עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחשב למשרד

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  2. שלום, ברצוני לקבל עזרה במפרט למחשב. הרצון - מארז קטן ככל האפשר (לא HTPC) רצוי עומד ולא שוכב. המארז יעמוד מאחורי מסך 22 אינץ. ושקט ככל שניתן. מעבד - intel i5 יקנה ע"י חבר מאינטל במחיר זול יותר. לכן התקציב למחשב ללא המעבד כ1300 שקל המארז צריך להיות מסוגל לקלוט לפחות עוד דיסק קשיח נוסף (אני לוקח מהמחשב הישן). שימושים: אינטרנט, עבודה משרדית וצפיה בסרטים. אין צורך בכרטיס גרפי מיוחד אסתפק בקיים בלוח אם. שיהיו כניסות USB ויציאת DVI למסך אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. השקט חשוב (7 מ10) לא מתוכנן אוברקלוק (OC) העדפה לחנות באזור חיפה והקריות

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם! אבא שלי צריך מחשב נייד, עובד בעיקר עם אופיס ואינטרנט.. רוצה כמובן שיעבוד חלק ונחמד (בניגוד למחשב הנוכחי שלו שנתקע כל שנייה). מומלץ שיבוא גם עם מערכת הפעלה.. חוץ מזה, לא נראה לי שיש משהו מיוחד.. אשמח לקבל המלצה למחשב הכי טוב למטרות אלה באזור המחיר הזה.. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by 6847761,

שלום וברכה מחפש מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 (אפשר לחרוג עד 1550) 2. שימוש ביתי : (וורד, אינטרנט, ...) אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט------------- 5 לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס------ כרגע לא הכוונה שהמחשב ישמש ללפחות 5 שנים ולא יאבד את יעילותו. בדקתי ובקטגורייה 'מפרטים מומלצים' מופיע המפרט הזה ב1550: אחר כך סתם עברתי בTMS וראיתי את המפרט הזה גם ב1550. לי נראה שהמפרט שהובא כאן יותר חלש משל TMS, נכון? בכל מקרה, אני צריך מפרט לפי ההגדרות שלמעלה תודה לכולם.

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  5. Started by DANIM,

שלום. אני צריך מחשב נייד לאבא שלי עבודה משרדית פשוטה. אני בגדול די מבין במחשבים (לא בקטע מתנשא פשוט אפשר לדבר איתי חומרה וכו) אבל יש לי שתי שאלות מכיוון שאני לא חזק בנושא הניידים. 1.מה הבעיה בחברת lenovo. שהיא זולה משמעותית אבל לא ממליצים עליה. 2. חשוב שהחמשב יעבוד בצורה מהירה השאלה על מה לתת דגש מעבד חזק יותר או מהירות וגודל זיכרון Ram ? בעיקרון התקציב זה באזור 2000-2500 * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס מיייל * גודל המסך? 15.4-15.6, עדיפות מסך מט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? .אני חושב שלא fhd כי רוב העבודה משרדית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נומרית * משקל רצוי? ממש לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממש לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by shirleyhp,

שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Katana,

שלום לכולם. זה המחשב שיש לי עכשיו: מעבד: intel i5 750 עם קירור cooler master hyper tx3 לוח אם: gigabyte ga-p55m-ud2 זכרון: Corsair ddr3/1333mhz/4gb/cl9 X2 (סה"כ 8 GB) כ. מסך: radeon 5850 הארדיסק1: ssd 256 sandisc הארדיסק2: לא זוכר. 2TB משהו אחלה... מארז: Element s Thermaltake ספק כח: Seasonic 620W s12II בגלל כל הבלק פריידיי הזה אני מתעניין בלשדרג את המחשב. אני מחכה ל R9 290 עם קירור טוב יותר. אבל אני רוצה לשדרג: 1. לוח אם 2. מעבד (אולי צריך קירור חדש) 3. זכרון (להוסיף עוד 8) 4. להוסיף עוד 2 טרה 5. r9 290 (שוב, אני מחכה לקירור הטוב) מעבד, אני לא צריך משהו מפציץ. i5 יספיק לדעתי. לוח אם:חשוב לי: 1. USB3 2. 3 הארדיסק (1 SSD, 2TB,2TB) 3. יש לי כרטיס רשת WIRELESS בPCI אין צור…

• 5 תגובות
    • 793 צפיות
  8. אהלן, אני מחפש להחליף את המחשב העתיק שברשותי ולהשתדרג למשהו חדש, הנה הדרישות שלי: * מטרות המחשב: תיכנות (פיתוח אפליקציות בעיקר) ומשחקים (לא צריך שיפעל על ההגדרות הגבוהות ביותר כמובן, מספיק שירוץ) * גודל המסך: 14-15 * רזולוציית המסך: לא קריטי, אבל כמה שיותר כמובן... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין משהו ספציפי, אבל מסך מגע יכול להיות תוספת מעולה * משקל רצוי: לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, הוא רוב הזמן יחובר לשקע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * Bluetooth: עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB יספיק, ועדיפות שיהיה גם SSD * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכ…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by elirank9,

אפשר לסגור תודה

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  10. שלום רב לכולם, אני רוצה לעשות לאח שלי הפתעה. יש לו בעוד חודש יום הולדת. * מטרות המחשב? משחקים חזקים. גלישה באינטרנט. סדרות. סרטים. הכי חשוב - משחקים. לדוגמא assassin's creed החדש. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא כל כך משנה הגודל. רק שיהיה בבקשה איכותי. * רזולוציית המסך? אני לא מבין בזה, לכן לא יודע. * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - לא ידוע לי. * Bluetooth? - * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - אני לא יודע. * כונן אופטי? - לא יודע. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - לא חושב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - אם יהיה מחשב חזק בחול. אם נוכל לרכוש דר…

• 33 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. Started by Ofir Baruch,

האם יש איזשהי חוות דעת על המחשב הבא: יש לו סוללה 3 תאים עם מעבד i5 4200u - כמה זמן בערך תחזיק הסוללה בשימוש סביר? הארד דיסק 128gb ssd - כמה עולה לשדרג ל256gb ssd? האם ניתן למצוא מחשב עם מפרט דומה ועם הארד דיסק גדול יותר אבל שהמשקל של המחשב לא יגדל משמעותית וגם המחיר כמובן? מי המתחרים של המחשב הזה? מחשב - Dell Vostro 5470

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by DanielP,

אהלן ברצוני לדעת כמה המפרט הבא יכול להימכר. להלן המפרט: i7 2600k asus rampage iv extreme z noctua nhd14 gtx 580 antec 1200hcp 8gb ram 1600mhz cooler master haf -x OCZ vertex 120gb וWD 1TB כמה הייתם מוכנים אם בכלל שווה לקנות?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Chevy,

מחשב לא בשבילי, לחבר בתחום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות שירטוט, פוטושופ, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מע' הפעלה וינדוס 7 + הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מרכז 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא, כרגיל. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. Started by avid,

שלום, הזמנתי ב-EBAY סוללה לנייד של DELL 9 מקורית, 9 תאים, 85WH דגם GP952 גרסה REV03 הבעיה היא שלאחר ההזמנה ראיתי שיש 2 תמונות - התמונה הראשית היא של Rev A03 והתמונה בפירוט היא של Rev A00. המוכר אמר לי שמה שיש לו במלאי זה Rev A00. השאלה היא - איך אני יכול לברר מה ההבדל בין הגרסאות? האם כדאי לבטל את הקנייה או להסכים לקבל הגרסה הישנה? ועוד שאלה - על הסוללה כתוב Assemked במקום Assembled (אני לא יודע אם זה צריך לעורר חשד או לא). תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  15. שלום תוכלו להמליץ לי מחשב נייד שאני יכול לחבר למסך LCD HD READY ולנגן דרכו קבצי MKV 720P או אפילו 1080P עם מסך 15 וחייב להיות גם WI FI מה המחיר הכי זול למחשב כזה? יש סיכוי למחשב עד 2000 שח? תודה מראש

• 33 תגובות
    • 4.8k צפיות
  16. Started by רועי28,

אני בניתי מחשב ויש כמה חלקים שאני מתלבט לגבם אני לא אפרט אני פשוט איתן לכם את המפרט ותגידו עם יש משהו לתקן: מארז מחשב: compucase 6C28 מאוורר 1: CoolerMaster XtraFlo 12 סנטימטר מאוורר 2: cooler master סט 4 מאווררים ספק כוח: corsair CMPSU-750AXEU Modular לוח אם: Gigabyte GA-Z87X-UD3H מעבד: intel core i7-4770k box מאוורר/קירור למעבד: Arctic cooling alphine 20 Plus CO קירור נוזלי למעבד: corsair H60 דיסק קשיח: Western Digital Green 1TB WD10EZRX דיסק קשיח 2: Western Digital Green 2TB WD20EZRX כונןSSD; ללא(אני לא יודע עם זה כזה חשוב עם כן אז תתקנו אותי) זיכרון פנימי: G.skill 4GB DDR3 1333MHz F3-10600CL9S-4GBNT כונן אופטי: Pioneer BDR-208DBK BLU-RAY DVDx16 OEM כרטיס מסך: Sapphire…

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by Albetron,

אחרי בירורים בפורום הגעתי לכמה מסקנות: 1.אני רוצה לקנות מחשב נייח בטווח של עד 5700 ש"ח, קיימת אפשרות שאחרוג אבל אני שם אותה בינתיים בצד. 2.אני מעדיף לקנות פיזית באילת כדי להיות פטור ממ"מ. ממה שהבנתי יש שם 2 סניפים של KSP ואייבורי. הייתי רוצה לדעת על איזה מהם אתם ממליצים או שיש חנויות יותר טובות באיזור. 3.החלקים שאני סגור עליהם: א.I7 4770K ב.R9 290 ד.דיסק קשיח חיצוני של SSD בנפח 250 ג'יגה. ה. קירורים חיצוניים למעבד ובפרט לכרטיס מסך. בשאר הדברים אני פחות מבין. קיבלתי המלצה ללוח אם Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150 אני לא מבין הרבה בלוחות אם אבל במידה ומישהו יירצה להמליץ על אחד יותר טוב בטווח מחיר נמוך יחסית אני אשמח. לגבי השאר יש לי התלבטויות לא קטנות. האם להביא 16 ג…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by avishay1985,

שלום לכולם רציתי לדעת אם למישהו מבעלי הנייד הזה יש את הבעיה של קריסה של המחשב במשחקים זה סרטון למישהו עם בעיה דומה: http://www.youtube.com/watch?v=4DaZ1a1FIBU&feature=youtu.be זה קורה בערך חצי שעה אחרי תחילת משחק וניתוק של המטען מהחשמל גורם לכיבוי שלו, בלי מטען גם על מצב MAX PERFORMANCE , המשחק מתחיל להיות איטי בצורה משמעותית (אי אפשר ממש לשחק) אבל אין קריסה ממה שראיתי. עדכון של הדרייברים (geforce 650m, הכרטיס המובנה של אינטל) ואפילו הדרייבר של הBIOS לא פתר את הבעיה. עכשיו כשקניתי את המחשב הבעיה הזאת לא הייתה קיימת. וזה גם לא קיים בכל סוגי המשחקים. ראיתי בפורום של GEFORCE שדיברו על זה שהמחשב בעייתי כי זה כרטיס מסך מסוג OPTIMUS , שמחליף בין הGT650M לINTEL 4000HD ואלו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, אני זקוק לעצה לגבי קניית מחשב נייד. אשתמש בו ללימודים ועבודה (רשת, אופיס ושאר שטויות) ולמשחק (ספיציפית, הירוס 6 הוא היחיד שאני יודע עליו כרגע - הנה לינק למה שהוא דורש: http://gamesystemrequirements.com/games.php?id=1393 גודל מסך - סביב ה13 אינץ'. משקל - תיקון - לא יותר מ2.2. זמן סוללה של כ4 שעות. כונן קשיח - לפחות 500 ג'יגה. חייב כונן אופטי. מבחינת חברה - לא אפל. מעבר לזה, אני פתוח לכל החברות. התקציב כאן הוא תקציב עליון - אם אפשר להשיג מחשב שעונה על הצרכים הללו בפחות מזה זה יהיה מעולה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  20. אהלן חברים, כפי שניתן להבין מהכותרת אני מחפש לרכוש מחשב נייד שיחליף את המחשב השולחני שלי. מצאתי לי כבר כמה מתמודדים פוטנציאליים אך אשמח לשמוע עוד הצעות ממכם בגדול, אני די מתלבט בין בחירה בנייד מתקדם עם שבב מרובע ליבות, מסך FHD וכרטיס מסך ייעודי שיעלה כ-5,000 ש"ח, לבין בחירה בנייד בעל מפרט צנוע יותר שיוכל לעלות 3,000 ש"ח או משהו בסביבה הזאת - אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה תהיה הבחירה המושכלת ביותר בהתבסס על הדרישות שלי. מטרות המחשב: צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט במספר רב של טאבים במקביל ועבודה בפוטושופ. אם אפשר לקחת בחשבון גם הרצה של משחקים "קלים" יחסית (פיפא 14, NBA 2k14) זה יהיה נחמד. מסך: גודל 15 אינץ'. הרזולוציה פחות חשובה לי, אך אני כן מחפש נייד עם מסך איכותי שיציע בהיר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים, משחקים קלים ועבודה. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1024X1280 מסך 19" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. מארז: NZXT LEXA BlackLine כרטיס מסך: sapphire ati hd 4870x2 ספק כח: corsair hx520 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 2.4 GHz OC: 3.2 GHz קירור למעבד: Thermaltake v1 זיכרונות ראם: 4Gb 800MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM בכמה אוכל למכור? בתודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by eran898,

שלום. יש לי מחשב של טושיבה שהמסך שלו החליט להלבין את פניו.. אחרי בדיקות המסך עצמו תקין(נבדק במחשב אחר) והזמנתי מחול צמה חדשה שמחברת בין הלוח למסך..אחרי חיבור של הכל מחדש(שעה עבודה..) המסך עכשיו בוהק בלבן חזק טיפה יותר אבל עדיין לבן.. מכיוון שחשדתי שגם הכבל הזה דפוק אז ניסיתי את המצלמה שגם מחוברת עם הצמה והיא עובדת.. שכחתי לציין שהמחשב עובד נכון לעכשיו דרך כבל HDMI וVAG והכל עובד כמו שצריך.. השאלה היא מה יכול עדיין להיות דפוק.. מה שנשאר זה שוב או הכבל שמחבר בין הלוח למסך או המחבר עצמו של הלוח(האם הוא ביכלל יכול ללכת?) או שכבר אין לי מושג מה עוד יכול להיות.. אשמח לעזרה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש לי SSD 256GB סאטא3 במהירות של 6GBS, האם היציאות של הלוח הרצ"ב הן מספיק מתקדמות כדי לתמוך במלוא היכולת של ה-SSD? להלן פרטי הלוח: General Information : Manufacturer : ASUSTeK C Product : P8H61-M LX Version : Rev x.0x Serial Number : MF70B7G0 Support MP : Yes, 4 CPU( Version MPS : 1.4 Chassis Information : Manufacturer : Chassis M Type : Desktop Version : Chassis Versio Serial Number : Chassis Asset : Asset-1234567890 OEM Support : HPET : Yes SLIC : No nVidia SLI Ready : No Asus AIBooster : No Sensor Information : Hardware Monitoring : Wi Intel Features : Intel AMT : On-Board Device Information : Device : Onboard Ethernet (Ethernet) Device : Onboar…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס, תכנות... משחקים - בסגנון של דיאבלו 3, סקיירים(אין לי דרישה שירוצו על הגדרות גבוהות אבל שיעבדו בFPS טוב אפילו על הגדרות הכי נמוכות) צפיה בסרטים(FHD או HD) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? המחשב יחובר למסך חיצוני כך שהמסך לא מאוד חשוב אם כי אני מעדיף 14 אינץ +. לא משנה לי אם הוא מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? כפי שאמרתי יחובר למסך חיצוני אז פחות רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? אופטימלי מבחינתי מתחת ל2 ק"ג אבל לא חובה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כו…

דיונים חדשים בפורומים