שזה מגיע מהמפעל חיפשתי בגוגל איך עושים את זה ולא הצלחתי עקבתי אחר ההוראות, הגעתי עד לשלב שצריך לבחור באופצית התיקון של דל אבל היא לא מופיעה, זה בגלל הפורמט? ואיך אני מסדר את זה תודה לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת בכמה אני יכול למכור את המקבוק שלי. נתונים: macbook pro i7 2.2ghz 15 inch נקנה בארהב ב 2011 תודה רבה לעוזרים !!!
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום אנשים הייתי רוצה לדעת עם I5 אן I7 הם יכולים להשפיע על קצב המישחקים במחשב נייד ?(שנהם 2,5GHZ)
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
שלום חברים, אבקש את חוות הדעת שלכם על המפרט הבא (כולל מסך) שיעודו הוא לגיימינג ברמה בתקציב של עד 6000 ש"ח בערך: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪915 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪353 מארז: באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪750 זיכרון: Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V כמות: 2 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪397 כרטיס מסך: Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 -…
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות. 1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל? דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ? 2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרת…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד i7 3770k ו דיסק קשיח intel 520 240GB. אני כנראה אקנה דרך המבצע של הפורום את ה gtx670 . חשיבות השקט של המארז חשובה במידה דיי גבוהה. 8 בין 1ל10. אני לא בטוח לגביי הספק כח, אם הוא מספיק אמין לסחוב את המערכת. שוקל אופציה בעתיד לעשות OC לכן לקחתי לוח אם Z77. המחשב מיועד לגיימינג,תכנות והרצות תוכנות גרפיקה למינהן ובעיקר מולטיטסקינג כבד. חשבתי על המערכת הבאה : [table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪209[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 מחיר: ₪625[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td…
-
- 8 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש כמה וכמה יצרנים של מחשבים ניידים, שנמכרים בארץ. האם אפשר לצמצם את מספר היצרנים שמהם אבחר מחשב נייד איכשהו? למשל(סתם לדוגמא): - יצרן מסוים איכות הבנייה לא משהו, לכן לא כדאי לקנות מחשב שלהם - יצרן אחר, יקר מאד בהשוואה למה שהוא נותן, יחס עלות תועלת נמוך, ולכן פחות כדאי - עוד יצרן, בעייתי מאד עם שינויים/תוספות למחשב. כל פירוק/הוספה חייב לעבור דרכו, ועלות החלקים אצלו יקרה מאד בהשוואה למה שקורה בחוץ, לכן לא כדאי להתקע עם מחשב כזה. דברים כאלה, מנסיון של אנשים. אני מחפש לצמצם ל-2-3 יצרנים, שמהם אבחר אח"כ דגם.. הנסיון שלכם יכול מאד לעזור. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב שישמש לי לעבודה משרדית בעיקר, אולם ברצוני גם לראות בו סרטים ושיעבוד בצורה די מהירה, את המפרט הנ"ל הרכבתי בעצמי ואבקש את חוות דעתכם עליו ואשמח אם תוכלו לתקן אותי במידה וצריך. הסכום אינו משנה, כל רצוני לדעת אם המפרט הנ"ל טוב לצרכי או לא. תודה מראש לכל העוזרים. זה המפרט: מעבד:Intel i3 2130 3.4GHz 1155 3MB with graphics Tray קירור למעבד:ZALMAN 7000V Al SI EDITION לוח אם:Biostar H67MH for socket 1155 Sata 3 VGA/DVI/HDMI מארז:Case Thermaltake SIDE PANEL WITH 23CM FAN BLACK (For Soprano, Armor JR, Tsunami קירור למארז: EVERCOOL Value Series 120mm ספק: SeaSonic ECO 500W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 34A / 12V Single Rail 220V Only זיכרון: C…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-