עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אינטרט, מסמכים, פגישות, פיתוח בסיסי, כלים כמו vscode, eclipse 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. אין צורך באורות. 7. האם האם יש צורך לכל…

2. איזה מבין שתי המפרטיף עדיף והאם יש מה לשפר/להוריד? המפרט מחנות TMS אז אם יש מה לשפר אז בבקשה רק מהחנות הזאת, תודה. מעבד Intel Core 2 Quad Q8400 2.66Ghz 4MB Cache Penryn קירור מעבד Evercool Buffalo 100mm Cooper 3 Heatpipes לוח אם MSI P45 Neo-FR מארז Thermaltake V3 1x120mm Black Edition קירור מארז Evercool 120mm Case Fan EC-EGF-12 12 ספק כוח Seasonic ET 500W 34A @ 12V זיכרון A-Data Samsung 4GB (2x2GB) DDR2-800 דיסק קשיח ראשי Samsung 500GB Sata II 16MB Buffer Spinpoint F3 1 ₪0 כרטיס מסך Powercolor Radeon HD 4890 1GB GDDR5 Retail 1 כרטיס קול כרטיס קול מובנה Realtek HD 7.1 1 כרטיס רשת כרטיס רשת מובנה 1Gbit כונן אופטי צורב DVD תוצרת LG מהירות X24 דגם GH24NS50 סט …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שבת שלום לכל חברי הפורום. אז ככה, אני בבעיה תקציבית... ואני זקוק נואשות למחשב. הבעיה התקציבית היא שאני כל הזמן עובר את גבול העשרת אלפים שקל שהקצבתי לעצמי. אני בניתי מפרט ב"נעה קומפ"... למשחקים. ללא ציוד היקפי. להלן... כמות מחיר דגם Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1850 ¤ 1 ASUS P5W DH Deluxe 1550 ¤ 1 G.Skill DDR II PC5400 667MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1450 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 270 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 470 ¤ 2 GIGABYTE 8800GTS 640MB DDR3 PCI-E 3100 ¤ 1 NEC DVD-RW AD-7173A x16 DUAL LAYER Labelflash 240 ¤ 1 ANTEC P180 960 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 500W 660 ¤ 1 Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler 250 ¤ 1 מחיר סופי: ¤ 11270…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אני כנראה קונה בשבוע הבא, קיבלתי הצעת מחיר לרכיבים לפי המלצות בפורומים השונים כאן. המחשב לאינטרנט, אופיס וצפיה בסרטי DVD - חשוב לי שיוכל לנגן FHD ושתהיה יציאת TV או לפחות S-Video. אני מתעקש על C2D למרות שהבנתי שלצרכים שלי עדיף E5200 כדי להוזיל במחיר. בכל זאת יש לי בעיה עם לקנות מעבד קצת ישן, אני רוצה תאימות להרבה שנים ואולי בעתיד אתעסק גם עם גרפיקה, לכן אני מבקש שיפורים למפרט שישאירו אותי עם ה-E7400. השיפורים יכולים להיות בלוח אם ובכרטיס מסך - לא נראה לי שיש מקום אחר לקצץ ממנו. אשמח לשמוע את דעתכם גם מעבר לזה על המפרט והמחיר: מעבד: Intel® Core2 Duo BOX 3 YearsLGA 775 2.8 GHz E7400 3MB64Bit 1066MHz לוח אם: Intel® Desktop Board DG41TY זיכרון: KINGSTON DDR II 1GB 800MHz PC…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Itamarro,

1) תקציב? 4000-4500 שקלים חדשים, אפשר להגיע ל5000 אם מכלילים ציוד היקפי 2) מטרות ? אני רוצה שמחשב יוכל להריץ כל משחק קיים, מצדי על ההגדרות הכי נמוכות, לא אכפת לי מגראפיקה, אכפת לי מזה שהמחשב שלי מקרטע. חוץ מזה, ספק אמין ואוורור שקט, הוא יהיה דלוק הרבה שעות ברצף, ו250 ג'יגה מינימום. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ?יש צורך במקלדת רמקולים עכבר ומסך (לא צריך דק), אם זה כולל הכול התקציב יעלה ל 5 אלף, אם לא- 4 וחצי, אני יכול לקנות עכבר ומקלדת לבד 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? חס וחלילה לא צריך כונן דיסקטים. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא בדיוק מבין בזה, אבל אם אפשר שהכ. מסך יתמוך ב DX 10 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? יש לי וינדוס XP בי…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני מדגיש שזה מחשב - אודיו\משחקים כבדים אני מתעסק בקיובייס (מי שמכיר) צריך מחשב חזק שיחזיק לי כל מיני פלאגים ולא יהיה תקיעות אבל אני גם רוצה מחשב של משחקים כבדים שלא יהיה משעמם חח D: אז ככה.. *התקציב לי 4000 שקל *אני מעדיף 1000 ג'יגה *מעבד של אינטל *מארז שקט *אני הולך לעבוד עם מסך 23 אינץ' כנראה *אני הולך לשחק במשחקים כמו פיפא 2011,אססיאן קריד כל אלה *אני מאזור המרכז אשמח אם תמליצו לי על חנות טובה שתרכיב לי את המפרט תודה =]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. מה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. STARCRAFT, Metro, Dirt -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by dg_142,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת תמונות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אדובי לייטרום, אדובי פוטושופ. עבודה תדירה. ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22", 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות. (אין להתחשב בשימוש הזה באופן שיבוא על…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by T_A,

עם זה INTEL אז לפחות 2.4 800 AMD לפחות 2500

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום, אני מחפשת לקנות לפטופ לאחותי שגרה בארצות הברית אשר יתאים למינימום דרישות להריץ תוכנה מסויימת של העבודה שלה. השאיפה היא לקנות לפטופ כמה שיותר פשוט וזול שיעמוד בדרישות. להלן המפרט של מינימום הדרישות : Processor :Intel 2nd Generation Core i3/i5/i7 Operating :System Microsoft Windows 7 Memory :4 GB RAM Disk Space :4 GB of free hard disk space Video Card: Dual port graphics adapter with 128 MB of memory, 64 MB per port. Supporting DirectX 9.x or higher Display Settings : 1280x1024x16 bit or higher Network Adapter "Network adapter with TCP/IP Services enabled אני לא כל כך מבינה בדרישות הגרפיות שדרושות. מצאתי את הלפטופ הבא של dell , אבל אני לא בטוחה אם הוא מתאים : http:/…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ldmajor,

שידרגתי לא מזמן את הנייח שלי ונשארו לי חלקים חשבתי להשקיע עוד קצת ולבנות עוד מחשב =] מה שיש: AMD 64 3500+ כרטיס מסך 7600GT וזיכרון של 1GB 667 (2X 512) וספק כוח אין לי מושג איזה כנראה ~350W הארדיסק 80GB עכשיו כל השאר צריך לקנות ז"א מסך חשבתי ללכת לכיוון ה22 אינץ' משהו זול מארז כמובן משהו פשוט לא צריך מהודר כמובן לוח אם זיכרון לדעתי אני גם יקנה הוא לא כזה יקר 2GB 800 מקלדת+עכבר צורב DVD ואני רוצה לקנות עוד דיסק קשיח של 160\250 אשמח לקבל עזרה ודעות מה שציינתי זה ריפרוף מהיר של "לדעתי" העקרונות העיקריים הם: * מחשב שלם שפעיל * כמה שיותר זול אך בקטנה איכותי אבל ממש כמה שיותר זול * 2GB & DVD על כל השאר אפשר להתפשר בקטנה תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by BlackDiablo,

