ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני משתמש ב-SSD של אינטל בנפח של 120GB וחשבתי לקנות SSD רזרבי על מנת לעשות שכפול של נוכחי שישרת כ-SSD להציל אותי בזמן חירום. האם זה רעיון גיבוי טוב שיכול להציל ולתת לי להמשיך לעבוד ללא הפסד זמן ונתונים חשובים? איזו תוכנה תוכל לשכפל דיסק נוכחי ולהבטיח שבזמן חירום דיסק SSD משני לא ייכשל וישאיר אותי שעות לשחזר מערכת ונתונים ויאפשר עבודה עיקבית? אני עושה עבודה משרדית ואני בוטח ב-SSD של אינטל מבחינת אמינות שזה נקודה הכי חשובה לי ועל פי זה רציתי גם לדעת איזה מותג אחרי אינטל אתם יכולים להמליץ מבחינת אמינות. תודה
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט שנה שלישית למדעי המחשב, מתלבט בין שני הדגמים שצוינו לעיל (קישור למטה), כאשר היתרון של כל אחד על פני השני הוא: 1) הדגם של ה lenovo בעל מעבד מדור 5 5500U וכיוצא בזאת מהירות שעון גבוה יותר- שניהם i7. 2) רזולציית המסך של lenovo גבוהה יותר- 1080*1920 אל מול 768*1366. לעומת היתרונות ב Toshiba: 1)בטושביה- DDR3 16 GB אל מול DDR3 8 GB 2) הטושיבה עשוי מגנזיום מה שמוריד את המשקל שלו ל1.2 קילו (אל מול 1.7). הצורך העיקרי שלי הוא תיכנות ועבודה עם 2 מערכות הפעלה במקביל (אשר חולקות את אותם משאבי חומרה כמובן). כמה הרזולוציה חשובה כשמדובר במסכים קטנים כאלו כאשר הצורך העיקרי שלי זה תכנות? מה יותר חשוב- דור המעבד (אשר נראה לי משפיע ל המהירות שעון לפי המצוין ב .spec) או ז…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לכוון בסביבות המחיר הזה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן, זה דיי גבול מקסימלי. אם עניין של 100 לפה ולפה אז בסדר ולא נורא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לתלמידה במגמת קולנוע, שימוש תדיר בתוכנות כמו Premier. גם מצלמת סטילס כתחביב אז הרבה Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא כבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, כבר פרסמתי הודעה דומה לפני חודש אך ייעצתם לי לחכות עד שייצאו המעבדים החדשים וגם להגדיל את התקציב שלי מ5K ל6K. אני הולכת ללמוד שנה הבאה אנימציה בבצלאל וצריכה לרכוש מחשב שישמש אותי בארבע השנים הבאות (כמובן עם אפשרויות לשידרוג במהלך הלימודים). קיבלתי מספר דגשים מחבר. הם ממש לא מספיקים בשביל להרכיב מפרט, אך צריך להתחשב בהם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
באתר תחת מפרטים מומלצים, נמצא מפרט מספר 7 והוא מתאים לצרכים שלי. נסיתי לחפש את הרכיבים במספר חניות וכרטיס המסך לדוגמה לא נמכר בהם. רציתי לבקש סיוע בעדכון המפרט. בנוסף מפרט # 6 זהה לחלוטין למפרט הזה עם מעבד i5 במקום (עוד לא החלטתי אם אני צריך i5 או i7) ולכן חשוב לי שהעדכון יתאים גם ל Intel i5-4690 3.5Ghz Tray. http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/10 [TABLE=width: 1164] [TR=class: firstl, bgcolor: #E4E4E4] [TD=align: center]פריט[/TD] [TD=align: center]תיאור[/TD] [TD=align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=class: model]Intel i7-4790 3.6Ghz Tray[/TD] [TD=class: price]1450 ₪[/TD] [/TR] [TR=class: specs odd, bgcolor: #F7F7F7] [TD…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב אני…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי לפטופ מהסוג הזה מזה שני וחצי לאחרונה הוא עושה לי בעיות בכניסה למצב שינה - או שהיא איטית או שהוא לא נכנס בכלל ואני נאלץ לכבות אותו בכח ולפעמים הוא לא מתעורר או נדרש לו זמן ארוך כדי להתעורר. לאחרונה כשאני מדליק אותו הוא פשוט נתקע על הלוגו של לנובו מבלי להראות סימנים של טעינה של ה-Windows, לפעמים כיבוי והדלקה פותר את זה. אשמח לעזרה בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציבץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים, עבודה משרדית. כרגע לא מעוניין בהרבה משחקים, אבל בהחלט שוקל אופציה עתידית של שגרוג הכרטיס מסך והמסך בעתיד(לכן לקחתי ספק 750W). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע פיפא, בעתיד GTA V ועוד משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני רוצה לבנות לאחותי מחשב מעוניין להוציא את הכי טוב שאפשר בתקציב הזה, צריך שהמחשב יוכל להריץ את המשחק סימס 4 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (סימס 4), גלישה באינטרנט.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימס 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על מפרט שבניתי, מיועד לגימינג בינוני כבד בתקציב של עד 4.5K המתאים לתווך הארוך אני כבר יחסית סגור על המפרט שבניתי אך אם יש הצעות טובות יותר אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחרוג או לחסוך (לא בהרבה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי RPG כבדים ומשחקי 2015 ומעלה- GTA V, FAR CRY4, THE WITCHER 3 ועוד.. -מהי…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
היי , יש לי aus x555la חדש בן 3 חודשים , והמחשב זוועה! מעבד i3 4030 4gb ram 500gb hdd דפי אינטרנט נתקעים , תוכנות לא מגיבות , ביצועי מולטי טאסקינג ב"רמה של" לחלץ קובץ Winrar ובמקביל לגלוש באינטרנט הפכו לבלתי אפשריים. דוגמה נוספת: להעתיק קבצים מכונן לכונן ותוך כדי לגלוש באינטרנט. בעת הפעלה ראשונית של המחשב לאחר כיבוי לוקח למחשב המון זמן להתאפס על עצמו ( טעינה ראשונית) לעיתים כפתור Start אינו מגיב תוכנות קופאות (לא מגיבות) לעיתים קרובות - לדוגמא : Chrome , spotify , photoshop המון פעמים מופיע "מסך כחול" והמחשב מרסט את עצמו !!!!!! המחשב בן 4-3 חודשים!!!! מישהו יכול לעזור לי ? אני לא יודע מה לעשות!! ובעניין אחר לגמרי : הוא כרגע עם 4gb ram 4gb ddr3l 1600mhz x1…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדקתי במומלצים ובעמודים הראשונים ולא מצאתי משהו מעניין. אני מחפש מחשב שמיועד לאינטרנט ואופיס. מעבד i3 וHD של 500GB יספיקו לחלוטין בתאכלס. מסך 15'' מקלדת לא חייב מלאה אבל שתהיה נוחה (יש כאלה שדוחפים יותר מידי כפתורים ולא נוח לעבוד איתם) משקל - לא חייב אולטראלייט אבל לא כבד מאוד. 2 קילו גג. סוללה - הסטאנדרט מספיק לגמרי. לא שולח אותו לתפקד 15 שנה בחלל. מערכת הפעלה - עדיף 7, אם לא אז 8. ממש לא רוצה 10 אבל לצערי בטח אין משהו אחר כל השאר פחות מעניין. חשוב אמינות ואיכות בניה. יש לי אפשרות לקנות עם כרטיס של "חבר" (א.ל.מ או שקם אלקטריק) אבל לא חייב. 2500 ש"ח נראה לי מספיק בשביל משהו איכותי ועם המפרט…
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
יו מה המצב חברים? אני תיכף משתחרר ומחפש להחליף את הלפטופ הישן והלא מתפקד שלי (בקושי 2 גיגה RAM) במשהו יותר רציני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו באבויה נצלו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 ש"ח. בכל זאת רבע מהמענק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. בעיקר משחקים. אני לא בחור של קונסולות ובא לי ליהנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מיועד לגלישה באינטרנט ועבוד תמלילים כך שלא נדרש מעבד אדיר או כרטיס מסך מדהים. מה שכן נדרש זה לוח ומארז קומפקטיים ככל האפשר, ודגש על פעולה שקטה. מסתפק בקשיח רגיל. תקציב - לא ממש קריטי (אם כי אני מעריך שעקב ההסתפקות בביצועים חלשים לא יהיו הפתעות מגונות). תודה מראש לעונים. בן
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, חבר שלי לפתוח סטודיו והוא מחפש ספק אמין/חנות אמינה עם דגש על שרות לאורך זמן. אשמח לקבל המלצות מכאלו שהתנסו עם חנויות כאלו ואחרות, חשוב לציין שהוא מעדיף ספק/חנות שהוא לא אייבורי או KSP (נכווה בעבר) תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, אינטרנט, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FullHD, בעתיד ייתכן מסך 4K או כמה מסכים של FullHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבניית מפרט לעבודה משרדית + גרפיקה דיי פשוטה, בגרפיקה פשוטה אני מתכוון לעבודה מינימלית בפוטושופ ועריכת סרטים בפרמייר. *חשוב לציין שכרגע העבודה הזאת נעשית דיי טוב במחשב דיי ישן עם המפרט הנ"ל: i5-3570, 4GB, 1TB, Nvidia GTX650 Ti התקציב הוא: 2,000 ש"ח, ניתן לנצל את כולו. השימוש הוא: כמו שציינתי למעלה, פוטושופ ועריכה מינימלית בפרמייר והשימוש בו תדיר. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי. רעש: הרעש של המחשב אינו חשוב, זאת אומרת 1 מתוך 8. OC: לא מתוכנן OC מערכת הפעלה רצויה: WIN 10 חנות: אין העדפה לחנות ספציפי. תכנון קנייה: אשמח לקנות את המחשב בשבוע בקרוב. בקשות מיוחדות: אם אפשרי …
