ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
היי. אני מעוניין לרכוש זיכרון SSD בגודל 128 ולהתקין אותו על המחשב הנ"ל. מישהו יודע כיצד ניתן ואיפה ניתן לבצע? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בכל חנות שהלכתי לברר המליצו לי על מחשב שונה לחלוטין ואני לא יודע מי ממליץ על מחשב שבאמת טוב, ומי ממליץ כי הוא צריך לקדם את המחשב הספציפי. התקציב שלי לקניית המחשב הוא בין 2000-2500 ש"ח. מטרת המחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית ולצפייה בסרטים (לרוב אני מחבר את המחשב לטלוויזיה). חשוב לי מאוד שתהייה מקלדת מלאה, אך שהמשקל של המחשב יהיה קל ככל האפשר. גודל מסך לא קריטי (סביב 13-15). זמן סוללה- לפחות שלוש שעות עבודה באופיס. חיבור HDMI ומה שהכי חשוב זה שהמחשב יהיה אמין ולא כזה שעושה תקלות אחרי שנה כמו המחשבים של HP. תודה רבה על עזרתכם!
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מתחיל ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב,והגעתי למסכנה שאני צריך לרכוש מחשב נייד. זה הוא המחשב הנייד הראשון שלי ואין לי הרבה ניסיון בנושא, אני מקווה מאוד שתעזרו לי לעשות את הבחירה הנכונה. שימוש המחשב : - תכנות - משחקים - גרפיקה - שימוש יום יומי רגיל זה המחשב שחשבתי לקחת אבל כמה מהחברים שלי אמרו לי שעדיף לקחת עם כרטיס מסך של geforce ולא של AMD. בדקתי כמה דגמים של ASUS ואני קצת מתלבט מה עדיף לקחת . אם יש לכם הצעהת של מחשבים אחרים אני אשמח לשמוע וזה יעזור לי מאוד . מחיר : 4,820 ש"ח תכונות המחשב : ערכת שבבים : [table][tr][td](Mobile Intel® 7 Series Express Chipset (HM77) מעבד : Intel Core i7-3612QM [table][tr][td]מהירות2.1GHz [/td][/tr][/table][t…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע המפרט שלי מעבד - AMD Athlon II X3 440 Processor לוח - GA-MA78LMT-US2H זכרונות DDR3 1333MHZ 2GB X 2 כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 480 ספק - Seasonic 520W חשוב לי מאוד עבודה עם Cubase (אוכל הרבה זכרון וכוח עיבוד). אחר כך משחקים וכל השאר. צריך הצעות לשדרוג המעבד, או שכבר עדיף להחליף לוח תואם אינטל ולקחת מעבד אינטל... תקציב 800-500 ש"ח...
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב גימינג התקציב בין 4Kל3K עם ניצול כל התקציב אם יש צורך בחריגה אז עד 500ש"ח המחשב צריך לשמש אך ורק לגימינג שיעבודה על האיכות הגובה ביותר כמו BF3 על האיכות הגובה ביותר (הולך לצאת BF 4 אז גם אם אפשר על הבוהה ביותר ) ללא צורך בציוד הקפי יש לכלול את כל הרכבים אולי רק לא צורב בלי אוברקלוק ללא שום תוכנות אני מתכנן לקנות מסך תומך FULL HD באיזה חנות אפשר להשיג במחיר זול והאם החנו IVORY אמינה ? מתכנן לקנות בהווה האם כדי לחכות למעבדים חדשים או להשקיע עכשיו ?? תודה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום המחשב דל n7010 עשו לו פורמט לא נכון והותקן לו ווינדוס 7 x86 במקום x64 מדיסק אבל אני רוצה לשחזר את ההגדרות כמו שזה מגיע מהמפעל חיפשתי בגוגל איך עושים את זה ולא הצלחתי עקבתי אחר ההוראות, הגעתי עד לשלב שצריך לבחור באופצית התיקון של דל אבל היא לא מופיעה, זה בגלל הפורמט? ואיך אני מסדר את זה תודה לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת בכמה אני יכול למכור את המקבוק שלי. נתונים: macbook pro i7 2.2ghz 15 inch נקנה בארהב ב 2011 תודה רבה לעוזרים !!!