AMD ATHLON 64 3000+ OEM - 1090 NIS EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce 3 250Gb 754-pin - 665 NIS A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 - 655 NIS Seagate 80GB 8MB 7200 SerialATA - 470 NIS Albatron GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB - 2550 NIS LG 52X32X52 OEM - 160 NIS RAIDMAX Scorpio 868 Yellow 420Watt הכל יוצא בערך 6000 עכשיו רציתי לדעת אם כדי להוסיף ספק טוב ל6800GT או להשאר ככה ולקנות איזה עכבר טוב ומאווררים או כל מיני שטויות.. אני נשאר על אותו מעבד,זכרונות,לוח אם,הרדיסק,כרטיס מסך וצורב עכשיו רק רציתי לדעת אם מערכת כזאת דורשת ספק טוב בשביל הכרטיס מסך ועוד טיפה יציבות בOC אם תהיו יצירתיים ותביאו מפרט טוב אני אולי יחליף... אני יתיעץ אם עוד כמה חברים גם. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 5000 ש"ח אך אפשר גם פחות אם אין צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב ישמש לשימושים משרדיים\עסקיים\לימודיים שוטפים + צפיה בתכני 4K ושימוש בתוכנות חישוביות שונות מדיי פעם, ללא גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בכונן SSD, יש קינגסטון 500GB. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - אני רוצה להשאיר אפשרות לאוברקלוק. 7. ה…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכולם. אז ככה התקציב שלי הוא 3000 שקל ואני רוצה מארז טוב למשחקים שיראו בגרפיקה מעולה ובלי לאגים ותקיעות מעצבנות. אז ככה אני רוצה מפרט של: מארז לוח M מעבד כרטיס זכרון כרטיס מסך כרטיס קול דיסק קשיח תביאו לי בבקשה חלקים טובים עד לתקציב שלי ובדרישות שאמרתי. אני מדבר על משחקים מסוג: http://img429.imageshack.us/img429/810/untitled7yc.jpg תודה רבה לעונים, יום טוב.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by zari,

שלום, אני סטודנטית ומעונינת לקנות מחשב נייד. שימושים: שימוש באופיס וגלישה. טווח מחיר: 2000-3000 מעדיפה לחסוך, כמובן. אך אם יש צורך אפשרית גלישת מחיר ב-100,200. גודל: 14 ( משקל נמוך וניידות ככל האפשר) כונן קשיח: מעדיפה SSD, אבל לפעמים זה בא על חשבון גודל האחסון, מה זה אומר? מיקום חנות: באיזור המרכז. הבנתי שדל וHP הם המחשבים המומלצים אבל אני מתבלבלת בין הבחירות השונות. אשמח לתשובה שתעשה סדר.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Dj_Gal,

מה הייתם קונים משתי המפרטים הבאים ? 1 MotherBoard - EPOX EP-4GEA+ INTEL 845GE MAGIC LIGHT Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeIL 512MB PC2700 DDR 333MHZ Gpu - Gigabyte ATi Radeon 9000 PRO 2 128MB Hd - WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version 2 MotherBoard - EPOX EP-8K9AI KT 400 Cpu - AMD ATHLON XP 2100 + FAN Memory - Corsair CMX512-3200PT Gpu - Gigabyte ATi Radeon 9000 PRO 2 128MB Hd - WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version שתי המפרטים עולם בערך אותו הדבר אבל השאלה היא למי היו יותר ביצועים? אני שואל אותכם מה הייתם מעדיפים ומה הייתם משפרים ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום, ברשותי כרגע מחשב נייד עם מעבד Dual-Core 2.3 GHz + (1+2)GB RAM DDR2 400 MHz. כפי שאתם מבינים המחשב כרגע עגלה ובקושי סוחב. אני מעוניין לקנות מחשב חדש של LENOVO עם מעבד i7-4700MQ שלדעתי הוא מצויין + 8GB RAM 1600 MHz. עכשיו השאלה שלי היא אם כמות הזיכרון שלי תספיק. נכון, עם המחשב הנוכחי אני בקושי גולש בפייסבוק והסרטין ב-YOTUBE מקרטעים מהרגע הראשון אך האם הבעיה היא ה-RAM או איטיות המערכת הכוללת? אני נוהג לטחון את המערכת בדברים מקבילים שעובדים ברמה של עשרות כרטיסיות Chrome במקביל + מולטימדיה במקביל (אבל לא משחקים). האם 8 ג'יגה של RAM מספיק לי או שכדאי לי להכפיל ל-16? האם מחשב כזה עם 8 יאפשר לי לעבוד עם גרפיקה באופן חלק ואולי אפילו לשחק בעתיד במחשב במשחקים כבדים? אשמח לעזרת…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי חברים זקוק למפרט מחשב לבן דודה שלי (בן 16) תקציב: 5000 ש"ח דרישות: גיימינג כבד, שימוש בתוכנות עריכה (פוטושופ ועוד) הוא ביקש מעבד I7 9700k וכרטיס מסך gtx1660ti של asus rog strix בתכלס אנחנו לא מבינים הרבה ונשמח לשמוע תובנות/הצעות חדשות אם הן רלוונטיות אין צורך במסך,מקלדת,עכבר וכו'. לא צריך אורות למחשב או כל גאדגט/תוסף אחר. *במקרה, קרוב משפחה שלנו יורד השבוע לאילת (יום חמישי 1.2) אם זה עוזר, אחלה. לא פעם ראשונה פה אז תודה רבה מראש, אשמח למפרט ראוי בהקדם. מחכה לעידכונים! 😀 ציטוט

19. אהלן, החלטתי סופית להחליף את המחשב, להלן הדרישות: שימו לב שאין צורך בHD כיוון שכבר יש לי. ועקב סביבות העבודה מעדיף 16GB, עדיפות לשניי סטיקים של 8 למען שידרוג עתידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח ומשחקים - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Shooters למינהם, אסטרטגיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by amyu98,

אהלן, כמה יעלה בערך לוח אם + מעבד + 2/4 ראם + כרטיס מסך + שיספיקו כדי להריץ משחקים חדשים גם על מינימום?של אינטל? ושל מתחרים זולים יותר? כרגעכבר יש hard disk חדש יחסית של 500 GB ככה שלא צריך חדש. אין לי בעיה להזמין מחו"ל. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. היי, אני רואה המון מחשבים ניידים שמוצאים חן בעיניי, כאשר החיסרון היחידי שלהם לרוב הוא שאין בהם מספיק מקום אחסון בכונן SSD. רציתי לברר, באופן כללי, עד כמה זה מסובך או עלול לפגוע באחריות לרכוש מחשב ולהוסיף 2T SSD לדוגמה?

22. שלום לכולם, אני מחפש מחשב בעיקרון יותר לגרפיקה אבל בגלל שזה עונה על צרכים גם של משחקים, כנראה שאתחיל לשחק קצת סוף סוף דרישות למפרט למחשב חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך כמובן אך לא מחייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף שלא, יש לי עוד לקנות מסך חדש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה: Adobe photoshop, after effects , Indesign, AfterWorks, ותוכנות עריכה למיניהן.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - ל"פנאי" לפרנסה חלקית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, אני חדש פה בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל לנשיאה (עד 2 ק"ג), וזמן סוללה ארוך. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ותכנות ב- C#. חשבתי על Asus 1215P. מה דעתכם? בתודה מראש, עמית

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. היי אני צריכה לרכוש מחשב נייד לעבודה. אין לי שמץ של מושג מה מכיל מחשב , מה חשוב ועל מה לא להתפשר. אשמח לקבל עזרה מכם. השימוש שלי הוא הרוב אינטרנטי. עבודה משרדית. יש לי רק שתי תוכנות איתם אני עובדת. תכנת תיווך (מאגר דירות) ותוכנת משכנתאות. והאם כדאי מחשב משולב טאבלט?? אני יכולה לחרוג מהתקציב אם יש בזה צורך. האם אני צריכה מאיץ גרפי? תודה מראש על התשובות

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד קטן וקומפקטי אשר ישמר ב 90% לעבודה משרדית אינטרנט אקסל וכו'. אני רוצה שהמחשב עצמו יהיה קטן וקל שיהיה נוח לנסוע איתו ולהסתובב איתו בכל מיני מקומות. התקציב שלי הוא עד 2500 ש"ח. מה אתר אומרים על הדגם הזה: Inspiron 1545 T6500 ATI http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-10-n270.htm אשמח לקבל המלצות נוספות תודה מראש נועם.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.