עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, לא חייב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המוכרים( Total War series, Call Of Duty,Battlefield,Assassin Creed Series,Fifa, etc.( אני משחק באונליין בפיפא הרבה ואני אקנה את החדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680 מסך LG FLATRON w2252T…

• 4 תגובות
    • 751 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסת מכונות ואני מחפש מחשב נייד שיענה לדרישות: * יש צורך במעבד חזק כדי להריץ תוכנות כגון MATLAB וקומפילציות וכמו כן בכרטיס מסך ומסך טוב בשביל תוכנות עריכה תלת מיימדית - CAD כגון SOLIDWORKS 1 - התקציב המשוער שלי הוא עד 7 אלף שח, אם כי ניתן לחרוג ממנו אך הייתי מעדיף שלא 2 - גודל המסך- 14-15 אינצ' , מסך טוב שניתן לראות בו גם בתנאי אור לא אידיאלים 3 - כרטיס מסך טוב שיריץ תוכנות CAD בכיף 4 - זיכרון ומעבד מהיר לישומים שדורשים הרבה חישובים כמו MATLAB 5 - משקל רצוי- לא קריטי כלכך 6 - זמן סוללה 3-4 שעות אמור להספיק לדעתי, אם יותר עדיף... 7 - רשת אלחוטית חשוב , בלו טוף פחות חשוב 8 - כונן קשיח , אני מתכן לקנות דיסק נייד בעל נפח…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. בחיפושיי באינטרנט ובפורום הזה, קיבלתי הרבה הצעות במחירים שונים לאותו מחשב (מפרטים כמעט זהים, החל מ-5000 ש"ח עד 3000 ב-KSP). אשמח אם חברי הפורום יוכלו להמליץ לי על החנות הזולה והטובה ביותר לקנות בה מחשב. להלן המפרט (מיועד בעיקר למשחקים): ?AMD? Athlon 64 3000+ (S-939) (מעבד). ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)(לוח אם). DDR 400 512MB A-DATA /VT (RAM). PINE xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E (כרטיס מסך). WESTERN DIGITAL 80GB SATA (הרדיסק). SONY 52 x 32 x 52 (kit) (צורב). HEC Compucase CI-6A19 (מארז). ב-KSP, כאמור, קיבלתי עליו ~3400 ש"ח. תודה!

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  4. Started by nexus2555,

מה דעתכם על המפרט הבא למשחקים: מעבד Intel Core i5-650 Tray ₪842 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-650ay לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪568 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 8-8-8-21 HK ₪552 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL8D-4GBHK כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1548 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX58501GBD5-MDH צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪102 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH24N …

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  5. היי חבר'ה, הרכבתי מפרט באתר TMS ורציתי לדעת מה דעתכם.. אני פתוח לשינויים והצעות אחרות לגמרי אפילו. בעקרון אני מחפש מחשב חזק שיוכל להריץ משחקים (אפילו על מסך טלווזיה 32LCD אינץ') ללא הארדיסק לאחסון - רק הארדיסק SSD אחד של 128 GB 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לכיוון ה 5500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגלישה בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. prototype 2, assassins creed 3, black ops, battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום, אני מחפש מחשב נייד עבור עבודה עם פוטושופ (ציור דיגיטלי ועריכת תמונות) וכזה שיאפשר גם עריכת וידאו. הבנתי שהמעבד והram הכי חשובים, לכן חשוב לי שיהיו חזקים ככל האפשר. המשקל לא חשוב. זמן סוללה לא חשוב. עדיף מסך מט. רזולוציה של 1920 על 1080 מספיקה, לא צריך 4K. כרטיס מסך, מעדיף NVIDIA. מבחינת כונן קשיח, אני מעדיף SSD, או תצורה משולבת בין הארד דיסק "רגיל" לאחד קטן יותר שהוא SSD, אם אפשר במסגרת התקציב. מחפש מחשב עם אחריות לשלוש שנים (או כזה שאפשר להרחיב את ההאחריות לשלוש שנים). התקציב הוא עד איזור ה-6000 - 6500 ש"ח. אני שוקל לקנות את המחשב הזה של לנובו: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=6729 מה אתם אומרים? יש המלצות? טיפים? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  7. אני מחפש 2 מחשבים - בסביבות 1500 ש"ח כל אחד - אפשר גם פחות. השימושים: תוכנות אופיס. שמיעת מוסיקה (MP3). לראות סרטים (בעיקר DIVX, לפעמים DVD). למחשב הראשון אני מחבר רמקולים של ALTEC למחשב - הייתי רוצה אולי, אם זה משנה, כרטיס קול קצת יותר איכותי ממה שיש על הלוח - רק אם זה באמת משפיע על איכות הצליל. למחשב השני אני צריך כרטיס מסך שיתמוך במשחקי מחשב - לא High End - משהו ל-FIFA 2007 ודומיו.