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום אנשים הייתי רוצה לדעת עם I5 אן I7 הם יכולים להשפיע על קצב המישחקים במחשב נייד ?(שנהם 2,5GHZ)
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום חברים, אבקש את חוות הדעת שלכם על המפרט הבא (כולל מסך) שיעודו הוא לגיימינג ברמה בתקציב של עד 6000 ש"ח בערך: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪915 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪353 מארז: באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪750 זיכרון: Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V כמות: 2 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪397 כרטיס מסך: Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 -…
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות. 1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל? דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ? 2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרת…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד i7 3770k ו דיסק קשיח intel 520 240GB. אני כנראה אקנה דרך המבצע של הפורום את ה gtx670 . חשיבות השקט של המארז חשובה במידה דיי גבוהה. 8 בין 1ל10. אני לא בטוח לגביי הספק כח, אם הוא מספיק אמין לסחוב את המערכת. שוקל אופציה בעתיד לעשות OC לכן לקחתי לוח אם Z77. המחשב מיועד לגיימינג,תכנות והרצות תוכנות גרפיקה למינהן ובעיקר מולטיטסקינג כבד. חשבתי על המערכת הבאה : [table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪209[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 מחיר: ₪625[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td…
-
- 8 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש כמה וכמה יצרנים של מחשבים ניידים, שנמכרים בארץ. האם אפשר לצמצם את מספר היצרנים שמהם אבחר מחשב נייד איכשהו? למשל(סתם לדוגמא): - יצרן מסוים איכות הבנייה לא משהו, לכן לא כדאי לקנות מחשב שלהם - יצרן אחר, יקר מאד בהשוואה למה שהוא נותן, יחס עלות תועלת נמוך, ולכן פחות כדאי - עוד יצרן, בעייתי מאד עם שינויים/תוספות למחשב. כל פירוק/הוספה חייב לעבור דרכו, ועלות החלקים אצלו יקרה מאד בהשוואה למה שקורה בחוץ, לכן לא כדאי להתקע עם מחשב כזה. דברים כאלה, מנסיון של אנשים. אני מחפש לצמצם ל-2-3 יצרנים, שמהם אבחר אח"כ דגם.. הנסיון שלכם יכול מאד לעזור. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב שישמש לי לעבודה משרדית בעיקר, אולם ברצוני גם לראות בו סרטים ושיעבוד בצורה די מהירה, את המפרט הנ"ל הרכבתי בעצמי ואבקש את חוות דעתכם עליו ואשמח אם תוכלו לתקן אותי במידה וצריך. הסכום אינו משנה, כל רצוני לדעת אם המפרט הנ"ל טוב לצרכי או לא. תודה מראש לכל העוזרים. זה המפרט: מעבד:Intel i3 2130 3.4GHz 1155 3MB with graphics Tray קירור למעבד:ZALMAN 7000V Al SI EDITION לוח אם:Biostar H67MH for socket 1155 Sata 3 VGA/DVI/HDMI מארז:Case Thermaltake SIDE PANEL WITH 23CM FAN BLACK (For Soprano, Armor JR, Tsunami קירור למארז: EVERCOOL Value Series 120mm ספק: SeaSonic ECO 500W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 34A / 12V Single Rail 220V Only זיכרון: C…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום וברכה. אחותי התחילה ללמוד עיצוב גרפי והיא רוצה לקנות מחשב נייח כולל ציוד הקפי ומסך בסכום של עד 3500-4000 ש"ח. ערכת התוכנות העיקרית שהיא תעבוד איתה היא CS6 design & web premium של adobe. אשמח לקבל כיוון כללי (ואולי גם יותר מפורט) מה כדאי לה לקנות. 1. האם כרטיס מסך נפרד הוא חובה? 2. האם היא צריכה I7 או שמספיק I5? 3. איזה מסך היא צריכה לקנות - רגיל או IPS. וכל הערה נוספת תעזור. תודה רבה, אריאל
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום, אני הכנתי מפרט מחשב, רציתי לקבל חוות דעת ממכם עליו\ הצעות לשיפור \ הערות. בנוסף יש לי 2 שאלות: 1. מה ההבדלים בין לוחות אם. אני רואה לוח אם שתואם את החלקים שאני צריך ב400~ שקל ועוד אחד ב1000+ .. מעבד,ראם, כ.מסך אני יודע מה הסיבה להבדל בין המחירים. אבל בין לוחות אם - לא. אז אשמח להסבר. 2. למה כ.מסך 2GB עולה יותר זול משני כ.מסך של 1GB (מן הסתם אותו אחד) מה ההיתרונות, אם בכלל, בין שניהם. הערות : **יש לי במחשב מ2008 מעבד I7 920 2.66GHZ 8MB כדאי להשאיר אותו? הוא יותר טוב מI5? (למרות שהוא על מחשב כבר 4-5 שנים יש לו תושבת 1366 ככה שאם כן הלוח אם צריך גם לשנות. **האם כדאי להוסיף עוד ראם? מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray 915₪ לוח אם…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ שישמש אותי למשחקים ולעריכה גרפית עד 3000 שקל.. אני מתכוון לעבוד ב 3ds max 2013 וכל מה שאני צריך זה שלא יקרטע לי בתוכנה(אני לא מדבר על רנדור אפילו) כי הלפטופ שיש לי חרא.. אין לו כרטיס גרפי בכלל והמעבד הגרפי שלו זה חלק מהמעבד (מעבד INTEL) אז רץ לי מגעיל כזה ומשחקי FPS עובדים חרא.. COD4 למשל רץ טוב רק על LOW חשוב לי הקטע הזה שהתוכנות האלה ירוצו חלק מבלי לתקוע אותו ובקשר למשחקים - אז אם התקציב לא מספיק גבוהה בשביל לשחק על גרפיקה גבוהה אז לא נורא.. אם אני אוכל לשחק נגיד אפילו על הגדרות בינוניות וקצת יותר וזה יראה יותר טוב מב XBOX 360 אז אני אהיה מרוצה כי בשבילי זה קפיצה ממשהו שלא מריץ בכלל משחקים חדשים.. חשוב לי שיהיה לו חיבור VGA כי יש לי כבל VGA אבל אם ז…
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) לנצל את כולו ב) ניתן לחרוג במידה והשינוי בולט בסכום סימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לרוב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -המשחקים לרוב משחקי moba כגון לול, דוטה טיפה גם אר פי ג'י ובקטגוריה שלו היחיד זה קאונטר סטרייק בתדירות נמוכה -המסך לא כלול בתקציב וברצוני לרכוש מסך טלויזיה (גג 32 אינץ') אך מחפש יעוץ לפני, ישמח לטיפים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?בנפרד מהתקציב - מקלדת, עכבר ואוזניות גיימינג לא במחיר מטורף, 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 9 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס, משחקים (עד רמה גרפית של בינוני מינוס). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו קריטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. guild wars 2, assassin creed 2, ג'יטיאיי האחרון.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גר…
-
