ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היום שדרגתי את מערכת ההפעלה בלפטופ של ASUS מדגם X54LY והתקנתי עליו windows 8.1 pro x64 עם כל הדרייברים המעודכנים ביותר בעזרת תוכנת דרייברים driverpack solution לכאורה הכל טוב ויפה למעט בעיה מוזרה אחת שקשורה לתצוגה - אם אני מנמיך את בהירות המסך מתחת ל 65% לדוגמא כדי לחסוך בסוללה - המסך פשוט נכבה לחלוטין ולא רואים תמונה בכלל!!! זה מאוד הזוי, תקלה מסוג כזה לא הייתה לי כלל ב windows 7 מה לדעתכם הסיבה לתקלה?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא, אם ההבדל מאוד משמעותי, עד 1,000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנת AVID Media Composer 7 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לך קהילה נהדרת. אני בחור מאד רציני שרוצה מחשב נייד לגיימינג, מעניין אותי מחשב זה של לנובו אבל יש לו הרבה דגמים, בעיקר 2 דגמים כרגע בישראל. הדגם הראשון הוא זה: [h=1]Lenovo IdeaPad Y510p Laptop 59403428[/h]http://fre.co.il/items/250207-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Laptop-59403428-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4700 וזה הדגם השני:[h=1]Lenovo IdeaPad Y510p 59375357[/h]http://fre.co.il/items/241613-Lenovo-IdeaPad-Y510p-59375357-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4932 ההבדל הוא שפה יש לו 2 כרטיסי מסך SLI, אבל מה שמפריע לי זה שהזכרון רק 1333MHZ ולא 1600 כמו בדגם הראשון, כמו כן זה רק 8GB ולא 16. והוא גם יקר יותר מן הסתם בגלל 2 כרטיסי מסך אבל המחיר לא מפריע לי. וגם המסך הוא A…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל תודה רבה לאנשים הטובים שמרכיבים מפרטים עבור אחרים מרצונם הטוב - זה לא מובן מאליו פלוס מינוס כמה מאות שקלים בתקציב זה בסדר. שימושים עיקריים - אינטרנט + סרטי MKV / מוזיקה FLAC. מעדיף מפרט מחברת פלונטר (כנראה אקנה אצלם גם את מסך dell 24") ציוד היקפי - צורב. אשמח לגירסת מפרט רגילה, וגירסת מפרט נוספת עם כונן SSD למערכת הפעלה בלבד (אני מאמין שזה משפר ביצועים?) - רק בשביל להבין כמה אצטרף להוסיף עבור התענוג. תודה רבה. ליאור.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זכאי לקנות מספר מוצרים במקום העבודה שלי במחירים מוזלים, והייתי רוצה לבנות את המחשב שלי על בסיסם. מכיוון שאני לא בטוח עד כמה יש תאימות ביניהם וכמה הם מתאימים לצרכים שלי, אני זקוק לעזרתכם, אחרי שאת המחשב הקודם שלי קניתי לפני 4 שנים בעזרתכם הנדיבה, ומאז המחשב משרת אותי נאמנה... 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כן... משחקי מחשב, תוכנות CAD, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks ב) במידה והמחשב מיועד…
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
המחשב נועד לבית ולעבודה כעריכת תמונות בתוכנות כמו : Photoshop illustrator המחשב מיועד להירכש ב-IVORY, לא זקוק לציוד נלווה. חשוב שיהיה עד 2000 ש"ח בלי WINDOWS אבל עם 3 שנים אחריות. מה ההמלצה למחשב הכי טוב באתר של IVORY ? http://www.ivory.co.il/ איך המחשב הבא ? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12547
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני לומד הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לא כל כך בטוח באילו תוכנות נשתמש בהמשך הדרך, אבל הרעיון של הצרכים שלי בטח ברור (מאטלב, פייטון, מערכות הפעלה וירטואליות וכו') אני מחפש לקנות מחשב נייד, כשהכיוון הכללי והאידיאלי (אם כי חורג מהתקציב) הוא: מסך 13", SSD 128GB, קילו וחצי, רזולוציה גבוהה. פנטזיה נחמדה, אבל בתקציב של כ-3000 שקלים אני נאלץ להתפשר על מס' מאפיינים כמו הרזולוציה והדיסק. לאחר חיפושים בפורום, ראיתי שלשימושים שלי תמיד ממליצים מעבד I5 עם סיומת M, היות והוא חזק יותר מ-U החסכוניים. הנייח שלי רץ עם מעבד core 2 duo E6300 @ 2.80GHz והוא מעל ומעבר לצרכים שלי ממה שאני רואה. אני מבין שמעבד שולחני לרוב יהיה חזק יותר מהמקביל שלו בניידים. אבל - במבחני השוואה של אתר http://www…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחותי, בעיקר לשימושים משרדיים פשוטים אינטרנט אופיס וכד' אבל מדי פעם היא תריץ עליו תוכנות חישוביות כמו Eprime ו-MATLAB ולכן חשוב שיהיה עליו מעבד מהיר וחזק. עדיפות לכך שיעלה כמה שפחות נניח תקציב גג של 3500 ש"ח. הדרישות העיקריות: -מסך 11 - 13" - נפח אחסון גבוה לפחות 500GB - קל משקל - חשוב מאוד שתהיה אחריות ממקום טוב ורציני. תודה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12-13 עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת המחיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? לא* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן אך אין חובה כזו. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להגיע ל5000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים כגון BF4 , GTA V , AC IV ושאר המשחקים החדשים ושאלה שיצאו לאורך זמן ושיוכל להריץ סרטי HD ברמה טובה ( לא חשוב בהכרח). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מקסימום 20 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
תקציב : 580 דולר, לנצל את כל התקציב, לא לחסוך. אין חריגה. שימוש : גיימינג, אני רוצה שהמחשב הזה יכיל Radeon HD 7870 2 GB ומעבד בעל 4 ליבות ומעל 3.0Ghz. אני מתכנן את השימוש במחשב על פי המשחק BF4 שקט חשוב לי שיהיה, גם אני רוצה מארז קטן וקומפקטי, ITX. רזולוציה לא משנה, אם כן אז בין 21 אינץ ל23 אינץ. OC כן מתוכנן. מערכת הפעלה לא צריך אני מזמין הכל מ - ebay, amazon, newegg, אז זה לא לפי המחירים של הארץ. אני רוצה SSD אחד וזיכרון של מעל TB1. כן אני רוצה לשמור את המחשב לשדרוג באופק. הכל פה על פי השאלות של הטופס, פשוט בלי הטופס.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[TABLE=width: 611] [TR] [TD]שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש לעריכת וידאו (ADOBE PREMIER, AFTER EFFECTS, AVID), שיוכל לרנדר מהר. קיבלתי המלצות מכמה גורמים שונים, וצירפתי פה את המפרט שקיבלתי משקלול של ההמלצות. (הערה: אני מעוניין לרכוש גם SDD וגם הארדדיסק רגיל). 1. האם הרכיבים מתאימים אחד לשני ולצרכים שלי? 2. האם אתם ממליצים להחליף רכיב מסוים לרכיב בעלות דומה או נמוכה יותר אשר אינו מצוין פה? (והאם כדאי ישר לקנות 2 סטיקים של 8 ג'יגה כל אחד, או להסתפק באחד כרגע?) 2. מתוך הכפילויות שמופיעות בחלק מהחלקים, מה עדיף לבחור (בהנחה שיוביל לחסכון משמעותי, אך לא על חשבון מהירות/אמינות), לדוגמא, האם ניתן להסתפק בברקודה של סמסנוג, או שממש עדיף להוסיף כסף, ולקנות את הבלק של WD? כנ"ל ל…
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודה משרדית, עריכת וידאו, ריבוי משימות, סרטים HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בתכנון לחבר למחשב מסך FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של…
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב לסלון, שימוש קל, לא צריך משהו מטורף עדיף לא לחרוג מהתקציב, אם צריך אפשר ב500 שקל. אפשר בהחלט לחסוך. שימוש המחשב הוא בעיקר הורדה \ צפייה בסרטים דרך הטלוויזיה (לכן אולי עדיף הארדדיסק גדול וכרטיס מסך מתאים), חוץ מזה גלישה באינטרנט, אופיס וכאלה. קריטי שהמחשב יהיה שקט ציוד היקפי: צריך מקלדת ועכבר אל חוטיים, צורב DVD. לא צריך מסך. אין תיכנון לOC אין צורך במערכת הפעלה או אופיס תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית ואנימציה - פוטושופ, אפטר אפקטס. כבד יחסית אבל לא מטורף, ולא תלת. רוצה גם להריץ משחקי AAA ברמה סבירה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כבר SSD 240GB - לא כלול בתקציב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חדש, אחרי שהנוכחי שבק חיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל כמה שצריך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-700. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב, רואה מדיה ב-hd, מפתח, מעצב בפוטושופ, ומריץ כשתי מכונות וירטואליות בו זמנית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio, Photoshop, VMware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Cod ,BF, CS:GO ועוד.. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4.…
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש לקבל מפרט למחשב נייח לשימוש ביתי (סרטים, מוזיקה, גלישה, אופיס וכד'). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי- כאמור לעיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* כי הם קרובים אלי תודה לקוראים ולמגיבים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, אני מתכוון להוציא מקס' 5 אלף אבל זה עם ווינדוס חוקי ומסך שיקנו בהמשך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו ROS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודי משפטים וסרטים * גודל המסך? 15.6״ * רזולוציית המסך? 1366*768 * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך?שיחזיק לכמה שיותר זמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי?צורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?Lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם :צבע שחור ומצלמת אינטרנט
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמצלה למפרט מחשב שולחני (ללא מסך) שישמש לעריכת וידאו (עבודה עם ADOBE PREMIERE וכו'), האם אפשר למצוא משהו בתקציב של 3,000-4,500 ש"ח?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בתקציב של עד 1500 ש"ח. המחשב צריך לספק צרכים בעיקר לגלישה באינטרנט, שירים יוטיוב וכד'. מחשב מאוד בסיסי שלא יהיו עליו עומסים. מבקש לנצל את התקציב ולהכין את המפרט הטוב ביותר שאפשר בסכום הזה. המפרט צריך לכלול: מארז, מעבד, לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח (לפחות 500) ואם ישאר מקום לקירור מעבד מעבר למה שמקבלים אז זה גם יהיה טוב. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב: משחקים 23" 1080p BF4 עכשיו מה שיש לי זה מחשב שמריץ את כל המשחקים החדשים על low HD4870 512RAM Phenom II X4 940 3.5ghz (OC 4GB RAM קיצר שווה לי לשדרג את המחשב ? דוגרי המעבד שלי די חזק נראלי... אם אני קונה את הכרטיס מסך הזה מהמומלצים של החודש http://plonter.com/detail.tmpl?sku=NC-G560102E52AG כדאי ?
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר צריך מחשב, כאשר מעבר לשימושים הרגילים של אינטרנט, אופיס וסרטים, הוא משתמש בתוכנה שמשתמשת במסד נתונים של PostgreSQL. הוא ישתמש כל הזמן בשני מסכים - האם מומלץ u2312hm או p2414h? בנוסף הוא רוצה לחבר את הטלוויזיה שלו בכדי לראות סרטים מידי פעם - אם אפשר נניח לעשות איזה סוויץ בין מסך אחד לבין הטלוויזיה זה יכול להיות טוב. צריך SSD, נראה לי 256GB. 1. מה התקציב המקסימאלי? נניח 4,000 ללא המסכים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בגדול התקציב הוא גמיש אבל בלי להגזים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אשמח לעזרה כי אני כבר שבועיים מנסה לבחור ומסתובב בין אלפי חנויות בלי התקדמות... *מטרות המחשב: לימודי הנדסה-מטלאב,סולידוורקס,תקלוט-TRAKTOR * גודל המסך: רצוי 14. אם המצב קשה אפשר להתפשר על 13.3. רצוי מסך מט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא רלוונטי * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא רלוונטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד ללימודים, בעיקר שימוש של תוכנות כגון Blue J. התקציב הוא עד 3500 ואפשר לחרוג קצת אם זה שווה את זה. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-