עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shastone,

הי, הציעו לי את המפרט הבא: DELL LATITUDE 3330 13.3 I5 Processor: Core I5-3337 Memory: 4GB DDR3 1600 Screen:13.3" 1.8kg Hard Disc: 500GB SATA Drive: DVDRW ללא כונן Grafic Card : Intel Graphics4000 OS: WINDOWS 7/8 PRO Warranty: 3Yr on site By DELL מה צריך לשדרג/להוסיף על מנת שיהיה מחשב עבודה נייד טוב ויעיל. מטרה עיקרית- מצגות, אקסלים עם נתונים רבים. הרבה שעות עבודה על נייד. אשמח לתוספות/הערות. תודה, שרון

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בעלות מקסימלית של 5500 ₪ בעדיפות ל-5000 תוך ניצול מלא של התקציב. המחשב נועד לשימוש ביתי כללי (אופיס, אינטרנט, סרטים בהפרדה גבוהה) וכן כ-30% מן הזמן לעריכות גרפיות שונות בינוניות פלוס, בתוכנות של adobe וכן siberlink power director. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יהיה נחמד אם הוא יעמוד באתגר של משחקים (שנחשבו כבדים לפני שנה ומעלה) במידה והצורך יעלה. לא מתוכנן OC. אין צורך בציוד היקפי, במערכת הפעלה או בחבילת אופיס. הרכבת המפרט בחנות. שקט חשוב לא קריטי (8) מעוניין במעבד אינטל,חיבור usb3, חיבור HDMI לטלוויזיה לא מתוכננים שדרוגים מאסיביים של המחשב. כעבור 3-4 שנים אתעניין בהחלפה בחדש. המחשב צריך לתמוך בכמות גדולה של ציוד היקפי (מערכ…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by מריה,

שלום ראיתי את הכונן שאני מעוניינת בו EVO 840 120 GB השאלה שלי מזה ? [h=1]Retail[/h] לדוגמא פה ?http://www.logicpc.co.il/Product/120gb-samsung-840-mz-7te120bw-25-ssd---retail-7mm איפה כדאי לקנות את המוצר ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by osher_co,

שלום לכולם , אני רוצה לקנות מחשב I3 אינטל הכי פשוט שיש הכל מובנה על הלוח מתרת המחשב היא אינטרנט. 4 זיכרון עדיפות 500 גיגה ארדיסק ללא מסך. תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  5. אהלן, ברשותי מחשב די ישן: E4500 2 ג'יגה ראם קשיח 160GB כרטיס מסך 9500GT (לא ממש רלוונטי כי אני בקושי משחק במחשב הזה. אם כבר משחקים אז רק משהו כמו פיפא) האם יש דרך לשדרג אותו (כלומר, לא להחליף מארז לגמרי אלא רק את ה"בפנוכו") או שאצטרך לזרוק את המחשב הנ"ל לפח ולקנות חדש לגמרי? אני שואל את זה מכיוון שבזמן האחרון (למעשה, כמה חודשים כבר) אני חווה איטיות בלתי נסבלת שמתבטאת בפתיחת כמה טאבים בגוגל כרום ובכלל הכל מרגיש כבד מאוד. אני עם ווינדוס 7. עיקר השימוש במחשב זה אינטרנט (במצב נורמלי עם הרבה טאבים, היום פחות), מיילים ומקסימום משחק כמו פיפא. אשמח לעזרה, מה כדאי/נכון לעשות במצב הזה. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by sgsg,

שלום לכולם, אני מחפש לאחותי מחשב נייד שישמש אותה ללימודים * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, סרטים, אינטרנט (המון פלאש ולשוניות מרובות), אולי טיפה פוטושופ ושות' אבל לא משהו שצריך להוות משקל משמעותי. * גודל המסך? 14'' - 15'' האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב, לא פקטור כל כך משמעותי עבורה * משקל רצוי? קל, במסגרת המגבלות של מסכי 15'' והתקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, 3~ שעות נראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? מן הסתם, כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB ואם אפשר לדחוף בתקציב גם איזה mSSD/SSD * כונן אופטי? כן, עדיפות גבוהה למחשבים עם צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Deddy,