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  8. אני צריך מפרט בשביל סבתא שלי. השימושים הם ג'ימייל, וורד ופוורפוינט. כרגע אין לי בעיה להריץ XP אבל בבוא העת שלצערי יגיע, אני אצטרך לשדרג אותו לויסטה. צריך את המפרט המינימלי והזול ביותר לצרכים האלה, אבל שיחזיק זמן ושיהיה איכותי. צריך מחנות באיזור ת"א. לא צריך מסך או כל ציוד היקפי אחר. דיסק קשיח 80 ג'יגה יהיה די והותר. עדכון: כמובן שלא צריך דברים מיותרים לשימוש זה כמו כרטיס מסך ייעודי, מעבד ליבה כפולה מהסדרות היקרות וכו'. תודה, נדב.

• 13 תגובות
    • 839 צפיות
  9. מה דעתך על המפרט הבא לעבודה גרפית 2D, פלאש ועריכת וידאו (לא יהיו משחקים, לא יבוצע OC)? מעבד Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוח אם 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E זכרון 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 כרטיס מסך‏ PowerColor X1950 Pro 512MB GDDRIII ArcticCooling 2xDVI, VIVO, PCI-E אופציה נוספת לכרטיס מסך שונה nVIDIA GeForce Quadro FX560 128MB PCIeוLeadtek דיסקים קשיחים‏ Western Digital 80GB 7200RPM, 8MB, SATA 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב‏ Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA מארז‏ Thermaltake Armor Jr VC3000BWS ספק כוח‏ Thermaltake TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) אני חושש, שלוח האם הוא החוליה החלשה במפרט הזה. האם החשש שלי מוצדק? אי…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, אני מעוניין במפרט מחשב לשימושי משחקים, מכונות וירטואליות, צפייה ב-HD ועבודה משרדית. התקציב הוא עד 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש מקום לחסוך אז אפשר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב-100 עד 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, תכני HD, מכונות וירטואליות ועבודה משרדית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר FPS ו-RTS. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  11. היי, אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית בלבד - WORD, VISIO, GIMP, MAIL וכו' האם כדאי להשקיע קצת יותר וללכת על I3? (למשל: http://ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= עם מספר שיפורים) בתקציב ש"ח2000 או ללכת על AMD בתקציב ~1600 ש"ח? אשמח למפרט מכל סוג. תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום חברים זה הצעת מחיר שבניתי לחבר, בהצעה הזאת אין ציוד הקפי, מסך וזכרונות מכיוון שיש לו את אלו (זכרונות 667 של קינגסטון DDR2) הנה המפרט מעבד AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 BOX - מחיר 471 לוח אם ASUS M2N-E - מחיר 491 מארז מחשב NZXT Apollo - מחיר 365 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD - מחיר 195 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB מחיר 363 רטיס גרפי GeCube Ati Radeon X1950Pro 256MB PCIe - מחיר 896 2,782 ¤ סכום כולל מע``מ מה דעתכם ? אם יש לכם הצעות למפרט יותר טוב אשמח אם תציעו

• 2 תגובות
    • 555 צפיות
  13. אז ככה המחשב יהיה לשימוש ביתי\משרדי ולא ירוצו על המחשב משחקים כבדים מידי.. מעבד: AMD Dual-Core A64X2 4200+ 65W AM2 BOX זיכרון: 2GB, DDR 2 800MHZ לוח אם: FOXCONN MCP61PM2MA-8EKRS2H כ.מסך:NVIDIA GEFORCE 8500GT 512MB דיסק קשיח: WD\Hitachi SATA-II 160 gig 7200 rpm כונן אופטי X20 DVDRW Sony\Toshiba סה"כ: 1550 ש"ח מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  14. שלום אנשים, הגעתי למסקנה שאני אקנה מחשב נייד ללימודים אם קצת יותר אפשרויות בגלל שהאמת היא שיש שם שקעי חשמל (אז למה סוללה של 12 שעות...?) ולא אכפת לי לקחת איתי 7 קילוגרמים במקום 1.5. הדרישות שלי הם: מסך: לפחות 14 ושלא יהיה קשה להסתכל עליו במשך שעות מרובות. סאונד: לא קריטי... גרפיקה: יהיה נחמד אם הכרטיס יהיה מעל לסביר, המחשב לא מיועד לGAMING באופן כללי אבל אני מקווה שהוא יצליח לעמוד במשחקים חדשים אחרי הורדת הביצועים. יציאות: אני לא דורש הרבה, USB יספיק לי. כונן קשיח: אני זקוק לכונן של לפחות 250G רצוי מהירות על כמות זיכרון. זכרון פנימי: כמה שיותר יותר טוב, ולא פחות מ 4G. תוכנות הפעלה: יש לי העתק משלי, אין צורך. אחריות: קריטי, אני מעוניין מאפשרות ל3 שנים אחריות (אתפשר על פחו…

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  15. Started by ip2pi,

היי, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה 6 - 6.5 K בעקרון התכונות העיקריות שחיפשתי זה כרטיס מסך שיריץ לי משחקים בצורה טובה ומעבד מינימום T7500... לאחר חיפושים רבים (מאוד) נשארתי עם השניים הבאים dell 1520 http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520-8600-250.htm (אמרו בהתחלה שנגמר המלאי אבל הוא חזר :-) האחריות כאן היא של יעל מעבדות בהרצליה פיתוח(מישהו מכיר והתנסה?לפי האתר של DELL הם ספק מורשה) ושירות תמיכה טלפונית מ DELL העולמית ( בעברית) והשני [b]TOSHIBA Satellite A200-23P http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2466 שכאן אני מרחיב את הזיכרון ל 2GB ואת האחריות ל 3 שנים ואז יוצא בסביבות ה 6400 - 6500 האחריות כאן היא של חברת מפעיל מה אתם חושבים מה יותר כדאי (מבחינת …

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  16. Started by peckish1987,

שלום, יש לי בעיה שלאחר כמה ימים שהמחשב מחובר למטען התצוגה הולכת ונהיית בהירה ובהירה יותר עד שהמסך נהיה לא ברור בכלל, וברגע שמנתקים את המטען התצוגה מתעמעמת חזרה למצב נורמלי, ואז שוב כשמחברים חזרה זה עובד בסדר למספר ימים ואז שוב התצוגה נהיית בהירה מידי. בתמיכה בHP אמרו לי לבדוק את ההגדרות של צריכת החשמל (למרות שזה לא משהו שאמור לגרום לתצוגה להפוך עם הזמן לבהירה יותר) ואז הפנו אותי לתמיכה של מיקרוסופט. המחשב נקנה לפני כ-10 חודשים ועל המחשב מותקן ווינדוס 7 עוד מישהו נתקל בתופעה/יודע איך ניתן לפתור אותה?

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  17. שלום, אני מרכיב לחבר מפרט לצרכי עיבוד מתמטי מאסיבי (Matlab ועוד). התקציב - 3000 ש"ח. רכיבים: לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק קשיח ומארז+ספק. אשמח לעזרתכם, תודה.

• 11 תגובות
    • 859 צפיות
  18. Started by sayroni,

רציתי לדעת אם עדיף לקנות את כל המפרט מחשב שלי + מסך מחשב ורמקולים מחול או שכבר לקנות מהארץ?. יש 17% מעמ על חלקי מחשב , אני לא יודע לגבי המסך מחשב.. בכל מקרה עשיתי טבלה שהרכבתי ממחירים הכי זולים שמצאתי בארץ ( זאפ , KSP , פלונטר ) ומחול ( newegg , amazon וכו ) וההפרש יצא לי 2780, אבל זה ללא שיקלול של ה-17% וכן יוצא לי כמה בעיות שלא כל כך מובנות לי... אם אני קונה רכיבים אז אני מניח שאינדיבידואלית כל מוצר יהיה עליו 17% ולא באופן קולקטיבי על כולם, אבל אני לא בטוח בזה.. אם זה כן אינדיבידואלי אז יש כאן רכיבי מחשב שלא שווה לטרוח לקנות אותם והם פשוט יעלו פחות או יותר אותו הדבר. אז מה עם הרכיבים שיש להם הפרש מאוד גדול? כמו למשל תסתכלו על כרטיס …

