עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by proevo4ever,

היי, יש ברשותי Lenovo T61P ואני רוצה במקום הכונן DVD להוסיף הארדיסק HDD או SSD עוד לא החלטתי לשאלתי, האם אני צריך לקנות משהו בנוסף להארדיסק והאם יש חנות מחשבים נורמלית במרכז שאפשר לסמוך עליה שתעשה לי את זה בלי שתדפוק לי משהו בלפטופ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן. אני מעוניין לשלב חלקים מהמחשב הישן שלי עם מפרט חדש למחשב לעריכת וידאו. יש לי: 0ZC -2GB 800MHZ KINGSTON - 2GB 800MHZ ספק כוח - HUNTKEY 550W דיסק קשיח - WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS 2 מסכים acer '19 ואת כל אלו חשבתי להוסיף למפרט הבא: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray מאוור ThermalTake CLP0524 Socket 775 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 - X2 PNY Quadro FX1700 512MB PCI Experss ThermalTake Element T 1*20cm 1*12cm Fan Black + ThermalTake 700Watt לגבי לוח אם - אני לא יודע איזה לוח יכול להתאים למפרט הנוכחי ולזכרונות היחסית ישנים. - אשמח להמלצה. בכל מקרה, אני צריך מחשב חזק לעבודות מקצועיות, שיריץ 1080X1920 בלי למצמץ ושיוכל לש…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום, אני מחפשת לקנות מחשב נייד חדש לצורכי עבודה - עריכה גרפית (כאשר כמה תוכנות פועלות במקביל) קיבלתי המלצות על 2 דגמים : http://www.microcenter.com/product/438186/N551JK-MH71_156_Laptop_Computer_-_Gray_Aluminum לעומת http://www8.hp.com/il/en/products/laptops/product-detail.html?oid=7344587#!tab=specs מבחינת מחיר - את ה ASUS אחותי הביאה לעצמה מחו"ל ב 1000 דולר, ואולי תיהיה לי אפשרות גם להביא בעתיד (אגב, לא מצאתי את הדגם הזה בארץ) את ה HP דווקא לא הצלחתי למצוא בחו"ל, בארץ הכי זול שמצאתי היה 6400 שקל. חברים שונים העלו טענות שונות כמו ה HP אומנם עם מעבד פחות חזק, אבל יש לו כרטיס מסך של 4גיגה (לעומת 2 באסוס) וSSD שמפצים על זה היתרון היחידי כרגע שאני רואה לאסוס הוא שהמעבד חזק …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. * חשוב לי מאוד שיהיה מעבד חזק מאוד נסו לדחוף את ה-3800 הכפול ליבה ואם לא אז לפחות את ה-3500 הרגיל. * זכרון טוב עם מינימום ג'יגה. * לוח אם לא מתמצא בכלל.. *כרטיס מסך אני דיי נעול על ה- Geforce 7800GT כי אני רואה בגרסא של ה-GTX בזבוז כסף מוחלט ביחס של כסף\ביצועים. * הרד דיסק בגודל של 160 ג'יגה כי הבנתי שההבדל מחיר בין ה-120 ל160 הוא קטן מאוד(וכמובן שיהיה Sata 2) * צורב דיוידי של נק הוא הכי משתלם הבנתי. * כונן דיסקטים * וספק כוח עם מארז טוב שיחזיק את המערכת כמה שיותר טוב חשבתי על זה ARCTIC COOLING Silentium T2 אבל תחליטו אתם כבר. זהו סה"כ אני חושב, ואין צורך בשום ציוד הקפי וגם לא במסך. תשתדלו להרכיב את זה מחנות אחת אבל אם אין בררה וההבדל מחירים יגרום להתפשרות בחלקים אז עד…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Gold shark,

שלום לכולם אני צריך לבנות שרת חזק ויציב ממולץ שני מעבדים ומאוד חשוב שהיה כמה שיותר זיכרון אז ככה אני לא התיבלבלתי התקציב הוה עשרים אלף דולר אני פשוט צריך אחד מאוד רציני "עם יש 4 מעבדים הוא יותר זה רק לטובה" אני סומך אלכם שתרקיבו לי שרת טוב ותאמינו לי אפילו אחד ממש פצצה אני יסתדר איתו תודה מראש לכל מי שעוזר Gold $hark

6. Started by D-j-d,

שלום כולם, אני מתכנן קניה של מחשב חדש, בניתי לי מפרטים לפי הדרישות הבאות: -מיועד לדברים כבדים בעיקר כמו משחקים. -בתקציב של לא יותר מ-6000 ש"ח. -לא מתוכנן ביצוע של OC למעבד או לכרטיס מסך. -כונן קשיח כבר יש לי .. SATA2. המפרט: קירור למעבד AMD: Zalman CNPS9500 AM2 92mm מחיר: 249 מעבד: AMD ATHLON 64 5600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.8GHz 1MB CACHE מחיר: 1011 לוח אם: ‏M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E‎ מחיר: 524 ספק: Enermax ‏Liberty ELT400AWT 400W‎ מחיר: 419 זכרונות: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: 572 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC2 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: 1919 צורב: LG DVDRW GSA-H30N D…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by alon431,

היי, שאלתי היא האם המחשב הזה שווה במונחים של : עלות - תמורה. מבחינת צרכים הוא עונה על צרכי : אופיס אינטרנט וכאלה. ניתן לקבלו ב24 תשלומים שזה גם שווה ערך לכסף. ואם לא הוא אז אשמח לאפשרויות נוספות? אלון

8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ פה ושם, משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - 8.3 PostgreSQL ברמה די כבדה בשיתוף עם Poker Tracker 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקולים פשוטים וצורב. ישנו כבר מסך E2350T של LG 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8/10 6. האם מ…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by BluedaY,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחרוג עד ל 6000! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בכלל! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GO. RAINBOW SIX , ועוד משחקים שעתידים לצאת שכחתי שמות כרגע. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

10. Started by jhanbs,

התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. לא חייב להשתמש בכל התקציב ואם צריך לחרוג מעט אז גם אין בעיה. המחשב ישמש לפיתוח אפליקציות ושימוש כללי לכל דבר. אין צורך בציוק היקפי. אני רוצה דיסק קשיח לא גדול 500GB יספיק לי....(אני מעדיף להשקיע את הכסף במקום אחר) אני צריך מספיק זיכרון 4-8gb. אין צורך במערכת הפעלה. אין חשיבות מיוחדת לשקט של המחשב. אני רוצה קירור איכותי שלא יעשה לי בעיות. אין צורך לכלול שום תוכנה עם המחשב. ומבחינת הרכבה... אין צורך אני רק רוצה את המפרט. אין לי צורך בחנות ספציפית. או בעיר ספציפית. אני רוצה שכל כניסות הusb יהיו usb3. ולפחות כניסה אחת של esata. יש העדפה למעבדי אינטל ולא amd. לא נראה כאילו יהיה שדרוג מאסיבי בעתיד לא הקרוב ולא נראה כ…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי, בהמלצת Chevy, רכשתי את הדגם E330 I5 3210M, התקנתי עליו win 8.1 חוקי והכל עבד יופי. לאחר חיפוש ברשת לגבי דרייברים מתאימים (כפתורי fn לא עבדו וכו') הגעתי לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/510253-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330#.UzQM3PmSxp1 ובהתאם להמלצה בדיון, התקנתי את התוכנה מבית לנובו שעדכנה כל מה שצריך. עכשיו כפתורי fn עובדים, אך אני לא מצליח להתחבר לרשת. ערכתי את כל בדיקות החומרה שכלולות בתוכנה והכל חזר תקין. עצות?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by -UltraV-,

אני צריך מפרט למחשב בסביבות ה2000 שקל, אני צריך סתם מחשב ביתי לאינטרנט ודברים רגילים, לא למשחקים ודברים רציניים. תודה. [=

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by asafbar,

אני לקראת רכישת מחשב נייד , לאחר לבטים רבים החלטתי ללכת על HP אבל גם כאן ישנה דילמה בין 2 מחשבים שהמפרט שלהם הכי קרוב למה שאני מחפש. הדגמים הם: DV6 - 1260 או DV6 - 1299 האחרון הינ Artist Edition שהוא צבעוני כזה אבל זה לא מה שאני מחפש, אלא המפרט יש לו מעבד : AMD Turion X2 Dual Core RM-75 2.2Ghz ואילו הכרטיס מסך שלו הוא ATI HD4650 1024mb למחשב הראשון (1260) יש מעבד Intel T6500 וכרטיס מסך ATI 4530 512mb בגדול זה ההבדל ביניהם, מבחינת מחיר הם בעלי כמעט אותו תג מחיר אני צריך מישהו עם מעט יותר ידע ממני ויאמר לי האם כדאי ללכת על נייד עם מעבד AMD או שלא מומלץ אם כי הוא מתחמם (אני זוכר שפעם היתה להם בעיה כזאת) **לאחר חיפוש בפורום שמתי לב שיש דיון על אותם מפרטים כמו שאנ…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by עירא איתם,

שלום קוראים לי עירא. אני סטודנט להנדסת מכונות יש לי מחשב נייח שקניתי אותו בשנת 2012 בזמן האחרון הוא לא כל כך בשימוש , אני רוצה לשפר ביצועים ולא להשקיע עכשיו במחשב חדש(יש מחשב נייד חדש ) המחשב יריץ בעיקר solidworks ו visual studio לוח אם- asus p8h61-mlx כרטיס מסך- nvidia geforce gt 520 מעבד -intel core i3 2120 זכרון ראם- ceon ddr3 1333 4gb זכרון של 500gb הדבר הראשון שחשבתי להוסיף זה כונן קשיח ssd 100/200 להוסיף עוד זכרון ראם(לפחות עוד 4 מאותו סוג) מעבד כדי להחליף? אם כן מה הדור המקסימלי שאני יכול להחליף? כמובן שעדיף שזה יהיה במינימום כסף אשמח להמלצות 🙏 יום טוב ושמח

15. שלום לכולם, אני צריך את חוות דעתכם על המפרט הבא שמיועד לפיתוח ומשחקים, עם OC בעתיד (אני בונה על OC לכרטיס המסך ול-CPU) המחשב חייב להיות סופר שקט כי הוא יישב ליד המיטה. בנוסף אני מתכוון להפעיל Matrix Raid על 2 הדיסקים אני עדיין מתלבט לגבי המארז P150 - האם הספק 430W שמגיע איתו (NeoHE 430) מספיק לכרטיס 8800GT? :s05: קראתי פה ושם דעות חלוקות ואני ממש לא סגור על זה. הסיבה היחידה היא שהמחיר יחסית טוב על המארז הזה שמגיע עם ספק. אחרת, החלופה שלי לספק היא Corsair HX520/620 תודה! קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1435 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35C-DS3R Conroe Support GP35CDS3R ¤ 683 1 מארזים ANTEC P150 Quiet PC Case …

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by The_Byter,

הייתי שמח לשמוע מה החברה פה בפורום חושבים מערכת לחבר, לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כ.מסך. מעבד E6600 זיכרון 2GB 667 (עם יכנס אז 800) לוח עם 4 SATA ועדיף עם 2 PATA כלומר חיבור ל 4 התקנים ספק מתאים למערכת הכוללת כ5 HD וצורב DVD כ.מסך ... עדיף מהליגה הכי גבוה - אם לא נכנס בתקציב אז הבררה הכי טובה. תודה גדול

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by alex5687,

צריך מחשב לגיימר שקט וחזק 1.מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב Crysis II,PES2011,GTA IV,FEAR II 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. X 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כולל כל. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10. = 8 6. האם מתוכנ…

18. Started by TGA,

היום הגעתי הביתה ונגשתי למחשב הנייד של אבא שלי בשביל לראות כמה דברים.. פתחתי את המחשב והמסך נראה מטושטש במלא פיקסלים צבעונים (לא כמו פיקסל שרוף)ז"א הם יורדים בצורה מאונכת מלמעלה למטה... וזה קורם לטשטוש המסך ואי אפשר לעבוד ככה.. יש איזשהי דרך לפתור את הבעיה הזאת בבית או שצריך לפנות למעבדה? אגב, יש לאבא שלי מחשב של HP שנקנה מחו"ל...

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by CruxH,

שלום, באיזה מחיר ריאלי ניתן למכור את הכרטיסים הבאים: Gigabyte GeForce 560 GV-N56GOC-1GI Gigabyte GeForce 260 GV-N26OC-896H-B-GA תודה למשיבים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by DDgeva,

טוב, המחשב הנייח שלי הפסיק לעבוד והחלטתי להוציא אותו לגמלאות (8800GT, Q6600) ולקנות מחשב גיימינג חדש. קניתי אותו ב2007 והוא שירת אותי בצורה מצוינת והריץ משחקים חדשים ברמה סבירה עד היום, ואני מקווה להצלחה דומה עם המחשב החדש. על הדרך אני קונה מסך חדש אז אשמח לחוות דעת גם בנושא הזה. שימו לב שצירפתי למטה מפרט שחשבתי עליו אז אני אשמח לקבל פידבק ביחד עם ההמלצות שלכם לשינויים (אם יש כאלה). הנה פירוט על הצרכים שלי: א1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 כולל המסך, אבל כל חיסכון מבורך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אם אפשר להסתפק בפחות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם זה באמת משמעותי אפשר לחרוג עד 5000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by gmmaf,

אני צריך הצעה למחשב חדש בעיקרון אני לא מכיר את אטלון אז אני מעדיף אינטל הכרטיס מסך שיהיה 256 לפחות FX 5600 או מהמקבילים של רדון והזיכרון 512

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אוקי לפני המפרט כמה הערות את הרמוקלים קונה בקומניה לא בחונת רק שמתי שתראו.. עכבר אני משנה לmx-518 שמתי את זה להערכת תקציבית לא יותר מזה.. 4G ראמ כי המחשב אמור בעתיד לשמש לעריכת וידאו לכל המשתמעה מזה... הבנתי זה כרטיס מסך עדיך מה8800 320mb "הרגיל" תתקנו אותי אם אני טועה.. אני מודע לאפשרות של P150.. בכל זאת אני כמעט סגור על האורורה 570 +cosair רק תגידו לי קח צ'אקרה וכאלה כי אנלא סובל את איך שהוא נראה לאורואה אני מחליף את המאווררים אז אל תגידו הם אצלנים כמובן שמתוכנןoc מסיבי.. בכל מקרה הינה : מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1 מארזים Gigabyte Aurora 570 TowerCase Alumi…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by deso,

שלום שוב אני חשבתי על המפרט הקודם שלי ופניתי לעזרה, ידעתי שהמחיר גבוהה מדי. יש לי כעת שני מפרטים, אחד מעל לתקציב, והשני ממוצע. רציתי לדעת מה עדיף לי, ומה כדאי לוותר הנה המפרט הראשון של 5000 ש"ח: זיכרון- Kingston 1GB DDR-2 533 MHZ כרטיס מסך- nVIDIA GeForce NX6600 128MB PCI-Express MSI לוח אם- P5LD2VM Asus chipset 945 מעבד- P4 3Ghz 64bit ספק כוח- Thermaltake TR2 W0070 430W 24/20/6/4 Pin SATA מאוור למעבד- ZALMAN CNPS7700-AlCu 775/478/754/939/94 כל השאר, דיסק קשיח, מקדלת ועכבר אלחוטיים, ראוטר, וצורב DVD. הנה ה-6000 ש"ח: השינויים היחידים הם במעבדים ובלוח אם- מעבד- 830Dual Core Pentium 4 D 3GHz 64bit 700 ש"ח יותר לוח אם- ASUS 955x Chipset P5WD2 500 ש"ח יותר …

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by maor ankri,

היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. היי כולם, המחשב הנייח הותיק שלי שבק חיים, פרש מן העולם, מחשב לשעבר, ארבע ליבות באדמה, וכיו"ב ואני שוקל לאמץ מחשב נייח ג'וניור (בכפוף לסל אימוץ). נשאר לי כרטיס מסך GeForce GTX 1060 Windforce 6GB, כונן SSD, וציוד מקיף. דרושה בוקסה חדשה. לא איש מחשבים אני אז הלכתי לאיבוד בין מה הכרחי ומה לא בהרכב מחשב, וכיצד להתאים את המעבד ללוח אם לכרטיס מסך לזיכרון לקירור לצ'אקרה של העולם. נק' המוצא של המחשב היא כמובן כרטיס המסך, סביבו צריך להיבנות הכל. אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 זוזים (כמובן לא כולל כרטיס מסך), אבל גמיש אם זה לא ריאלי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית,…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.