עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Crazy Dude,

היי כולם. זאת כבר הפעם השנייה שפתחתי דיון בשביל המפרט,אז לא הייתי ממש בטוח שאני קונה מחשב,הפעם בע"ה אני קונה עד ה-10 לחודש. אני צריך מחשב למשחקים כמו Cs:S ,Ut2004,כאלה.. בלי מסך,מקלדת ,עכבר,ורמקול.. אם אפשר איכשהו להכניס גם אז איזה עכבר MX 510:P התקציב הוא 3000 שקל שהמפרט יהיה מ KSP כי שם אני קונה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. מטרות : וירטואליזציה . מסתפק ביכולות הגרפיות של המעבד . ללא OC . שקט לא קריטי בשבילי . מעבד כעיקרון כבר יש לי . I5 2500 אני מרכיב לבד . ללא מערכת הפעלה . אין בעיה של תקציב אבל אני לא רואה לנכון להשקיע יותר מדי . ללא : מסך , דיסק קשיח , צורב ,ציוד הקפי . skypc.co.il ₪ 484 ₪ 484 1 לוח אם Intel BLKDH67CL Cold Lake BLKDH67CL ₪ 210 ₪ 210 1 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT F3-10600CL9S-4GBNT ₪ 166 ₪ 166 1 מארז ללא ספק HEC 66RC CI-66RC-NPS ₪ 62 ₪ 62 1 קרור למעבד Zalman CC92HS 3104MM ₪ 198 ₪ 198 1 ספק כח HEC Raptor 400W RAPTOR-R400 5 פריטים 1,120 ₪ סכום כולל מע``מ פירוט : הלוח הכי זול מבחינתי . עלות מול תועלת . http://www.intel.com/products/d…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Ori ZEE7,

רכשתי השבוע את המחשב מהסדרה הנ"ל עם המפרט הבא: i5-4210U 4GB DDR3L 1600Mhz 500GB 5400RPM + 32GB mSATA SSD אני מעוניין להחליף את הכונן בSSD. בחנות שממנה רכשתי את המחשב אמרו לי שאני יכול לשים רק msata. לאחר שיטוט קצר באינטרנט אני רואה שיש אפשרות להוסיף SSD msata או להחליף את הכונן הקיים שהבנתי שהוא בחבור SATA רגיל. שאלתי היא אם כל כונן SSD יוכל להיכנס במקום הכונן הקיים. ובמידה ואחליט לשים SSD msata, האם כאן כל SSD בחיבור msata יתאים?? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by liorna88,

שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by אסף כהן,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 אפשר לחרוג בכמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה כבדה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by shahar3000,

שלום רב! המחשב מיועד לאחי, הוא מתכנן לקנות אותו באילת. הוא כבר הרכיב מפרט בksp ורוצה לקבל עליו חוות דעת: בנוסף צירפתי את דף הפירוט שבחוקי הפורום כדי למקד: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - גג 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים ועריכה חובבנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אין תתוכנה ספציפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Battlefield, GTA5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by liri33,

אז אני מחפש נייד בתקציב של עד 4000 שקל ללימודים * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים (Heroes of newerth לדוגמא) - אז עדיף כרטיס מסך של NVidia * גודל המסך? 13-14 אינץ׳. חשוב מאוד - המסך צריך להיות מסך מגע שאפשר לכתוב עליו ועדיף שיגיע עם עט (זה מאוד נוח ללימודים, ניסיתי). משהו בסגנון של: http://store.hp.com/us/en/mdp/Laptops/spectre-x360-211501--1 * משקל רצוי? עדיף פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ, לא בעדיפות ראשונה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הארד דיסק פחות משחק פה, אם אפשרי להגיע לSSD גם הוא קטן זה עדיף * כונן אופטי? ממש לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Eidanos,

מחפש בתקופה האחרונה נייד חדש ואובד עצות מכמות המבחר והדגמים. המחשב צריך להיות בין 14-15.6 אינצ לא כבד מידי. למרות שהשימוש הוא משרדי בעיקר וצפייה בסרטים, אני בכל זאת רוצה מחשב חזק ומהיר מאוד. חשוב לי העיצוב ושיהיה במשקל נשיאה סביר. מתחבר לעיצוב של אפל אבל לא בהכרח. בנוסף שהמחשב והרכיבים יהיו מדגם חדש ככל האפשר. טווח המחירים רחב יחסית - 4,000 שח למחשב ש״עושה את העבודה״ עד 7000 שח למחשב שבאמת שווה את המחיר. מחפש הכוונה כי הלכתי לאיבוד באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - 7,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש…

10. מחשב שיעבוד על תלת מימד ורינדורים ברמות קשות!!!!! (max maya maxwell ) ונוסף לכל ישמש כמכונת עריכה ז'תומרת שצריך כרטיס מסך שיעבוד בreal time לא צריך מסך (השאירו לי אותו הנבלות) ויש לי hd 250 gb sata 2 תודה על העזרה וחג שמח

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הינו 4K-6K, כאשר אצטרך לקנות מחשב + 2 מסכי 24' (עדיפות לרזולוצייה גבוהה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים (הגדרות גבוהות אך לא הגבוהות ביותר, צפייה בסדרות וסרטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ושני מסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בקורא תקליטורים ובמקלדת 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בזמן הקנייה לא, אולי בעוד 3-4 שנים כ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by amitparizian,

אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד. הצרכים הם פשוטים ביותר - תוכנות אופיס למיניהן, מיילים, אינטרנט וכו'. לא יותר מזה. התקציב שלי הוא גג 1300 ש"ח. חשוב לי שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים ושהבטריה לא תיהרס אחרי 5 דקות.... אשמח לעזרה! תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני זקוק לעזרתכם בבנית מפרט למחשב בתקציב שבין 3000-3500 ש"ח. אין צורך לכלול במפרט מסך. ויש לי כמה שאלות שלא הצלחתי לענות עליהן גם לאחר שהצצתי בכל המפרטים שיש באתר ובכל הבנצ'מרקים. 1. ראיתי שבבנצ'מרקים יש עדיפות של P4 2.8 אפילו על Athlon 64 3000+ venice. האם להעדיף מערכת המבוססת על פנטיום כאשר יש לי עבודה רבה בו זמנית עם אינטרנט, ואופיס ושאר תוכנות וכמו כן גם עריכת וידאו ברמה בסיסית (סרטי וידאו ביתיים - וסרטי divx) או ש AMD יספיק וזאת כדי לשמור על מסגרת תקציב. 2. האם מערכת עם זיכרון 1 גיגה ומעבד AMD תהיה עדיפה על מערכת פנטיום עם זיכרון 512 בלבד. בפנטיום אפשר להשיג היום זיכרון DDR2 לעומת DDR רגיל במהירות נמוכה יותר ב-AMD. אז גם זה נכנס לשיקולי המערכת שניסיתי לתכנן (וגם מ…

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני צריך המלצות על מפרט למשחקים ב3800, שלו אני אוסיף לא במסגרת התקציב 8800GT. המחשב מיועד למשחקים ולסרטי HD. תודה! עריכה: בתנאי שזה אפשרי מבלי להתפשר יותר מדי על החלקים, שיהיה גם שקט.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לכם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד. השימוש בו יהיה בעיקר שימוש משרדי (תוכנות מעבדי תמלילים וכאלה), אם כי אולי פה ושם אני ארצה לערוך עליו גרפיקה תלת-מימדית. הדברים החשובים לי במחשב הם השרידות שלו (הן מבחינת איכות חומרים, והן מבחינת זמן עבודה), המשקל, ו.. קצת גם גודל המסך. התקציב שברשותי הוא ממש, אבל ממש, לא גבוה. בואו נגיד שאני יכול להגיע עד 4,000. קיבלתי מחבר הצעות מחיר לשני מפרטים, והייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתכם על המחירים. מפרט א': מחשב נייד של HP מסדרת NX. כולל מחבר סוללת HP Travel Battery לעבודה רציפה עד 5 שעות מעבד Celeron M 430 1.73GHz 667FSB 1M זכרון פנימי 512MB DDR2 667 מבנה זכרון 512*1 זכרון מירבי 2G כרטיס מסך Intel GMA 950 Up to 224MB מסך 15'' XGA 1…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. השימוש יהיה בעיקר לאופיס ואינטרנט(לא למשחקים, מקסימום פשוטים לילדים בני 4) לגבי כוננים מספיק רק סידירום או צורב אם אין הפרש גדול. תודה רבה.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=8620247&came=1000 הוא שידרג את הזיכרון לגי'גה ואם תראו למטה יש הוסף 80 שקל למארז בצבע כסוף או שחור הוא שידרג גם לזה וגם שידרג לכרטיס מסך 6200 256 mb ב320 שקל אני רוצה לציין שאח שלי המחשב הזה יהיה בשבילו רק בשביל שימוש ביתי הוא גולש באינטנרנט עובד על האופיס בעיקר ולפעמים פה ושם מוריד מקאזה אימיול ולפעמים פה ושם כשיש זמן הוא משחק במחשב אבל בקושי בעיקר לשימוש אינטרנט ואופיס האם גם המחשב שלו יעבוד בווינדוס ויסטה?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Dezaster,

