עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה הוא הכרטיס המוביל בביצועים כיום למגזר הביניים? תקציב עד 900 שקל בלי אפשרות לחריגה.

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  2. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1674&psn=&lid=1&leg=0 גרסת ה-Dual X. בכמה למכור יד שניה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. מטרות המחשב? לימודי עיצוב גרפי בבצלאל, שימוש נרחב ויומיומי בתוכנות photoshop, illustrator, indesign, premiere, after effects, cinema 4d(כל התוכנות של אדובי הן CS6 והסינמה זה R15). ז"א גרפיקה, עריכת וידאו ותלת מימד. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא אכפת לי בשום צורה מהמשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ג'יגה מינימום, מתכנן להוסיף עוד SSD בשביל התוכנות ומערכת ההפעלה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…

• 14 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. Started by ecas,

אהלן אני מחפש לעשות שדרוג למחשב ואני צריך את העזרה שלכם, אני משתמש במחשב בעיקר לעבודות תלת מימד וגם קצת למשחקים זה המחשב שיש לי כרגע לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 מעבד - Intel i5-2500 3.30GHz כרטיס גרפי - Geforce 9500 GT זכרונות - 4GB ספק - 230V, ראיתי שרשום עליו את זה A X-ATX34, QC-Pass, נראה לי שזה הדגם... מערכת הפעלה - Windows 7 Home Premium 64bit אני גם עובד עם שני מסכים ואולי שלושה בעתיד (למסכים אין HDMI). התקציב שלי עומד על אזור ה 3500, אפשר גם קצת יותר אם ממש צריך, אני שמעתי גם משהו על שני כרטיסי מסך בינונים במקום אחד חזק, האם זה עדיף יותר? הייתי מעדיף לשים 16 GB זכרון, ואני מעדיף להישאר עם אינטל ו nVidia אשמח לכל עזרה ועצה. 1. מה התקציב המקסימאלי? …

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  5. עד עכשיו כל פעם שרציתי לראות סרט/סדרה , הייתי מעביר את התמונה ממסך המחשב למסך הטלויזיה. בגדול , פשוט נמאס לי, וכשיש כמה שקלים נוספים מהצד אפשר לפנק את עצמי. התקציב של 5000 ש"ח זה פחות או יותר מה שאני מתאר לעצמי , אבל אין בעיה לחרוג. השימוש של ה HTPC יהיה מחשב הורדות ראשי (יהיה עליו SABnzb / sickbeard / couchpotato ככה שההורדות יעבדו לבד אבל שיהיו ממנו), הוא יהיה מחובר לטלוויזיה כל הזמן, בתיאוריה אם לא יציעו לי משהו חדש , כנראה שיעבוד עליו XBMC שינהל את כל המדיה. חשבתי אולי לעשות ממנו גם סוג של קונסולה , שמחשחקים יעבדו ממנו , אבל אני לא ממש גיימר , וגם המחשב השולחני שלי די חזק למשחקים ככה שאני לא יודע אם זה משמעותי. דברים שאני חייב / רוצה מהמחשב. חייב: 1. שקט מוחלט - אין …

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  6. אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני זקוק למפרט. תקציב 7000 ש"ח (לנצל, אפשר לחרוג מעט) שימוש גיימינג בעיקר (הגדרות גבוהות, משחקים חדשים), וקצת תכנות ועריכת מוזיקה ציוד היקפי מסך 24 אינץ', רזולוציית FHD (אם יש המלצה למסך עם נתונים שונים אז בכיף) מקלדת רגילה, לא אלחוטית אין צורך ב: רמקולים, עכבר (אם הוא בא עם המקלדת אז שיהיה) אין חשיבות לשקט ללא OC ללא שדרוגים עתידיים אולי מלבד כרטיס קול (חיצוני) חנות בעלת משלוח לאזור המרכז והרכבה בחנות גודל HD מלבד כונן SSD (שאני מניח שזה הסטנדרט לצרף אחד), ברגיל יספיקו 2T שונות תמיכה לרשת בWifi, מערכת הפעלה Windows 7, הרכבה בחנות אני אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מפרט. תודה (:

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by GaTor120,

התקציב הוא בין 2500-3500ש"ח כמובן שלא חייב להגיע ל 3500ש"ח המחשב מיועד לעבודה השימוש הוא לאופיס בלבד ולא מעבר,אין צורך באיחסון גדול כך ש SSD יכול לבוא על הפרק אבל לא חייב, גודל לא יותר מ 13.3 ראיתי את אלה אבל לא חייב לבחור 1 מהם http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=852563 http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=NZSDWIV&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=855180 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=853363 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=846689 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=868058 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=846372 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835384 אשמח לעזרתכם,תודה ר…

• 4 תגובות
    • 882 צפיות
  8. Started by life5252,

קירור נוזלי למעבד מדגם Corsair Hydro Series H100i Extreme דיסק קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Intel Core i7-4770K Haswell 3.5GHz Box Asus דגם Maximus VI Extreme צ'יפסט Z87 תושבת 1150 זיכרון Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 1600MHz דגם CMY16GX3M2A1600C9R קיט של 2 יחידות מארז CoolerMaster דגם Cosmos SE צורב Asus דגם DRW-24D3ST ממשק SATA כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX780 Ti אני אשמח לקבל הצעות לשיפורים .. אני מתלבט לקנות 2 כרטיסי מסך במקום הכרטיס הזה ספק כוח Seasonic 860W פלטיניום יש לי כבר + ssd intel 330 180giga

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by roni35,

אז ככה ניגש לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - אבל באמת מקסימום, אם אפשר יותר לכיוון ה3000 זה עדיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל אך עם התחשבות, כמו שאמרתי עדיף כזה 3.5K בערך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן יותר מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, וגם אני צריך פשוט שהמחשב ירוץ מהר וחלק. אני רוצה מחשב עם כוח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הייעוד הוא לא גיימינג אבל הוא כן בא בחשבון ולכן אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך (בסביבות ה800-1000) -אילו משחק…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Hook,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים מוזיקה וסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6״ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר טובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? Numpad * משקל רצוי?לא אכפת לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)אחד נורמאלי בסיבות ה 4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI,…

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  11. תודה לעוזרים/מייעצים, הנייד שלי מסוג DELL N3010 i5 430m התפרק לגורמים ואני זקוק למחליף דחוף (באמצע לימודים) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, i5 לעיבוד נתונים מהיר, צפייה סרטים, אופיס חיבור למסך גדול לפרקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, אם מסתדר אז FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנו…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. היי חבר'ה, לבת זוגתי נפטר בשעה טובה הלאפטופ ששימש אותה מ2007. זמן לתחליף... הלפטופ (אולטראבוק?) יקנה בארה''ב (באחת החנויות הגדולות - bestbuy / newegg / amazon) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, לימודים, גלישה, סרטים * גודל המסך? ~13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל, עדיפות לאולטרבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה "רגיל" * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, ללא SSD * כונן אופטי : …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום זקוקה לעזרה, הוחלט על רכישת LENOVO T440 בארה"ב, אני מתלבטת לגבי השנאי מה לבחור, 45W AC Adapter - US (2pin) או 65W AC Adapter - AG מה מתאים לארץ, האם תהיה לי בעיה עם השנאי ועלי לרכוש מטען אחר בארץ? מה המשמעות של AG? המון תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות תלת מימד ורינדורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ps rhino vray autocad ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full Hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Photoshop cs6 + ~gaming + hd movies + Solidworks + Solidedge + Indesign א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - Solidedge + Indesign + Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - אין משחק ספיציפי אבל שמשחקים ירוצו בהגדרות גבוהות יחסית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

16. Started by fedetennis13,

לפני כשנה קניתי מחשב לפי מפרט שהציעו לי בFXP ותכננתי אחרי כמה זמן לשדרג טיפה. המפרט כפי שהוצע וקניתי אותו. מעבד: Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪858 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪46 לוח אם: Gigabyte GA-PH67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪394 מארז: SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪540 זיכרון: Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 כמות: 1 - מחיר: ₪103 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪444 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מח…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. היי, בהמלצת Chevy, רכשתי את הדגם E330 I5 3210M, התקנתי עליו win 8.1 חוקי והכל עבד יופי. לאחר חיפוש ברשת לגבי דרייברים מתאימים (כפתורי fn לא עבדו וכו') הגעתי לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/510253-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330#.UzQM3PmSxp1 ובהתאם להמלצה בדיון, התקנתי את התוכנה מבית לנובו שעדכנה כל מה שצריך. עכשיו כפתורי fn עובדים, אך אני לא מצליח להתחבר לרשת. ערכתי את כל בדיקות החומרה שכלולות בתוכנה והכל חזר תקין. עצות?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by jokere,

. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,מוזיקה,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינטצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by MaorSwan,

האשכול סתם מוביל לויכוחים. אעדכן בהמשך. אפשר לנעול.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by dudik5,

שלום, רוב השימוש יהיה לאינטרנט, אני משחק מעט במשחקים כ call of duty אבל על הגדרות ממוצעות. יש לי מסך של dell 23 יש לי שני הארד דיסקים sata2 חצי טרה וטרה. יש לי צורב ויש עכבר ומקלדת אשמח להמלצותיכם על שאר הרכיבים. עד 3500 אלף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by thebat,

שלום, לא מזמן ביקשתי פה בפורום מפרט שיתאים לי, כמובן שעזרתם לי מיד וקיבלתי מכאן את המפרט הזה: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1170 שנראה נהדר, אך הבעיה הייתה שהחנות נמצאת בתל אביב ואני לא גר קרוב לתל אביב, אז שאלתי מספר חנויות מקומיות למפרט דומה. המפרט היחיד שנראה סביר מהם היה זה: המחיר שהם רוצים בשבילו הוא 6000 ש"ח. אז עכשיו אני בהתלבטות בין שני המפרטים, ובתור אחד שלא מבין גדול בנושא, רציתי עזרה מכם כדי לדעת מה לבחור- מה ההבדלים בין שני המפרטים, ומה הופך את השני ליקר יותר? האם המפרט השני שווה את המחיר? במידה ולא, אילו שינויים אני יכול להציע להם לעשות שאולי יורידו את המחיר מבלי להוריד את האיכות? לאלו שהזמינו מפרט מעיר רחוקה יחסי…

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  22. i5 Haswell 4570 / 4670 / i7 Haswell 4770K- ASUS Z87 Sabertooth / Maximus VI Hero - GTX 770 / 780 (ASUS//GIGABYTE) / R9 290/290x (GIGABYTE)- Kingston 4x2GB // 8GBx2 - Crucial m4/ Samsung 840 SSD 128/250GB CM 690/STORM MID TOWER // NZXT Phantom 410(Mid) / 530(Full) 650W Power Supply Zalmam//Thermaltake Operatic RW חשוב להבין, הרכבתי את זה לפני שבכלל נכנסתי לפורום, ככה שהמפרט יכול להיראות מוזר לחלקכם, וגם לא בתקציב של 5 (מהסיבה הפשוטה שאני קונה את המחשב לא כולל מארז, בחו"ל, שיוצא במחיר הכולל כ25-30%~ יותר זול מבארץ) וככל שהתקציב גבוהה יותר ככה החסכון גדול יותר, אבל בסדר גודל הזה אנחנו מדברים כאן על 1000+~ אני לא רוצה לקפוץ למסקנות לגבי מה יקרה עוד בקיץ אבל זה סתם מפרט ר…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו ותלת מימדית - תוכנות Adobe). * גודל המסך? 15.6 אבל גמיש בעניין. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? 1600X900 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא מעל 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה. רצוי מאוד שילוב עם SSD קטן. * כונן אופטי? לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, מה שמגיע עם המחשב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל לא מ…

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  24. Started by mMmSaK,

חבר'ה מישהו פה יודע אולי כמה אני יוכל למכור את הכרטיס מסך שלי? sapphire radeon 7790 1GB, ללא OC תודה מראש לכל מי שעוזר אני אשמח לקבל עצות גם בפרטי נ.ב: במה כדאי לי להחליף אותו אם אני אמכור אותו ויוסיף 150-250 ש"ח

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  25. יש לי חבר שרוצה מפרט לגיימינג בלבד אולי טיפה גלישה באינטרנט וזהו בערך. הדרישה היחידה שלו היא שיהיה את הכרטיס מסך R9 270X כי אמרו לו שזה יחזיק לו את המחשב מספיק זמן מבחינה גרפית, אישית אני מסכים עם זה. בניתי לו איזשהו מפרט ורציתי לדעת אם לא יהיה צוואר בקבוק באחד מהרכיבים האחרים, הוא אישית התפשר על מארז ולוח אם וכונן SSD רק בשביל לייעד את המחשב לגיימינג במחיר מאוד נמוך. +אני מצרף גם את השאלון של הפורום למטה אם מישהו פה בכל זאת ירצה לבנות מפרט בעצמו, תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪511 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gi…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים