עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Pr0Xy,

שלום. אשמח להמלצה למחשב ללימודים. * תקציב? תקציב פתוח. יחס עלות/תועלת טוב. * מטרות המחשב לימודים (OneNote ותכנות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כמה שיותר גדול. מט. * רזולוציית המסך? אף פעם לא השתמשתי במחשב נייד בשביל לימודים, אז הרזולוציה האופטימלית לפי דעתכם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 2 קילו. אפשר 2.5. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן. יוכל להיות בהטענה כל שעה וחצי למשך 10 דקות. כמובן שייטען במשך הלילה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB. אם אפשר SSD בנוסף ל-HDD זה יהיה מעולה. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום! מחשב לסטודנט בתקציב של עד 4.6K +- מטרות המחשב: לשימוש סטודנט..עבודות משרדיות, עבודה עם מספר רב של תוכניות בו זמנית.. צפייה בסרטים באיכות HD מסך: עדיפות למסך מאט בגודל 13-14 אינץ' דרישות מיוחדת לאמצעי קלט: עדיפות למקלדת מוארת. משקל רצוי: רצוי לא יותר מ2.3 קילו אך לא קריטי זמן סוללה? עדיפות למינימום חמש שעות סוללה ללא חיבור למקור חשמל האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף לשלב בין כונן קשיח בנפח של 500GB יחד עם SSD mSata בנפח של 128 עד 256 GB. כונן אופטי? רצוי אך לא שובר עסקה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא צריך אחריות בינ"ל (נרכש בארץ) אך אחריות של 3 שנים לפחות "באתר לקוח". האם בתקציב צר…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by tot5,

מה דעתכם בנושא?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by sabichos,

שלום לכל חברי הפורום המחשב הנייד שלי מת לאחרונה ולאחר מחשבה מרובה החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב all in one בתצורת טאבלט. כלומר כזה הוא טאבלט ענק של 18-24 אינטש שיש לו מעבד i5-i7, לצערי מכל הבדיקות שערכתי ראיתי שיש את המחשבים הללו: sony tap 20 - הוא הכי יקר ברשימה והכי חזק, כך זה נראה עם מעבד i7 במהירות של 2.0ghz עם intel graphics 4000, בלוטות' ושבב nfc. ראיתי ביקורת לא כל כך מחמיאה עליו ביוטיוב והוא יקר dell xps 18 - במחיר די טוב (מתחת ל-5000) אבל עם מעבד i3 מהירות 1.7ghz שאני מניח שיהיה בלתי ניתן לשימוש מאחר ואני מתכנן להתקין עליו גם visual studio ואולי dune 2000 אלה הכי רלוונטים אבל יש עוד כמה שבכלל אין טעם לדבר עליהם, אני רק מזכיר אותם כדי לציין שבהם אני לא מעוניין: len…

• 0 תגובות
    • 967 צפיות
  5. שלום, במסגרת חיפושים אחרי מחשב נייד הנועד לשמש לצורכי לימודים תכנות וגיימינג קל, נתקלתי ב Lenovo z500 שלדעתי עונה על הצרכים שלי ומשתלם יותר בהיבט היחס חומרה-מחיר ליתר הדגמים/חברות בטווח מחיר זה. (אגב, אם יש לכם המלצה אחרת אשמח לשמוע אותה). ההתלבטות שלי היא בין שני הדגמים הנ"ל: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=9893 http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=10746 או בקיצור, גרסאת הtouch או הגרסה הרגילה. ההבדל במחיר פחות מ-300 ש"ח, הוא מבחינתי יותר זניח. ההבדל המשמעותי מבחינתי הוא הבדלי המשקל. 2.2 ק"ג למחשב ללא מסך המגע, 2.8 ק"ג למחשב עם מסך המגע- הבדל משמעותי שכן אני מתכנן לקחת את המחשב לחדרי ההרצאות ולמעבדות לצרכי תכנות (סטודנט להנדסת תוכנה) על בסיס יום יומי וכמובן שי…

6. Started by sirsnir,

משהו ביקש ממני להעריך לו את מחיר המחשב הזה: Intel® Core i5 CPU 650 @ 3.20GHz kingston PC3-10700 667 MHz 2048mbX2 לוח אינטל DH55HC hd 500gb הערכה שלי היא בסביבות 650-700 שקל,מה אתם אומרים?