יש לי מחשב נייד שנקנה בקנדה המחשב הוא של סמסונג דגם NP700Z5C-S03ca, דיברתי עם היבואן של סמסונג והם אומרים שהם לא יכולים לתקן את זה כי אין להם את הדגם הזה של המחשב אז אין להם חלקי חילוף. מאיפה אפשר לקנות מסף להחלפה? אני מפחד לקנות משהו לא מקורי שלא יגיע לי מסך באיכות זוועתית, ראיתי בEBAY כמה מסכים, על כולם כתוב שהם A+ וכו' אבל לא שהם מקוריים... יש סיבה להתעקש לחפש משהו מקורי? ואם כן אני אמצע, זה יעלה הרבה יותר? בנוסף, יש באיביי מכירות של כל החלק של המסך - כולל הפלסטיקים וכל ה"חצי" העליון של המחשב, ויש מכירות של רק המסך הפנימי עצמו, כשהייתי במעבדה של היבואן הבן אדם שם אמר שאי אפשר להחליף רק את המסך וצריך להחליף הכל אז אין להם ושאני אזמין באינטרנט ואביא להם והם יתקינו, אבל ה…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. יש לי הארדיסק חדש שהחלפתי ומשום מה אחרי יומיים הוא הפסיק לעבוד. תודה מראש

9. Started by supergunboy,

אני לא מבין במחשבים כל כך אבל רציתי לבדוק עם המחשב הזה שהציעו לי שווה 5000 ש"ח (זה אמור להיות מחשב לגיימינג) גם אם אתם רואים חלקים שאפשר להחליף למשהו יותר טוב ולהישאר בערך באותו תקציב בבקשה תגידו לי ותמליצו לי לאיזה חלקים להחליף... הנה המפרט: מארז FORCE 500 COOLERMASTER שחור USB3 ספק כח A.PFC 80+ G700 700W COOLERMASTER מעבד אינטל 3.2GHz 6MB CORE I5 1150 QUAD 4570 מאוורר למעבד ALPINE 20 PLUS CO ARCTIC COOLING לוח HASWELL 1150 GA-H81M-S1 GIGABYTE זכרון CRUCIAL 8GB DDR3 1600MHZ דיסק CORSAIR FORCE GS 2.5" SATA3 128GB SSD דיסק קשיח פנימי 2Y 1TB SATA3 WD BLUE צורב SATA LG DVDX24 DL שחור OEM GH24NS כ.מסך AMD Radeon R9 280X 3G-5 POWERCOLOR

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  10. Started by zik125,

שלום לכולם לאחרונה המחשב שלי נפטר ולצערי צריך להרכיב משהו חדש וכרגע אני די הולך לאיבוד אז אשמח להכוונה בתור התחלה מצאתי את שני אלה :ASUS Maximus VI EXTREME LGA 1150 Intel Z87 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard Intel Core i7-4770K Quad-Core Desktop Processor 3.5 GHZ 8 MB Cache BX80646I74770K מבחינת צרכים חשוב לי שהקופסא תהיה שקטה במיוחד ואם אפשר שתראה נורמלי,משחקים לא כל כך קריטי אבל תכני HD כן אשמח להכוונות נוספות מבחינת כרטיס מסך שיתאים לשניים הנ"ל, כוננים קשיחים וקירור רצוי אין צורך בציוד היקפי שאלה נוספת האם יש כבר בשוק מסכי מחשב 4K תודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. היי חברים, מחפש מחשב חדש עם אופציה להזמנה מחו"ל (זו העדיפות). מתלבט לגבי הנייד הזה של Dell : http://www.dell.com/us/p/inspiron-15r-se-7520/pd או כל אחד מהסדרה של ה-15R. * מטרות המחשב?,משחקים לימודים ותכנות (לא גרפי) * גודל המסך? 14-15.6. * רזולוציית המסך? סטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות, אבל לא קריטי כי הנייד ישמש כנייח רוב הזמן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כדאי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB, לא משנה הסוג, כל עוד הוא סביר. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא, אבל יכול להיות נחמד אם תהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי אבל מ…

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  12. Started by Crapy,

אני צריך מפרט למחשב קניתי כבר כרטיס מסך Sapphire 7870 GDDR5 2GB OC עכשיו אני צריך הכל מארז מעבד לוח אם כל העסק ללא ציוד היקפי. התקציב שלי הוא בין 2000 ל 3000 שקלים עדיף כמה שיותר קרוב ל 2300 ככה. אם אפשר מארז כמה שיותר קטן זה יהיה נחמד (אבל לא אם זה אומר שצריך להתפשר על קירור פחות איכותי) תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by yehmer,

שלום אני קונה מחשב מארה"ב חשבתי על שני הדגמים הבאים: asus zonebook http://www.bestbuy.com/site/zenbook-13-3-touch-screen-laptop-4gb-memory-500gb-hard-drive-16gb-solid-state-drive/1737324.p?id=1219062289095&skuId=1737324&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=4 לעומת: dell inspirion http://www.bestbuy.com/site/inspiron-14-touch-screen-laptop-8gb-memory-500gb-hard-drive/1753322.p?id=1219062804631&skuId=1753322&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=1 מה רמת הגימור של שני המחשבים? האם יש הבדל באיכות מסכי המגע? אשמח לשמוע על דגמים נוספים שדומים לאלה, אם חש אפשרות לקומבינציה של טאבלט אז גם טוב. תקציב של 900$ תודה יהודה

14. שלום לכולם, לצורך הלימודים אני אצטרך מחשב נייד. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין וקל, ואם ניתן גם להמליץ על חנויות זולות. התקציב הוא כ-עד 2000 ש"ח * מטרות המחשב? וורד * גודל המסך? שיתאים לכסא סטודנט * רזולוציית המסך? לא משנה ככ העיקר מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת לא מרעישה, בעלת מקשים קרובים * משקל רצוי? עדיף שיהיה כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 8:00-20:00 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB ואם אפשר יותר מזה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כמה שיותר אמינה * כל דרישה מיוח…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by יוחנן,

אני מעוניין לקנות לנובו יוגה ואני מעוניין ברזולוצייה גבוהה ככל האפשר כמו שיש ביוגה פרו, אך מאידך אני חושש שסדרת ה ideaPad של לנובו לא שווה הרבה ולכן שוקל לקנות את היוגה ThinkPad שהוא אמנם עם מסך קצת יותר קטן ורזולוציה נמוכה בהרבה, אבל הוא ThinkPad, האם אני צודק בשיקולים אלו והאם אכן היוגה פרו הרב פחות איכותי מהיוגה Thinkpad? יש לציין כי אין לי שיקולים נוספים מעבר לאמור כאן ןכן אין לי מגבלה תקציבית.

16. Started by RedSpeek,

היי, המחשב הישן שלי מת (לאחר כ-5 שנים) והגיע הזמן לקנות אחד חדש, הטכנולוגיה התקדמה בטירוף ולכן אני צריך עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח במידה ובאמת אשוכנע כי צריך. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, בעיקר משחקי אסטרטגיה, רזולוציית מסך נוכחי 900X1600. אני מכוון להגדרות גראפיות גבוהות אם אפשר, הייתי רוצה ש- Company of Heroes 2 ו- Total War: Rome II יעבדו בהגדרות מקסימליות באופן חלק ככל שאפשר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, יש לי כוננים קשיחים מהמחשב הישן (240GB ו-1TB) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 10, אני לא יודע למה…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מתחיל בשעה טובה ללמוד בסמסטר הקרוב לימודי מדעי המחשב באונברסיטת בן גוריון. לצורך הלימודים אני אצטרך מחשב נייד, לצערי אין לי שום נסיון במחשבים ניידים, ולכן קשה לי להגדיר את העדפות שלי ואשמח לקבל עצות מחברי הפורום בנושא. מאוד חשוב לי שהמחשב יחזיק הרבה זמן, ואם ניתן גם להמליץ על חנויות זולות. התקציב הוא כ-עד 3000 ש"ח * מטרות המחשב? לימודי מדעי המחשב - VISUAL STUDIO, צפייה בסרטים, VMWARE, פוטושופ (לא ברמה של מעצב גרפי, סתם בתור תחביב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? משהו שיהיה נוח ללימודים. * רזולוציית המסך? גבוהה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? NUMPAD יהיה נחמד כי אני ממש רגיל, אבל לא חובה אם זה בא על חשבון גודל\מחיר. * משקל רצוי? משהו שיהיה …

• 21 תגובות
    • 13.5k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים. a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware. ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'. התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות. b. במידה וה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by *BYZ*,

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12608 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13865 http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&uin=22126 הדילמה שלי זה האם יהיה הבדל משמעותי במהירות הכונן? הטושיבה 5400 השאר 7200

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by archi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) שימוש בייתי לעבודה, לבניית שרת וירטולאיזציה עם מערכות הפעלה, ושיהיה כ.מסך סבבה למשחקים ולסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  21. היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. אני סטודנט, אז השימוש העיקרי של המחשב הוא אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וכו'. פעם הייתי משחק המון במחשב, היום כמעט ולא בגלל שאין לי זמן. פעם הייתי יודע די טוב מה הולך עם החומרה, הייתי מכיר כרטיסים, מעבדים וכו'. היום בעיקר בגלל הצבא הלימודים ועוד הרבה דברים אין לי מושג כל כך מה הולך עם החומרה ומה נחשב ליותר או פחות טוב. אני רוצה לבקש שני מפרטים: (עבור כל מפרט עניתי על סט השאלות בנפרד) תודה רבה. המפקט הראשון: מחשב לסטודנט שכולל את השימושים שכתבתי למעלה (אופיס, קצת תכנות SQL ותכנות אחר, אינטרנט, מוזיקה וכו'). במפרט הזה ניראה לי שתכניסו כרטיס מסך מובנה או כרטיס מסך שלא מיועד למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנס…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by oranis,

שלום לכולם בניתי מפרט בtms ורציתי חוות דעת אם בניתי מחשב טוב רוב הצרכים שלי הם משחקים ועריכה גרפית באילסטריטור ופוטושופ אם יש משהו שצריך לשנות או שיכול להוזיל את העליות זה מצוין אשמח לשמוע עצות ורעיונות מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1419 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪64 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪292 מארז: באנדל - Redline 01 USB3 + Seasonic 450W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪330 כרטיס מסך…

• 8 תגובות
    • 974 צפיות
  23. Started by shirb,

* מטרות המחשב? ,תכנות בעיקר visual studio ,eclipse * גודל המסך? מאט, 13 אינטש * רזולוציית המסך? שיהיה אפשר לחבר אותו למסך גדול יותר בלי שזה יפגע ברזולוציה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות נשמע סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB HDD ועדיפות לאחד עם SSD( כCHACHE לפחות) * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צרי…

• 0 תגובות
    • 889 צפיות
  24. Started by yakirz5,

היי, אני מחפש לקנות לפטופ חדש ואשמח לקבל איזה מפרט מתאים. השימוש בכללי הוא לעבודה סטנדרטית ולא למשחקים ועריכה שדורשים כרטיס מסך רציני.. 4/8 ג'יגה RAM , נפח של 1.0/2.0 טרה יספיקו. גודל המסך(13.3-15.6) זה מקום להתגמש לטובת מחיר נמוך והעיקר שהסוללה תחזיק לאזור ה5-6 שעות בלי חיבור לחשמל. תקציב של 2500 ש"ח, תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 973 צפיות
  25. Started by m53242,

אני מבין טוב במחשבים. פעם ראשונה ראיתי משהו שונה מאחרים שהיה לי קל לימצוא ולאפס ביוס. יש לי מחשב נייד בדגם lenovo B550 אני שכחתי סיסמא ב bios . מדליק מחשב ישר מבקש ממני סיסמא. לא זוכר. נסיתי להפעיל מחדש ולילחוץ בזמן F2 או F1 לא מצליח להיכנס להגדרות לאפס BIOS. הפכתי מחשב נייד שיחררתי כמה בורג. ופתחתי מיכסה. ולא רואה איפה בטריה אני רוצה לאפס הגדרות BIOS פעם ראיתי במחשב אחר סוללה(בטריה) BIOS וזה עבד. אבל במחשב נייד B550 הזה לא רואה בטריה. היכן נימצא סוללה BIOS? פירקתי הכל כולל מקלדת לא מוצא איפוס BIOS. בלוח אם איך נראה BIOS? אגב: מישהו יודע ברירת מחדל קוד סיסמאות של BIOS ובלי לפרק מחשב? זה ממש יחסוך לי עבודה. בתודה מראש אמיר

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים