עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, קודם כל סחטיין על הפורום. אני מחפש המלצה למחשב נייד, התקציב הוא עד 4000 ש"ח, כשאפשרי קנייה באילת. * מטרות המחשב? בעיקרון אני מתחיל ללמוד בשנה הקרובה מדעי המחשב, אבל אני מצפה שהמחשב ילווה אותי גם מעבר לתואר, גם למשחקים פה ושם, סרטים וכו'. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? או 14 או 15.6. אם ה14 מעלה את המחיר משמעותית אז שיהיה 15.6. * רזולוציית המסך? אפשרי HD רגיל (720), לא חובה FHD. * משקל רצוי? באיזור ה2.5 ק"ג. לא צריך משהו קל במיוחד (שלפי מה שראיתי אומר בד"כ שאין CD, נפח קטן ועוד). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחפש משהו סטנדרטי, שיהיה זמן יחסית ארוך אבל לא משהו חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של…

• 5 תגובות
    • 751 צפיות
  2. Started by ShayP84,

לפני 3 חודשים רכשתי לי DELL Inspiron 15R SE 7520.... המחשב עובד מצויין, ללא תקלות...דבר אחד מפריע לי...הכונן קשיח הסופר איטי שלו (5400) ...החלטתי שאני חייב לשדרג ואם כבר לשדרג, אז לSSD. אבל, להפתעתי, כשחיפשתי כל מיני המלצות, יצא לי לראות דעות חלוקות בנוגע לחיבור הSATA שבמחשב עצמו....כלומר אני לא בטוח אם בלוח אם יש SATA2 או SATA3 ובשום מקום לא הצלחתי למצוא מקור חד משמעי (יש תגובות או יותר נכון וויכוחים של משתמשים בפורומים שונים בחו'ל בנושא)..וזה משפיע מאוד על רכישת הSSD שכן, אם זה SATA2 אז לא אחפש אחד ממש מהיר מכיוון שהוא לא ינצל את עצמו ללא SATA3 ככה שהשאלה הראשונה היא: איזה חיבור יש בלוח אם של המחשב שלי? SATA2 או SATA3? השאלה השניה הגיע בעקבות החיפוש לתשובה...…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. * מטרות המחשב? ע אני אשתמש לצורך עבודה שוטפת (סטודנט למדעי המחשב). מדי פעם גם אראה בו סרטים אבל זה בעיקר אינטרנט, WORD, EXCEL, תכנות, לימודים וכו'.... יהיה לי גם מחשב נייח חזק בנוסף אבל המחשב הזה ילווה אותי רוב הזמן. עדיף שיוכל גם להריץ משחקים בסיסיים אבל ברור שבמחיר הזה לא צריך לצפות ליותר מדי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? מן הסתם 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן, אחד הדברים הכי חשובים לסטודנט במחשב נייד.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3.. * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata…

• 4 תגובות
    • 997 צפיות
  4. Started by NRT,

שלום ותודה על ההתייחסות והעזרה. לבן דוד שלי יש מחשב ישן מאוד יחסית וזה המפרט שלו: לוח אם: Gigabyte ga-945gcm-s2l מעבד: Intel core 2 duo @1.83 Mhz (יכול להיות שהתבלבלתי בדגם אבל הוא עובד ב 1.83 Mhz בטוח..) כרטיס מסך: Geforce GTX 550 Ti זכרונות: 2 ג'יגה DDR2 שעובדים ב 800 Mhz למרות שהלוח אם תומך רק ב 667 Mhz. ספק כוח: Huntkey 600W, צירפתי תמונה. כפי שאתם רואים המחשב לא ממש מאוזן מכיוון שהוא נקנה לפני 8-9 שנים כאשר עם הזמן שדרגו לו את הזכרון טיפה ואת כרטיס המסך שלא מממש את הפוטצניאל החבוי בו כל כך בכל מקרה, רציתי לקבל יעוץ לגבי החלפת לוח אם, מעבד וזכרונות ולהשאיר את כרטיס המסך וספק הכוח. כלומר לקנות את שלושת החלקים האלה ע"מ שיתאימו (שיהיו מאוזנים) עם כרטיס המסך הזה…

5. היי, * מטרות המחשב? צרכי לימודים (אופיס), צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא כל כך יודעת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 1.5קילו וכמובן אשמח גם לפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי מאוד, בערך 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני לא כל כך מבינה בזה... * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אין מצאתי שני מחשבים של סמסונג שנראים לי די דומים, אני אשמח אם תוכלו להגיד מה יותר טוב מביניהם וגם אם…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by חצרוני,