• 12 תגובות
    • 10.9k צפיות
  19. ככה המחשב שלי כבר דיי זוחל בכל המשחקים החדשים ואני רוצה לשדרג אותו. עכשיו הכרטיס מסך שלו חרא (7300GS) וגם הזיכרון שלו ממש קטן (512) אז אני רוצה לדעת מה עדיף כרגע לשפר בו שיגרום לו להריץ משחקים יותר בקלות. לקנות כרטיס מסך חזק או לשפר זיכרון? או משהו אחר בכלל? (לא מעבדים וזה כבר סיפור)

• 8 תגובות
    • 545 צפיות
  20. שלום לכולם אני חדש בשטח אני רוצה להשקיע עד 6000 שח אני עובד עם המון תוכנות פתוחות למסחר בבורסה אני צריך כרטיס ל4 מסכים אני גם רוצה לשחק לראות סרטים באיכות גבוהה אני צריך מיפרט ללא כל המיסביב תודה וזה דחוף כי המחשב שלי מת ואני צריך לעבוד (מסחר יומי) אך אני מחבר את ה ATI ל4 מסכים עם לכרטיס יש 2 יציאות?????

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  21. Started by LORIANTA,

מארז: antec sonata iii כולל הספק שמגיע איתו (500W) מעבד: intel e8400 לוח אם: asus p5k זכרונות: Geil dragon 4gb 800mhz model pc2-6400 דיסק קשיח: wd black cavier 1tb כרטיס מסך: hd 5770 תודה רבה

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  22. שלום רב, סבא שלי מעוניין להיפטר מהמחשב השולחני הישן שלו ולהחליפו במחשב נייד (ותוך כדי גם לחסוך מקום). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? רצוי 15 או 16 אינץ' * משקל רצוי? לא יותר מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא עקרוני, יהיה מחובר לספק ברוב המוחלט של הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש יתרון ל-HDMI (שאפשר יהיה לחבר את המחשב לטלוויזיה או מקרן HD), אבל אפשר להתפשר על VGA פשוט אם המחשב יענה על שאר הדרישות. * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה * צורב DVD? כן, חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף מחשב מהארץ, אבל לא נראה לי שזה ישנה לו להזמין מחו"ל כל עוד השירות (אם יצטרך כזה) כן …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by avizov2,

היי, מה דעתכם על המפרט הבא: [table] [tr] [td] מעבד [/td] [td] AMD Vision x3 Triple Core A6-3500 Socket FM1 2.1GHz Radeon HD 6530D[/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם [/td] [td] Gigabyte A75M-D2H FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, 2xPCI-E, GBL[/td] [/tr] [tr] [td] הארדיסק [/td] [td] Corsair Force Series 3 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' [/td] [/tr] [tr] [td] כונן [/td] [td] Sony Optiarc AD-7280S DVD±RW x24 Black Sata[/td] [/tr] [tr] [td] זכרון [/td] [td] G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz NT Dual Channel CL9-9-9-24[/td] [/tr] [tr] [td] מארז [/td] [td] Antec NSK 2480 HTPC Micro ATX Black Case + 380W PSU[/td] [/tr] [tr] [td] פתרונות קירור [/td] [td] Scythe Shuriken 3 Heat …

• 7 תגובות
    • 879 צפיות
  24. אם מישהו זוכר נשבר לי הציר של המסך במחשב הנייד וזאת מסתבר בעיה נפוצה בסידרה הזאת, מצאתי חלק מקורי באמאזון והזמנתי, 30$, ורוצה להחליף את החלק בעצמי, ולעבוד לפי הסרביס מנואל של המחשב, מה צריך בשביל זה? מה מומלץ בשביל זה?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by PipOd,

שלום רב , אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש במיועד ללימודים ופנאי כאחד, קצת משחקים סרטי fhd, מוזיקה עבודה משרדית . מבחינת התקציב עומד לרשותי 3500 שקל מקסימום. חשוב לי: 500 גיגהבייט מעבד לכל הפחות i5 שידוע לי שהוא מצויין. כרוטיס מסך טוב . יציאת hdmi תמיכה בusb3 הציעו לי את במחשב הנל, אשמח לקבל ביקורות עליו, או במידה ויש לכם הצעה עדיפה אז הסבר מדוע. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8790 תודה רבה.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.