עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. המפרט הוא: דגם מחיר כמות Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb TRAY 1080 ₪ 1 ASUS P5LD2 SEC LGA775 CONROE READY 595 ₪ 1 TWINMOS DDR2 1024MB 667mhz CL5 390 ₪ 2 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 430 ₪ 1 BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC VERSION 2190 ₪ 1 COMPUCASE CI-6A19 BLACK 340 ₪ 1 WINDOWS VISTA ULTIMATE 32BIT 1140 ₪ 1 אני דיי בטוח שהכל ישאר די חזק עד יוני חוץ מהמעבד שיצאו דגמים חדשים וזה יוזל וגם לא נראה לי שהספק שמגיע עם המארז יחזיק את המערכת הזו. תודה לעוזרים אגב בכרטיס מסך אני לא מתפשר ומארזים אני שונא את כל האורות ושאר הירקות האלו אם אני ארצה חלון אני אחתוך אחד בעצמי בסגנון הטרנספורמר ואני מאוד אוהב את המארז הזה לבן דוד שלי יש אותו וממש אהבתי אותו! (התעלמו מהעובדה…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. לא כזה ברור אם יש אחריות ל ASUS ללפטופים או נטבוקים שנקנו בחו"ל למשל הנטבוק הזה: ASUS Eee PC Seashell 1215N-PU17-BK שאני מעוניין לקנות בקנדה. ראיתי במקומות שונים שרונלייט נותנת אחריות , אבל התברר לי בסוף שכבר לא . אז מי כן נותן אחריות, ואם הוא נותן לסדרת Eee? תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. הי, אני מתחיל ללמוד באוקטבר ולכן צריך לעבור למחשב נייד. אני ממדל גם בתור תחביב אז אני צריך * מטרות המחשב? תכנון ובניית מודלים בתלת מימד בעזרת autocad, revit, sketchup ובעתיד אני משער שגם תוכנת אחרות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפי הבדיקות שלי, במסגרת התקציב רק 15.6 מתאים. אני מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך? האם יש שימוש וטעם ל4k? אם לא אז FHD יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אני לא יודע, בכל מקרה אני גדול ואין לי נסיעות ארוכות מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מעדיף שכן, אני מבין שזה תלוי שימוש 4 שעות זה יהיה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אם אפשר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mS…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. אני מחפש מחשב קל באופן יחסי (מתחת ל-2 ק"ג) לצרכי אוניברסיטה ועוד (פוטושופ, עריכת וידאו/אודיו, צפייה בסרטים). אני אוהב את מסכי ה-13.3". ראיתי את ה-vostro v130 בחנות, אבל הבהירות של המסך שלו די נמוכה. מה גם שאני חושב שאני מחפש מחשב חזק/מהיר יותר (התקציב שלי גדול יותר). אני רושם HP או DELL בכותרת מכיוון שיש לי אפשרות לקבל מחירים זולים יותר משמעותית. תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אני מחפש המלצה לקניית מחשב נייד באילת במחיר של עד 3000 ש"ח (אבל כמובן שעדיף פחות). המחשב מיועד ללימודים (אינטרנט ואופיס) ובשביל לחבר לטלביזיה כדי לראות סרטים. * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל 5 שעות (אבל אפשר להתפשר על זה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה לא משנה הסוג * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלש…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by nikoner,

יש לי סרבר של HP עם הדיסק המקורי של ההתקנה וכל החלקים המקוריים כולל זיכרון RAM מקורי של HP. מערכת הקירור היא המקורית אבל היא ברמה הרבה יותר גבוהה מהמערכות המובנות של אינטל (הוא של HP) 6 יציאות SATA תואם WIN SEREVER 2012 model: proliant ml110 g6 ram: 8gb, original hp cpu: xeon x3430 hdd: 500gb 7200rpm, seagate dvd Power Supply: 300w real, delta

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by VailSide,

אהלן, טוב אז אני צריך מפרט למחשב בעיקר למשחקים כבדים מאוד... תקציב 6000 ש"ח, גג 6500 ש"ח. לא כולל מסך ושום ציוד הקפי. תודה רבה.