שלום רב, אבקש המלצה להרכבת מחשב קטן ושקט לחלוטין. תקציב ככל שיידרש. המעבד הוא אינטל I3. הרכיבים שאני מבקש הם: מארז. ספק כח. לוח אם. קירור פסיבי למעבד. אציין כי המארז המבוקש לא אמור להכיל כרטיס מסך כי הוא גלום במעבד, וגם לא כרטיס קול. אני מתכוון להתקין 2 דיסקים קשיחים. כאמור, המערכת חייבת להיות שקטה וקטנה. תודה מראש חצרוני

• 5 תגובות
    • 963 צפיות
  7. Started by pakariel,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הצרכים שלי הם : אינטרנט, מוזיקה וסרטים, פוטושופ, teamviewr אולי בעתיד אוטוקאד וכאלה (לא משחקים כבדים) כמעט בכל המפרטים המומלצים באתר אני רואה כונן SSD בנוסף לHDD, שאלתי היא כזאת. אם אני מתקין את התוכנות על כונן SSD אבל את כל הקבצים שאליהם אני עובד ושומר נמצאים בכונן HDD זה לא יגרום לי לאיטיות גדולה יותר מאשר הכל יהיה על HDD ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by oren99,

ללא ציוד היקפי. בנוסף יש כבר: דיסק קשיח, קירור מעבד, כרטיס מסך. צריך רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז נחמד וספק כח. (אלא אם 450W שיש לי יספיק למפרט החדש) תודה רבה.

9. Started by pisti,

אהלן, תקציב מקסימלי: 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תמונות, פוטושופ, עריכת תמונות, אופיס, משחקי אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) כבד, פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי) 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  10. Started by Doron G,

שלום רב לכל חברי הפורום! . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט בצורה חלקה ומהירה., תכני HD,משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.SIMS 3 PES 2013 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד לעבוד בהגדרות רזולוצייה גבוהות 3. הא…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Alonleibo,

* מטרות המחשב? לימודים/משחקים בינונים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6. * רזולוציית המסך? אין העדפה מיוחדת... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה (כולל numpad). * משקל רצוי? אין בעיה מבחינת המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות של וורד. (לגבי משחקים - פחות בעייתי מבחינת זמן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB מספיק. לא חובה יותר ולא חובה SSD. * כונן אופטי? כן, חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינ"ל לא חובה, כל עוד יש אחריות בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, אני מתחילה ללמוד בקרוב ואשמח להמלצה לקניית מחשב נייד ללימודים, תקציב בסביבות 4000 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וצפיה בסרטים (לא משהו כבד מדי, בעיקר צפיה ישירה). ללא משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 13.3 אינטש, לגבי המסך מבריק או מאט - אני לא מספיק מבינה בזה. מה עדיף? * רזולוציית המסך? האמת שגם בזה אני לא ממש מבינה, אני מניחה שמשהו סטנדרטי יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? סביבות 1.5 ק"ג (כמה שפחות יותר טוב) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שיותר, לימי לימודים ארוכים (סביבות 8 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by radix,

שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לצורך לימודים (הנדסה) לחברה שלי טווח מחיר עד 3000 ש"ח. ראיתי מחשב http://ksp.co.il/?uin=20451 מה אומרים עליו? ואיזה הצעות יש לכם...

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא בלי סיבות טובות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקרי - עריכת תמונות מקבצי RAW באמצעות פוטושופ ולייטרום משני, מזדמן - משחקי מחשב (FPS בפיגור של דור) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, Phtotshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 IPS - מתוכנן בעתיד להוסיף מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות …

15. Started by Divo31,

שלום , זקוק בדחיפות לעצה. התקציב- 3000 שקל. הצורך- מחשב אולפני לעריכת סרטים ומוזיקה. מירב הפעןלןת שלו הם רנדרים כבדים לסרטים ותוכנות כמו פרימייר אפטר וקיובייס. מדובר בעמדת חירום אחרי שהמחשב הקודם קרס. יכולות עיבוד גבוהות, כרטיס מסך טוב, ברור שלא הכי מקצועי בתקציב הדל אבל משהו מינימאלי שלא יקרוס תחת עומס רנדרים. מי יכול להמליץ לי על חברה/תוצר ואיפה לקנות? תודה רבה במיוחד תומר

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by tahco,

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת מחשב נייד במחיר עד 4000 ש"ח. * מטרות המחשב? צפיית סרטים ושימוש בתוכנות מוסיקה (כמו Cuebase). * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות ל900p ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל ויתאים לנסיעות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? פחות קריטי אבל הייתי שמח אם היה מחזיק לפחות 5 שעות בלי טעינה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או שילוב * כונן אופטי? מעדיף שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף בינלאומי אבל לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אבל אשמח אם יהיה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שיהיה מהח…