המחשב שלי ברשותי כבר כמה שנים ואני רוצה לשדרג אותו לביצועים כללים יותר טובים, למטרות גיימינג (כרגע הוא לא קרוב להריץ שום משחק שיצא בזמן האחרון) וקצת עריכה גרפית. המפרט להלן: כרטיס מסך התקציב הוא עד 800 שח בערך, אשמח לדעת מה אתם חושבים על להחליף מעבד ואיזנ דגם (אני חושב שיש צורך) וכל המלצה אחרת תתקבל בברכה. תודה מראש! עמרי. עריכה: אחרי קצת קריאה בפורום, איך השינויים האלה לדעתכם? [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Sapphire Radeon R9 280X Dual-X 3GB - לאחר תיקון יצרן אחריות שנתיים[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]725₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_pro…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום כולם/ן לאחר קריאה ועיון הכל כך הרבה הודעות אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שאני ממש ממש חייבת לרכוש (בארץ) עם המפרט המינמלי הזה: אני גרפיקאית והמחשב הזה הוא המחשב העיקרי שלי. הוא אמור לעבוד המון שעות עם חיבור לחשמל, לכן אני חייבת מחשב שיודע לקרר את עצמו מצויין, שלא ימות לי ועם מסך איכותי שניתן יהיה לעבוד איתו בחיבור למסך נוסף. בטח אנייד אותו מהמשרד הביתה או לפגישות קצרות עם לקוחות, אני על אופנוע אז לא משנה המשקל. אני מצפה שהמחשב ישרוד 3 שנים (תקופת האחריות) ושיעבוד טוב עם התוכנות שלי בזמן הזה. עיקר השימוש שלי הוא בתוכנות אדובי. התוכנות הבאות ירוצו בדרך כלל במקביל: Photoshop CS5, iillustrator CS5, InDesign CS5, Acrobat Reader Pro, Google Chrome לעיתים אשתמש בקבצי פו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by goku4ever,

היי חברים אני מתנצל שזה אשכול שני שלי בנושא דומה אך זוהי שאלה שונה. רציתי לדעת איך המחשב הזה של טושיבה ולמה לא דובר עליו פה בפורום . הדגם הוא TOSHIBA L655-121 וקישור לאתרי המכירה http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737745 עכשיו האם הוא טוב יותר מהדגם של L650-10D . אני מדבר בהיבט של שימוש גיימינג חמוד ושימוש כולל. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by lumi,

שלום נינג'ות! אני צריך המלצות לחומרה לבניית מחשב שישמש לעבודות גרפיות בלבד המפרט חייב לכלול מסך 19" איכותי, 512 mb זיכרון, ןכרטיס מסך איכותי ??? כמו כן לא להגזים במחירי הרכיבים אני עדיין סטודנט!!! ;D אה כן... גם צורב

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by IDAN AMRAM,

שלום לכולם. האמת הייתי צריך לקנות כבר מחשב לפני כמה חודשים אבל זה נדחה ועכשיו אני כבר חייב לקנות לפני תחילת השנה. ניסיתי לחפש פה בפורום כל מיני המלצות וכבר התבלבלתי. בבקשה תעזרו לי המחשב צריך להרכש כבר השבוע או גג שבוע הבא. (אני לא קונה את המחשב באילת) * מטרות המחשב? עבודה, גלישה, אולי קצת משחקים יהיה נחמד אם תהיה אפשרות אבל אם חורג מהתקציב אז להתפשר.. * גודל המסך? 15" נראה לי, מכיוון שזה המחשב היחידי בבית (אין נייח בנוסף) אז שיהיה נח לעבוד איתו (עדיף שיהיה יחסית קל משקל שיהיה נח גם לסחוב אותו בתיק) * רזולוציית המסך? קבלו את ההחלטה בשבילי, אני לא מומחה לעניין. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן עדיף זמן עבודה כמה שיותר ארוך * האם יש צו…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. דודה שלי צריכה מחשב לילדה שלה, הילדה בת שנתיים בערך, היא רוצה להשים לה קומפי {נו אתם יודעים המקלדת לילדים קטנים}, והמחשב גם אמור לשמש לכתיבת עבודות ומסמכים {דודה שלי מורה והיא צריכה להדפיס כל מיני דברים}, וגם לאינטרנט לדוד, הם רוצים את המחשב הזול ביותר שיכול להיות כי המחשב לא אמור להיות חיית מולטימדיה או משהו כזה, כרטיס מסך מספיק Geforce 2 MX400 64MB לא משנה של איזו חברה. חשבתי בהתחלה על מעבד Duron אבל בגלל ש-AMD מתחממים אני פוחד להשים להם כזה מעבד כי הם לא מבינים כלום, אז אחרי זה חשבתי על Celeron, אבל אולי אני טועה ו-Duron לא מתחממים הרבה והאפשרויות שדרוג שלהם דיי טובות. אז בקיצור צריך מפרט הכי הכי הכי הכי זול, מסך מספיק ה-Proview DX-787-NS ב-780ש"ח. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. שלום החלפתי את המערכת ל-amd אז ככה המערכת היא כזאת : amd 3000 64bit dfi infinity ultra 1024 samsung x800gto2 80 giga wd lg-52*32*52 מה דעתכם חלק מהמערכת כבר אצלי בבית gto-2 והלוח dfi והארד דיסק הצורב מה שנשאר זה מעבד וזכרונות בדרך מה אתם אומרים על המערכת תודה אלי .

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by asaf_c,

אני שוקל לקנות latitude 6440 מהאתר של דל ולשלוח אותו לקרוב משפחה בארה"ב שיביא אותו לארץ. האחריות שניתנת על המחשב היא: Three Year Basic Hardware Service with 3 Year NBD Limited Onsite Service After Remote Diagnosis רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון/מידע האם האחריות היא למעשה בינלאומית וניתן לממש אותה גם בארץ במידת הצורך.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.