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
עריכה: הוספתי את המידע הדרוש בסוף ההודעה הנוכחית שלום לכולם, ברצוני לבנות מחשב חדש, ההתלבטות היחידה שלי היא לגבי ספק כוח. אלה הרכיבים: האם הספק הבא יספיק: עריכה: ספק אחר http://www.amazon.com/EVGA-Bronze-100-B1-0600-KR-Power-Supply/dp/B00EON40CS/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1460811094&sr=1-1&refinements=p_n_feature_keywords_two_browse-bin%3A6906985011 אני רוצה לבצע OC למעבד ולכרטיס מסך, משהו עדין. אגב, אשמח לחוות דעת מכם בקשר למפרט בכללי. עריכה: אוקיי, הזמנתי חלק מהרכיבים והשבוע הזה או הבא אני אקנה את השאר. החלטתי לקנות את המארז corsair spec-03. …
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להגיע למטרה . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימיינג (על הגדרות גבוהות). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark souls, The division ושאר המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אין לי מושג עדיין, כנראה IPS דל. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 10 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
היי, ראיתי כבר כמה המלצות למפרט שדומות למה שאני צריך, אבל אשמח לתשובות לכמה שאלות שעדיין יש לי: אני רואה שהמעבד המומלץ באזורי המחיר שלי הוא i5-6500, אבל בילבלו אותי עם כמה דגמים שונים שלו במחירים שונים... מה ההבדלים ביניהם ומה עדיף? לוח אם - קיבלתי כמה המלצות שונות לכמה יצרנים שונים עם מחירים דומים, למשל Asus B150M-A אבל גם על מקבילים שלו ב-MSI וב-Gigabyte ואפילו ב-ASRock - יש הבדלים אמיתיים ביניהם? או שאני לא בכיוון בכלל עם הרכיב הזה? אולי ללכת לדגמי ה-110 או ה-170? זכרון - מוכר שהתייעצתי איתו בחנות כלשהי המליץ ללכת על 2 זכרונות של 4 ג'יגה במקום אחד של 8, כי אז יש מצב לעיבוד מקביל והמחשב יהיה חזק יותר (יכול להיות שאני לא מצטט אותו מדוייק אבל זה היה הכי…
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8-10 K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא חייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות הרבה VM והרבה TABS של CHROME א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד וגם לפרנסה. מתכנת מריץ הרבה מערכות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג כלל ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD אולי בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ל…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני יודע שלא קל לשדרג חלקים בלפטופ אני מאמין שבעוד שנים בודדות יותר תכנים באינטרנט ישדרו באיכות של HD 8K אז השאלה שלי היא איזה סוג של לפטפופ כדאי לי לקנות שיתאים בעוד שנים בודדות לשידור של סרטים של HD 8K במסך מחשב חיצוני.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן להתחדש במחשב (לאחר כ-8 שנים עם הנוכחי, שכבר לא שמיש במשחקים). 1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (VS, PYCHARM, ANDROID STUDIO וכו'), צפייה מרובה במדיה וגלישה עם טאבים רבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BATTLEFIELD, DOOM, FALLOUT4 GTAV וכל החדשים בהמשך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הצעות לשיפור / הוזלה יתקבלו בברכה , תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-