ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, ברצוני לבקש מפרט מחשב לגיימינג עד 6000 ש"ח, בניתי מפרט, יוצא קצת יקר, קשה לי להתפשר על דברים, אבל אני מקווה שתעזרו לי עם מפרט נח יותר וזול יותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (תדירות גבוה מאוד) ופוטושופ (תדירות נמוכה מאוד) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הAAA האחרונים שיצאו (BF4, וכו') -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעות רלוונטיות לרכישת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי תחת הגדרה של מחשב מולטימדיה - כמובן שכשאני מסתכל על מחשבי המקבוק פרו החדשים של אפל אני מתחיל להזיל ריר אבל חשבתי גם על מחשב מבוסס WIN8 שיכול להוות מתחרה ראוי למחשב של אפל שיעודו הוא למעצבים ברחבי העולם: חשבתי על ASUS/SAMSUNG שהם השמות הגדולים היום בשוק ניידי המולטימדיה - דגם אחד http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N56VJ/ דגם שני http://www.samsung.com/il/news/localnews/2013/ces2013-series-7-chronos חשובות לי תכונות כמו זכרון 8 גיגה, כרטיס גרפי חיצוני של NVIDIA/ATM , כניסות HDMI USB3 , מסך 15.6" אופציה לזכרון פלאש SSD גם כן רצויה אמנם היא לא חובה כמו כן חשוב לי כונן CD/CD-RW מה שלא קיים במחשבי המקבוק החדשים…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב נייד מותקן עליו מערכת הפעלה WINDOWS 8 64BIT. Intel Core i3-2330M 2.20GHz 8GB DDR3 בשוטף המחשב עובד די מהר, לפעמים הכרום נתקע כאשר פתוחים10-20 TABS. מה שיותר מציק זה העבודה באופיס, פותח מסמך WORD או WORD חדש לוקח לו בין 30-90 שניות פתיחה. העתקה מ-EXCEL ל-WORD הוא נתקע ולוקח לו בין 1-4 דקות להשתחרר ולפעמים גם לא מצליח להעתיק. האם לדעתכם ישנה בעיה כלשהי? או שהמעבד פשוט חלש מידי לעבודה עם כרום פתוח וכמה חלונות OFFICE? אשמח לעזרה בבקשה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתנצל על כך שהת'רד היה חצי גמור - היתה בעיה עם login - אחרי שרציתי לעשות preview להודעה, זה זרק אותי ושום דבר לא עזר - "עריכה" לא עבדה יותר - כל פעם לקחה אותי ל re-login page. לאחרונה קיבלתי קצת (7000 ש"ח) תקציב (מאשתי, מי עוד ) והחלטתי להשקיע במחשב שאמור: 1. להיות מכונת פיתוח ממש טובה 2. לאפשר לשחק משחקי Action RPG כמו Diablo3, Torchlight 2, Path of Exile באיכות גבוה (אני לא משחק FPS) 3. לאפשר עבודה משרדית (שזה אמור להיות טריוויאלי) 4. להיות שקט וחסכוני עד כמה שניתן 5. לחיות כמה שיותר שנים - המטרה היא להוריש אותו לבן שלי בן 3 6. לאפשר OC בעוד שנה - שנתיים - שלוש כאן המפרט שהרכבתי (שחסרים בו כמה דברים שאני מטלבת לגביהם): מעבד: Intel Core i5 4670K 3.4Ghz…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רגיל להשתמש במסך 15.6 אינץ , חשבתי לרכוש מחשב נייד עם מסך קטן יותר בגודל 14 אינץ, חשוב לי לדעת האם מסך 14 אינץ מיעד לקריאת טקסטים ועובדה מרובה בWORD,האם הוא יהיה נוח באותה ידה שסך ה-15.6 נוח, ואם לא האם נין לשנות רזולוציה והתאים אותו לעבודה מסוג ז ה תודה רבה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2850 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל כמה שאפשר וצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וקלים ואינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 / BFBC2 / GTA IV וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות / אולטרה (לא חובה אם פילטרים בכל משחק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש …
-
- 7 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 , GTA V , GUILD WARS2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה את עזרתם במפרט למחשב בתקציב של 2K מיועד לגלישה צפייה בסרים משחקי בסגנון FIFA14 וGTA החדש המפרט לא צריך לכלול דיסק קשיח,ספק כוח יש ברשותי(400Wׂׂׂ) וכונן אופטי תודה על עזרתכם
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP 1179 כבר 4 שנים יש רגעים שהספק לא מעביר חשמל למחשב ורק כאשר אני מוציא אותו מהחשמל ומהחשב וגם מפרק את הספק מהכבל שלו למשך כמה שעות טובות אז הוא עובד למה זה קורה??
