ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
OK הסיפור הוא שההורים שלי רוצים שאני אשדרג להם את המחשב כי הוא עושה המון צרות ! הלוח אם דפוק מיסודו SOS (אני צריני) ולאחרונה הוא התחיל להוציא הודעות שגיאה של ה BIOS וזה הביא להחלטה להחליף אותו סופית כרגע יש שם PIII 666 כרטיס רשת 10MB ו 128 MB זיכרון אני רוצה להרחיב להם ל 256 MB ולמצוא איזה לוח אם שכולל הכל *זה נראה לי ממש מומלץ למפרט כמו שלהם ...* יש משהו כולל כרטיס רשת 10\100 ? ... תודה מראש רוי
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד עבור לימודיה ואשמח להמלצותיכם. התקציב יחסית נמוך, אך לדעתי עבור המטרה הוא מספיק: עד 2000ש"ח (אפשר לחרוג עד 2300 במידה ומדובר בשדרוג משמעותי). מטרות מחשב: לימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה (למקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי). שנית, ישמש כמרכז מדיה בבית (כלומר, יחובר לטלוויזיה עבור צפייה בסרטים - משמע צריך חיבור HDMI) גודל המסך: לא קריטי, אך שלא יהיה גדול מדי. עיקר השימוש הוא בכיתה והנוחות היא החשובה. רזולוציית המסך: מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad יהיה תוספת נחמדה, אך לא דיל ברייקר. משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (עיקר השימוש הוא באוניברסיטה ולא תמיד יש…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני זקוק למחשב אפל או כל חברה אחרת מקצועי הוא עריכה מעוניין במחשב עם יכולות ועם זיכרון שלא יעלה יותר מ- 6500 תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז זה היה המפרט הראשון שהמחירים בpchardware: CPU : AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU [ ¤ 434.05 ] 1 Motherboards for AMD : Albatron KX400-8XV VIA KT400 Motherboard ( ATA133, AGPx8, 5.1 Sound, 3Com LAN, USB 2.0 ) [ ¤ 456.9 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 316.71 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD [ ¤ 101.24 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 408.87 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card [ ¤ 1199.98 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 69.78 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52 Black ! [ ¤ 131.9…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב ישמש גם למשחקים החלק הקשה הוא שצריך להכניס גם מסך בלי לחרוג מהתקציב
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני כרגע סטונדט להנדסה והמחשב הישן שלי כמעט מת ואני רוצה להחליף למחשב חדש. כיום השימושים שלי הם בייחוד אינטרנט ואופיס, מידי פעם שימוש בתוכנות כמו solidwork ו sketchup אך לדברים קטנים ולא פרוייקטים מורכבים. עקב מגבלה בתקציב הכיוון שלי הוא לנצל את הסכום לקניית מחשב ללא כרטיס מסך. בינתיים אני אשתמש בכרטיס המובנה במעבד\ בכרטיס הישן שלי Radeon HD 7750 2gb, מה שיותר מתאים ובעתיד אשקיע ~2000ש"ח בקניית מסך חדש וכרטיס מסך. טופס בקשת מפרט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500+100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כיום שימוש בסיסי אינטרנט ואופיס, מידי פעם שי…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הDell N3010 היפה שלי כבר לא כל כך צעיר ואני כבר נוטה להחליף אותו במשהו יותר חדש (אני מתעסק הרבה בגרפיקה ובלמידת מכונה ולכן צריך משהו עם ביצועים נחמדים). לפני שאני הולך להוציא אבל סכומים מכובדים על מחשב חדש, חשבתי אולי אם אני יוסיף לו זיכרון ההבדל יהיה משמעותי מספיק כדי להחזיק אותו עוד איזה חצי שנה - שנה. המפרט הנוכחי הוא: i5-430M (Arrandale) 2*2GB DDR3 667MHz Radeon HD5400 סלוט אחד של 2GB הוא פנימי ולכן אני ישאיר אותו, מה שאני חושב לעשות זה להחליף את ה2GB השני ב8GB. (ההבדל הוא בעצם של 6GB ולא 4 כמו שרשום בכותרת) לפי ניסיון שלכם, כמה הבדל זה אמור לעשות? אם לא כתבתי משהו חשוב מהמפרט תגידו ואני יוסיף. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד לשימוש משרדי - אופיס וגלישה בעיקר. המחשב צריך להיות מעט חסין יותר פיסית - הנוכחי התפרק עקב שימוש שוטף. גודל 13-15.6, עדיפות לSSD בנפח 256 לפחות, ואם יש אופציה לשני כוננים בתקציב גם טוב. ניתן לחרוג עד 3000, עדיפות שלא.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני זקוק להצעה למפרט למחשב חזק עם תקציב שפוי (עד 7.5K) שירנדר לי ב AFTER EFFECT באופן מהיר וחלק, גם ב4K. אני עובד עם תוכנות כמו אפטר אפקטס, מאיה, סוני וגאס, פרמייר ועוד. ושאלה רק אם אפשר, האם ישנו הבדל משמעותי בין כרטיס מסך GeForce RTX 2070 GDDR6 ל GTX 1660Ti תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה! אני מתחיל בסמסטר הקרוב ללמוד מדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה לי חזק לשימוש יומיומי לתקופת התואר. אפרט הכל גם במפרט למטה אבל אשמח לרשום גם בכלליות פה כדי להעביר את השאלות שלי וללמוד על הדרך! השימוש העיקרי יהיה תכנות בתואר מדעי המחשב אבל כמו כן גם לגיימינג בינוני ועריכת סרטים פה ושם בSony vegas.. מקווה שאוכל למצוא מחשב שאהיה מרוצה ממנו בתקציב הנ"ל. שאיפה שלא יהיה מחשב של 3שעות בטרייה בלי הטענה, בכל זאת.. לימודים ונוחות. אשמח לכמה שאלות על הדרך שיעזרו לי: 1) מה ההבדל בין כונן דאטא לSSD? הבנתי שהSSD יותר מהיר, אבל בחלק מהמחשבים יש נניח 256GB SSD ועוד טרה DATA.. אם הSSD מהיר יותר לא ארצה לשים את הכל עליו? מה השימוש של כל אחד במת…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש, המחשב ישמש אותי בעיקר למשחקים, משחקים כבדים. יש לי תקציב של 4 אלף שקל למחשב, בלי מסך. לא מתכנן אוברקלוק. בלי ציוד היקפי. מעדיף אינטל. קונה מסקיי פיסי אז תרכיבו בבקשה משם. שבת שלום, ותודה מראש [br]פורסם בתאריך: 19.06.2009 בשעה 10:11:27 בנוסף רצוי שיהיה צורב DVD. הקירור חשוב. העיצוב לא חשוב. בלי מערכת הפעלה. עם הרכבה במעבדה. אין חשיבות לשקט. יש לי מסך LCD 19' ואני מעוניין לשחק ברזולוציה מקסימלית. שוב תודה מראש לכולם, ושוב שבת שלום =]
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך עזרה עם מפרט לעבודת תכנות וגיימינג מתון שיעמוד באפגריידים עתידיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך אבל כל הצעה שמשפרת ומייקרת גם מבורכת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה (מולטיטסקינג ויחסית הרבה חלונות פתוחים - Eclipse או שתיים, console או שתיים, Chrome עם הרבה tabs וכדומה, משחקים אבל נוסך Diablo 3 ו- Path of Exile. המסך הראשי הוא "IPS 24 עם רזולוציה 1920X1200. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים ומועדים לשמחה, אני רוצה לתרום חלקים של מחשב למפרט עבור ילד מוגבל (אוטיזם חריף). ועכשיו האתגר... להביא את המחשב שלו לרמת גיימינג של PS4 (חשבתי על קונסולה, אבל הפסיכולוגית מתעקשת על מחשב) לילד יש כרגע מחשב עם לוח Asrock G31-ms סוקט 775 עם מעבד E5200 ליבה כפולה. 2GB ראם, דיסק 250. אני אוסיף למחשב שלו כרטיס GTX660 עם ספק קרוסייר VX450W, מודל זיכרון 2GB DDR2 נוסף כלומר ביחד יהיה לו 4GB ראם, לצערי אני לא מוצא מודלים של 4GB יותר. כרגע מותקן במחשב WIN 8.1 32 ביט. מסך 19" 900P האם לדעתכם הילד יקבל חווית PS4 מהמחשב לאחר השידרוג, והאם הוא יוכל לשחק במשחקים מודרניים אפילו על מינימום-מדיום? תודה...
