ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -באטלפילד 4, כל משחק יריות/פעולה/תפקידים/אסט' שישוחרר בדור הנוכחי של הקונסולות ויזכה לגירסת PC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -כרגע מסך 1920X1080, 120HZ, בעתיד(שנתיים קרובות אני מקווה) אני מתכוון לרכוש מסך 4K או שני מסכים נוספים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -גבוהות. 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1419/1391 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-Gaming-3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 613/601 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10FK2_16 - Kingston - 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue,... כמות: - 1 - 813/797 ₪ כרטיסי מסך - AMD PCIe MR928X3GD5G - MSI - RADEO…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עריכה גרפית, צפייה בסרטים, תכנות, בניית אתרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse- תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני חושב לקנות אל פסק (לא בטוח) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתם חושבים שמסך מגע בלפטופים באמת שימושי או סתם גימיק? ואם לא כל כך שימושי עכשיו מה יהיה בוינדווס 10?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי,קניתי נייד חדש thinkpad t60. יש לו מפרט לא רע בכלל,כולל אפילו 2 ג'יגה זיכרון. העניין הוא שמכרו לי אותו עם ויסטה ביזנס.ואני לא מעוניין בה. בחנות אמרו לי שאני יכול תמורת תשלום לעשות את זה,האם אני יכול לעשות את זה לבד ? אני רוצה להסיר לגמרי את המערכת הפעלה הזו ולשים במקומה את הXP .כמו כן אני מעוניין להשאיר את כל האפליקציות שהגיעו יחד עם המחשב (כל התוכנות של הTHINKPAD). תןדה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום =],אני סוף סוף קיבלתי את המשכורת שלי ואני רוצה לקנות מחשב חדש אחרי 5 שנים עם המחשב הנוכחי,אני מיתכוון להשתמש במחשב החדש בעיקר למשחקים ולגלישה באינטרנט ואני רוצה מחשב שיוכל להריץ את המשחקים של היום על high ויחזיק לקצת זמן,אני מקווה שבתקציב שיש לי זה אפשרי ואני רוצה שתעזרו לי בהרכבת מפרט. אני יכול לחרוג מהתקציב ב300 ש"ח ואני לא צריך שום ציוד היקפי (רמקולים,מקלדת,מסך) וכל התקציב ילך למחשב עצמו. המסך שלי הוא AOC 22' 210S והרזלוציה המקסימלית שלו היא 1680x1050,האם זה בסדר? זה יריץ משחקים טוב? או שאולי אני צריך לשדרג את המסך? 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל את כל התקציב =] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCAD, Sketchup, Lightroom - כל התוכנות בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Path of Exile -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב 6000-8000 גמיש נא לא להשתגע כי אני צריך להעביר את זה בוועדת הכספים(אשתי) . מטרה: משחקים גם חדשים, גם ישנים בהרצה של dosbox לפעמים. כרגע אני לא משחק משהו שדורש יותר מדי אני אוהב TBS , בניה וניהול, RPG וMMORPG ,אני לרוב לא משחק FPS אם כבר אז משחק קבוצתי ולא שחקן יחיד(המחשב הנוכחי לא סוחב FPS ) חנויות: משהו קרוב לרחובות/תל-אביב דרומה אז iqpc, foxpc,skypc בנתיים אני בודק בעיקר ב iqpc כי יש שם את רוב החלקים שמענינים אותי. OC : עד FSB1600 אם אפשר של q9450 שקט: נחמד אם יהיה אבל אני כבר התרגלתי לרעש של המחשב שלי. הוא לא יהיה בחדר שינה. מעבד : q9450 שמעתי שהוא קריר והוא עולה כ 1650 שקל בIQPC מחיר שאני מסכים לשלם זיכרון :4GB DDR800 תזמונים לא הכי חשוב לא נראה לי שאני יעשה לו…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחר אהיה באילת ואני מעוניין לקנות מחשב שיתאים לי ללימודים באוניברסיטה (ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט, מוזיקה וזהו) אני מתלבט בין שני דגמים של HP https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=12512,11620 אשמח לדעת מה עדיף ביניהם ואף חוות דעת אישיות שלכם במידה ויש לכם הצעה אלטרנטיבית אשמח גם לשמוע תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן! ברשותי נטבוק מהסוג הנל שרכשתי לפני זמן מה מסלקום. הנטבוק מגיע עם 1GB זכרון פנימי, מה שלכאורה נראה קצת כבד על המערכת (לרוב 80% ומעלה בשימוש). האם שדרוג ל2GB יתן למחשב "מרחב נשימה" ויגרום לו לרוץ חלק יותר, או שעדיף כבר "להשקיע" ולשדרג ל4GB (כן, מודע למגבלה של ה32 ביט). נ.ב על המחשב מותקן win 7 starter. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אפשר גם באמצע. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 , Call of Duty וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