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  17. Started by foron,

אהלן, אחרי בערך חודשיים שאני מנסה לקנות מחשב נייד ושמעתי על הרבה המלצות כאלה ואחרות, נאמר לי שכדאי לי להביא מחשב עם דיסק קשיח SSD 128 GB לפחות כי זה משפר את המהירות של המחשב. אשמח אם מישהו מכיר במקרה מפרט כזה עם מעבד I5 עד 3500 שח. תודה מראש, ואם מה שכתבתי הוא בגדר חלום אשמח לדעת..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by canonnn,

שלום חברים שאלתי פה לפני כחודש חודשיים לגבי מחשב נייד, עכשיו אני צריך להחליף את המחשב הנייד שלי תקציב: 7500 בשביל מה אני צריך אותו: עריכת תמונות PS עריכת סרטונים AVID (רק למקרים נדירים כגון פעילות בשטח וכו') עיקרי השימוש: עריכת תמונות בשטח, מחליף את המחשב הרגיל בנסיעות בחו"ל מה חשוב שהיה בפנים: 1. הרדיסק SSD 60GB ומעלה (לא חייב הרדיסק נוסף זה בעיקר מחשב עבודה שאני בשטח, חבל על הכסף והמשקל) 2. מסך 15.6 אינץ (קטן מזה לא נוח, גדול מזה כבד ומצריך תיק בנפרד) 3. מעבד I7 לפחות 4. 8 גיגה זיכרון לפחות 5. יציאות USB3 חובה 6.מקלדת מוארת (לעבודה בחושך) 7. כרטיס מסך 2 גיגה עדיפות ל NVIDIA אשמח לעזרתכם העדכנית

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Ronfer123,

שלום, אני חייב עזרה, אני מחפש כבר המון זמן מפרט לגיימרים, הבעיה היא שכל מי שמציע לי מפרטים מביא לי לוח אם ב-400 שקל. טכנאי המחשבים שלי אמר לי שלוח אם חשוב לגיימרים. זה נכון? מישהו יכול לבנות לי מחשב עד 5000 שקל? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. league of legends battlefield 3 Rage -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…

• 4 תגובות
    • 979 צפיות
  20. Started by blade runner,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן להגיע ל 5000 אם מדובר בשיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח אבל אם אני כבר קונה מחשב חדש שידע להריץ משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ עליו מכונות וירטואליות (זיכרון יהיה חשוב למפרט הזה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונניות - גבוהות …

21. Started by galmic,

. תקציב: עד 2500~ ( אפשר לחרוג טיפה אם הוא ממש שווה) מטרות: עבודות משרדיות, תוכנות שרטוט ומודלים גרפיים. גודל מסך: 15.6 , כעיקרון יהיה בשימוש ביתי 80% מהזמן ויתחבר אליו מסך. רזולוציית מסך: מה שתמליצו. משקל רצוי: ממוצע, כמובן עדיף כמה שפחות אבל לא על חשבון איכות. סוללה: 4 שעות לפחות. יציאות מיוחדות: HDMI כונן קשיח: לפחות 500 gb כונן אופטי: כן. תמיכה בת.עגינה: לא . אחריות בינלאומית: עדיף, לא חובה. תקציב למ.הפעלה: לא חובה. העדפה לחברה: DELL עוד דברים: שתהיה מקדלת נוחה, המחשב אמור להחזיק לתקופה של 4-5 שנים, 80% מהמזמן הוא יהיה מחובר למסך, מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. מה אתם אומרים על המחשב הזה? https://www.ynetshops.co.il/sales/regularsale/1570/ ללימודים. בעיקר אופיס, אינטרנט, מוזיקה וסרטים. תודה!

23. Started by Hatori_Hanzo,

כמה המחשב שלי שווה אם ברצוני לפרסם ולמכור? תודה לעוזרים מעבד AMD FX 8350 לוח אם Gigabyte ga-990xa-ud3 rev.3 קירור למעבד Antec kuhler h2o 620 זכרונות G.Skill 8gb 1866mhz cl9 ספק כח Thermaltake toughpower 750w כרטיס מסך Zotac GTX680 4gb מארז cooler master 832 stacker מקלדת + עכבר לוגיטק mx 3200 כוננים קשיחים: 1 טרה WD 2 של WD 250gb כל אחד 1 כונן SSD crucial m4 נפח 128gb הכל עובד מצויין..אחריות לרוב הרכיבים. שכחתי לציין גם 5 מאוורים + בקר של NZXT ומסך 24 אינץ של DELL דגם 2407

24. שלום רב לכל חברי הפורום! . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט בצורה חלקה ומהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד לעבוד בהגדרות רזולוצייה גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן צריך מקלדת עכבר אלחוטיים ורמקולים. - לא חלק מהתקציב הרשום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם …

• 0 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים