ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! ברצוני אולי לרכוש מחשב חדש, ולמרות שאני כן מבין יחסית במחשבים, אני לא רוצה להתחיל להתעסק לגמרי במפרט כי אני לא מבין בזה עד הסוף. יש כמה נקודות חשובות לי מאוד שאני לא רוצה להתפשר עליהם במפרט, ואני קודם יציין אותם. לפני כל זה אני אגיד שהתקציב נראה לי נע בסביבות ה6000 ש"ח, כאשר רצוי לעגל כלפי מטה ולא כלפי מעלה, ועדיף אפילו מפרט ב5000. קודם כל אני רוצה מחשב שקט, ואפילו שקט מאוד. יש לי 4 שנים מחשב שעושה רעש של שואב אבק ודי נשבר לי מזה. זה לא אומר שאני רוצה מאווררים שיפעלו חלש או באיטיות, אבל אני בהחלט רוצה מחשב שיהיה שקט ככל האפשר. לאחר מכן, אני פה ושם משחק משחקים. זה לא אומר שאני רוצה את החומרה והדברים הכי חדישים שיש בשוק, אבל אני כן רוצה דברים שיכולים להחזיק לאור…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש עיקרי פיתוח, וירטואליציה ( vagrant ו Docker) , ישמש גם לשימוש כללי ומשחקים . אולי גם לסרטים (אבל בשביל זה יש raspberry pi). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? איזור 15" זה סבבה, מעדיף מאט על מבריק אבל על זה לא יפול דבר. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד (שיהיה נוח כאשר לא עובד עם עכבר). * משקל רצוי? כמובן שעדיף כמה שיותר קל, אם זה יהיה באיזור 2-2.5 קילו אני אתמודד עם זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לרוב אעבוד איתו מחובר לחשמל, אבל אשמח שיוכל להחזיק כ6 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן …
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, זקוק למפרט לפי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לשיקולכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - אופן שימוש תדיר, תוכנות שירוצו, וינדווס 7, וורד, סקייפ, תוכנות לשמיעת מוסיקה 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? יש צורך במסך 19-22 אינצ' (גודל המסך תלוי התקציב) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי אבל לא טרקטור 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלו…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט מצורף בקובץ TXT טוב, אז קודם כל רציתי לדעת אם הפריטים שהרכבתי מתאימים בכלל אחד לשני (הרכבתי ב pch (ואני מקווה שזה לא נחשב פרסומת :-\) אם זה משנה) וגם אם יש הצעות לשינויים אני גם אשמח לקבל אותן (אבל תכתבו לי גם למה לשנות אם אפשר) תודה מראש !
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, כבר כמה שנים שאני לא מתעסק בחומרה (מאז שיצאו המעבדים מסידרת P4C של אינטל, בתקופה של ASUS IC7 אם מישהו עוד זוכר...) ולכן אני פונה אליכם לייעוץ. אני מחפש מחשב שינצל את התקציב שלי בצורה המקסימלית, המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודה משרדית ולמולטימדיה (מערכת קולנוע ביתית). הדרישות שלי הן כאלה: 1) מערכת מבוססת אינטל 2) מעבד Quad Core 3) כרטיס קול עם יציאת SPDIF (אופטי או קואקס) 4) 4 ג"ב זיכרון (אני הולך לעבוד עם מערכת 64 ביט) 5) כרטיס מסך עם שתי יציאות, אני רוצה dual monitor התקציב הוא בסביבות ה 2200 שקל, לא צריך ציוד היקפי, מסך וכ'ו. האם הדרישות שלי מוגזמות בתקציב הזה?
-
- 10 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המפרט של 2 דגמי המחשבים הבאים של טושיבה : 12.pdf ורציתי לדעת האם אחד מהם או שניהם יתאימו לדרישותיי והאם הם שווים את תג המחיר המבוקש עבורם. עניתי על השאלון למטה - התשובות שלי בצבע אדום (השארתי את השאלות הרלוונטיות בלבד מתוך השאלון המלא שבאתר). אשמח לקרוא את דעתכם. תודה מראש דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם ההבדל בין DDR4 ל DDR3 ו - DDR3L משמעותי מבחינת ביצועים? 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי לחרוג עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?…
-
- 10 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים וגם עבודה באופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): יש מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה יותר מידי רועש, אבל בעיקר חשוב שיהיה מאוורר וספק כוח אמינים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם :) מחפש לקנות מחשב נייד באזור ה1500-2000 עם חריגה של 200 ש"ח השימוש הוא אופיס, אינטרנט, ועוד תוכנות פשוטות. מסך קטן מ15 אינטש (14 ומטה). מעבר לזה אין העדפות מיוחדות, תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ב"ה אני צריך מחשב חזק לצורכי גרפיקה ובהמשך גם לעריכת תלת מימד (3dmax) התקציב בעיקרון גמיש עוד קצת כלפי מעלה אם יהיה צורך בכך. אם יש אפשרות שהמחשב יכיל גם מסך איכותי מה טוב תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים לא צריך: מסך מקלדת + עכבר צורב רמקולים תודה מראש על עזרתכם שתהיה לכולכם שנה טובה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכיב מחשב עבור אחי שהוא סטודנט וצלם חצי-מקצועי. אין לו צורך בציוד היקפי כלל (צריך אך ורק מחשב). לא צריך מערכת הפעלה. הדרישות שהציג בפני הן: שקט (המחשב נמצא בחדר השינה שלו) לא פולט חום מטורף בעל תצוגה 2D טובה מאוד (אין כלל צורך בהרצת משחקים או צפייה בסרטים או דברים תלת מימדיים) נפח אחסון סביר (500 ג'יגה נראה לי יספיק) אני מניח שמה שהמחשב יצטרך לכלול זה מעבד, לוח אם, זכרון, HD אחד, צורב DVDRW אחד, כרטיס מסך, מארז, ספק וקירור. יש משהו נוסף שאתם יכולים לחשוב עליו? כמובן שהתקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח אך גמיש גם לכיוון ה4500 או 5000 במידת הצורך. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 794 צפיות
-
-
יש לי מעבד i5-3570K לוח אם Gigabyte GA-H77M-D3H שלא תומך OC עכשיו ראיתי כמה אופציות קורצות בחול על הדרך כי אני צריך להזמין חלק אחר התמקדתי על OC וSLI ASRock Z77 Pro4 LGA 1155 Intel Z77 4xDDR3 ATX Motherboard MSI Z68MA-ED55 (B3) mATX Intel LGA 1155 Z68 4xDDR3 Motherboard 2 Biostar TZ77XE4 ATX LGA 1155 Z77 PCIe 3.0 DDR3 SATA3 Motherboard 3 עכשיו מה אתם אומרים מה יותר טוב או שעדיף כבר לקנות באייבורי לוח אם Gigabyte דגם GA-Z77X-UD5H צ'יפסט Z77 תושבת 1155 ולסגור את הסיפור החנות היא http://www.outletpc.com/vg7731.html וההבדלי מחירים מאד גדולים
-
- 10 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. תקציב 4000 ש"ח 2. עבודה גרפית, Photoshop. 3. ללא שום ציוד הקפי. 4. אין צורך בכרטיס קול איכותי אך יש צורך בצורב + כונן DVD 5. העדפה לאינטל. 6. קירור המחשב חשוב אך לא אשקיע בו מעל ומעבר... 7. אין צורך במערכת בפעלה. 10. לא מתוכנן לעשות לו OC 11. שוב, 99% מפעילות המחשב תיהיה עבודה גרפית. תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לאחר ששני המחשבים האחרונים (ב-4 שנים האחרונות) הוזמנו ע"פ המפרט שקיבלתי בעזרתכם והתוצאות היו מעולות, אני שב וחוזר בפעם השלישית (גלידה ? ). מחפש המלצה למפרט מהיר ככל שניתן למחשב שיריץ תוכנות אופיס, שימוש אינטרנט סטנדרטים ו...זהו. אין צורך בציוד היקפי. כרטיס מסך צריך להיות כזה עם יציאת DVI. שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור !
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אנשים, בניתי לעצמי כבר מפרט אבל הייתי רוצה לשמוע דעתכם ועצות לשיפורים אם אפשר. התקציב שלי הוא 3000 שקל עם אופציה לחריגה עד 3500 במקרה הגרוע. המחשב לשימושי תוכנות תלת מימד וחישובים מתמטיים כמו סוליד וורקס ומטלב, גם משחקים הולכים לרוץ עליו בעיקר FPS וסימולטורי טיסה ונהיגה. אין צורך בציוד היקפי וגם לא במסך. לגבי OC אולי אם אצטרך אז בצורה בינונית. לא קריטי.. אז ככה: מארז רצוי שיהיה מחברה טובה כולל ספק 400W (אני מתכוון לחבר כוננים נוספים ודרוש הספק נוסף בשביל זה) עיצוב לא כ"כ חשוב, שלא יהיה רועש מדיי, מספר רב של יציאות USB יתקבל בברכה. מעבד Intel Q9300 6MB 1333FSB קירור למעבד :s05: לוח ASUS P5Q Intel P45 זיכרון Kingston DDR2 2GB / Corsair 2GB KIT מן הסתם שני מודולים שעו…
-
- 10 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני צריך מפרט עד 2800 שקל לא כולל מסך.. אממ הוא אמור להיות למשחקים... אז תבנו כמה שאפשר יותר טוב למשחקים... תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אוקיי אז הגעתי למסקנה שמשחקים כבר לא בשבילי ואין לי צורך במחשב נייח חדש, אני מעוניין במחשב נייד בתקציב עד 4,000 ש"ח עם חריגה של לא יותר מאשר 150 ש"ח. סידרתי לכם בטבלה שיהיה לכם יותר נוח לקרוא ולהבין (לפני זה היה ממש מסורבל ומבולגן). [TABLE=class: grid, width: 500, align: center] [TR] [TD]מטרות המחשב? [/TD] [TD]המחשב ישמש להכל, גלישה באינטרנט, אופיס, צפיה בסדרות, פוטושופ ומשחקים קלים (משחקי אינדי).[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? [/TD] [TD]גודל המסך אני מעדיף "15.6 לגבי המסך ניראה לי מאט (זה מה שמאפשר עבודה בחוץ לא?).[/TD] [/TR] [TR] [TD]רזולוציית המסך? [/TD] [TD]לא מאמין שבתקציב הזה יכנס 1920x1080, לדעתי 1366x768 גם אהיה מצויין.[/TD] [/TR] [TR…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב ב6000 ש"ח שיהיה למשחקים... אבל שיהיה בו כרטיס רשת וצורב דיוידי (בלי משך..) תודה מראש..