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נוסף בבית רק בשביל להציג סרטים ובהתחלה חשבתי לקנות מחשב חדש הכי גרוע שיש למען מטרה זאת. אבל הגעתי למסקנה (ותקנו אותי אם אני טועה) שעדיף לי לשדרג את המחשב שלי (רק את המארז, לוח אם ומעבד, אלא אם תייעצו לי אחרת) ושהמחשב שלי יתפקד כמחשב שני בבית ושהמחשב השני ישמש כמחשב שלישי להצגת הסרטים) - הכל התחיל מזה שהלוח אם של המחשב השלישי התקלקל. את המחשב שלי קניתי לפני שנה והוא עדיין חבל על הזמן: מעבד : Intel 6320 1.86GHz לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3 זכרון: Twinmos 800DDR1 1GB * 2 כרטיס מסך: Leadtek 8800 GTS DDR 3 PCI EXP 320MB דיסק קשיח: WD Sata2 250GB * 2 כרטיס קול: Audigy 2 אז מה אתם אומרים? בהנחה ואני מוכן להשקיע בין 1000 ל-1500 ש"ח בשדרוג המחשב שלי (שמיועד לעבודה מ…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימושים ביתיים בעיקר (שיעורים של בתי ספר, הדפסות, אינטרנט וכו'). הדרישות הן: 1. מסך 15.6. 2. מפרט חזק כדי לא לשדרג בשנים הקרובות (I3 מינימום). 3. זמן סוללה ארוך כמה שניתן (למרות שישתמשו בו בעיקר בבית, פרמטר חשוב בשבילם). 4. עדיפות למחשבים הנמכרים באייבורי ועם אחריות איסוף והחזרה מבית הלקוח (אסוס וכו'). אני משתמש ביום יום באסוס UX31A ונהנה מזמן סוללה של מעל ל8 שעות כשהWIFI כבוי ומביצועים מעולים, אבל לפעמים נראה שלא היה מזיק 8GB זיכרון במקום ה4 הקיימים, אז אם יש ניידים עם 8GB, הם מקבלים עדיפות. תודה, אבירן.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב ? משרדי, תכנות, VM, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab וכדומה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.כן, מסך מקלדת+עכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט ב…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מחפש מחשב נייד עד 2000 ש"ח שיישמש לגלישה באינטרנט וצפייה בתכני BLURAY . דרישות נוספות: חשוב לי שהמסך יהיה גדול ואיכותי עד כמה שניתן במחיר זה . מהיר ככל שניתן. קל עד כמה שניתן. אשמח להמלצות,תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3700 CPU Box Thermaltake Venus 12 CPU Cooler for AMD Opteron / Athlon-64 EPoX EP-8KDA3+ nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin Corsair TWINX 2048MB PC3200C2 PRO LED 2*1024MB DDR 400 Corsair 512MB PC3200LL PRO LED DDR 400 Sapphire ATi Radeon X800 XT PE 256-bit GDDR3 256MB ViVo Creative AUDIGY 2 ZS Platinium Pro Retail Sound Card WD SATA 250GB 8MB 7200 RPM WD SATA 250GB 8MB 7200 RPM WD SATA 250GB 8MB 7200 RPM WD SATA 250GB 8MB 7200 RPM NEC DVD X 16 DV5800 Black NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk LG 52X32X52 Black Oem Sony Floppy Drive 1.44 Black Thermaltake Xaser Silent PurePower 560W 2-fan Conceptronic C480i1 5-port USB 2.0 PCI card Conceptronic 3 port F…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? – 4…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב: 3500 שח מטרות המחשב: משחקים כבדים, תמיכה בשיידר 3.0 וDX10. בעיקרון שיריץ משחקים לכמה שנים הקרובות ובשנה שנתיים על מקסימום + - אני משדרג את המחשב. סך הכל החלקים שאני חושב שצריך להחליף הם: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך. ואם אני לא טועה צריך גם ספק הנה המפרט שלי: http://mgamers.planetcallofduty.gamespy.com/comp.html תודה רבה למי שיעזור (:
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אולי נשמע לכם מוזר, אבל לאנשים שמבלים הרבה זמן במטבח זה יכול להועיל... השימושים: - תוכנות אופיס (מתכונים, רשימת קניות, ניהול מלאי וכו') - השמעת מוסיקה/רדיו מהרשת הביתית - גלישה באינטרנט לצערי LAPTOP סביר הוא יקר מדי (שלא לדבר על Tablet PC), אז חשבתי לשאול אם יש אפשרות להרכיב מחשב כזה: הדרישות: - מארז SFF - מקלדת/עכבר/כרטיס רשת אלחוטיים - מסך דק - שקט במידה סבירה יש הצעות?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם חייב קירור למעבד i7 בלי מכפלת ה"k" ? האם המחשב ייעשה רעש בזמן משחקים כבדים באם לא אשים לו קירוק / מאוורר ? ואני מדבר על מארז מאוד טוב של קולר מאסטר עם מאוורר 12 ועוד 2 מאווררים של 8 וספק גם מעולה של סיסוניק. ברור לי שתשאלו למה i7 זה מיותר למשחקים ? התשובה: לא מתכנן לשדרג ב6 שנים הקרובות לפחות ולא בא לי לקנות לדוגמא i5 ועוד 3 שנים כבר הוא יתחיל לתת רמת ביצועים של 70 אחוז במשחקים כבדים.. וגם לא נראה לי שיהיה לי כסף לכל מה שקשור למחשב.. כרגע יש לי ורוצה לשים כספי על זה אני בנדאם בן 22 נשוי ויודע מה אני רוצה ולמה. אודה לתשובתכם. דרך אגב כבר עכשיו יש משחקים שבדרישות מערכת רשמיות שלהם ה״מיטביות״ כותבות שצריך i7 לדוגמא מקס פיין 3 וכך גם מטרו לאסט לייט החדש. ומה יהיה עוד …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, הייתי רוצה לדעת כמה אפשר לדרוש על המפרט הבא: מעבד intel e8400 זכרון 4GB הארד דיסק 500GB כרטיס מסך Radeon HD4850 מארז CoolerMaster Centurion 532 צורב DVD LG
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה עדיף בעקרון מחשב שכל הרכיבים שלו הם תוצרת אינטל מקוריים ? או מחשב למשל שהלוח אם שלו הוא של אסוס? ומה עדיף ללוח אם אסוס או אביט ? גם רציתי לדעת את ההבדל בכוננים הקשיחים.. מזה ה SATA הזה? כי יש לי אפשרות להביא באותו מחיר 80 גיגה סטה או 120 רגיל.. אני מעדיף 120 אבל מה באמת ההבדל ? תודה..
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש עבור אמא שלי מחשב חדש לעבודה משרדית, המחשב הנוכחי שלה יחסית חדש (בן שנה וחצי - שנתיים) אבל המחשב חוטף כל פרק זמן יחסית קצר BSOD, נסתי לפרמט לא עזר, בדקתי גם את המאווררים הם עובדים והמחשב לא מתחמם לדרגות מיוחדות. בנוסף, היא ניסתה לקחת את המחשב לאיזה טכנאי דמיקולו שהחליף לה מספר רכיבים במחשב (היא אפילו לא זוכרת להגיד לי איזה, כי זה קרה לפני מספר חודשים) וזה לא עזר, גם כן טכנאי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -עבודה משרדיית א) המחשב מיועד לתוכנות: Office, Chrome וכ'ו... למעשה שום דבר מי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-