ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל למחשב + 4000 שקל למסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG חדשים בסגנון WITCHER \ MASS EFFECT ANDROMEDA | DARK SOULS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך 2K 27' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב! אני צריך מפרט לעריכה גרפית עד 3500 ש"ח ללא מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, התחלתי ללמוד מדעי המחשב בסמסטר זה ואני כבר מרגיש בחסרונו של לפטופ צמוד שיהיה לי לעזר. עברתי דירה על מנת להיות קרוב למוסד הלימודים (טכניון) והבאתי איתי את המחשב הנייח (מכונת משחקים משומנת ) לדירה החדשה. הבעיה היא כמובן כאשר אני חוזר הביתה בסופי שבוע... אין לי את המחשב שלי :'( בעיקרון אני בונה על מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי בדירה וככה אני אוכל להחזיר אותו (את הנייח שלי) הביתה. יש לי גם מחשב נייח ישן שהיה בדירה כשהגעתי. אפשר לגלוש איתו באינטרנט אבל הוא לא עומד ביותר מזה, ככה שעמדה קבועה בדירה יש לי (על כל צרה שלא תבוא). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב ללא מסך שיהיה במחשב צורב חדש + מדפסת ומחשב המיועד בעיקר למשחקים ומוזיקה שתיהיה מערכת סאונד סבבה כזו ... אשמח לקבל מפרטים ...
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקציב עד 1850 ש"ח ללא חריגה. אני מבקש עזרתכם בבניית מחשב עבור: אינטרנט אופיס (אקסל, עריכת תמלילים וכו,) משחקים לילדים (משחקי אונליין, לא משהו רציני, מבוסס פלאש\אתרים בעיקר). יכולת לנגן וידאו FULL HD. אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. זכרון 8GB. שקט ככל האפשר במסגרת התקציב. מעבד חזק ככל האפשר כדי שהמחשב יישמר 3-5 שנים לעבודה משרדית. חשוב שהחנות תהיה באיזור המרכז או שתספק שירות באיזור המרכז. אנחנו מנס-ציונה אז כל דבר באיזור הוא מצויין (ראשון, רחובות וכו'). תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי וכרגע אני מתלבט בין שני שדרוגים השאלה שלי היא האם השדרוג הזול יותר הוא שדרוג מספיק טוב שיחזיק לי ל3-5 שנים או שעדיף לי לעשות את השדרוג היקר יותר השדרוג הזול: כרטיס מסך - rx 580 8gb מעבד - ryzen 5 2600x השדרוג היקר: כרטיס מסך - rtx 2060 6gb מעבד - ryzen 5 3600x
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא כל כך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, בניתי בעזרת אנשים מפרט מחשב ב8 אלף שקל. המפרט אמור לשמש אותי למשחקים כבדים ולעריכת גרפית תלת מימד. מסך יש לי (22 אינצ', בקרוב יגדל) אני צריך את המחשב שיחזיק הרבה זמן (כי אני לא אוכל להחליף אותו ב5 השנים הבאות) לכן החלטתי (ואני נעול על זה) שאני רוצה מערכת עם CORE I7 וRAM של DDR3, אין טעם שתגידו לי לא משתלם, לא באתי אליכם כרואי חשבון שלי אלא בתור אנשים שיכולים לעזור לי להפיק את המירב מהמפרט ומהסכום הזה. המפרט הנוכחי (מוצג למטה) בנוי כך שהכוננים שלו ישמשו לRAID 0 והכרטיס מסך אמור להיות חזק (מומלץ אצלכם באתר) מקווה לתשובות מהירות ומועילות ותודה מראש הינה המפרט הנוכחי: מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1540 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 …
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כולל מסך צורב DVD
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום... רציתי את עזרתכם בבחירת לפטופ לעבודה גרפיתועריכת וידאו. asus U35Jc, נראה לי הכי מתאים, כי הוא לא יקר ומאוד נייד... משהו יודע איך יעבוד לי פרמייר של אדובי ופוטושופ על המשב הזה? או אולי המלצות אחרות? מפרט Intel® Core™ i5 Processor 520M/450M : 2.4 GHz - 2.26 GHz, with Turbo Boost up to 2.93/2.66 GHz ;13.3" 16:9 HD (1366x768) LED backlit NVIDIA® GeForce® 310M, with 1GB DDR3 VRA
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, וואי כמה זמן לא הייתי פה (התחיל להיות קצת משעמם) אז ישר לעניין... ידידה שלי רוצה לקנות מחשב שהתקציב שלה 3600 שקל עכשיו שהמחשב יכלול: קודם כל את המחשב עצמו וגם מסך... ובמחשב שיהיה גם כונן... את העבר המקלדת והרמקולים היא תקנה בנפרד "המטרה" של המחשב זה לא משחקם או משו היא פשוט לאינטרנט, מוסיקה, ICQ, עבודות... ולהפעיל הרבה דברים יחד שיהיה 2GB ,הייתי אומר 1GB אבל המחירים ממש ירדו ושהמעבד יהיה איזה E6300 והחנות צריכה להיות מחיפה... (נעה/פנדה/מרדנית) מספיק פרטים? אם צריך עוד אז תגידו מקווה שתעזרו...
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, השימושים שלי הם בעיקר וקודם כל קריאת טקסטים לאורך זמן - אני סטודנט ומשתמש במסך המון (המסך הנוכחי שלי מעייף נורא את העיניים) בעתיד הקרוב אנצל את המחשב גם למשחקי מחשב - אך זהו שיקול משני והדרישות שלי הן של גיימר סביר. נתקלתי בסוגי המסך הקעורים ואחרי חיפוש קצר מצאתי אחד במחיר סביר - 750~ ש"ח. הנתונים של המסך: http://www.displayspecifications.com/en/model/5e083aa 24" Free sync (טוב למשחקי מחשב, למיטב הבנתי) refresh rate 56-72Hz (די נמוך לדעתי, לא? האם זה מורגש? - בעיקר בקריאת טקסטים) 8bit full HD 93 ppi ועוד נתונים שאפשר למצוא בקישור למעלה. חשוב לי לציין שאני סטודנט תפרן, אני לא אוציא על מסך 1…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב למנכ"ל החברה מחשב נייד . חשוב שהמחשב יהיה קל וקטן מאוד בגלל שהוא מתנייד איתו הרבה. כמו כן חשוב שתהיה תמיכה ב- WIRELESS . ולי חשוב שיהיה אמין ושיהו בו כל הפיט'שרים ( עד כמה שניתן כמובן) המחשב מיועד לצורכי עבודה בעיקר יישומי אופיס , מיילים וכדומה, אך חשוב שיהיה מהיר ואמין. חשבתי ללכת על כוון של מחשבי IBM דגמי ה- X (או ה- V ) אני לא כל כך יודע מה ההבדל בין הדגמים הללו וישנם מס' דגמים לכל אחד. האם מומלץ סוג אחר של יצרן ? כל עזרה או עיצה תתקבל בברכה. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
או שבהכרח המסך מגע פוסל את האפשרות. מחפש 14", 360 מעלות, FHD, במחיר הנמוך ביותר
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מודל 3D, יצירת מוזיקה וקצת גיימינג מינורי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). C4D ,FL Studio, Ae - מעצב מתחיל לשימוש תדיר ~ מזדמן בלבד (תחביב לילד, לא יקרה לו כלום אם זמני טעינה ורינדור יתארכו להם מעט). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מצפה ממנו לULTRA FHD אפילו בBF4. אבל בהחלט לא אתנגד להריץ אותו …
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ATI RADEON 4870 משומש, קניתי אותו חדש והשתמשתי בו בערך 9-10 חודשים ואז החלפתי מחשב והמחשב הישן יושב בצד וצובר אבק בערך חצי שנה אז החלטתי למכור, בכל שאר הרכיבים השתמשתי למודינג ואין לי מה לעשות עם הכרטיס מסך, כמה לדעתכם הוא שווה?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להחליף את עמדת העבודה הנייחת שלי (נקרא לזה הסבת תפקיד מ-פיתוח והפקת מדיה לניהול פרויקטים) צריך מחשב נייד שמצד אחד יתחבר לשולחן עבודה ויוכל לשמש כתחנה, מצד שני שיהיה קטן ונוח לזרוק בתיק ולקחת איתי לפגישות ומספיק סקסי (כן) בשביל לפתוח מול לקוחות/שותפים. * מטרות המחשב? אינטרנט, פיתוח קוד, עבודה עם תוכנות ADOBE (לא HARDCORE אבל צריך לסחוב יפה בלי לגמגם) * גודל המסך? 13" - המחשב צריך להיות קטן ונוח לנשיאה * רזולוציית המסך? FHD ומעלה, בנוסף חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי (IPS) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לTOUCH * משקל: פחות מ1.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bl…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הבא הוא לצורך גיימינג עבור משחקים חדשים שיוצאים כגון: bf4, watch dogs, asassins creed unity, הוא לא כולל כרטיס מסך כיון שאני אמשיך להשתמש בישן לבנתיים gigabyte gtx 560 ti , הוא לא חייב להיות שקט כ"כ (רמה 3-4 זה בסדר), אני מעוניין שהמשחקים ירוצו על הגדרות גבוהות אולם לא מחוייב שיהיו הכי גבוהות שאפשר (אני מודע למגבלות של הכרטיס). לא מתוכנן OC וכמובן אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך ואת המסך (22 אינץ' 1050*1680) למסך איכותי יותר בעתיד (הלא רחוק אני מקווה)ואולי אני אוסיף עוד זיכרון. חשוב לי לדעת אם המפרט הוא בסדר, אם החומרה מתאימה אחת לשניה, אם יש המלצות כל שהן לשיפור. המחיר בסדר בשבילי אבל כמובן אם יש הצעות שלא יפגעו באיכות ויחסכו אני אשמח לשמוע. תודה. מעבדים - Intel Sock…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מארז - Sunbeam Transformer Black שאלה - למה הוא רועש כמו מטוס האם זה המאוורררים שלו? או שזה הרעש של הקרור ששמתי על המעבד - Big Typhoon מעבד- AMD Athlon 64 Vience 3000 BOX 939 שאלה- איך אני בודק איזה ליבה יש למעבד \ סטפינג הכוונה לE6 או שאני מתבלבל ? קרור למעבד - Big Typhoon שאלה - איך אני בודק אם זה באמת הקרור...והאם אמור לבוא איתו פאן באס כזה? כרטיס מסך - היה אמור להיות X800GTO2 Sapphire והביאו ליייייייייייי :pissed: X800GTO זכרונות - 512X2 אני לא מצליח לבדוק איזה דגם זרקתי את הקופסאות אני רוצה להיות בטוח שמה שקניתי יש לי, איך אני בודק דרך איזה תוכנה זה רושם לי חברה דגם וכו'? ספק - Thermaltake 430W XP550 NP לוח אם - DFI LAN PARTY ultra-d שאלה - מ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מרכיב לעצמי מחשב ב-Newegg. השימושים הכבדים: משחקים ואולי (אם יהיה לי כוח) תכנות בדוט נט. אני לא מתכנן אוברקלוק. **הודות לעזרתכם הרבה, המפרט שלי מובא לאישורכם הסופי בתחילת העמוד השני של הדיון.** הנה מה שהצלחתי לצרף בינתיים: RAIDMAX Silver Case 10-bay Case without Power Supply, Model "ATX-268WSP" -RETAIL 28$ Thermaltake Silent PurePower, 420W ATX power supply.UL, CSA, TUV, CE Approved 37$ NEC 16X Double Layer DVD±RW Drive, Silver, Model ND-3520A, OEM 57$ Maxtor 200GB 7200RPM IDE, Model 6Y200P0, OEM Drive Only 105$ Kingmax SuperRAM Series Dual Channel Kit 184-Pin 1GB(512MBx2) DDR PC-3200, Model MPXD42D-2 - Retail 88$ האם יש הערות/ שינויים רצויים עד פה? האם…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם בהמלצה למחשב נייד 13 אינץ עדיפות למשקל קל בשביל סטדונית שיריץ בקלות תוכנות אופיס וגלישה חשוב מאד סוללה שתחזיק 6 שעות לפחות ( אם קיים דבר כזה ואם נכנס במשחק התקציב אם לא נא לציין מה התקציב הדרוש) התקציב 3500 שקל תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש לקנות נייד למשחקים, מדיה, אינטרנט וללימודים. לא חייב להריץ משחקים בהגדרות גבוהות אבל צריך להיות מסוגל להריץ משחקים חדשים. תקציב עד 5000 שקל. מסך 14 אינצ' ומעלה עם איכות תמונה סבירה. מוכן להתפשר על הרזולציה. חייב שיהיה לו חיבור רשת קווי. עדיפות לאחריות בינלאומית. אין העדפה מיוחדת במאפיינים האחרים. עד אכשיו מצאתי את שני אלה: Lenovo IdeaPad Y50-70 http://ksp.co.il/?uin=24621&brand=lenovo&cpu=i5&delfina=ron שהיה מתאים לי בול אילמלא איכות המסך שלו הייתה ירודה. Asus N56JK-CN028H http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=882309 האלטרנטיבה הכי טובה שהצלחתי למצוא בטווח המחירים, עוד לא קראתי ביקורות אליו. תגובות והצעות יתקבלו בברכה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Box ש"ח 945 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ש"ח 830 Twinmos 512MB DDR400 PC3200 ש"ח 350 Twinmos 512MB DDR400 PC3200 ש"ח 350 RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt ש"ח 380 (אחרי זיכוי של הורדת הספק, המחיר יהיה בסביבות 200 ) המארז כולל ספק 420 וואט , חלון צד , 3 מאווררים מאוור צד עם לדים ושתיים מאחורה עם חיישן טמפרטורה THERMALTAKE 430W + PCI-E + SATA +24/20 pin BULK ש"ח 300 (מספיק למחשב כזה?) Western Digital 120GB 7200RPM 8MB ש"ח 455 Sapphire Radeon X800GTO2 PCI-e 256 MB DDR3 FireBlade Retail Video Card ש"ח 1500 כרטיס קול מובנה ש"ח 0 כרטיס …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים וגם עבודה באופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): יש מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה יותר מידי רועש, אבל בעיקר חשוב שיהיה מאוורר וספק כוח אמינים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, רציתי לדעת בכמה אפשר למכור את הטאבלטים הבאים: 1) Apple iPad Mini Wifi Version 16GB (המכשיר המקורי שיצא בסוף 2012) יתרת אחריות: 6 חודשים 2) Motorola Xoom 3G Version 16GB יתרת אחריות: חודשיים. בתודה מראש. בברכה, ליאור.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-