שלום לכולם, עברתי כאן על כל מיני מפרטים שראיתי ויש לי כמה שאלות (אני לא כ"כ בקיא בחומר). לפני כן אני רק אספר בקצרה על המחשב שאני צריך: מחשב למשחקים (בultra) ופיתוח: תקציב עד 8000 ש"ח אם אפשר לחסוך אז רצוי אבל ניתן גם לחרוג טיפה אם יהיה באמת שווה. תוכנות ספציפיות visual studio 2012, eclipse, ואולי עוד (CS5). זה לא לפרנסה הראשית אבל לא יכול לסבול מצב שזה לא יסחב את אלו. מעוניין במערכת שתוכל גם להריץ אימולטורים שונים. אם אפשר דרך VM אז אין בעיה. אין לי פשוט ניסיון עם VM אבל תמיד אפשר ללמוד. יש לי כבר מסך 16:10 22" (+\- לא זוכר) ללא יציאת HDMI. כאשר המסך במחשב האחר ימות (ימיו ספורים) אני אעביר את המסך הקיים למחשב השני ואקנה מסך חדש. לא יודע אם זה שיקול למפרט. בכל מקרה המסך ה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בבקשה למי שמבין אני צריך מפרט למחשב עד 6000 שח בלי מסך רמקולים מקלדת ועכבר הוא מיועד בעיקר למשחקים כבדים אממ עוד משו?? תודה!! ניסתי לבנות בקי אס פי יצא לי 1000 שקל יותר [/r]מעבד אינטל :[table][tr][td]Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td][/td][/tr][/table]0לוחות אם למעבדי אינטל :[table][tr][td]Asus P8Z77-V LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, HDMI, DVI, DP[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]2x4GB Corsair Vengeance Red Dual Channel CL11-11-11-27[/td][/tr][/table]1כרטיסי מסך :[table][tr][td]Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E[/td][/tr][/table]1דיסקים קשיחים :[table][tr…
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים: אני מזה זמן רב מתכנן לקנות מחשב, ברשותי כרטיס מסך HD5870 ואני מקווה לבנות מחשב לא יקר מידיי סביב ה-3.5K-3K (ללא כרטיס גרפי כמובן) אך שיתמוך במשחקים החדשים ביותר בהגדרות הגבוהות ויכלול כונן SSD למערכת ההפעלה, כמתואר כאן: 1. מה התקציב המקסימאלי? סביב ה- 3500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה אם לא גם בסדר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (ובין השאר אינטרנט ועבודה משרדית). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג…
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב+מסך איכותי שישמש לי לעבודה משרדית בעיקר, אולם ברצוני גם לראות בו סרטים ושיעבוד בצורה די מהירה, הסכום שאני יכול להשקיע הוא עד 3K ואין אפשרות לחריגה בכלל ואם אפשר לחסוך זה יהיה מעולה. את המפרט הבא אני הרכבתי אם הןא טוב אשמח לקבל אישור ואם לא אשמח גם כן לקבל מפרט יעיל יותר: מעבד:Intel i3 2130 3.4GHz 1155 3MB with graphics Tray קירור למעבד:ZALMAN 7000V Al SI EDITION לוח אם:Biostar H67MH for socket 1155 SATA 3 VGA/DVI/HDMI מארז:Case Thermaltake SIDE PANEL WITH 23CM FAN BLACK (For Soprano, Armor JR, Tsunami קירור למארז: EVERCOOL Value Series 120mm ספק: Seasonic ECO 500W Active PFC, 2X PCI-E 6/8, 34A / 12V Single Rail 220V Only זיכרון: C…
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
intel haswell cpu i7 extreme(i7-4990X) overclocked asus x79 successor motherboard (asus rampage v extreme) corsair dominator platinum ddr3 16gb ram(2800mhz, 4 cards with xmp , overclocked) OCZ RevoDrive 3 X2 PCI-Express SSD 960gb asus gtx690 (x2 sli,overclocked)(nvidia keplar) Corsair H100 CPU liquid cooling seasonic Platinum 1000W psu (80 Plus Platinum) 2x seagate barracuda 3TB HD 7200rpm (with raid 1) (liteon/pioneer/asus) bluray drive nzxt phantom 410 case(white / blue) microlab m880 speakers Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD / Sound Blaster ZxR / Asus XONAR ESSENCE STX blackmagic design intensity pro (hdmi capture card) razer mamba mouse/lycosa mirror keybo…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-