ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום, מישהו שאני מכיר בעוד מס' חודשים טס לארה"ב והוא קונה לעצמו מחשב ורציתי שייקנה גם לי. הצרכים שלי בכללי (כשיגיע הזמן אמלא כנדרש) הם לטובת כתיבת סימולציות בתואר שני בעיקר בשימוש בmatlab. וגם משחקים כמובן. כלומר צריך להיות מחשב חזק. אני לא יודע אם כדאי לקנות בחו"ל שכן הוא קונה מחשב לעצמו. 1. איך אפשר להעביר את שלי גם? צריך לשלם משהו? (הבנתי שצריך לשלם מע"מ בלבד - או שאם הוא פתח את המחשב והשתמש אפשר להעביר את שני המחשבים? השאלות הנ"ל כנל אם הוא נוסע עם עוד אנשים) 2. האם שווה לקנות בארה"ב עם אחריות בינלאומית או אין הבדל גדול במחירים כיום לבין קנייה בארץ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך במה שאפשר אבל לא על חשבון הביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא-אם חייבים אז ~ 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, אינטרנט ואופיס ואולי בעתיד גם תוכנות עריכת וידאו קלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אני מכוון למשחקי FPS החדשים שיצאו כבר ולאלה שיצאו בקרוב GTA IV, Battlefield 4, COD Ghosts, Splinter Cell: Blacklist -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זהו זה האשכול האחרון שאני יעשה בפורום הזה לגבי מפרט, זו תהיה ההחלטה האחרונה שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועריכה גרפית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4, Garry Mod, Far Cry 3 ועוד כל המשחקים, עדיף שיעבדו על הכי טוב שהמחיר יכול להפיק. ***בנוסף אני הולך לעשות עם המחשב הזה Streaming של המשחק League of Legends, אז הכי חשוב לי שהאיכות תהיה טובה בS…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר פחות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, קצת עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Total War: Rome II, Elder Scrolls Online -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 על 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי ששאלו לפני שאלה דומה- אבל המפרט הזה שונה במעט + ישנן שאלות לגבי דגמים ספציפיים: אשמח להמלצה על לפטופ בתקציב של עד 3500-4000 שקלים שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?בעיקר עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים. * גודל המסך? עדיפות ל-13.3-14 ולמסך מאט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ-1.8KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 6 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 HDD/ * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף כן- לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חוזר לאונ' עוד מעט וצריך לפטופ חדש העונה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב- בעיקר כתיבת טקסטים ועבודה מול שרת פרטי (FTP, SSH וכו') , דורש אבל שהיה לו כח עיבוד מצויין שאוכל להינות ממנו. מעדיף כמובן מעבדי I7 . * גודל המסך? העדפה ל-17' - לא משנה אם בריק או מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות עבודה כאשר המחשב עובד בלי עומס - עדיף סוללה 6 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך יותר מ- 200 ג'יגה. מעדיף שיהיה כמה שיותר מהר * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני חדש עיינתי בפורומים שלכם ואני התרשמתי מאוד אני שוקל להחליף הרבה זמן מחשב הדבר החשוב לי ביותר שיחזיק מעמד להרבה מאוד זמן כי אני לא אוהב שינויים רציתי לשאול את המומחים כאן א, בניתי מפרט רציתי לשאול את דעתכם להלן : 1590 ₪ - Intel Quad Core i7 4770K 3.5Ghz S1150 1100 ₪ - Gigabyte GA-Z87X-UD5H S1150 350 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz 2490 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 290X 4G DDR5 BF4 Edition 399 ₪ - * מבצע * - SSD SanDisk Pulse 128GB SATA3 699 ₪ - * מבצע * Zalman Z11 Plus + FSP Raider 650W 80+ BUNDLE 740 ₪ - Corsair TX 850W V2 Active PFC 14cm Fan 330 ₪ - Pioneer BD-ROM + DVD-RW Sata X12 599 ₪ - Corsair Hydro H100i 90 ₪ - Noctua NF-A15 PWM 14cm 1200RPM 350 ₪ - W…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות לנייד במפרט הבא: מטרות המחשב: ArcGIS Dektop, אופיס, עיבוד תמונות לווין, עריכה דו ותלת מימדית * גודל המסך: לפחות 17 אינצ'. בהיר/מט - לא משנה. * רזולוציית המסך: 1080*1920, FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא בהכרח. רוב הזמן יהיה מחובר למקור כוח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA, USB 3.0 * Bluetooth: כן - סטנדרטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לפחות 1TB. אם ההבדל בין 7200RPM ל-5400RPM באמת מורגש (מתוכננים קבצים של כמה עשרות ג'יגה) אז 7200RPM. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : כן * האם בתקציב צריך להיכנס …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12181 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11541 מצד אחד מעבד המצוין של הלנובו, ומצד שני האחריות שניתנת עי אסוס שלוש שנים אודה על עזרה מהחברים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, ראיתי את המחשב הזה - http://www.pcpower.co.il/store/workstations/laptops/optic-book-8.html השימוש בו יהיה בתור מחשב שני לעבודות אפטר, מאיה, מקס ופוטושופ. את הרנדרים הכבדים אעשה על המחשב הנייח שלי. מישהו מכיר את החנות PC power? מה דעתכם על המחשב הזה?
-
- 1 תגובה
- 5.3k צפיות
-
-
מקום רכישה: בארץ. * מטרות המחשב?: עבודות משרדיות,משחקים(שיריץ משחקים מהתקופה האחרונה),צפיה בסרטים, עריכה גרפית (בעיקר תמונות,קצת וידאו,קצת 3D) * גודל המסך? 17 או 15.6 (אני נוטה ל-17 כי באלי מחשב גדול) * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה שנכנסת בתקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיהיה numpad,ומומלץ שיהיה קורא כרטיסי זכרון של מצלמה. * משקל רצוי? לא משנה,ממוצע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ממוצע + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: HDMI * Bluetooth? עדיף שיהיה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? באזור ה- 700GB + * כונן אופטי? כן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מוטב שכן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL (אני מ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש שיהיה בעיקר לעבודה משרדית ואם התקציב יאפשר אז גם קצת למשחקים. תודה מראש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח, אבל מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות ומשחקים אם אפשר, אין לי רשימת משחקים. יהיו הרבה טאבים פתוחים אז נראה לי שצריך 8GB זיכרון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) Eclipse (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב (אין עדיפות לנייד\נייח כך שאני מאמין שעדיף לי נייח) עד 2K שימושים אנטרנט, וורד וכו' משימות פשוטות החובה היחידה היא גוף קומפקטי (כזה שלא תופס הרבה מקום) 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף שלא לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, וורד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).סטנדרטי -לאילו הגדרות …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
עקב אילוץ כזה ואחר אני חייב מחשב עם צ'יפסט QM87. מדובר כמובן במחשב שיהיה משודך למעבד דור 4 של אינטל. הצרכים, או העדיפויות הם מחשב קליל וחזק, עם SSD וחיי סוללה ארוכים. מסך לא משנה אבל כן חשוב שיהיו זויות צפייה טובות (כלומר IPS ודומיו). אנחנו דיי בכיוון של האסוסים הבאים : http://ksp.co.il/?uin=21727 http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..213.&list=1&sort=2&glist=0&uin=21979&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אבל אין בשום מקום מידע על איזה צ'יפסט יש שם, אשמח לכל עזרה וכיוון ! התקציב כאמור הוא סביב 7000 שקלים, יש צורך שיהיה זמין בארץ.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב שנמצא ללא שימוש כבר תקופה די ארוכה ואני חושב למכור אותו, כמובן תלוי מה הערך שלו, אם זה ממש גרושים אני אתרום אותו לקרוב משפחה. מארז: גנרי - ללא שם. לוח אם: Gigabyte GA-G31M-ES2L (תושבת 775, 4 חיבורי SATA2) מעבד: Intel Pentium E2140 (תדר שעון 1.6GHz, שתי ליבות), קירור סטוק של אינטל זיכרון: samsung DDR2 800MHz 2 x 2GB דיסק קשיח: WD 1TB green ספק כח: גנרי 400W מאוררים: 1 קידמי 120מ"מ scythe gentle typhoon ומאורר אחורי 80 מ"מ תוצרת thermaltake עם בקר לשינוי מהירות יש לי גם כרטיס מסך gainward מבוסס GTS 450 עם 1GB של זיכרון GDDR5 שאני עוד מתלבט אם למכור או לא. מאוד אשמח לקבל הערכה של שווי המחשב. תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי אזשהו בלבול קטן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את העניין... הכוננים הקשיחים בלפטופים הם כונני 2.5 רגילים עם חיבור SATA? ראיתי פה אנשים מתייחסים לכונני SSD עם חיבורMSATA. מה הסיבה לקנות כונן עם החיבור הזה? ברוב הלפטופים אי אפשר להכניס 2 כונני SATA? אם אני רק מעוניין להוציא את הכונן הקשיח שבא עם המחשב ולהחליף אותו למשל בsamsung 840 evo 250gb sata [בלי כונן נוסף], זה אפשרי? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אחרי לא מעט התלבטויות, החלטתי לקנות Dell vostro 5470. הוא מהיר, בא עם SSD, Haswell וכו'. ניסיתי למצוא מקום שמאפשר רכישה שלו ללא מערכת הפעלה (אני מקבל בחינם), כי חבל לי על עוד 500+ שקלים, אבל לא מצאתי מקום כזה. מישהו מכיר מקום שמאפשר זאת? תודה.
-
- 26 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ! יש לי כרטיס מסך תוצרת Gainward מבוסס GTS450 עם 1GB של זיכרון GDDR5. http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=429〈=en אני אשמח לדעת מהו לדעתכם הערך הכספי שלו בימינו ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.. אני גרפיקאית והזמנתי היום את המחשב כדלהלן,רציתי לדעת אם כדאי לשדרג/לשנות משהו מהעסקה כמו כן אם מישהו יוכל לומר אם הקירור מעבד שהמליץ לי המוכר עדיף מהקירור המקורי אני אשמח.. כמו כן משהו בנוגע למארז והספק כוח, תודה מעבד Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 קירור מעבד Antec Bloody Tiger A20 לוח אם Gigabyte GA-H87-d3h זיכרון G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך Gigabyte GTX650 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E Rev 2.0 דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III SSD Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III ספק כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET מארז S…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב נייד dell inspiron n5110 ווינדוס 7 64 ביט שידרגתי השבוע מהירות ל 40mb ומתוך 5 ניידים שיש לי בבית רק זה לא מצליח לעבור את ה 20mb באלחוטי בחיבור קווי (כבל רשת) עובד טוב עידכנתי דרייבר מהאתר של דל ועדיין לא הסתדר תודה מראש על העזרה הראוטר שלי tp-link 941nd
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
* גודל המסך? 14-15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב כמובן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?נפח של 500GB מינימום, עדיפות גדולה ל-SSD בנפח יותר קטן (למערכת הפעלה) * כונן אופטי? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע כמה הערות: 1. לא חייב להגיע לתקציב מקסימלי 2. אשמח שירץ גם משחקים אז עדיפות עם כרטיס מסך של Nvidia ראיתי בKSP כמה מחשבים שנראים לי בסדר,אם מישהו יכול להסביר לי על ההבדלים שלהם לעומק מאוד אשמח http://ksp.co.il/?store=ashkelon&select=.268..271.…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב שקניתי לפני 5 שנים ואני רוצה למכור אותו בקרוב. אשמח אם תוכלו לעזור לי להעריך את מחיר החלקים. מארז: LED+25CM FAN EZCOOL שחור כסוף מעבד: INTEL CORE I7 920 QUAD 2.66GH 8MB 64 bit ׁ ספק כח: 1050W 14CMF REAL EZCOOL לוח אם: X58 PLATINUM 7.1 2X1GLAN MSI כרטיס מסך:ATI RADEON HD 4870 DDR5 1GB PCIE SAPPHIRE דיסק קשיח: 1TB 32MB SATA2 SEAGATE זכרון: 2G DDR3 1333MHZ CEON (שני פריטים, 4GB RAM ביחד) צורב: GH22NS SATA LG DVDX22 DL מסך: LG Flatron L196WTQ-BF widescreen LCD monitor יש אחריות לכל החיים מחברת אייבורי על המעבד והזכרון. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, איזה מחשב יותר כדי לי לקחת: 1.Dell: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10537 2.MSI: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11700 המחשב כעקרון מיועד לשימוש מעורב (משרדי,משחקים,תוכנות עריכה,אינטרנט וכו'..) תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הגיע הזמן לשדרג את Dell inspiron 1520 התקציב הוא עד 5000 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס + Photoshop * גודל המסך? 17.3 כמה שיותר איכותי * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה נייד רק בתוך הבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB כמה שיותר מהיר + אפשרות להוסיף SSD עבור מערכת הפעלה * כונן אופטי? לא רלוונטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב בינלאומית אבל אחריות לשל…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? word וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). word ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-