ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי ילדים ברשת , סרטי HD וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. ה…
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום צריך לקנות 6 מחשבים לספרייה של מוסד חינוכי. לצורכי עבודה פשוטה, לא גרפיקה, לא גיימינג. מה שחשוב זה שיעבדו חלק ובעיקר לאורך זמן, וישרדו שימוש לא מקצועי. פרטים נוספים: USB 3, מעבד I3. עדיפות גדולה גדולה למחשבים דקים. תקציב: 1500-3000 ליחידה. תודה רבה עריכה: מה אתם אומרים על http://p1002.co.il/sg_product~5514~56~473.htm
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כרגע אני עושה מאסטר בתחום של סימולציות מולקולריות. התוכנות שאני משתמש בהן (VMD, LAMMPS), מרוויחות המון מחישובים מקביליים, גם על כרטיסים גראפיים. חלק על openCL , כולן על CUDA. מחפש מחשב עם כרטיס גרפי ומעבד חזקים. אפשר לקנייה בארץ או בחו"ל (AMAZON/EBAY+משלוח) אבל עם אחריות בינלאומית * מטרות המחשב? חישובים מתמטיים, תכנות, וגם ישומים משרדיים ואינטרנט. * גודל המסך? 14-15" צריך מקום לעבוד עם חלונות פתוחים. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט. * רזולוציית המסך? עדיף רזולוציה גבוהה FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? מתחת ל-3 ק"ג - ברור לי שנייד זה לא בדיוק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, צריך עזרה בהרכבת מפרט ב-1.5K מיועד בעיקר לשימוש ביתי פשוט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום 500 אבל באמת רק אם אין ברירה. התקציב כמובן אינו כולל מסך. 1500 רק למחשב וגם צריך מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה באינטרנט, אופיס ואני מניח שגם תכני HD אם יש אפשרות וכו'. משהו בסיסי, לא יותר מדי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080. מסך יהיה כנראה 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הקהילה ובוקר טוב... לאחרונה (אתמול) החלטתי באקט של שעמום (תקופת מבחנים) להירשם לגרופון. היום ראיתי שמציעים שם כמה וכמה מחשבים במחירים לא רעים בכלל! האותיות הקטנות הן : "המחשב הינו מוחדש: מוגדר כעודף מלאי ממפעל היצרן - לא היה בשימוש של לקוחות כלשהם" מאחר ולא ידעתי מה זה, כמו חנון טוב החלטתי לסרוק את האינטרנט אחר המילה מוחדש... ונתקלתי בזה: "[TABLE=class: ms-rteTable-2, width: 549] [TR=class: ms-rteTableHeaderRow-2, bgcolor: #4F81BD] [TD=class: ms-rteTableHeaderFirstCol-2, bgcolor: #DADDC8] מֻחְדָּשׁ (refurbished) [/TD] [/TR] [/TABLE] מוצר מוחדש הוא מוצר שנעשה בו שימוש כלשהו, כגון שימוש לתקופת ניסיון או שימוש באחד מרכיביו, והוא נארז מחדש…
-
- 6 תגובות
- 21.6k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני מס' ימים רכשתי את המחשב נייד Lenovo IdeaPad Y510p עם כרטיס מסך SLI . התחלתי קצת לקרוא וראיתי שלאחר עדכון וינדוס 8.1 יש הרבה אנשים בעולם שחוו בעיות עם הSLI, כלומר יש אנשים שבהגדרות NVIDIA הראה להם שהכרטיס אינו זמין (השילוב של שני כרטיסי מסך) צירפתי לכם תמונת מסך שממחישה את הנושא, כשאני פחתתי את ההגדרות ההגדרה הייתה על "הגדר ממש SLI כבלתי זמין". העברתי אותו למצב "הפק ביצועי תלת מימד מרביים", ולאחר כניסה למשחק הרגשתי בשיפור. רציתי לדעת האם הבעיה הזו היא מוכרת בקרב האנשים עם אותו הדגם/כרטיסי SLI. *שאלהמאוד חשובה- האם ההגדרה שעשיתי, היא בעצם ההגדרה הנכונה? הכוונה שלי, אני לא רוצה שה SLI יעבוד באופן קבוע במחשב גם במצב וינדוס. מישהו אמר לי שה SLI מתחיל לעבוד רק כ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש שהיא יבואן רשמי ולא יבוא אישי, כלומר אחריות מלאה עד הבית, מחיר נוח יחסית והרבה דגמים שחלקם בתצוגה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח להתייחסותכם לגבי המחשבים הניידים הבאים.. מחפש מחשב נייד בתקציב של 2000 שח בערך, למטרות אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים. ללא דרישות מיוחדות. אז מצאתי הרבה אופציות, ולא ברור לי מה ערכן. אשמח להתייחסותכם לאופציות הבאות או לחלקן. המון תודה מראש על הסבלנות והניסיון לעזור.. הכל דומה.. לא ברור מה לבחור.. 