עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. *מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באיכות HD * גודל המסך? לכל הפחות 15.6" * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  2. Started by asaf19,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית עבודה משרדית תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ, CivilCAD , AutoCAD , Office,אינטרנט, סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Kiwovo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. היי, אני בונה מערכת תקציבית, ואשמח להצעות לשיפור\דעות : Intel Core i3 3220 Dual Core Hyperthreading Processor LGA1155 3.3GHZ Ivy Bridge 3MB Retail Box ASUS P8B75-M LE Micro ATX LGA1155 B75 DDR3 2PCI-E16 2PCI SATA3 DVI HDMI USB3.0 Motherboard Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 8GB 2X4GB DDR3-1600 CL9-9-9-24 Dual Channel Memory Kit Fractal Integra R2 500W ATX 12V 80PLUS Bronze Power Supply 120mm Sleeve Bearing Fan ASUS PCE-N15 300Mbps 802.11B/G/N Wireless PCI-E Network Adapter הצורך הוא בעיקר משחקים כמו company of heroes ו world of tanks , modern warfaren ברזולוציה של 1680X1050 יש לי כבר מארז ודיסקים קשיחים כולל SSD לגבי הכרטיס מסך, ההתלבטות היא בין 660 ל 660Ti והאם המעב…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by ilanhsn,

[table][tr][td] [/r][/t] מעבד אינטל מעבד אינטל Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד קירור למעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל לוח אם Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זכרונות זיכרון למחשב Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz כרטיסי מסך On Board Intel HD Graphics 2500 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX צורבי DVD צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio ציוד רשתות On Board 10/100/1000 ספקי כוח ספק כח Antec Basiq 450W Active PFC 12cm…

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית של 500 שקלים(עם העדפה ברורה שלא לחרוג). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה/הקלטת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, אבלטון, ריפר, פרוטולס, לוג'יק. ב)-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בס…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום, אני צריך מחשב לבית עבור אמי לעבודה משרדית בעיקר, כלומר על וורד וכאלה וגלישה באינטרנט (ואולי באופן משני גם צפייה בסרטים). התקציב הוא בסביבות ה-1,000 עד ה-1,200 ש"ח. רצוי שהמחשב שמיועד לעבודה משרדית יוכל להתמודד עם טאבים וחלונות וורד ולא ייזחל אחרי שתי שניות - האם יש חיה כזו? נ.ב. מכיוון שאמי דוברת רוסית אז יש בד"כ בחברות כמו KSP איזשהי חבילת רוסית שכוללת גם וורד ותוכנות שונות וכו'? תודה

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  8. אהלן אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך Gigabyte GTX670 2GB OC, ולכן אני צריך מעבד חדש וגם לוח-אם חדש. איזה מעבד ולוח אם הכי יתאימו למפרט הזה ? הבנתי שאין הרבה הבדל מבחינת FPS בין i7 3770K ל- i5 3470 אם אני לא מתכוון לעשות OC במעבד , זה נכון ? כמו כן, אני מחפש לוח-אם איכותי ואמין שיתאים בדיוק לכרטיס מסך ולמעבדים האלה. מעדיף שהלוח אם יהיה מ- KSP כי את שאר הרכיבים אני קונה משם, ואני מעדיף לקנות את הכל ביחד. חשבתי לקחת לוח אם מסוג: Gigabyte Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI אבל אני לא יודע אם הוא באמת הכי כדאי למעבד כמו i5 3470 מבחינת עלות/תועלת יש לי מארז NZXT מלפני 4 שנים בערך, אני לא יודע איזה דגם זה, אבל אני מקווה שהוא יוכל להכיל את כל הר…

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  9. Started by igalk474,

אני יביא אותו ביולי אחרי שה hasewell ייצא ויהיה לו stepping חדש שפותר את הבאג שזה ייצא איתו בהתחלה חודש אחרי, עד שהוא והלוח אם ייצאו , אולי החלקים פה יהיו יותר זולים זה מפרט סבבה? אני רוצה לקבל כמה שיותר בכמה שפחות מבלי להתפשר יותר מידי על האיכות צריך לשנות פה משהו? יש לי 3 הארדיסקים של טרה שאני רוצה לחבר לזה מהמחשב הישן זה מתחבר לטלוויזיה בחדר מעל המיטה יש לי כבר מקלדת עכבר ופד של RAZER ורמקולים/אוזניות שאני מחבר מהמחשב הישן המפרט: Intel haswell CPU i7-4770K overclocked 1600? MSI Z87A-GD65 motherboard (military class 4) 1000? Corsair dominator platinum DDR3 16gb CL9 ram(1600mhz, 2x8 ,xmp,overclocked) 725 256GB 2.5-inch SSD Samsung 840 PRO 1190 Zotac GTX660 Ti AMP Edition…

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  10. שלום לכולם התקציב שלי 6K, אם יש אפשרות לחסוך אז אשמח אני אשתמש במחשב בעיקר לצפייה בתכני HD חשוב לי שיהיו כמה שיותר יציאות USB3 כולל מקדימה ולפחות 2 יציאות HDMI. בלוח האם אני רוצה להשקיע שיהיה עם הרבה פיצ'רים כדי שאוכל לבצע שידרוגים בעתיד. אני רוצה שהדיסק הקשיח עליו יותקן ה-WINDOWS יהיה SSD, וחוץ ממנו עוד דיסק של 2 טרה לפחות אני משתמש מדי פעם בפוטושופ ואילוסטרייטור. אין לי צורך בציוד היקפי, ואני מתכוון להישאר עם הכונן הישן שלי-COOLERMASTER CM 690 II אני מעדיף שיהיה שקט כמה שיותר. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. אני מעוניין לרכוש את המחשב עם מערכת הפעלה WINDOWS 7/8 תודה. עומר.