22" של סמסונג פאנל TN עם פיבוט, התאמת גובה וזווית
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Core i5 750 @ 2.67GHz Lynnfield 45nm RAM 4.0GB DDR3 666MHZ (9-9-9-24 כפול לוח אם Gigabyte Technology Co., Ltd. P55A-UD3 (Socket 1156) כרטיס מסך ATI Radeon HD 5850HD קשיח 977GB SAMSUNG SAMSUNG HD103SJ ATA Device (IDE) מארז antec DF-85 קישור למי שלא מכיר מארז מדהים 8 מאווררים מקרר מעולה הכל עובד כולל המנורות המארז במצב מעולה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6781 יש קירור למעבד של חברת [h=1]Scythe Mugen 4[/h]
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי פוסט דומה אבל מהמחקר הקטן שעשיתי אני צריך מפרט מסוים שיותר טוב עבור הצרכים שלי והוא קצת שונה.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, 4500 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Adobe - premire pro, after effects. photoshop וכו, בעיקר עיצוב גרפי ועריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? NOPE 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע אם זה קשור, אבל שתהיה אפשרות להרחיב RAM לדוג' מ 16 ל 32 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחש…
-
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
- 3 followers
-
-
מהו מפרט החלומות שלכם ומה לדעתכם המפרט הכי טוב? אין גבול במחיר! מה שבראש שלכם אין משהוא ספציפי נתחיל בדעתי (קחו בחשבון שאני לא מומחה במחשבים) CPU : AMD Athlon XP 3000+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 1598.88 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 673.92 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 4200 DC Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit [ ¤ 2370.15 ] 1 Cooling / Modding : Thermaltake Aquarius II Liquid Cooling System [ ¤ 692.3 ] 1 Hard Discs : Western Digital 250GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 1799.96 ] 1 Hard Discs : Western Digital 250GB 7200 rpm 8MB B…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי רציתי לשאול איך המפרט מחשב הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1242 אני רוצה את המחשב בעיקר לעבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים ,צפיה בסרטים והורדות גם שהמחשב יהיה שקט, אני לא הולך לעשות OC ואני מתכוון למשחקים כבדים כמו Crysis וכל המשחקים הדומים לו בגראפיקה. אני רוצה רק להוריד לו את הגוף קירור Freezer 7 Pro ולהחליף את המארז והספק אז כך,רציתי לשאול כמה שאלות: 1. רציתי לשאול איזה מארז+ספק כדאי לקחת: ALPHA+SeaSonic 500w http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1171 או: NZXT Hush +SeaSonic 500W http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1201 שתיהם משתלמים וטובים לדעתי, מה כדאי לקחת? הראשון או השני? ואם למשל אני אקח את זה: hush+SeaSonic…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, (מקווה שהכותרת בסדר :errr: ) בניתי לחבר מפרט מחשב ללא ציוד הקפי וכוננים, וצריך את דעתכם (בבקשה). אוברקלוק מתוכנן, אבל לא בזמן הקרוב. CPU AMD Athlon XP 2500+ (Barton) Cache L2 512KB BUS 333(166x2) Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 CPU Cooler for AMD Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory *2 ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Bulk Video Card Thermaltake Xaser II 5000 Plus Tower Case (P/S not included) HEC (Heroichi) 475VD-T Power Supply ~4915~ nis איך המפרט? מה עדיף, סטיק אחד של זיכרון או שניים? הלוח אם תומך מעבדיי BARTON? הקירור למעבד רועש? יש לו שני הארדיסקים, CD…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה עדיף בעקרון מחשב שכל הרכיבים שלו הם תוצרת אינטל מקוריים ? או מחשב למשל שהלוח אם שלו הוא של אסוס? ומה עדיף ללוח אם אסוס או אביט ? גם רציתי לדעת את ההבדל בכוננים הקשיחים.. מזה ה SATA הזה? כי יש לי אפשרות להביא באותו מחיר 80 גיגה סטה או 120 רגיל.. אני מעדיף 120 אבל מה באמת ההבדל ? תודה..
