ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים (ללא מסך) בתקציב של עד 5500 ש"ח. יש לי שתי שאלות: 1. כרטיס מסך: האם עדיין מומלץ ה-GeForce 8800 GT 512M או שכדאי ללכת על אחד מהכרטיסים החדשים של ATI? הבנתי שיש להם אופציה שמאפשרת בעתיד לחבר עוד כרטיסי מסך שיעבדו במקביל, זה יכול לתת פוטנציאל שדרוג (האם זה גם דורש לוח אם מיוחד?) 2. ספקים: האם מישהו מוכן להמליץ לי על ספק אמין. שמעתי ש-KSP ו-IVORY אמנם מאוד זולים אבל לא מומלצים. האם אכן זו היא הדעה הרווחת? אם כן מה הסיבה לכך? תודה מראש, eCentaur
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שצויין המחשב מיועד בעיקרו למשחקים יחסית כבדים וצריך גם להמשיך לסחוב כאלה בעתיד ההעדפה שלי היא לגודל מסך של 13 או 15 מבחינת משקל אני אעדיף משהוא שישקול פחות מ2.5 קילו מבחינת סוללה אני לא צריכה משהו מטורף מדי אבל בהחלט ממולץ שהוא ישרוד את ה 3-4 שעות מחוץ לחשמל כמו שכתבתי בכותרת אני מוכנה להשקיע 8000 שקל בשביל אשמח אם תוכלו לעזור לי אם המלצות בגלל שבמהלך הזמן שבו חיפשתי תמיד הצלחתי למצוא פגם בכל אחד מהמכונות שניראו לי מתאימות שתי הפיבוריטים שלי היו ה m11x של alienware בעיקר בגלל התמורה שאני מקבלת אם ניידות גבוהה אבל יש לי בעיה אם גודל המסך שלו אני לא בטוחה שאוכל להסתדר אם מסך כל כך קטן מצד שני חשבתי על ה dell-xps15 אבל הוא כבד למדי והשאלה היא האם יש משהוא שיכול לענות ג…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מתגורר בארה"ב ומנסה לבנות מפרט, השימוש העיקרי הוא פיתוח תוכנה, ללא Gaming בכלל. כמה דגשים: 1. המחשב יחובר לשני מסכים , אחד מהם יהיה ככול הנראה dell 3014, לכן חשוב שהלוח יתמוך ברזולוציה הזאת ובשני מסכים. 2. רצוי שיהיה שקט ככל האפשר. 3. לא מחשב גיימינג, לכן מעדיף ללא כ. מסך (תחת האילוץ בסעיף 1) הנה מה שאני חושב עליו בנתיים: Antec P280 Black Super Mid Tower Computer Case Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive X2 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL10D-16GBXL Intel Core i7-4790K Haswell Quad-Core 4.0GHz LGA 1150 Desktop Pr…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אין צורך במסך או במערכת הפעלה. עדיף שירוץ כמה שיותר מהר עם פוטושופ. ישוחקו עליו משחקים יחסית לא כבדים. המסך שיחובר למחשב הוא 22". ללא OC, אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
cpu: amd axp 2000 [600 nis] mobo: 7VAX (KT400)AGPx8 ata133 usb2 sb [550 nis] memory: 256MB Samsung [490 nis] 3d card: ATi RADEON 9500Pro TV,DVI 128MB [1290 nis] hdd: 40 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV [420 nis] השטויות האחרות אחר כך מה אתם אומרים ואיך ה SB ONBOARD של הMOBO? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פעם הייתי עוקב אחרי שוק הניידים, היום כבר לא. מה גם שהטעם שלי הוא די ייחודי, אז כאשר הצורך הוא לחפש מחשב נייד שהוא יותר mainstream, גם אני נאלץ לפנות לעזרה. הדרישות הן כאלה: * תקציב נמוך/בינוני - נגיד עד 4K (בפחות אם אפשר, ביותר עם צריך, אבל הכוונה היא שלא מחפשים מחשב high-end). * הרכישה, אם תתבצע, צריכה להתבצע ממש בשבוע הקרוב, לכן המחשב צריך להיות בזמינות גבוהה בחנויות * חשיבות גדולה לאחריות בינלאומית, עדיפות ל3 שנים (מתוכננת נסיעה ארוכה לאירופה לצורך לימודים) * שימושים משרדיים פשוטים + סרטים, משחקים כמעט שלא (לכן אין צורך בכרטיס מסך חזק וגם לא במעבד חזק, עדיף דווקא משהו יותר חסכוני בחשמל - פחות חום וחיי סוללה יותר ארוכים * גודל - הכוונה היא שהמחשב יהיה רוב הזמן ת…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