8. רצוי מחשב מבוסס קונרו. תזרקו הצעות.. תודה ד"א, מה יותר עדיף? X1800GTO2 512MB או 7900GT? מסך 19 אינץ' איכותי למשחקים, רצוי. תודה!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by YEAL23,

שלום חברים מקוה שאני בפורום המתאים לשאלה זו. קניתי לפטופ של דל המגיע עם מערכת הפעלה של לינוקס (למה מגיע עם המערכת הזו? בדר'כ לפטופים מגיעים ללא מערכת הפעלה או עם ווינדוס?) בכל מקרה, רציתי לדעת איך אפשר למחוק ולהתקין ווינדוס עליו? האם לפרמט אותו כפי שעושים בפירמוט רגיל? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עריכה גרפית, צפייה בסרטים, תכנות, בניית אתרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse- תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני חושב לקנות אל פסק (לא בטוח) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ibanezzzzz,

הבאתי את המחשב הזה מחבר במחיר סביר יחסית 1000 http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=821573 . המחשב ב-5 חודשים לא נעשה בוא הרבה שימוש. נקנה מארהב והובא לכאן עם אחריות. המחשב נקנה בעיקר לצפייה בסרטי HD 1080P . התחלתי להוריד סרטים וכבר שום סרט לא רץ באופן חלק בכלל (הסרט מגמגם!). הבאתי את המחשב הזה גם כי ידעתי שהוא מריץ סרטי HD בקלות כמו שרשום בכתבה. עכשיו אין כמעט משהו שלא ניסיתי לסדר. -ניסיתי להריץ עם splash PRO -התקנתי מקודדים של קאזה...לא הצליח מחקתי והתקנתי מקודדים חדשים של WIN7 -הורדתי את הדרייבר הכי עדכני ל readon 6310 HD . עם כל זאת נכנעתי אמרתי אני יתפשר וירד ל-720P והופתעתי לגלות שגם כאן יש גמגום חריף ביותר! חייב עזרתכם! *אם ההודעה איננה בפורום המתאי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Donniel,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי ומשחקים לא כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. הי, מצורף שאלון אפיון למחשב לנער. השימוש יהיה בעיקר למשחקים אך מדובר בנער שעוסק הרבה בגרפיקה ולכן המחשב צריך לתמוך גם בעריכה גרפית נשמח ליעוץ אפיון מחשב.docx

14. Started by Rin,

שלום , אני רוצה לקנות מחשב נייד חזק! לא בשביל משחקים כבדים אבל משחקים לא כבדים שיעבדו חלק. וכמובן למולטימדיה - סרטים \ מוזיקה וכו. אני רוצה לפחות 4 GB RAM + צורב די וי די אני יותר מבין במחשבים נייחים ומחשבים ניידים אני בכלל לא מבין אשמח אם תעזרו לי בבנייה של מחשב נייד בסכום הנ"ל אשמח לקבל גם כמה טיפים \ המלצות בכללי וגם בקשר למסך? איזה גודל מסך מומלץ ? מה טוב וכו תודה מראש ! האם מחשבים שבאים בחבילה שלמה זה טוב? נגיד HP\DELL וכו? או שכמו במחשבים נייחים עדיף להרכיב?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. אז ככה, בשעה טובה החלטתי להיפטר מהפנטיום 3 הישן והטוב ולעבור למשהו מעט טוב יותר... אז עם תקציב של 10.000 ש"ח אני אבקש לקבל ברשותכם האדיבה מפרט למחשב Core 2 Duo עם לפחות 3 הארד דיסקים sata II במהירויות 10 אלפים rpm .ומסך LCD. המחשב הוא מחשב לבית שישמש גם כמחשב עריכת ווידאו ורינדור וגם עריכות פוטושופ. כמו כן חייב להתאים עצמו למשחקים אבל לא חייב באיכות הכי טובה. חייב להיות לוח שייאפשר שייאפשר שידרוג עתידי. והכי חשוב שיהיה שקט כמו סקס בבית קברות. נ.ב - אין צורך בצורב, וקורא דיסקים. דרוש כרטיס קול ברמה גבוהה מאוד אך לא משהו מטורף. כמות זיכרון לשיקול דעתכם אם 1 ג'יגה או יותר. וכמובן מסך lcd שיהיה חד אבל לא קונטרסטי מדי, ומהירות ריפרש נמוכה. מקווה שלא בילבלתי יותר מדי, אך בטוח…

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. היי.. קודם כל אני רוצה להודות לכל האנשים שתורמים פה, אז ככה: דרישות שלי- מחשב למשחקים, כולל מסך 17" LCD של חברות ידועות (סמסונג, LG וכו'...) שיהיה עיצוב מארז יפה, שאני אוכל להריץ בו VISTA כמובן.. אם אפשר אז 2GB של זיכרון יועילו מעוד... ללא כרטיס מסך מובנה! שיהיה מבוסס מעבד אינטל, רצוי E6300 ולא מ KSP מחנות אמינה שלא עושה בעיות.. פחות או יותר 5000 ש"ח... וזהו.. תודה מראש,

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Roi Erez,

אהלן, אשמח למפרט למשחקים - התקציב לא גבוה אז לא באמת גיימרים אבל בכל זאת.. תקציב - 2000 שח לנסות לחסוך ישמש למשחקים כמו קול אוף דיוטי וכאלה דרושה הרכבה ההעדפה היא מksp הערות - 1טרה. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. * מטרות המחשב? - בעיקר לימודים ועיבוד מוסיקלי (נואנדו/קיובייס וטרקטור למי שמכיר), גלישה, אופיס וסרטי HD . * גודל המסך? 15.6 ומעדיף מסך מט שלא יחזיר השתקפות. * רזולוציית המסך? AS LONG AS ITS HD ITS FINE FOR ME.... כל עוד שזה HD אין לי העדפה מסויימת. בעדיפות למסך שלא יעייף את העיניים אחרי שעה של עבודה על המחשב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה ומרווחת כי אני אקליד על המחשב הזה הרבה (הרבה מאוד) * משקל רצוי? פחות מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. חשוב שהנייד יוכל לעבוד 5-6 שעות בלי חשמל או החלפת בטרייה (לא יודע אם יש אופציה כזו אבל נחמד אם תהיה בטרייה נשלפת כדי שתהיה בטרייה ספייר על כל מקרה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Blueto…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אחרי הנושא הקודם שפתחתי ובו הרכיבו לי פה מפרט, הייתה התלבטות יחידה בקשר למעבדי Ivy Bridge, עכשיו אני רואה שבTMS כבר פורסמו המחירים שלהם כך שהגיע הזמן לפתוח את הנושא הזה ולסוגר את המפרט :-) ההתלבטות שלי היא אם להישאר עם המעבד Sandy Bridge שיש לי במפרט או להחליף לIvy Bridge. עוד דבר, הייתה לי התלבטות לגבי הלוח אם בדיון הקודם בגלל שהנוכחי לא תומך באפשרות ל2 כרטיסי מסך, ואני לא יודע כמה הדבר טוב לשידרוג עתידי, לכן אני שואל שוב, אם לא שווה לי להשקיע עוד כסף ולשדרג את הלוח אם בשביל שדרוג עתידי שלא יכלול כבר דברים רצינים מלבד כרטיס מסך ואולי זכרונות. והשאלה האחרונה.... הכרטיס שמוצע לי במפרט הוא HD 7850 2GB OC, עכשיו אני מתלבט אם כדאי לי להחליף אותו לHD7870 2GB OC או HD7950 3GB O…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by amstel,

שלום, במקרה הגעתי לתת פורום הזה ונראה לי מעניין לדעת מה השווי של המחשב שלי. הדגם הוא Asus G51VX-RX05 המחשב בן 4 שנים בערך. יש 1-2 פיקסלים שרופים. הסוללה מחזיקה 10 דקות :-) חוץ מזה הוא עובד מעולה. יש תאורת לילה עם 3 מצבים במקלדת (מקלדת מלאה). הרמקולים וכל חיבורי הUSB עובדים כמו שצריך. מסך 1366*768. מעבד P7350. 4GB זיכרון DDR2 HDD 320GB. כרטיס מסך nVidia GeForce GTX260M. תודה לעונים .

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. היי, בשבוע הקרוב אגיע להונג קונג ואני מחפש המלצה למחשב למטרת לימודי עיצוב תעשייתי (בצלאל). התקציב הוא עד 6K אבל אפשר לקבל גם חריגות קטנות כלפי מעלה. תודה! * מטרות המחשב? לימודי עיצוב תעשייתי, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים. צפוי להריץ פוטושופ, אילוסטרטור, סולידוורק, ריינו קישוט וכו'. * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? נמוך. מקסימום 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. עדיפות לSSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחבר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by argaman_bergman,

מעבד ATOM למחשב נייח? כאילו, רק לי זה נראה מפרט דמיקולו?! [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. המפרט: Gigabyte GA-G31M-ES2C rev. 1.1 Intel Pentium E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB) DDR2 1GB 400GB IDE HDD צורב DVD ספק בסיס של 400W מסך: Lg 19" Flatron L1954SM-PF מפרט AMD: Biostar MCP6P M2+ Ver. 6.x Amd Sempron 64 3400+ SDA3400IAA3CN DDR2 1GB 160GB IDE HDD ספק בסיסי של 400W מסך: Acer 17" AL1717 A

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by maphisto3243,

שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את המחשב הנ"ל. המחשב מגיע מובנה עם ubuntu (linux)1. הבנתי שזה בגלל שיש למחשב בעיה כלשהי עם Win7. מישהו מכיר את התופעה? ויודע למה המחשב מגיע מובנה עם לינוקס? ובנוסף, אם ארצה להתקין עליו Win8.1/Win10 האם תהיה גם בעיה? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by sagie2020,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 כן 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים אופיס וכו ואולי תוכנות גרפיקה קלות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?בסדר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס 10 או 10 פרו 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים