ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
ברשותי כרגע פנטיום 4 אחרי כל כך הרבה זמן, חשבתי להשתדרג למחשב יותר טוב ואיכותי בניתי מפרט ואני רוצה לקבל ביקורת עליו תקציב מקסימלי למפרט הוא 3000 ש"ח. שימושים: גיימינג קל (אבל שתהיה האפשרות לשחק בצורה נוחה) כגון StarCraft 2, שימוש יומיומי(אינטרנט, אופיס) וסרטים המסך שאני משתמש בו כרגע הוא LG Flatron L1972H ברזולוציה של 768*1024. לא חושב שאחליף אותו בעתיד הקרוב *אין צורך בציוד היקפי, בצורב, דיסק קשיח *כמו כן, שהכרטיס מסך יעבוד כמו שצריך על וינדוס 7 (כרגע יש לי HD 3450 AGP והוא לא תומך בכל האפקטים של וינדוס 7) *שיהיה רעש סביר מהמארז *לא בטוח כל כך לגבי הכרטיס מסך והלוח אם מעבד: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray לוח אם: H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ASUS K550C. ב- Boot Menu יש רק את הדיסק הקשיח, אפילו לא CD. גם ב-BIOS תחת BOOT כנ"ל. יש שם דבר שאף פעם לא ראיתי: Add New Boot Option. וכשנכנסים: יש שם אפשרות להגדיר Boot אבל אבל צריך להגדיר שם מערכת קבצים ו-Path. מה זה הדבר הזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לשדרג את המחשב שלי (מחשב בן 4 שנים) תקציב 1500 ש"ח. אני משתמש בו לתכנות ומשחקים. עריכה קטנה: הזיכרון שיש לי 4 GB 2*מה שרשום במפרט המפרט הנוכחי שלו הוא: תודה רבה, איתי.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אני מחפש מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש משרדי (וורד, עריכת קבצים כמו לדוגמה PDF24 ו-GUITAR PRO). אמנם המחשב מיועד לשימוש משרדי וכו' ולכן אולי ניתן להסתפק ברכיבים "שגרתיים" כמו דיסק קשיח 7200 וכרטיס זכרון סטנדרטי, ואולם בגלל שביצועים זה דבר שמאוד חשוב לי (גם ברמת השניות) אני שואף למחשב שמכיל את החומרה המיטבית ביותר (לכיוון של SSD PCLE... DDR4 2400MHZ). 1. מה התקציב המקסימאלי? תקווה שלא לחרוג מ6-7, אבל במקרה שעולה צורך ממשי, ניתן להגיע גם ל10-9. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ככל שהדבר לא בא על חשבון הדרישות הקריטיות כמובן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להגיע גם ל-9…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעונין לקנות מחשב לא לoc בעיקר לראות סרטים דרך הטלויזיה שלי . הרד דיסק יש לי כבר של wd 40 גיגה 7200 rpm צורב גם יש לי וגם כרטיס קול יש. בקיצור צריך מארז כולל ספק שיהיו בו 4 מקומות לcd *צורב*ו2 מגירות. +מעבד מהיר של אינטל 2.6 +לוח אם+זיכרון 512 +כונןcd +כרטיס רשת פשוט. תקציב 2800 שח אפשרי בפחות עדיף.והאם כדאי לקנות מאיבורי?או מאיפה כן כדאי?בתל אביב. תודה לעונים.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב חזק אבל יש אופציה לשדרג אותו אולי. למישהו יש הצעות? המפרט הוא (לא כולל זכרונות) Core i7 7700k Raedon rx580 16 gb SSD חשבתי על כרטיס המסך אולי, יש הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום. אני מבקש שתיבנו לי מפרט לעבודה אם תוכנה Premiere Pro. (לא למשחקים ולא למטרות אחרות) אני צריך המלצה על מעבד לוח אם כרטיס מסך זכרון פנימי(1gb) דיסקים קשיחים(200*2 +160) שני מסכים ושאר הציוד מארז ספק וכו' (בלי צורב) התקציב לא ממש מוגדר תלוי כמה ידרוש המפרט.. המפרט צריך להיות בינוני. לא צריך מפרט ב 20 אלף. תנו עצות סבירות ונראה מה נוכל לבנות. תתמקדו לוח אם כרטיס מסך וזכרון פנימי... התקציב בסביבות 10 אלף אפשר להוריד או להוסיף... תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אינטל לא ייכנס אלי הביתה לעולם אבל המפרט לא בשבילי... מאחר ואני לא יודע על אינטל שומדבר (מבחינת לוחות וכו'), אני מבקש את עזרתכם. המחשב מיועד לאחותו הקטנה של חבר שלי, שמשחקת בעיקר... אני צריך מפרט מלא למחשב, כולל מסך. אל תעזרו לי ותציעו מפרט AMD יותר טוב, לא אותי אתם צריכים לשכנע וחבר שלי לעולם לא ישתכנע לקנות AMD. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על קניית נייד בארה"ב (ניו יורק סיטי) האם יש לכם נסיון בקניית מק/ בדגמים: macbook /macbook pro תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - פיתוח, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13-15.6אינצ' , מסך IPS * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - אין דרישות מיוחדות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אין דרישות מיוחדות.* משקל רצוי? - פחות עקרוני חצי קילו לפה ולשם, אך כמובן שעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - אין צורך בזמן סוללה מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מי…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הפורום אם לא מתנצל מראש הלך לי המסך אז חיברתי בנתיים לטלויזיה 42" LG 1080P עובד על 60HZ I5 2400 +GIGABYTE Z68X UD3H 16gb ddr3 +r9 280x אני מעוניין לשדרג את הכל מן הסתם וגם מסך 27" 1440P אך בשלבים השאלות: 1. אם אקנה 1070 GTX MINI או רגיל משומש עם אחריות מעל שנתיים יעלה לי 1700-2200 בערך אוכל להשתמש בו במחשב הקיים ולשחק בו? 2. מסך טוב ( 2500-3000 ) המסך עדיף לי רק אחרי הכרטיס מסך? כי הבנתי ש 280X לא יחזיק לי ב1440P במשחקים כמו ,FIFA 18 ,WITCHER 3 ,DRAGON AGE וכל מיני משחקים שיצאו השנה 3. מעבד זיכרון לוח אם ומארז שהם סביב 2500-3000 אחרונים 4. יש לי SUMSUNG 850EVO 240GB ועוד 1TB בחיצוני USB3 לאיחסון ועוד 500GB …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב אני לקראת הרכבת מחשב חדש , ורציתי להתייעץ ולשמוע דיעות כמובן . המחשב ירכש באיזור צפון -- חיפה / קריות והסביבה וילקח אישית מורכב או לא - אני לא מזמין מחשב בשליחות מטרות : המחשב יהיה העמדה האישית שלי ולכן צריך לעמוד ביכולות הבאות : * הפעלת תוכנות עריכה כבדות למדיי שדורשות תאימות חלקים טובה ( כמו AVID למשל ) * הפעלת וירטואליזציות שונות ( מבוסון של סיסקו ועד הרצת מערכות הפעלה במקביל כמו סרבר 2003 מק OS וכד' ) * כרגע לא מתכנת אבל מי יודע אולי יחזור לי החשק * אינטרנט כמובן ותוכנות שונות ( אופיס ומוזיקה וכל דבר אחר שזז אני בודק ) * סרטים - אני רואה הרבה סרטים במחשב או בטלויזיה שמחוברת אליו * מוזיקה - המחשב כרגע מחובר למערכת קולנוע ביתית ישירות ולמערכת …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך המלצות על מפרט למשחקים ב3800, שלו אני אוסיף לא במסגרת התקציב 8800GT. המחשב מיועד למשחקים ולסרטי HD. תודה! עריכה: בתנאי שזה אפשרי מבלי להתפשר יותר מדי על החלקים, שיהיה גם שקט.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש נייד שישמש אותי במהלך הלימדים בתקציב באזור ה-6000 ש"ח בקנייה בארץ. השימוש העיקרי שלו יהיה לכתיבת קוד, שימוש במטלאב וגם ציור בפוטושופ ועבודה גרפית. קראתי את הביקורות באתר וממה שהבנתי ה-thinkpad yoga אידאלי עבורי, גם חזק וגם ניתן להשתמש בו כטאבלט לציור. הסיבה שאני מעדיף את הת'ינקפאד ולא את היוגה פרו היא הרגישות של הוואקום שזה דיל ברייקר למי שמצייר. בכל מקרה, אני מתכוון לקנות בימים הקרובים ותהיתי אם למישהו יצא לנסות את המחשב ויכול לתת חוות דעת או אם יש דברים אחרים שכדאי לשקול. כמו כן, חיפשתי בזאפ ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין שני הדגמים 20CD0001IV ו- 20CD0038IV http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db1634543=1759471&keyword=lenovo+thinkpad+yoga בכל…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבחירת מפרט למשחקים. תקציב: 6500. אם אפשר לחסוך - מה טוב שימוש: משחקים, רזולוציה FHD OC: לא שקט: לא כל-כך חשוב. אם כי יכול להיות נחמד.. מערכת הפעלה: צריך ציוד הקפי: לא קשיחים: 2TB איחסון ו SSD עדיפות מ-TMS חשבתי על מערכת מבוססת i5-4570+ 280X/270X יש רעיונות? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אלו חדשות רעות המחירים של מעבדים ושבבים עולים בקצב רצחני https://www.guru3d.com/news-story/intel-predicts-that-chip-shortages-will-end-in-2023.html ואם העולם ילמד את הקורונה המחסור צפוי להסתיים עד 2023 ראו כרטיסי מסך כרטיסי המסך זינקו ב -20% במחיר בחודש שעבר, המגמה נשארת כלפי מעלה כרטיס מסך 3070 במחיר 6200 ש"ח כרטיס מסך Asus GeForce RTX 3070 OC DUAL-RTX3070-O8G אסוס השאלה כמה גיימרים ? חברות מחשבים ? יצרני ציוד לגיימרים ? יצרני משחקים ? ישארו בחיים עד 2023 ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מתלבטת כרגע בין שני דגמים https://www.pc365.co.il/product-3927-Lenovo_Yoga_2_13_59442291 https://www.pc365.co.il/product-5160-Lenovo_Yoga_500_14_80N40033IV_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 אם יש המלצות נוספות אשמח לקבלן. כמו כן איך הסוללה של היוגה 500 שבקישור ? רוב תודות
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/1bezq9jw 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה - פוטושופ לייטרום ו Vegas Pro 11 ומשחקים חזקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות: פוטושופ - כבד לייטרום - כבד Vegas Pro - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3 , Battle Field 3 , GTA IV ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב אקסטרים גיימינג ו-OC: מעבדים : Intel® Core™ i7-965 Extreme Edition 3.2 GHz 8M L3 Cache LGA1366 with Factory OverClocked to 4.2GHz לוחות אם : MSI X58 Eclipse SLI LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard / ASUS REMANGE II EXTREME זכרונות : Corsair DDR3 CL8 1600MHz XMS3 Dominator 6GB Kit דיסק קשיח 1 : Western Digital Caviar Black WD7501AALS 750GB 7200 RPM 32MB SATA דיסק קשיח 2 : Western Digital Caviar Black WD5001AALS 500GB 7200 RPM 32MB SATA(למחשב של אחותי) דיסק קשיח 3 : G.SKILL FM-25S2S-128GB 2.5" 128GB SATA II Internal Solid state disk כונן אופטי 1 : Lite-On DH-401S 4X Blu-Ray Player כ.קול : Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro 7.1 כונן אופטי 2 : ASUS 20X DV…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר (צהרים) טוב חברים לקראת מבצעי BF חשבתי להתחשב בלפטופ חדש. הלפטופ ישמש אותי בעיקר לסביבת הלימודים (לכן רצוי גם שלא ישבור את הגב)- תכנות, מכונות וירטואליות. כמובן שגם עבודה שוטפת רגילה, אינטרנט, סרטים. גודל מסך רצוי הוא '13-'14. אם אין מנוס אז 15'. זמן סוללה אין לי אינדיקציה, כמה שיותר, יותר טוב, אך לא קריטי. אין צורך ביציאות מיוחדות. חשוב שיהיה כונן אופטי (לא Blue Ray). לא חובה BT. גודל כונן קשיח לפחות 320GB. אין לי ניסיון עם לפטופים כך שאיני יודע כמה אחריות בין לאומית חשובה. אשמח אם תתנו את דעתכם בנושא. לא צריך לכלול רישיון מיוחד למערכת הפעלה (מתכון להריץ אבונטו). פזלתי לגבי חברות כמו ASUS \ LENOVO \ SAMSUNG, בעיקר על דגמי האולטרבוקים. אשמח לשמוע הצעות. אגב, משתלם …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דודה שלי צריכה מחשב לילדה שלה, הילדה בת שנתיים בערך, היא רוצה להשים לה קומפי {נו אתם יודעים המקלדת לילדים קטנים}, והמחשב גם אמור לשמש לכתיבת עבודות ומסמכים {דודה שלי מורה והיא צריכה להדפיס כל מיני דברים}, וגם לאינטרנט לדוד, הם רוצים את המחשב הזול ביותר שיכול להיות כי המחשב לא אמור להיות חיית מולטימדיה או משהו כזה, כרטיס מסך מספיק Geforce 2 MX400 64MB לא משנה של איזו חברה. חשבתי בהתחלה על מעבד Duron אבל בגלל ש-AMD מתחממים אני פוחד להשים להם כזה מעבד כי הם לא מבינים כלום, אז אחרי זה חשבתי על Celeron, אבל אולי אני טועה ו-Duron לא מתחממים הרבה והאפשרויות שדרוג שלהם דיי טובות. אז בקיצור צריך מפרט הכי הכי הכי הכי זול, מסך מספיק ה-Proview DX-787-NS ב-780ש"ח. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן קיבלתי בעבר כמה מפרטים והחלטתי לנסות ליצור לי שילוב של כולם, אני רוצה את המחשב בעיקר למשחקים אינטרנט וHD אני צריך גם מסך ולא מתוכנן OC. אז זה הפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪887 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2354 Scythe S-Flex SFF21G 120mm 1900rpm\35dba, יחידות 1 ₪72 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=529 Arctic Cooling AF 12025L 120mm 1000rpm , יחידות 1 ₪40 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1164 ASRock Z68 Pro3-M Z68 Chipset, יחידות 1 ₪573 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2916 Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 1600Mhz CL9, יחידות 2 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?product…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, שמתי לב לאחרונה שבמחשב הנ"ל הסאונד לא פועל בצורה חלקה אלא מקוטע למדי.מדובר בקבצי סאונד/אינטרנט וכדו'.כמו כן הבעיה נשמעת גם אם אני מחבר אוזניות. עדכנתי לדרייבר העדכני האחרון של כ.הקול - SIGMATEL STAC9200. האם למישהו יש רעיון מה עוד ניתן לבדוק? תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, לפני מעמד הרכישה, אשמח להיוועץ בנוגע להצעות הבאות. המחשב מיועד ללימודים (אופיס, מטלב, ויז'ואל סטודיו וכדומה) סרטים, אינטרנט וכדומה. חיפשתי נייד שיהיה קל, דק, יחזיק יותר מ 5 שעות ללא הטענה, ויתן ביצועים טובים. אשמח לדעת מה מההצעות הכי משתלמת מבחינת יחס תמורה/מחיר. LENOVO YOGA2PRO I5-4200U (מה אתם יודעים על הביצועים והסוללה שלו? קיבלתי דיווחים שונים בעניין) 256GB SSD •13.3" QHD+ (3200 x 1800) 8GB multitouch WIN8.1 GREY 1Y סה"כ 5000 ש"ח, + 60 דולר הרחבת אחריות 3 שנים או LENOVO IDEAPAD YOGA2PRO I7-4500U 512GB SSD •13.3" QHD+ (3200 x 1800) 8GB multitouch WIN8.1 GREY 1Y עבור 6180 ש"ח + 60 דולר הרחבת אחריות ל 3 שנים [TABLE=width: 170] [TR] [TD=class: product_title_t…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-