ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
הפנטיום 166 של הורי גוסס, והגיע הזמן למחשב חדש. מכיוון שאין להם תקציב גדול, ומכיוון שגם ככה אני אחראית על המחשוב שם, החלטתי )בשיתוף עימם) ללכת על לינוקס. מכיוון שעברו כמה שנים טובות מאז רכשתי לאחרונה מחשב, אשמח לקבל הצעות למפרט של מכונה, שתהיה גם זולה, וגם תעבוד היטב עם לינוקס )כנראה מנדרייק 9, אם כי אני שוקלת לשים להם רד האט(. המחשב ישמש לגלישה, דואר אלקטרוני, עיבוד תמלילים, ועבודה עם גליונות אלקטרוניים. הוא יתחבר לאינטרנט דרך הנתב שלי שמשתף אינטרנט מהיר. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים,אבא שלי רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד אשמח לעזרתכם!! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? לא משנה,כנראה לא יזוז. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.4C GHz 800MHz 512K Box Abit IC-7 Intel 875P Mushkin Black Level 1 Pc 3200 512MB DDR X2 W.D 80GB 7200RPM 8MB Buffer ATA 100 Hercules 3D Prophet Radeon 9700PRO 128MB Pine 56K V.90 PCI ESS Toshiba 16X48 OEM Mitsuni floppy 1.44 Compucase Midi Tower CI 6A19 Vantec Stealth 120MM Fan חברה אני מקווה שאני לא מהווה מטרד, מצטער על השאלות הרבות והבלתי פוסקות!! פשוט אני רוצה להיות בטוח במה שאני הולך לקנות אחרי הכל מדובר בהרבה כסף. כרטיס מסך אולי יהיה 9700NP
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם כדאי לי ליקנות עכשיו מחשב או לחכות, בגלל שעכשיו יוצאים הכרטיסי מסך עם הdx10 והמעבדי 4 ליבות בקיצור כדאי לי לחכות{אם כן כמה זמן} או ליקנות עכשיו? תודה למגיבים..... {לא ידעתי באיזה פורום לשים את זה אז שמתי בכללי }
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש וזקוק למפרט אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט שיהיה עם מערך RAID 0 של לפחות 500GB כרטיס מסך תומך DX10 עם חיבור HDMI שיודע לעשות CLONE ב-2 רזולוציות שונות, הוא לא צריך להיות חזק במיוחד כי אני לא מתכוון להריץ משחקים (בשביל זה יש XBOX360 ) מעבד QUAD לוח עם ציפסט P35 זיכרון 2G ומעלה לפחות 800MHZ מארז איכותי (ראיתי את ה SONATA3 אבל אני לא יודע אם הוא נחשב למארז טוב) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי הרבה קריאה (כאן ובמקומות אחרים) בניתי מפרט ואשמח לקבל עליו חוות דעת. שני דברים קטנים לשים אליהם לב: * אני מתכנן OC לא כבד עוד שנה-שנתיים * בכוונה אין כאן כונן אופטי, אני גונב אותו ממחשב קיים מעבד: Intel Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 995 קירור למעבד: Scythe Ninja 3 CPU Cooler מחיר: 180 לוח אם: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E מחיר: 799 זכרונות: 2x4GB Kingston HyperX Blu Dual Channel DDR3 1600Mhz CL9-9-9-27 מחיר: 390 כרטיס מסך: פעמיים Gigabyte GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E מחיר: 2*1110 כונן קשיח 1: Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' SSDSC2MH120A2K5 מחיר: 12…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבחינת מעבד, i3 יכול להתאים להבנתי, i7 מיותר, אבל כנראה ש i5 תהיה הבחירה הנכונה, אני מניח ש Haswell הוא המועדף, אבל אני רואה שיש כל מספר אופציות של Haswell. 1. האם אכן לבסס את המערכת על i5 זו הבחירה הנכונה? במידה וכן, אם אפשר, אשמח לקבל המלצה מתוך הרשימה הזו, למחשב מוכן לרכישה: http://ksp.co.il/?select=.269..7..391.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 האם אפשר לבחור את הזול ביותר מתוך הרשימה הנ"ל, או שיש הבדל משמעותי בין האופציות השונות? במידה ואסור לפרסם קישור לאתר, אשמח אם המנהלים ימחקו את הקישור. 2. האם כדאי לשדרג את המעבד לאחת מהאופציות הראשונות, או שחבל על הכסף? [ATTACH=CONFIG]6019[/ATTACH] 3. האם יש טעם…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני אעשה זו קצר וקולע, הקו המנחה והדרישות המינימליות : מחשב לאבא , שימושים : word / chrome ( כן , אלו השימושים הכי מסיביים שלו ) ללא מערכת הפעלה , כולל מסך 1980*1020 ( נגיד מינימום 24 אינץ ), SSD 128 ללא כונן נוסף , 8GB RAM , כולל צורב , אשמח לעזרה המהירה בשלמת הדברים הנוספים ( לוח אם , מארז , ספק ...) חנות עדיפה: plonter תודה מראש לעוזרים , רוצה להזמין בהקדם
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רוב השימוש שלי במחשב יהיה ללמידה וחלקו האחר למשחקים כמו Fallout 4 ו-Divinity original sin 2. בשיטוטי הרבים ברשת ראיתי מפרט תקציבי המבוסס על Rayzen 5 G2400: מעבד - AMD Ryzen 5 2400G לוח אם - MSI B350M-PRO-VH-Plus זיכרון מהיר - Ballistix Sport LT 8GB DDR4 2666Mhz דיסק קשיח - Western Digital 320GB HDD ספק כוח - Thermaltake Smart 430W מארז - Cooler Master MasterBox Lite 3.1 אשמח להמלצה על מסך 27, שינויים שיפורים ושידרוגים יתקבלו בברכה וגם הצעות מחיר. אין לי בעיה להרכיב לבד או לקנות חלק מהרכיבים בחול.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כמו בכותרת.. מישהו יודע מה ה- FSB של הלוח הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3651#sp תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בינוני פלוס. אמין וזול! מצאתי ב PH מחשב נייד שנראה ברמה... מה אתם אומרים ? CPU Pentium 4 2.4 Monitor 15'' TFT 1024x768 Memory SODIMM DDR 256MB Hard Disk 30GB Toshiba Opt. Drive DVD-ROM Floppy 1,44 internal Sound card AC'97 Codec VGA Card ATI 9000 64MB Modem 56,6K SmartLink Lan 10/100 Ports LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x3 / PS2 Speakers / Fire Wire / TV-out / PCMCIA / IrDA Others Li-ion Battery (Internal)+Carrying case+Web Camera Dimension 308x254x37.5(WxDxH) Weight 3.25kg מישהו התנסה בחברה הזו ZEUS? יש לכם המלצות טובות יותר בין המכירים 5000 - 7000? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול האם המחשב הזה Dell Inspiron 5737 IN-RD33-7405 מתאים לשימושי גרפיקה וגיימינג קל, בנוסף-מה זה SSD? קראתי כאן בהמון דיונים שהוא מומלץ ואין לי שום מושג במחשבים... מצורף תוכן של הודעה שכתבתי כאן בעבר לגבי הצרכים שלי בקשר לקניית המחשב תודה רבה! אני רוצה לקנות מחשב נייד, בתקציב גמיש עד 7000 שח מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא מטורפים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ, סרטים חובבניים) * גודל המסך-חשבתי סביב 15 אינץ אבל זה לא מבוסס, על המתח בין קל לסחוב בתיק לכיף לראות סרט.. רצוי מאד שאפשר יהיה לקרוא בו גם בשמש * משקל רצוי-אשמח לכמה שפחות, קשה לנקוב מספר אבל המטרה היא שהמחשב באמת יהיה נייד * זמן סוללה רצוי-נניח 6-7 שעות שימוש בוורד * א…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג בעד 200 ש"ח אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט: יוטיוב, פייסבוק, משחקי רשת. סקייפ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מקלדת (אין צורך הכרחי בעכבר) ורמקולים - פשוטים (לצורך שירים ביוטיוב וכדומה) אבל טובים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. אבל לא משהו מרעיש מאד... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם ה…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
האוויר שיוצא מהמחשב ממש לוהט! צילום של SpeenFan: https://www.dropbox.com/s/1j9mqdojge9r0rl/2014-08-21%2014.42.37.jpg אני מניח שזאת לא בעיה בגוף הקירור... כי הרי הוא מוציא חום החוצה... יש מצב שיש בעיה במעבד ולכן הוא מתחמם כל כך?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה לקניית מחשב נייד באילת במחיר של עד 3000 ש"ח (אבל כמובן שעדיף פחות). המחשב מיועד ללימודים (אינטרנט ואופיס) ובשביל לחבר לטלביזיה כדי לראות סרטים. * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל 5 שעות (אבל אפשר להתפשר על זה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה לא משנה הסוג * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלש…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד ASUS K55A עם 500GB ואני רוצה לחלק שתי מחיצות אחת תהיה בעלת120 GB והשניה כל השאר..אני מנסה להמיר לGPT את כל ה500 GB ואז שאני מחלק את המחיצות מתבטלת ההמרה (אני לא רואה אחרי ההתקנה במנהל הדיסקים את המחיצות)ואם אני עושה אחרי חלוקה זה לא נותן לי לעשות את ההמרה. מה לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך את כל החלקים הפנימיים של מחשב עד 2000 ש"ח, כך שחוץ ממפרט- שאמור לשמש לאינטרנט, אופיס, הורדות סרטים ושטויות כאלה (לא משחקים כבדים /תוכנות גרפיות מתקדמות)- אני גם מעוניין לדעת אם צריכה להיות בעיה להרכיב את החלקים על מארז שכבר יש לי, וממנו אפרק את כל התכולה הישנה. אני רק מבקש שיהיה עם AMD, ולא איטי (ככל שניתן), עם צורב (לא DVD) ובלי פלופי. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בניתי מפרט ב- 4500 ש"ח, מפרט למשחקים ברמה גבוהה, עם I5 וכרטיס מסך HD5850. רציתי לדעת מה דעתכם עליו ואם הרכיבים מתאימים למערכת, אם זה עוזר, אני עושה את הקנייה בKSP Core i5 750, s1156, 8MB Box 1040 ש"ח- מעבד P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 700 ש"ח- לוח אם 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel 525 ש"ח- זיכרון (אני לא בטוח שהוא תומך בלוח אם אז חשוב לי שתבדקו את זה) HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1380 ש"ח- כרטיס גרפי Slip Stream 12cm Case Fan 45 ש"ח- מאוורר CM 690 365 ש"ח- מארז 650W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan SS-650HT 505 ש"ח- ספק סה"כ 4560 ש"ח תודה לעוזרים, זה יחסית דחוף כי אני קונה את המחשב בעוד פחות משבוע וכבר הזמנת…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, שבוע הבא אני קונה מחשב חדש בגלל ששלי נדפק, לכן אני זקוק לעזרתכם בבחירת המפרט המושלם בשבילי בשביל משחקים כבדים בתקציב של 4000 שח. ברשותי מסך 24 אינץ'. אני רוצה מחשב שישרת אותי כמה שנים ושכל המשחקים הכבדנם ביותר יעבדו על המקסימום בטווח של לפחות שנתיים. יש לי שאלה לגבי המעבדים, המעבד החדש של AMD phenom II 920 הוא טוב? למה הרבה מציעים אותו. תודה. אגב אני לא צריך CD-ROM.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , רכשנו את המחשב , המחשב מגיע עם כרטיס מסך radeon hd 6630 . כאשר אני נכנס ל device manager מופיעים לי 2 כרטיסים , ה radeon וגם intel HD ,אני מניח שהאינטל זה הכרטיס המובנה? איך אני יודע באיזה כרטיס המחשב משתמש בפועל? נ.ב ניסיתי לבטל את הכרטיס המובנה והרזולוציה של המסך פשוט ירדה ... אשמח לקצת הסבר איך זה בדיוק עובד ומה עליי לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נקנה לפני פחות משנה מסך הכול 3 שנים אחריות,יש קופסא ואת כל האביזרים כמה אוכל לקבל עבורו?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הנ"ל השבוע, ולאחר שהרגשתי שהוא מתחמם מאוד, בדקתי את הטמפ' בעזרת everest ו- speedfan (מספר דקות לאחר הפעלתו, בלי שום פעולה משמעותית מעבר להתחברות לרשת אלחוטית (ללא גלישה פעילה)). להלן התוצאות שקיבלתי: speedfan: GPU: 69C HD0: 37C Temp1: 48C Core0: 63C Core1: 65C everest: CPU: 48C HD: 37C האם אלו תוצאות הגיונות לאחר שהמחשב דולק 10 דקות סה"כ? (הוא לא מתחמם הרבה מעבר לזה אח"כ בשימוש נורמלי, אבל לא בדקתי אחרי צפיה בסרט של שעה וחצי למשל) האם כדאי לקנות משטח קירור? ואם כן איזה? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אני צריך נייד לשימושים פשוטים (סרטים, גלישה וכדו'), לא חשוב לי משקל (הוא בעיקר יושב על השולחן בבית) ת מסך 14-15. מה דעתכם על זה: http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=VM-RD09-4371&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
- שלום האם יש מניעה לקחת לנובו G530 שהגיע עם ויסטה ולהתקין עליו WINDOWS XP? המחשב נקנה שלשום, העבודה עם VISTA היא פשוט סיוט. הכונן הקשיח מחולק ל-3 חלקים, כונן ראשי ושני פרטישנים של ריקאבר - אפשר להעיף את הכל ולהתקין WINDOWS XP כמו בנאדם? תודה מראש רון.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב ביתי חזק רב שימושי, אשר ישמש בין היתר לגיימינג ויהיה איכותי גם לשנים הבאות. במחשב הנוכחי אני עם מסך SAMSUNG 920bm: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824001242 אשמח לחסוך עלויות ולהשאיר אותו, אך בהחלט מעוניין לשמוע על אופציה של תוספת מסך במסגרת התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מקסימלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 שח, מיועד בעיקר לאפשרות של קניית מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, התלבטות לגבי תכני HD (שכן המסך הנוכחי לא תומך FULL HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-