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני הולך לעשות שידרוג למחשב כרגע יש לי p4 1.5ghz some intel mobo 256 rdram gforce 4 ti 4200 128mb (אני שומר) creative sb live (אני שומר) ואני קונה Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1,290.94 ABIT IC7 Intel 875P Motherboard 753.88 CORSAIR DDR-RAM TWINX 512MB (2x256) 3200 Low Latency Memory Kit 1,147.95 Thermaltake Highest Xaser III V2000A Super Tower Case (P/S not included) 1,099.98 Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan APFC Power Supply 476.63 Coolermaster CoolDrive 4 LHD-V04 Aluminium HDD Cooling Rack 348.38 Thermaltake Round Cable 60cm IDE ATA133 69.78 Subtotal NIS 5,187.53 כמה שאלות: 1) האם ה…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול לעשות לי מפרט של מחשב טוב שיפעיל את HL2 על ההגדרות הכי טובות ( התקציב שלי הוא 8-9 אלף ש"ח ) בבקשה עיזרו לי אני צריך את זה לימים הקרובים...
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)--- אופיס, אינטרנט, סרטי hd וכל שאר הדברים הרגילים. (לא משחקים כבדים) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אממ.. לא מתמצא בזה, אבל עדיף שיהיה קל . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם בזה לא מבין כל כך, שיהיה לו זמן סוללה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? וכו)--- hdmi כמובן. לגבי השני, אני לא יודע מזה. * בלוטות? לא צריך אבל אם זה מגיע עם המחשב אז לא מפריע. * גודל מינימלי וסוג של ? (HDD, , או שילוב - דורש mSata) גם בזה אני לא מבין, אבל שיהיה לפחות 500 ג'יגה ושיהיה כונן טוב. …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את המערכת במפרט וחשבתי להחלף את המעבד ל1.8A ולהעיף את הלוח הקX יש לי למשהו שיכול לעשות OC שם לב יש לי זכרון RDRAM שאני לא רוצה לוותר עליו והשאלה היא על איזה לוח אתם ממליצים שיוכל לענות על דרישות OC ??
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, חושב על קניית מחשב נייד חדש. חשבתי על הדגם הזה- Lenovo Legion 5-15IAH7 82RC0058IV https://ksp.co.il/web/item/216361 האם המחשב מספיק חזק להריץ את כל המשחקים הכי חדשים ? מדובר במעבר i5 תודה
-
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג קצת. אבל אשמח גם לשמוע אם ניתן למצוא בפחות (נגיד 3000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנת אוטוקד לצורך עיצוב אופנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, העדפה למחשב קל וקטן 13". מוכנה להתפשר על 14 אם יש הבדל משמעותי במחיר/ביצועים 7…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב lenovo דגם U550 רואים זאת גם בתמונות שתכף אוסיף.פתאום מסך כחול. אני משתמש איתו שנתיים, מעולם לא היה. אין אחריות, לכן אני אתקן לבד, עם הדרכה שלכם.צילמתי כל מידע שנראה לי רלוונטי. צילמתי גם מסך שניסיתי ללחוץ עליו שכתוב באנגלית משהו "החזר הגדרות בהם המחשב פעל" - לא עזר הפעולה הזאת.למיטב הבנתי, יש לעדכן ביוס.יש לי את כל הנדרש לעשות זאת, רק את הדבר החשוב ביותר אין לי - דגם הלוח אם שלי.איך אני אדע אותו? המחשב לא עולה.אין לי שום ספרון שום קופסא של המחשב. הכיתוב שמתחת למחשב כבר נמחק, גם את זה צילמתי, שתראו. בביוס אני לא חושב שיש מידע על הלוח אם.מה אני עושה במצב כזה? יש כאן מישהו שנתקל בתופעה והצליח למרות הקושי?מצאתי בדיוק את קוד השגיאה שלי, בדיוק מחשב, פתרו לו את הבעיה, רק …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-