1. זה קצת מיוחד.. מה זה בכלל? יכול להיות כזה מיוחד וזול? המעבד פה נראה לי פחות טוב לא?? http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=131081 2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11184 3. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9783 4. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11202 5. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12176 6. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9880 7. ht…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד.. תקציב: כאלפיים שח איזה חברה כדאי? lenovo טובה? לי יש toshiba וזה סבבה.. מה חשוב להסתכל? מהירות? מעבד? אשמח להמלצה על מותג, ואף דגם - או אפילו קישור למשהו ספציפי שידוע כטוב, ובתקציב הנל תודה רבה רבה! עוז
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב במתנה לאחי, התקציב הוא עד 2800 ש"ח (עם חריגה ל-3000 ש"ח במקרה הצורך) השימושים הם בעיקר משרדיים וגיימינג לילדים שלו שהם בני 10 כרגע והתחילו לגלות את עולם הגיימינג. לאחר צמצום הגעתי לדגמים הללו: http://ksp.co.il/?uin=22039 http://ksp.co.il/?uin=21479 http://ksp.co.il/?uin=21500 http://ksp.co.il/?uin=21245 ההתלבטות העיקרית היא בין שלושת הדגמים הראשונים. ראיתי שבסה"כ המאיצים הגרפים הם באותה הרמה ולכן רציתי לדעת על מה אתם הייתם הולכים?
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
מחפש נייד בינוני , מנסה לא לחפור לכם את השכל עם מפרטים - חייב SSD כל השאר פשרה (נוחות שימוש>אמינות>זמן סוללה>ביצועים) . יש 2 מעניינים בגרופון שאבקש חוות דעתכם עליהם : 1. VivoBook S550CA ב-2,599 ש"ח . 2. LENOVO U510 ב-2,199 ש"ח . מתנצל שאני לא נותן לינקים (אני חווה קשיים עם פלטפורמת הפורום הזו , אפילו להקליד לוקח המון זמן) . תודה .
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש call of duty, bf4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 26 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, לפני 3 חודשים קניתי lenovo flex 15 ויש לו בעיה..כל פעם שהמחשב נכנס לsleep mode הוא לא מתעורר. המחשב עובד וכל הנורות חיווי דולקות אבל המסך לא נדלק.. מישהו יודע איך לטפל בזה? אם זה בעיה של הלפטופ ספציפית או של הווינדוס?? תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הנייד מדגם Sony Vaio VGN-TX850P נפל בעודו פועל (מישהו נתקע בכבל חשמל ומשך את המחשב ישירות אל הקרקע). מאז הוא לא עובד. לא נדלק. אין שום תגובה ללחיצת כפתור ההפעלה. אפילו לא חצי סיבוב של מאוורר. פירקתי את המחשב, לבדוק אם משהו השתחרר/נשבר והכל נראה תקין ושלם. בדקתי עם מולטימטר את שקע ההטענה ואת כבל ההטענה והמתחים תקינים. כששיחקתי עם פאנל הכפתורים הקדמי ועם החיבורים שלו ללוח הייתה שנייה שהמחשב נדלק אבל מיד נכבה חזרה. חשבתי אולי הבעיה בפאנל הזה ולרכוש חלק חלופי כזה.. מה דעתכם? מה יכולה להיות הבעיה? נקודה נוספת היא שאי אפשר אפילו להוציא את החומר מהכונן הקשיח, כי הוא מחובר למחבר הזה :s07:
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אני כותב את ההודעה בשם מישהו : קניתי מסך למחשב הנייד שלי. אני חיברתי את המסך, הכל עובד טוב, עשיתי שזה יראה רק במסך החיצוני, והכל טוב ויפה. כשאני סוגר את המחשב הנייד (מוריד את המסך שלו) אז זה לא ממשיך לקלוט את זה במסך השני, ואצל חברים שלי זה כן ממשיך לקלוט, או לדוגמא בהרצאה שהייתי המחשב הנייד היה מחובר למקרן והיה סגור, ובכל זאת זה קלט את התמונה.... אז איך אני עושה שאני סוגר את המחשב הנייד וזה עדיין מציג לי את זה על המסך השני?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום וברכה, ניסיתי ככל יכולתי להכניס את כל הנתונים שעלו לי בראש ב"טופס". מקווה שתעזרו לי... תודה מראש... התקציב המקסימאלי? 3,200 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במלואו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 150 ₪. 2. שימושי המחשב יהיו AutoCad, אינטרנט, עבודה משרדית, תכני HD כולל צפייה במסך גדול 40 אינץ. מתוכנן לעבודה על AutoCad. המחשב יחובר לשני מסכים, האחד 24 אינץ והשני 40 אינצ' 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 - 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 8 והרכבת מחשב בחנות. 8. אני מאיזור ירושלים אך אין העדפה לחנות דווקא בירושלים. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? רצוי שהמחשב יהיה יחסית קטן (במידת האפשר) אך יכלו…
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים,פוטושופ ו-lightroom ותכנות, בעיקר לימודים.... * גודל המסך? 14 או 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שפחות.... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB *זיכרון: לפחות 6 * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות בארץ ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, lenovno * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם קנייה באילת אם יותר זול זו אופציה טובה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות בימים הקרובים מחשב נייד של HP. החנות שבה אני רוצה לקנות את המחשב לא מוכרת הרחבת אחריות יחד איתו. האם יש אפשרות לקנות את המחשב והאחריות בנפרד? למשל לפנות ל-HP ולקנות את האחריות ישירות מהם? אם כן, כיצד עושים את זה? מה הפרוצדורה? אשמח אם מישהו עשה את זה ויספר מניסיונו האישי. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 8.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש את ההורים בעיקר לאופיס וגלישה. המחשב יהיה רוב הזמן בבית, אך עדיין עדיף שלא יהיה כבד מדי חשוב: מסך גדול ואיכותי , ממשק נוח (מקלדת עכבר) תקציב - עד 3000 ש"ח. אם ניתן לחסוך אז לחסוך תודה מראש לעוזרים שמבוזי
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשבועות האחרונים אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי שאמורה להתחיל ללמוד שנה א' באוניברסיטה בשנה הבאה. לאחר חיפושים רבים התמקדתי על שני דגמים ספציפיים של לנובו: Lenovo IdeaPad S310 Lenovo ThinkPad Edge E330 ההבדלים בינהם (מבחינת המעבד וכרטיס מסך ייעודי) ידועים לי אבל אני לא מצליח למצוא בשום מקום ביקורת על הS310.(כל מה שאני מצליח למצוא הוא ביקורות על הU310). לסיכום, על מה מבינהם הייתם ממליצים? מישהו יכול למצוא לי ביקורת על הS310 איפשהו? מישהו יודע מהם חיי הסוללה של הS310? והנה השאלון, למקרה שתוכלו למצוא משהו אחר טוב יותר: התקציב עומד על עד 3500 שקלים, אבל הצלחתי למצוא באיזור של ה3200 הרבה טובים.המחשב עומד להיקנות בארץ. עדיף קנייה של המחשב בחנות אמינה ולא בחצי חינם. חש…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
תקציב: עד 5500 שח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) ג רפיקה ומעט תלת מימד [תוכנות ADOBE, ותלת מימד 3D MAX רנדורים קלים] חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע בפתיחת תוכנות , שיאפשר עבודה עם 2 תוכנות גרפיות במקביל לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, 16-17 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מבקשת עזרה במפרט מחשב שמיועד לגרפיקה ורנדורים ברמה בינונית. תוכנות: Illustrator photoshop indesign AutoCad 3d Max + Vray אולי לעיתים רחוקות אשתמש גם ב- Premier תקציב - 5500 ש"ח עדיף למחשב לא מאוד כבד. מסך 16-17 אינץ תודה - - - תגובה אוחדה: - - - תשובות לשאלון- . מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה, עבודה משרדית ולעיתים 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בתוכנות הרשומות מעלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שימושים רגילים וקלים יחסית, מוזיקה, קצת סרטים ואופיס. חשובה האחריות, המחשב אמור להיות תחליף לשולחני אז המשקל פחות קריטי. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב "למטומטמים": אני משתמש בו "למטרות משרדיות" (אינטרנט, אופיס, מדי פעם סרט), חשוב לי מסך יחסית גדול 15" מבריק מהסוג שלא צריך להלחם איתו שעות בשביל למצוא את הזווית הנכונה לראות צבעים כראוי (ושלא יהיה מסך מגע כמובן). [אני מניח שזה יפתיע אתכם, אבל כרגע יש לי ACER ואני ממש מבסוט מהמסך שלו]. אני רוצה שהוא יעבוד מהר ושהסוללה תספיק להרבה זמן. צריך שיהיה כונן DVD ורצוי שיציאות השמע יהיו דווקא בצד ושיציאות ה-USB תהיינה בשני צדי המחשב. אני רוצה שהמחשב יהיה אמין לאורך זמן ויעבוד מהר (נדמה לי שזה אומר שכדאי לעבור לחברה יותר רצינית מACER). לא צריך שיניים כחולות, יציאות וידאו מטורפות, כרטיסי מסך חולרות וכיוצ"ב. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-