CPU E5300 BOX M.B MSI G41M4-F MEMORY CEON 2GB DDR2 800MHZ PSU FSP 400W 12CM CASE APEX RAIDMAX 2-FAN 1010 ש"ח תוספות שלי מהבית : HDD HITACHI 160GB SATA2 רכשתי ב KSP DVDRW LG BLACK SATA2 רכשתי ב KSP עריכה : הלוח מאוד נחמד יש אפשרות לעדכן און ליין ביוס ודרייברים במקום לחפש באתר . יש DUAL CENTER ממש נחמד . הספק כח שלי גנריק ? המארז גנריק ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד בערך חצי שנה. אתמול שהפעלתי אותו הוא ישר נכבה ואז חיברתי אותו לחשמל והפעלתי וגילתי שהסוללה היא על 2% הטענתי אותה ל100% ומאז היא פשוט לא יציבה, כלומר המד שמראה לי כמה היא טעונה לא מדייק הוא עולה ויורד פתאום ואני לא יודע באמת כמה היא טעונה. מה אפשר לעשות? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם אין נידים בארץ עם מעבד sandy brige core i5 ומתי היהיו כבר אם משהו יודע
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
לנובו חושפת את סדרת היוגה החדשה שלה, ה-900, שכוללת דגם מעודכן לקטגורית הניידים ההיברידיים עם עוצמה משופרת בהחלט, משקל נמוך יותר ושידרוגים נוספים לכתבה: http://hwzone.co.il/לנובו-עושה-יוגה-הכירו-את-סדרת-ה-900-החדשה/
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט כללי: INTEL 2.4 DVD צורב WD 80GB 8MB ראדאון 9700pro מארז Xaser II A6000A Plus Tower Case (4 מאווררים) כרטיס קול Hercules xp. מודם ADSL usb ... MX-700 logitech ואני לא חושב שיש צרכנים נוספים שצריך להתחשב בהם .... דבר נוסף .... אני צריך המלצה לזכרונות טובים (cas 2 פעם היה דבר כזה) ולוח אם מעולה שיתמוך ב AGP*8 sATA לשדרוג עתידי של HD ... וציפסט טוב. אה ... והמלצה על צורב ... בחיים לא היה לי .. חשוב שיהיה טוב ,אני לא רוצה שהוא ימות לי אחרי שנה ... ואין לי בעיה להוסיף עוד כמה $$$ אני רוצה חומרה טובה ...(רק לא להתחיל לרוץ למעבדות) אני לא מתכוון לקנות AMD מפני שרוב השימושים שלי הם בתוכנות שעברו אופטימיזציה למעבדי INTEL.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאמור, אני זקוק למפרט למשחקים ולצפייה בסרטים בעלות מקסימלית של 2000 שקלים (בחריגות של 100 ש"ח), כאשר אין לי כוונה לנסות לחסוך. יש לציין, אני לא מעוניין בהארד דיסק חדש, לאחרונה שדרגתי את ההארד דיסק של המחשב הנוכחי וכאשר אקנה מחשב חדש אני ארצה להעביר אותו אל החדש. זו לא בקשה חריגה מחנות מחשבים להעביר חלק קיים, נכון? שאלה נוספת: במהלך החיפושים ראיתי באתר החנות PCCENTER שהם מוכרים את כרטיס המסך הזה ב469 ש"ח ואילו את כרטיס המסך הזה במספר שקלים פחות, בעוד שהכרטיס השני הוא כביכול מתקדם יותר. מישהו יכול להסביר לי מדוע? מצטער אם זה אוף טופיק, אבל הסוגיה הזו היא מה שהביאה אותי לבקש עזרה חיצונית כדי לא ליפול בפח. חשוב לציין שאני מעוניין שהחנות תהיה מאזור המרכז. תודה מראש על העזרה.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט מבוסס P4, בעזרת מידע וייעוץ מהאתר. הכנסתי את המפרט, לעמוד בניית מחשב, באתר של למיר ויצא לי יקר מדי. אני רוצה לישאול האם לדעתכם אפשר להוזיל איכשהוא (בסביבות ה-1000 ש"ח) ועדיין לישמור על ביצועים טובים עבור מטרת המחשב. מטרת המחשב: * גלישה באינטרנט (יש לי מודם ADSL של בזק) * Office * שימוש ביתי במצלמות סטילס ווידאו דיגיטליים אין צורך בינתיים ב - Fire Wire * הרצה של מישחקים (לא ברמת Gamer ) * הדפסת תמונות דיגיטליות CTX PR705F ATX VIRGO P-IV P4 1.8 512k 0.13m Asus P4S533-VML Micron PC2700 256mb 333mhz DDR Seagate 40GB 7200rpm GF4 Mx440 sound ob DVD - AOpen צורב - Sony CRX -195A 40x12x48 מדפסת - HP DJ 5550 6200 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? חיבור לטלויזיה בסלון וצפייה בסרטים/סדרות * גודל המסך? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * זמן סוללה? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה כמובן * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB+ * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למערכת מבוססת אינטל עדיף בעלי FSB 533 "החדשים"......... למעשה אני צריך רק מפרט לוח אם זיכרון ומעבד תואמים{DDR] שהיה כרטיס קול וכרטיס רשת אוןבורד את השאר אני יכול להשלים לבד. המפרט עד 6500 שקל אז אם אתם מציעים רק לוח אם מעבד וזיכרון תזכרו שלא יעלו יותר מדי. שאלה ---- הבדלי הביצועים בין נורתאוד לבין החדשים הוא גדול ??? מורגש??? מה הבדל המחיר? וביחד עם איזה זיכרון עובד כל אחד.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן , אני צריך המלצה למפרט למחשב נייד עם דגש על יצירת מוזיקה , שיהיה אפשר לעבוד עם קיובייס ונוח עם קבצי מוזיקה. אני כרגע נמצא בחול ככה שעדיף פשוט לפרט את החלקים ואני אקנה כאן. סביבות תקציב של 3-5 אלף ש''ח. תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני סוחב כבר תקופה ללימודים את המחשב נייד שלי בן ה-10 שנים וזה בערך כמו לסחוב לבנת בטן, גם מבחינת המשקל וגם מבחינת השימוש, האדפטר של האינטרנט שלו דפוק לגמרי והוא חסר שימוש. הגיע הזמן לקנות נייד חדש, בתור סטודנט השימושים יהיו בעיקר לאינטרנט ואופיס. חשוב שהוא יהיה מהיר, מקלדת נוחה, מסך יחסית גדול לנייד, סוללה עמידה. בונוס: אם אפשר להריץ עליו קצת גיימינג, אבל ממש לא בעדיפות גבוהה. התקציב הוא סביב ה-3000+-, אני ממש לא מבין במחשבים ניידים ואשמח להמלצות וייעוץ, כולל על מאיפה כדאי לקנות מחשב נייד בארץ. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה המטרות: * מטרות המחשב? בעיקר מחובר לטלוויזיה לסרטים\סדרות + משחקים (skyrim, fallout, mount&blade) * גודל המסך? 15" עדיף מאט אבל לא קריטי כי רוב הזמן יהיה מחובר לטלוויזיה * רזולוציית המסך? אני יכול להסתדר בלי FHD (טלוויזיה 32") * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן! * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? יהיה נחמד אבל לא חיוני * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מהמלצות Dell * מחיר - בין 3500 ל4000 ש"ח אני מתלבט…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תכננתי לקנות מחשב נייד, אבל בסופו של דבר קיבלתי מחשב מקרוב משפחה. המחשב קצת ישן: 1. יש לו בעיה בלוח ובכרטיס רשת, הוא לא מזהה את החיבור החוטי ואי אפשר לגלוש איתו בחיבור החוטי הביתי. 2. זכרון פנימי קטן יחסית. אני רוצה לעבור לחיבור אלחוטי, כך שאוכל להשתמש בו ברשת האלחוטית של האוניברסיטה, ניסית לחבר ולהתקין לו כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA או משהו כזה באחד הסלוטים הפנויים כרטיס של TP LINK. הצלחתי להתקין אבל המחשב נתקע והתחמם. הבנתי שזה לא יילך, אני רוצה לנסות ולעבור לחיבור USB, אשמח לשמוע קצת מהמומחים כאן האם לדעתם חיבור USB יילך טוב יותר מאשר הPCMCIA. אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הדגם, ויודע אם אפשר לשדרג גם את הזכרון של המחשב, או בכלל האם כדאי להשקיע בשדרוג מחשב כזה. מה דעתכם בנושא…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חייב מפרט תמצאו לי בבקשה חנות באזור אשדוד ותרכיבו לי את המפרט ל-7000 שקל כולל : מסך רמקולים מצלמה מיקרופון סורק צורב די וי די וכרטיס מסך זהו אה ומעבד אינטל
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה, כפי שכולנו שמענו, Windows הפסיקה לספק תמיכה ועידכונים בעבור מערכת ההפעלה שלה Windows XP. כן, גם אבא שלי שמע על זה בחדשות ועכשיו הוא לחוץ כי במחשב שלו מותקן XP. במקרה שלא כל ה EEEPC מכילים את אותה החומרה, זהו המפרט של המחשב של אבא שלי: מעבד - Intel Atom N450, 1.66GHZ זכרון - 1GB RAM דיסק קשיח - 128GB (מתוכו 75GB בשימוש). שלוש שאלות: הראשונה, כפי שצוין בכותרת, היא האם המחשב הנ"ל יוכל להריץ את Windows 7? 2) איך מתקינים Windows 7 כשאין CD-ROM? 3) בהתחשב בעובדה שאבא שלי משתמש במחשב למיילים, סקייפ, וכתיבה ב Word, איך בעצם חוסר העדכונים הזה יכול להשפיע עליו? כן, אני יודע שהוא ישן, אבל זה מה יש... נא לא להמליץ על החלפה כי זה לא רלוונטי. תודה רבה לכל המגיבים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אין לי כח לפרט יותר מדי, את השימושים והצרכים תנסו להבין לפי הכותרת והמפרט שהרכבתי (+לא מעניין אותי שקט, יופי או שבירת שיאים, חשוב שיהיה יציב ויאריך ימים. חנות מאזור המרכז). אז זה המפרט, תגידו לי את דעתכם בבקשה: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 205 205 1 מארז ללא ספק Raidmax APEX APEX 406 406 1 ספק כח Enermax Liberty 400W ELT400AWT 556 556 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L 39207 1,705 1,705 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 + קרור למעבד Thermaltake V1 Q660-V1 1,420 1,420 1 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe 32130 343 343 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 F2-6400CL5D-2GBNQ 79 79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 10…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש חיה כזו. מתכנן לקנות בארה"ב במהלך נובמבר. עוד דרוש 8GB RAM ומעלה, ו-SSD 128GB ומעלה או אפשרות להחליף בעצמי את ה-HD ב-SSD (אני לא יודע אם בכל המחשבים הניידים זה אפשרי..?). חובה מקלדת טובה. אני לא הולך לשחק משחקים אז אם יש כרטיס מסך מפלצתי בפנים זה קצת בזבוז. בינתיים מצאתי רק את Gigabyte P34G ו-Lenovo L440. מכירים עוד? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי אז ככה את הנושא הקודם נעלו בגלל שלא רשמתי תקציב אז התקציב הוא בסביבות.. 5.7K ואני לא ממש הולכת לעלות ממנו כי אני ממש דל בתקציבים החלקים מיועדים בעיקר למשחקים.. ואני רוצה לברר לגבי תאימות בין שלושת הרכיבים הבאים... והאם.. המחיר לא גבוה מדי.. לגבי כל חלק.. אממ אני לא מתכננן oc לא בזמן הקרוב(הספקתי לשרוף את הכרטיס מסך בגלל זה..) Gigabyte Motherboard GA-965P-S3, Intel 965, Socket 775, Dual DDR2 800, SATA2, Sound Lan Conroe Support, PCI-Express ¤839.50 מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.4Ghz 4Mb Cache, LGA775 FSB1066 64-bit Box ¤2033.10 כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon X1950XTX 512 mb GDDR4 512-bit VIVO Dual DVI, PCI-Express Retail ¤2890.00 סיכום סופי: ¤5762.60
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-