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  11. Started by Y-R,

מבקש סליחה מראש אם הייתה הודעה כזאת כאן אבל לא מצאתי כלום בחיפוש. אני מעוניין לקנות נייד ודיי נעול על ה-G75, עזבו גודל מסך ומחיר, יש לי את הדרישות שלי ממחשב והדגם הזה דיי מספק אותי. השאלה שלי היא כזאת , ראיתי כל כך הרבה גירסאות של הדגם הזה, למה זה? הבנתי שבכל מדינה זה משתנה, אז למה זה משתנה ? למה אין גירסא אחת חזקה ועוד גירסא פחות חזקה וזהו ? איך אני יכול לבחור את הגירסא הטובה ביותר כשיש כל כך הרבה ? אם מישהו יכול להמליץ על גירסא אני אשמח...מה שאני ראיתי זה T1414H (זה בארץ), בשאר המקומות ראיתי גירסאות DS או DH וכו'... תודה מראש !

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  12. חשוב לי שתשימו לב להערות בסוף!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג עוד 100-200 שקל אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כגון BF3 / gta לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות אבל שיפעל בצורה מכובדת. חשוב לי שהמחשב יתמודד יפה עם ריבוי משימות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך יש הכל כולל מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל חוץ מציוד היקפי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? מומלץ שהיה כמה שיות…

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  13. לוח-אם בחרתי ‫‪Gigabyte GA-H77-DS3H‬‬ מערכת קירור גם נבחרה שמתאימה ל i5-i7 שעוהל 200 ש"ח אחרי הנחה. ג'ל טרמי אין צורך,כי יש לי artic silver 5. kvm ואולי כפול בשביל הפרדה של הקול, מהעכבר,כרטיס מסך וה usb ואולי רק kvm אחד לכולם. GeForce 630GT 2048MB‬‬ ואחרי זה להחליף אותו. עד איזה רמה של משחקים הוא יעיל וכמה הוא תומך ב hd? ב, כרטיס רשת אני צריך להחליט בין ה 2 האלה: ‫‪TPLINK USB TL-WN722N‬‬ או בכרטיס הזה: ‫‪Edimax PCI-X 7612‬‬<blockquote>1, חשוב לומר ששני המחשבים יהיו צמודים עם kvm שהאחד ליד השני למעשה ובשלב הבא יהיה ארון שלכל אחד מהם יהיה תא משלו, כאשר למחשב הזה כבר יש שני כרטיסים אלחוטיים,יש עכבר ומקלדת שמחוברים באותה צורה ואחרי שהמחשב הבא יהיה פעיל הם יהיו מחוב…

• 34 תגובות
    • 6.2k צפיות
  14. Started by xx22xxaaq,

intel i5 2500k scythe ninja 3 asrock p67 extreme4 g skill ripjaws XM 8gb sapphire hd6950 2gb dirt 3 edition asus d1 crucial m4 64gb wd blue 500gb wd red 2tb coolermaster storm sniper seasonic m12ii-750 nec dvd burner

• 0 תגובות
    • 14.7k צפיות
  15. היי, בניתי מפרט למחשב בהתבסס על מפרט חזק לגיימינג כולל ציוד הקפי מהמפרטים המומלצים באתר. בדקתי את המפרט במספר חנויות שקראתי המלצות עליהן פה בפורום וב TMS יצא לי הכי זול. אשמח אם תעזרו לי לשפר את המפרט בהתאם לצרכים שלי, כי בסך הכל אני ממש לא מעודכן בשוק בשנים האחרונות (עברו בערך 5 שנים מאז שקניתי את המחשב הקודם) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה500 ש"ח אם משהו באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, צפיה בסרטים/סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. 1. התקציב המקסימאלי 7.5K א) לנצל את כל התקציב 2. שימושי המחשב עריכה גרפית, תכני HD א) שימוש בעיקר בתוכנת עריכה אדיוס, פוטושופ ואפטר אפקטס, א ופן שימוש-תדיר 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 -10 4. לא מתוכנן אוברקלוק ( OC ) מעבד אינטל :[/r][table][tr][td]Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td]Noctua NH-D14 CPU Cooler[/td][/tr][/table]1לוחות אם למעבדי אינטל :[table][tr][td]Asus Maximus V Gene s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24[/td][/tr][/table…

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  17. Started by urdead,

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),, צפיה בסרטים, הפעלת סימולציה לכימאי * גודל המסך? גדול ככל הנתן במגבלת המשקל * משקל רצוי? נמוך ככל הניתן - לא יותר מקילו וחצי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מינימום 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA או יציאה שניתן לקנות מתאם ל VGA (אשמח גם ללינק למתאם במחיר טוב במקרה הצורך וכן להכניס אותו למחיר המחשב) * בלוטות? אין את זה בכל מחשב חדש ? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיחשיהיה SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא …

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  18. Started by msacco,

סתם מסקרנות.. מעבד: intel E7500 core 2 duo 2.93 GHz לוח אם: MSI MS-7592 (G41M4-f) זיכרונות: 2 GB RAM כרטיס מסך: NVIDIA Geforce 9300 GS ספק כוח: IP-S400BQ3-3 (400W) כונן קשיח: Western Digital 1TB(נקנה לא מזמן) צורב: LG רגיל. מארז: של אייבורי, לא יודע דגם. מחשב שנקנה לפני 6 שנים, רץ חלק מאוד ללא תקיעות. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם חברה שלי לומדת משפטים (שנה ראשונה) ויש לה מחשב נייד מרופט וחצי מת שקיבלה בירושה מאמא שלה. אני רוצה לקנות לה במתנה מחשב חדש שתשמש בו ללימודים בעיקר (יש לה מחשב נייח בבית בנוסף). מצרף פה תשובות לשאלות בחוקי הפורום: * מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט ואופיס), גלישה באינטרנט, אולי קצת מוזיקה וצפיה ביוטיוב. לא משהו מעבר לזה. * גודל המסך? 13 או באיזור (כרגע יש לה 11 וקצת קטן מידי). * משקל רצוי? כמה שיותר קל (לא מבין בזה כל כך). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו סטנדרטי בסביבות 6-7 שעות (יום לימודים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי בכלל * כו…

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  20. מחיר - 4000 עד 5000 ( אפשרי לקנות באילת) מטרה - כל השימושים הרגילים ובנוסף אוטוקאד בתלת מיימד גודל מסך 14 ומעלה רצוי 15.6 משקל - לא חשוב, תחליף לשולחני זמן סוללה- לא חשוב, כנ"ל יציאות - סטנדרטיות כולל HDMI ו USB 3 בלוטוס, רצוי גודל כונן, 500 ומעלה אפשר בשילוב SSD כונן CD או בלו ריי, לא חשוב אחריות, 3 שנים מערכת הפעלה , רצוי, ווינדוס 8 העדפה לחברה, לא האם עדיף נייד עם מסך מגע? קראתי שווינדוס 8 יוצר במיוחד עבור מסכי המגע. מצד שני הם עדין בחיתולים ואין הרבה דגמים תודה

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  21. Started by gad1989,

היי, אני מלבט בין 3 מחשבים ניידים: Samsung - NP350V5C - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17586. DELL 3521 - http://ksp.co.il/?uin=18017 lenvo -MBYE3IV - http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=17955 תקציב עד 4000 שקל - אפשר לקחת בחשבון שאני קונה את המחשב באילת... זיכרון - לפחות 8GB הארדיסק - 500 עד 1TB מטרות המחשב? עבודה משרדית+צפייה בסרטים+משחקים+תיכנות. זמן עבודה רצוי - מעל שעתיים הכי חשוב שיעבד מהר שידע להתמודד עם הרבה תוכנות שרצות ברקע, הייתי אומר שהכי חשוב לי זה המעבד והזיכרון. אם יש איזה מחשב אחר שאתם חושבים שעדיף לי מהשלושה לעיל אשמח לדעת. תודה לעוזרים!!!

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  22. אהלן תותחים, אני כבר הרבה זמן לא בעניינים. קניתי מחשב לפני יותר מ3 שנים, השקעתי בו, ועכשיו הוא מתחיל לגמגם לי כי החלקים מתחילים לקבל בלאי ולהתיישן. המפרט: intel i7 920 Asus P6TD Deluxe OCZ low voltage DDR3 6GB 1600MHz ATI Radeon 5850 CoolerMaster V8 בראש ובראשונה, אני צריך קירור חדש. המאוורר של הV8 כבר שבק לי פעם אחת והחלפתי אותו, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף את הקירור כולו. עדיפות למשהו שקל להרכיב, אבל אני מעדיף ביצועים טובים על פני קלות הרכבה כמובן - וחשוב שהוא ייכנס בAntec Nine Hundred כי הV8 ממש מגיע כבר לדלת, ואי אפשר קירור יותר גבוה ממנו. דבר חשוב נוסף, זכרונות. אני רוצה להחליף את הזכרונות לחלוטין, לקנות סט של 12 ג'יגה, שיהיו זכרונות מהירים עם תזמונים טובים, אבל מה ש…

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  23. Started by nadav22h,

כמה לדעתכם שווים החלקי מחשב הבאים? מעבד intel core 2 quad q9400 לוח אם asus p5kpl-cm זכרונות 2x2 GB 800 mhz ddr2 כרטיס מסך asus nividia 9800gt 1gb ספק כוח jtc p4 500w atx12v תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Vissor,

מה אומר העם? ??? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21789&cf=zap

• 4 תגובות
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים