ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד. הצרכים הם פשוטים ביותר - תוכנות אופיס למיניהן, מיילים, אינטרנט וכו'. לא יותר מזה. התקציב שלי הוא גג 1300 ש"ח. חשוב לי שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים ושהבטריה לא תיהרס אחרי 5 דקות.... אשמח לעזרה! תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השימוש יהיה בעיקר לאופיס ואינטרנט(לא למשחקים, מקסימום פשוטים לילדים בני 4) לגבי כוננים מספיק רק סידירום או צורב אם אין הפרש גדול. תודה רבה.
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלוםלכולם, אני מחפש נייד במחיר עד 3,000 ש"ח. המחשב נועד לאינטרנט, אופיס וצפייה בסרטי HD (חיבור ל-LCD) ולא נועד למשחקים. חשוב לי שיהיה מסך "15. זמן סוללה ומשקל לא קריטיים עבורי. אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. ההבדלים העיקריים שמצאתי: שנה אחריות לאייסר מול שנתיים לטושיבה. כרטיס מסך ATI Radeon HD4570 לאייסר מול INTEL GMA 4500M לטושיבה. אין לי מושג לגבי רמת הגימור של שתי החברות. אשמח לקבל המלצות. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש להכליל מסך בתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב טוב שיחזיק להרבה זמן. בטריה שלא נגמרת אחרי שעתיים משחק. ושיריץ היטב משחקים עתירי גרפיקה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים אני מתנצל שזה אשכול שני שלי בנושא דומה אך זוהי שאלה שונה. רציתי לדעת איך המחשב הזה של טושיבה ולמה לא דובר עליו פה בפורום . הדגם הוא TOSHIBA L655-121 וקישור לאתרי המכירה http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737745 עכשיו האם הוא טוב יותר מהדגם של L650-10D . אני מדבר בהיבט של שימוש גיימינג חמוד ושימוש כולל. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב, בתקציב של 4,000 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, משחקים, סרטים, וקצת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,עכבר…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש וזקוק למפרט אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט שיהיה עם מערך RAID 0 של לפחות 500GB כרטיס מסך תומך DX10 עם חיבור HDMI שיודע לעשות CLONE ב-2 רזולוציות שונות, הוא לא צריך להיות חזק במיוחד כי אני לא מתכוון להריץ משחקים (בשביל זה יש XBOX360 ) מעבד QUAD לוח עם ציפסט P35 זיכרון 2G ומעלה לפחות 800MHZ מארז איכותי (ראיתי את ה SONATA3 אבל אני לא יודע אם הוא נחשב למארז טוב) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 200 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן,אני מעוניין במחשב נייד יחסית חזק במחיר סביר בשביל לימודי עיצוב גראפי (שימוש בתוכנות פוטושופ אילוסטרייטור וכו') הומלץ לי על המחשב הזה -https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13947 האם הוא בסדר או שיש מחשב מומלץ יותר בלי חריגה מהמחיר? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, מישהו יודע מה המחיר המומלץ של מעבדה לבצע עבודה של החלפת מעבד למחשב נייד? אני מתכנן לקנות אחד ולעשות שדרוג למחשב שלי (ביררתי שאכן יש תאימות עם הלוח) בנוסף, האם סביר שASUS משתמשים בדבק תרמי? או שבד"כ ההחלפה של המעבד לא אמורה להיות בעייתית?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב לכם. ברשותי מחשב נייד של ASUS מדגם N53SV. הוא כבר בן 3-4. שנים. המפרט שלו: Intel® Core™ i7 2630QM Processor DDR3 1333 MHz SDRAM, 4 x SO-DIMM socket for expansion up to 16 G SDRAM (Quad Core), 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 G SDRAM (Dual Core) NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB DDR3 VRAM האמת שלא נגעתי בו הרבה זמן כי השתמשתי במחשב נייח ועכשיו התחלתי ללמוד והוא חזר לשימוש. הבעיה הוא,שמשום מה הוא נהיה ממש איטי. עשיתי לו פורמט וגם התקנתי ווינדוס 10 וזה עזר קצת אך הוא עדיין איטי ונתקע בגלישה או בפתחית קבצים כגון מצגות בפאוור פוינס וREADERS. כאמור יש לו 4 ג'יגה זיכרון וחשבתי אולי להוסיף לו עוד 4 ג'יגה. השאלה שלי היא כזאת,האם זיכרון יעזור למחשב לעבוד יותר מהר א…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד.. הוא מתלבט בין שני מחשבים אחד עם i7 620 אחד עם i7 720 i7-720QM 4 cores / 8 threads 1.60 GHz, up to 2.80 with turbo boost 6 MB 45 nm i7-620M 2 cores/ 4 threads 2.66 GHz up to 3.33 with turbo boost 4 MB 32 nm איזה מעבד יותר מומלץ? מה ההבדל בינהם? איזה מחשב הייתם בוחרים? השימוש המרכזי של המחשב - גיימינג. מפרט של הראשון: 5100 שח HP Pavilion DV6-3130EJ Intel® Core™ i7-720QM Processor, 1.6 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB Memory 4GB DDR3 1066MHz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB HD 500 GB (7200Rpm) Display 15.6'' Diagonal High Definition HP Brightview LED Display (1366 x 768) GPU ATI Mobility Radeon™ HD 5650, 1 GB dedicated video memor…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עד 14 אינץ', עם העדפה למסך מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות לכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמה שיותר אמין, מסך איכותי.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רעיון שאבא שלי חשב עליו ומתכנן לבצע, האם שווה? מדובר על לקנות מחשב נייד יד שנייה בסביבות ה1000+ שקל שניתן לדפדף דרכו בתיקיות מוסיקה ובתוכו עשרות הג'יגות של הקבצים והוא יחובר לרסיבר וכך ינגן. מהם היתרונות והחסרונות של דבר זה? תודה לעונים! (לא עונים לי כבר יומיים באודיו וקולנוע ביתי...)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Scythe Mugen 4 SCMG-4000 CPU Cooler [/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colsp…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם, עד 6.5K למשחקים,סרטים וOC (קל, לא מנסה לשבור שיאים). אין צורך בציוד הקפי וצורב DVD הרכבתי את המפרט הבא: (מKSP, אבל אין בעיה עם חנויות אחרותו\לשלב בין חנוית), לא הכנסתי מארז כי אני לא מתמצא במארזים, אני מעדיף מארז בלי חלון (בגלל שגם ככה צד שמאל צמוד לקיר, לא יראו את זה), חשבתי על הgigabyte poseidon אבל פתוח להצעות) עריכה מקודם שחכתי להוסיף את המארז עריכה 2: המפרט שונה, כמה הודעות למטה Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1050 965P-DS3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 720 DDR II 667 1GB Kingston 570 eVGA 800GTS 320MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E 2050 Maxtor 250GB 16MB, SATA II 450 BIG Typhoon 4 In 1 250 Liberty ELT400AWT 400W 450 סה"כ 5540 לתשלום 5…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד למשחקים ולשימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר סימולטורי טיסה, אבל גם משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האלן חברה לאחי יש בר מיצבה והבטיחו לו מחשב חדש.. אך המצב הכלכלי בבית לא מי יודע מה! :'( והתקציב המשוער למחשב (לא כולל מסך הוא בערך 3500ש"ח (אולי יהיה אפשר להגיעה ל4000 אבל זה המקסימום!!!) עכשיו,לאחי לא איכפת מOC ,מודינג וכל השטויות.. והא בכלל לא גאון גדול במחשבים, אז המחשב הוא בעצם בשבילו מכונת משחקים!!! אני מבקש את עזרתכם בהרכבת מחשב אשר יסחוב כל משחק קיים עד היום (אולי לא על BEST PERFOMENCE.. אבל שירוצו חלק!!!) שימו לב המחשב צריך להיות בלי מסך,עבר,מקלדת,רמקולים. -אני חשבתי אולי שאם להתמקד בקטע של המשחקים אז אפשר לחסוך במארז,הארד דיסק (40 GB יספיקו!),לוח אם,מעבד,כרטיס קול שיהיה און-בורד.. (מה דעתכם על כל זה?) -אך היתי רוצה שיהיו לו במפרט כרטיס מסך חזק! מה דעתכם ע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כרגע מחשב HP HDX16T, מכשיר ממש חזק, עם מסך מצויין ומקלדת מצויינת, ואני מזמן משתמש בו להצגת מצגות, ולאחרונה אני מרגיש לא בנוח לסחוב את הנייד הענק הזה, ואני מחפש מחשב יותר קטן לזה. יש לי כבר NETBOOK קטן, ואני כמעט לא משתמש בו, משום שלפי טעמי הוא ממש לא שימושי בעבודה ממשוכת מול המסך הקטן, והעובדה שקשה למצוא דגם מספיק חזק שיריץ סרטי HD 720P שאני חייב להריץ עליו לכן אני מחפש כעת מחשב נייד בגודל בינוני, ונראה לי שגודל 14" או 14.1" הוא הכי מתאים. מה שחשוב לי: 1) מסך נוח וחד לעבודה יחסית ממושכת (OFFICE וגלישה) 2) מקלדת נוחה להקלדה אנטנסיבית 3) מעבד מספיק חזק שיריץ קבצי HD 720P באופן חלק - אין צורך בהרצת משחקים בכלל!! 4) משקל וגודל קטן, אם כי לא חייב להיו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב .עבודה .משרדית. גלישה. סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא צריך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 4 ארדיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?כמה שיותר שקט יותר טוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לעוזרים, אני מחפש מחשב שייתן מקסימום יכולות לעריכה גרפית, עד 2000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, 3DMax, Photoshop - שימוש תדיר למטרות לימודים . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לפטופ לצרכים דיי כלליים, המשמעות היא כרגע בזמן הקרוב תראה בעיקר אינטרנט + משחקים, בעתיד גם לימודים. עדיף שיהיה עמיד למשחקים כבדים, אם יבוא על חשבון מעבד בצורה כזו או אחרת, אספוג זאת. מינימום שטח איכסון לדעתי אסתפק בסדר גודל של 500GB - לא נדרש לי מעבר. הוא יתחבר מדי פעם לטלוויזיה שלי בכבל HDMI כך שעדיף איכות גבוה לשידור. גודל מסך סדר גודל של 10-12 אינצ' לא משמעותי עבורי. לא משנה לי מאט/מבריק. ריזולוציה ממוצעת נדרשת אין צורך בחיבורים מיוחדים זמן סוללה לא נדרש משהו אסטרונומי, רק מיינסטרים. לא איכפת לי איזה חברה, העיקר שתציע את המפרט המשתלם ביותר לתג מחיר. ניתן לפזול לכיוון ה3.3K תודה רבה חבר'ה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יו! אני צריך מפרט לדוד בסכום 3500 שקל, הוא מעוניין במעבד אינטל בלבד, כולל מסך, לעבודה משרדית בד"כ ומשחקים לילדים, לא משו רציני. טנק-יו. ;D
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-