7. Started by bennyye1,

זה המפרט שלו: http://www.orange.co.il/PageFiles/5228/LPT02_HP_Pavilion_dv3_2090ej.pdf הוא בן 4 שנים בערך.. הבעיות העיקריות זה שהוא ניהיה קצת איטי ומתחמם די מהר.. בכמה להערכתכם אפשר למכור אותו?

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  8. Started by barodoy,

קניתי לפני יומיים את הG510, אני בינתיים מרוצה חוץ מבעיה אחת. במחשב יש שני כרטיסי מסך, אחד מובנה של אינטל וRadeon 8750M שמיועד לפעולות גרפיות רציניות יותר כמו משחקים. הגדרתי בתוכנה של הרדאון שבמשחקים שבחרתי הוא יכנס לפעולה, אבל זה לא קורה. בהגדרות הגרפיות של המשחקים כתוב שהכרטיס הפעיל הוא האינטל ואין אפשרות בחירה בין שני כרטיסים. חיפשתי באינטרנט פתרון, ראיתי שבחו"ל נתקלים בבעיה הזאת אבל הפתרון שמציעים הוא לבחור בתוכנה של רדאון להפעיל את הכרטיס, אבל לי זה לא עובד. יש לי את הדרייברים העדכניים ביותר שלנובו סיפקה לכרטיסים, שניהם מזוהים במנהל ההתקנה, אבל הרדאון פשוט לא נכנס לפעולה. אשמח לעזרה. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by danban44,

LENOVO Z500 http://www.zolprice.co.il/product-1987-Lenovo_Ideapad_Z500_MBYE3IV.aspx ASUS VivoBook S500CA-CJ005H http://fre.co.il/items/141716#BigBuyNow התלהבתי מהעובדה של-asus יש כונן היברידי (כלומר HDD ו-SSD עבור מערכת ההפעלה) כמו כן, הכונן הקשיח עובד במהירות 7500rpm לעומת ה-5400 של הלנובו. מצד שני הזיכרון של הלנובו הוא 8GB לעומת 4GB של אסוס, והמעבד שלו מסדרת M לעומת סדרת U של אסוס. אז במה הייתם בוחרים מבין השניים? תודה :-)

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  10. תקציב משוער: 5,000-8,000 מבקש שהמחשב יהיה ממעבדי haswell החדשים. * מטרות המחשב?- צפייה בסרטים/סדרות, משחקים כבדים ככל שאפשר כמו באטל פילד וכו, עבודה משרדית. * גודל המסך? באיזור ה-15 * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי? שיהיה בגדר הסביר. לא אכפת לי - אבל שלא יהיה מהטנקים הכבדים שנראים רע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחשב שרוב הזמן יהיה בבית אך רצוי שהסוללה תהיה חזקה. (שיהיה ממעבדי haswell) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI - כל העסק. * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256 * כונן אופטי? או צורב DVD רגיל, או קורא בלוריי במידה והדבר לא יאלץ חריגה מהתקציב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חברה אמינה עם שירות טו…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. מחר אני מתחיל לימודים ואני צריך מחשב לעבוד איתו, המחשב יסתובב איתי הרבה בדרכים למכללה וחזרה ולעבודה אז חשוב שיהיה עמיד כמה שאפשר למכות ונפילות. * תקציב? בסביבות 3500 . * מטרות המחשב? תיכנות, הפעלת תוכנות קצת כבדות כמו פוטושופ וכאלה, סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14, לגבי הסוג אני צריך המלצה. ללא מסך מגע. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טוב במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת ועכבר נוחים לעבודה ממושכת * משקל רצוי? בסביבות 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן עבודה של 4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ו2-3 חיבורי USB …

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  12. Started by adis,

שלום, אשמח לעזרה בשדרוג לנובו W510 עם מעבד 720QM I7 במחשב יש 4 slots של זכרון, 2 מתוכם פנויים ובשניים האחרים מותקן: 2x2GB PC3-8500F (533MHz) Hyundai HMT325S6BFR8C-G7 דיסק: HITACHI 320GB SATA אני רוצה להוסיף SSD ככונן ראשי, להעביר את הדיסק הקיים ל caddy במקום ה DVD, ולהוסיף זיכרון. 1. אם המחשב שלי תומך ב SATA II, האם כל caddy יאפשר שימוש ב SATA II בלי להפחית מהירות ? ראיתי באיביי caddies ל W510 בטווח מחירים גדול. האם יש יצרן ספציפי מומלץ ? 2. האם ישנם SSD וזכרונות עם אחריות בינ"ל שניתן לקנות בחול ולקבל אחריות בארץ ? 3. בקניית זיכרון האם אפשר וכדאי להוסיף סטיק אחד של 8GB במקום 2 סטיקים של 4GB כדי לאפשר שדרוג נוסף בעתיד ? תודה רבה, עדי

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  13. אהלן, עקב עזיבת הבית, משאיר את המחשב בבית וצריך לקנות חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף ש"ח (גג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות מזדמן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS2012, מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 2, AC3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך, 22/24 - עדיף איכותי עם פאנל IPS (היום עם…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by eliko_88,

חברים שלום, יש לי מחשב יחסית ישן ואני מעוניין לשדרג אותו לטובת רכישת כרטיס מסך חדש לצורך משחקים.. האם עם המפרט הישן יש אפשרות לשדרג רק (לוח אם+זכרון) או שנדרש לקנות מחשב חדש שדרוג לכרטיס מסך של Nvidia סדרה 7 1. לוח אם EP45-UD3L 2. מעבד (QuadCore Intel Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333 3. זכרון - OCZ Reaper HPC 2GBx2 -800mhz DDR2 SDRAM) ) 4. כרטיס מסךNVIDIA GeForce GTX 460 (768 MB) - 5. ספק כוח - EZCOOL 1050W 6. הארד דיסק - wdc 750gb המטרה לחסוך בעלויות אודה לכם על עזרתכם

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  15. Started by aradgonen,

שלום! אני קונה מחשב נייד חדש ואני רוצה למכור את הישן אבל אני לא יודע כמה הוא שווה אז הנה המפרט: lenovo s205 cpu amd vision e-350 gpu amd 6310hd 4gb ram 11.6 " led display wireless, bluetooth hdd 250 gb webcam על המחשב מותקן office 2013 PRO מלא וחוקי וגם windows 8 PRO מלא וחוקי הסוללה מחזיקה 3-4 שעות כולל רק מטען, דיסק מקורי norton anti virus 2011 וכל החוברות ומטען אז כמה הוא שווה? תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 825 צפיות
  16. Started by boy toy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, AC4, COD GHOST -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא…

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  17. Started by roey312,

אני יודע שזו הפעם השלישית שאני פותח את הדיון הזה אני מתנצל פשוט ביום ראשון הקרוב אני קונה את המחשב, עקב היותי חייל ולוחם לקח לי זמן לחסוך את הסכום הזה לכן אני רוצה להיות בטוח לחלוטין שאני מקבל תמורה לכסף,שוב מתנצל שאני מטריד אותכם אשמח לקבל עזרה,תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי?4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל כל שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח אם חייב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC,WATCHDOGS,BF4,…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by barce,

צריך עזרה בבניית מחשב htpc. השימושים שלי הם מוסיקה וסרטים, בלו-ריי מלא שיחובר בסלון למערכת קולנוע בייתית 5.1. צריך שתהיה יציאת hdmi ויציאה אופטית. תמיכה בתלת מימד מארז שיהיה יפה ושקט עם קירור פסיבי. תתאפשר חריגה, לא גדולה, במידה וזה ישתלם ומשדרג את ההחוויה.

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by bartzi,

שלום, קניתי לפני שבוע מחשב ASUS N550-JV משום מה כשאני מריץ את מדד חווית הווינדוס התוצאה שיוצאת לי היא 5 כאשר הביצועי גרפיקה בשולחן העבודה הם הצוואר בקבוק. ממה שראיתי ברשת במחשבים דומים לזה מהדגם הזה התוצאה אמורה להיות 6.8 למישהו יש מושג מה הסיבה? כמו כן יש לי בעיות בהרצת סרטים בBS PLAYER הסרט פשוט נתקע כל כמה שניות בצורה שהוא מדלג הלוך חזור בין שני פריימים למשך כמה שניות. אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש. בר

20. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, * גודל המסך? חשוב מאוד שיהיה מסך מאט. 15" * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיפות ל-HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת המחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * כונן אופטי? רצוי שיהיה, לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, ואם כן רצוי שיהיה WIN7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. Started by Bukur,

שלום לכולם, הלוח אם במחשב שלי נהרס והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב, אני מעונייין לשדרג כרטיס מסך ולוח אם ולהוסיף הארד דיסק מכיוון שכרגע יש ברשותי רק SSD 120GB. התקציב הוא עד 2000 ש"ח ללא חריגות. זהו המפרט הקיים: מארז: Thermaltake M9 , כמו בדף המידע ללא החלון, כולל המאווררים.. דף מידע: http://www.thermaltakeusa.com/produc...?id=C_00002083 ספק כח: ACBEL PC6018 700W דף מידע : http://www.acbel.com/eng/Product.asp...sd=31&&pid=169 דיי חדש (שנה)לוח אם: Intel Desktop Board DX58SO דף מידע: http://www.intel.com/content/www/us/...p+board+dx58so מעבד: Intel Core i7 920 2.67 GHZ Socket 1366 LGA. כרטיס מסך: GAINWORD GeForce 260 GTX 896 MB. זכרון: Kingston Hyper 4GB DDR3…

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  22. Started by gil2abir,

שלום ותודה מראש בכללי, מאוד קורצים לי האולטראבוקים. מחפש מחשב נייד שיהיה דק, קל, ביצועים טובים ומחיר מציאותי. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, מחשב ללימודים (צריך שיריץ תוכנות של לימודי הנדסה) * מסך: עדיף שיהיה מאט או כל טריק אחר שיאפשר לעבוד באור שמש ולא יהיה מסנוור. גודל מסך של 13 אינץ יהיה טוב * משקל רצוי: שלא יהיה יותר מ 2 קילו *סוללה - ריאלי לבקש שיהיה מעל הממוצע? (מעל 4-5 שעות) * שקעים: אם יש יציאה ל VGA אז עדיף. כמו כן, אם יש כניסת sim 3g אז מה טוב. * כונן: מעדיף SSD אלא אם תשכנעו שעדיף היברידי (רגיל עם SSD קאש) * מערכת הפעלה: מעדיף לקנות בלי מערכת הפעלה בשביל שיצא זול יותר * חברה מועדפת: בעיקרון דל מועדפים עלי בגלל השירות, אבל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Burkey,

שלום, אשמח לקבל רעיונות למפרטים עבור מחשב שמעבר לשימושים הבסיסיים (אינטרנט, אופיס וכו'), מיועד לבצע חישובים בתוכנות סטטיסטיות ומתמטיות, וגם קצת תכנות. כמובן שהמחשב צריך להתמודד בכבוד עם אודיו ווידאו, אבל אני מניח שזה סטנדרט היום. מבחינת משחקים, לא הרבה, ואם כן, בדר"כ Football Manager ו/או FIFA. . מה התקציב המקסימאלי? לצערי לא גבוה - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה הכרחי, בעד 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, יחד עם חישובים כגון קבצי אקסל גדולים וכו', מולטימדיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, י…

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  24. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב לבית למשחקים סרטים ומוזיקה . התקציב בערך 3500 הייתי בKsp וזה המפרט שנתנו לי מה אתם חושבים עליו מעבד intel i5 4430 3.0ghz Arctic cooling alpine 11 rev.2 לוח אם Asus h87-pro lga11500 זכרונות g.skill ares 2*4gb ddr3 כרטיס מסך gtx650 ti oc קשיח wd caviar blue 1tb ספק seasonic 500w ומארז sharkoon rex3 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by josse,

היי קבלתי הצעה למחשב סמסונג האם המפרט הנ"ל מספיק לשימוש של אינטרנט ,אופיס וסרטים 720P ? ואם 2000 ש"ח הוא מחיר טוב? מחשב סמסונג 270E5E מסך 15.6 מעבד i3 3110M זכרון - 4GB HDD -500GB צורב ווינדוס 8 משקל 2.2 ק"ג ואחריות ל 3 שנים במעבדות IBM

• 2 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.