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אותו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד וסטרימים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המשחקים החדשים ביותר שקיימים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 לפי דעתי(23 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי וזקוק לרכיבים הבאים: 1. הרדסיק SSD של 120 ג'יגהבייט לפחות 2. מעבד 3. קירור למעבד 4. כרטיס מסך 5. זיכרון 6. לוח אם 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, טיפה משחקים, גלישה באינטרנט, סרטי HD, אני משתמש בהרבה אפליקציות פתוחות בו זמנית אז חשוב לי שהמחשב יעמוד בזה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse,visual studio,vlc, ida pro, photoshop. פוטושופ בשימוש זניח, השאר …
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד לצורך עבודה תוך כדי נסיעה ברכבת. אמור להצליח להריץ סימולציות MATLAB. בנוסף, חשוב לי אפשרות ל-touchscreen, בעיקר עבור סרטוט עם עט סטיילוס. תודה רבה מראש על העזרה. נעזרתי בחברי הפורום גם ברכישות הקודמות שלי, ולא התאכזבתי. פרטים יותר מלאים: * מטרות המחשב? תכנות, הרצת סימולציות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך קטן (סדר גודל של 15 אינצ') * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? חובה touchscree…
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח, שכולל כולל מסך, ככה שהמחשב 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לצערי לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - המחשב בגדול מיועד ללימודים, ניהול רשתות - הקמת סביבת עבודה של שרתים, כמו כן אני מעוניין שהמחשב ישרת אותי לגיימינג, לדוגמא Code ghosts א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - התוכנות שאיתן אני עובד: active directory, vmware, linux ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - כן כפי שציינתי לעיל' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Code ghos…
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב + מערכת הפעלה חלונות 8 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. באיזור נתניה. TMS או RSM 9. …
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שש שנים נעזרתי בחוכמת הפורום על מנת לקנות מחשב חדש. ההמלצות היו על הכיפאק ולכן אני חוזר אני מחפש מפרט לגיימינג (AC4, שוטרים וכו') בתקציב של עד 3.5K. במחשב יהיה שימוש מזדמן לתוכנות לעריכת תמונה כמו לייטרום. רזולוצית המסך היא 1680X1050 (מסך 21) כאשר אין תכנון להחליף אותו בקרוב. אין לי צורך בציוד היקפי ובחלונות/אופיס. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק, אבל באופן טבעי, אשמח אם ניתן יהיה לשדרג אותו כעבור תקופת זמן (שנתיים, למשל). אגב - יש לי כרגע כרטיס Radeon 6850. יש הגיון להשתמש בו ל-SLI בנוסף לכרטיס נוסף, או שהוא כבר מיושן ועדיף לקנות כרטיס חדש? לעצתכם אודה
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
יש לי מחשב IBM R61 ולאחרונה כל חצי שעה האינטרנט האלחוטי מתנתק בו. רק ע"י שינוי המתאם האלחוטי ל"לא זמין" ולאחר מכן שוב לזמין, זה מתחבר והכל תקין. מישהו נתקל בבעיה כזו ? נ.ב חשבתי שיש איזו תוכנה שגורמת לזה וגם אחרי שהמחשב פורמט זה קורה.
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לשימוש ביתי סביר, צפייה בתמונות, סרטים/סדרות פה ושם, גלישה באינטרנט, קצת יישומי אופיס, בלי תוכנות עבודה או משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15 אינץ'. אשמח למאט, אבל הבנתי שהם יקרים יותר, אז בגדול לא ממש משנה מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא ממש משנה, שיהיה סטנדרטי ונורמלי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד טראקפוינט (האדום כמו של IBM) או נאמפאד, אבל ממש לא חובה, השיקול העיקרי הוא כספי. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה כל כך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה חיבור לHDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 350 ג"ב * כונן אופטי? אם אפשר אז כן * …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? = 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 500 שקל בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, star citizen זה יהיה הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכים המרכזי 1900-1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מרכיב מחשב לאולפן מוסיקה שהשימושים שלו הם ,cubase7+vst ואינטרנט בלבד! יש לי תקציב של עד 7000 ש"ח להרכיב מחשב חזק ככל האפשר, והשאלה שלי היא איזו קונפיגורציה עדיפה לשימושים הנ"ל? 4820K X79 quad channel memory או 4770K z87 dual channel memory או הצעות אחרות שלכם... תודה.
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אהלן אנשים, מפרט של מחשב שהזמנתי מ-TMS אשמח לחוות דעת מכם. ויש לי שאלה קטנה, לגבי הכרטיס מסך הוא מספיק חזק למשחקים כמו BF4 - COD GHOSTS - NFSW RIVALS ובכללי הוא נחשב כרטיס מסך חזק? ושאלה אחרונה אני לחוץ לגבי הספק הוא יחזיק את המערכת בצורה טובה + מרווח ביטחון? מקווה שתענו על הכל,תודה לעוזרים. *אנשים שמבינים מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪911 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪126 לוח אם: Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪492 מארז: SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Silverstone Strider 500W כמות: 1 - מחיר: ₪475 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 -…
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד),עריכה גרפית (פוטושופ ואפטר אפקטס), צפייה בסרטים blu ray א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V , DOTA 2 , COD , BF4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט והאם יש משהו שמומלץ לי לשנות במקום. - אני לא סגור על הלוח-אם. - אני דיי בהתלבטות בכרטיסי המסך, בין Sapphire R9 270X TOXIC לבין Gigabyte GTX 760. - האם הספק הזה אמין ויעשה את העבודה או שיש צורך בספק יותר חזק ואמין? לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש צורך בכך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אלא אם לדעתכם יש סיבה מוצדקת לחסוך במשהו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידאו, ועריכת שמע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה עם Sony Vegas/After Effects בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ישוחקו משחקים בסגנון MMO, FPS, וכו' רזולוציית מסך 1920x1080 (גודל 21.5 אינטש) מיועד להגדרות גרפיות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא חובה…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי על זה בכמה שבבי תגובות שחיפשתי בגוגל... מכירים את התופעה?למי שיש אחד כזה יכול להגיד לי את המלצותיו
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-