-
- 10 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי לכולם, היום יש לי מחשב כזה: מעבד E8400 OC 400*9 3.6GHZ לוח אם של ג'יגה ביט P35 ספק של OCZ 650W כרטיס מסך 6850 עם 1GB ראם 4 ג'יגה 800 CL4 כיום אני מריץ את BF3 וTOMBRIDER על HIGH והם עובדים חלק ואני מתלבט האם כבר כדי לקנות מחשב חדש כי שיהיה לי SSD ומשחשב שאני לא יהיה צריך לגעת בו עוד כמה שנים או ששווה לחכות למשהו שהולך לצאת בשנה הבאה כמו DDR4 או שאר ירקות?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בכל שלוש שנים המחשב של המשרד שובק וקונים חדש, אז הגיע הזמן. מעדיף לרכוש בחנות באיזור ראשל״צ (KSP לדוגמא). הייתי רוצה להרכיב מפרט שיחזיק יפה windows 7, בעיקרון כל מה שעושים עם המחשב הזה הוא office/browsing. אני רוצה לנצל את התקציב כדי לקבל את הרכיבים הטובים ביותר שיחזיקו לאורך זמן, חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ בקלות דפדפן עם 10-15 טאבים במקביל, word, excel וכו׳. אני מעדיף לא להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן ולרכוש רכיבים חדשים, יש לי בעיקרון ספק בן שנתיים של seasonic ואולי כדאי לחסוך בעלות של הספק, בכל מקרה כדאי להכניס ספק למפרט ואני במקרה הצורך אשקול אם לרכוש או לא. יש צורך בציוד היקפי, מקלדת ועכבר, כדאי שהמחשב יהיה שקט, המחשב ישאר דלוק ברוב הזמן ויכנס לעיתים ל-hibernate. חשוב שנוכ…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
amd 64 bit 3000+ radeon9800p maxtor 80 8mb sata 512ddr 400 mag 768 pf מארז טוב שלא יעבור את ה300 שקל צורב מקלדת עכבר רמקולים ופלופי פשוטים הגעתי ל5250 שקל ואני רוצה להוריד מתחת ל5000 יש לכם מקומות יותר זולים מ KSP?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=asus%20u3s רציתי לשאול אם זה משתלם מבחינת ביצועים וכל מה שמסביב. וגם לקבל את חוות הדעת שלכם בנוגע למוצר. אני רוצה את המחשב הזה בגלל היחודיות שלו הלוק היוקרתי והמותג כמובן. ראיתי כמה ביקורות שהוא קיבל שם ציונים טובים. ראיתי תמונות בNewegg רואים שהוא מאובזר היטב. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220222&Tpk=asus%20u3s המחשב מיועד בעיקר לגלישה במקומות ציבוריים,בעבודה למשחקים פה ושם וצפיה בסרטים זה פחות או יותר מה שאני רוצה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי יש לי כיום לפטופ של DELL בן כ4 שנים. אם אני זוכר נכון, הלפטופ הוא עם חומרת: core i7 1st gen 720 8gb ram 1333 500 gb HDD sata כיום הלפטופ מספק בקירוב את צרכי, אני עובד הרבה עם תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ומכונות וירטואליות כבדות (שרתים, לינוקס, ווינדוס). ההארדיסק מתחיל להזדקן - אני מקבל נתוני HEALTH של פחות מ50 אחוז בתוכנת HDD sentinal. השאלה הגדולה היא - האם להחליף את ההארדיסק בלבד לפני שהוא מת (רצוי לSSD כדי לקבל קצת תוספת מהירות) או להחליף את המחשב כולו? חשבתי על לפטופ בעל המפרט הזה בערך: core i7 4th gen 4700 16gb ram 1600 240gb ssd sata3 + 240gb ssd mSata. לפטופ בעל חומרה שכזו יתן לי ביצועים טובים משמעותית מהלפטופ הנוכחי? או שכדאי להשאר עם הלפטופ הנוכחי ולמשוך אותו …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי מחשב Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-1S6 אני מעוניין להחליף את הכונן הקשיח לכונן מבוסס SSD. אני מבין שיש מספר ווריאצייות עובי של כונני SSD של 2.5", מה ווריאציה שמתאימה לי? האם זה כונן שיתאים לי? תודה.
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מי שהוא יודע אם מקבלים משחה טרמית כשה קונים מעבד או קירור למחשב תודה מראש
-
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-