עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by coldfire2,

בעוד מספר שבועות אני מתכוון לטוס לארה"ב, אני מתכוון לקנות מחשב NUC שיתפקד כשרת הורדות + שרת אפאצי וטומקט (פרוייקטים שאני מתכנן לשים עליו לא משהו רציני) חשבתי על זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16856102055&cm_re=nuc-_-56-102-055-_-Product יש לי כבר כונן של 1TB וזכרון של 8GB מהמחשב הנייד שלי (ז"ל) רציתי לשאול האם המפרט שלו יספיק לדרישות שלי? יש לו בעיות התחממות? בגדול מה שמאוד קורץ לי זה הגודל שלו והמפרט כמו של מחשב נייד רגיל. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם הצרכים שלי מהמחשב הם מוזיקה, סרטים, אינטרנט, פוטושופ, טורנט. ובגדול זהו.. בכל זאת חשוב לי שהמחשב יהיה חזק, שקט ועמיד לאורך זמן. לא מתוכנן שום אוברקלוקינג, גם לא בעתיד. הדגשים שלי הם כוח, שקט וקרור - הכל שווה בשווה. התקציב עומד על כ-4,500 ש"ח. אני עדיין מחפש חנות אחת לקנות בה את כל הרכיבים. כנראה ש-KSP או TMS, אבל לא אדע עד שאסגר סופית על המפרט בשלמותו. מפרט - מארז - antec p280 - נרכש כרטיס מסך - gt 630 - קיים במחשב הנוכחי ויעבור לחדש דיסק קשיח WD 2TB - קיים במחשב הנוכחי ויעבור לחדש מעבד i5 4460 3.2 GHZ 6m - החדש, שעל פי אינטל עבר תיקוני באגים וכעת עובד חלק. SSD 250GB Samsung 840 evo על החלקים הבאים אני מבקש חוות דעת, ואם יש חלופות עדיפות, הציעו - …

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  3. Started by itaishap,

חשוב איכות גרפיקה 4k ומעלה כמו ה-titan z

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  4. Started by tal111_s,

שלום לכולם. אני מחפש ULTRABOOK סביב המחיר 5K-6K, צריך להחזיק סביב ה3-5 שנים. רזולוציה מינימאלית FHD גודל מסך לא משנה העיקר שיהיה ULTRABOOK. כמובן שיהיה בעל SSD. אשמח אם יריץ DOTA 2 על MIN-NOR אבל ממש לא חובה. מחכה להמלצות מחברי הפורום. תודה מראש לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולכם, כמצויין בכותרת אני זקוק לעצת מומחי הפורום בהרכבת מפרט גיימינג בתקציב של 4,000 ש"ח. ברשותכם מעט רקע: לאחרונה, ניגש אליי אחייני בן ה 16 וביקש את עזרתי בהרכבת מחשב גיימנג הטוב ביותר שניתן בתקציב של 4,000 ש"ח. מכיוון שימיי כגיימר חלפו מהעולם בערך בתקופת DOOM 3:P (עבודה וילדים אתם יודעים...) וישובו כנראה רק בגיל הפנסיה, הדבר ההגיוני ביותר שעלה בראשי לצורך בחירת המפרט היה לבקש ממנו את רשימת המשחקים העכשווית ביותר. הרשימה שנתן לי מנתה את השמות הבאים: battlefield 4,call of duty ghost, sniprt elite 3,watch dogs, the crew, hitmaHitman: Absolution, meda; of honor war gighter; Assassin's Creed 4 Black Flag מבדיקת מפרטי המקסימום של אותם המשחקים הרכבתי את המפרט המיטבי …

• 27 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. Started by Avisp,

שלום, אני מתעניין ברכישת מחשב לצרכים שוטפים ולעריכת תמונות בתוכנות כמו לייטרום ופוטושופ. המחשב המדובר הוא Dell Inspirion http://www.bhphotovideo.com/c/product/1025680-REG/dell_inspiron_15r_i5535_2684slv_15_6.html?cm_mmc=EML-_-Promotion-FathersDay-_-140609-_-Body_Retail_Dell-Inspiron-15R האם המפרט מתאים לדרישות ? תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, אינטרנט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL U2312HM 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, מסך ושאר ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6.…

8. -תקציב מקסימלי - 7000, כולל הכל, עדיף לנסות לחסוך -שימושים - משחקים, hd, עריכה גרפית ווידאו -משתמש בעיקר בתוכנת פרימייר לעריכת וידאו (תדיר), פוטושופ ואילוסטרייטור (תדיר) CS6 -גיימינג - אני ארצה להריץ את המשחקים החדשים (watch dogs ומשחקי טריפל שיצאו בעתיד) על הגדרות גרפריות גבוהות (לאו דווקא הכי גבוהות) -שקט - חשוב (6) -אוברקלוק- לא -מערכת הפעלה - ווינדוז 7 64, אופיס וגם הרכבה בחנות -אין העדפה לחנות ספציפית, עדיף במרכז ולא אייבורי -מעוניין לקנות בשבוע הקרוב -לא מתוכנן שדרוג -תוספות - חיבור firewire ומסך (צריך גם המלצה על מסך עם חיבור hdmi) תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, אז הושלם הפרויקט שלי שעבדתי עליו בחודש האחרון, וזה להרכיב מחשב חזק יחסית בעלות מינימלית ככל הניתן. רוב החומרה נרכשה מיד שניה, או בדרכים לא דרכים, הכל במטרה לצמצם עלות. סימנתי ב-* את החומרה שנרכשה מחנות. יש לציין שכל החומרה תחת אחריות. מעבד: i5 4670K - עלה 700 ש"ח. קירור: Noctua NB9 SE2 - עלה 170 ש"ח. זכרון*: Kingston Hyper-X Fury CL10 1x8GB - עלה 375 ש"ח. לוח אם*: Gigabyte GA-Z97-HD3 - עלה 575 ש"ח. כרטיס מסך: Sapphire 280X Vapor-X - עלה לצערי 750 ש"ח. לדעתי אפשר היה להוריד עוד. ספק: +Anter TruePower 650W 90 - עלה 300 ש"ח. מארז: Zalman GS1000 Plus - עלה 250 ש"ח. הגיע עם 6 מאווררים של זלמן. מסך, הארד דיסק, מקלדת, עכבר, מע' אודיו - היו אצלי. כסף שבוזבז על נסיעות: 30 ש"…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by barak353,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר סקייפ. גם אינטרנט ואופיס, לא למשחקים! צפייה בסרטים, youtube. * גודל המסך? 17 אינץ' * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב מקלדת נוחה וגדולה. * משקל רצוי? שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד שיהיה זמן סוללה ארוך מאוד. אתם תחליטו מהו זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן קשיח רגיל ממש לא משנה לי, גם לא צריך הרבה gb * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך …

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום, ברשותי מחשב נייד Toshiba Satellite A500-1DN. יש לי את המחשב כארבע שנים בערך. המחשב שלי שמור מאוד, מעולם לא קיבל מכות ואני לעולם לא מתקין שטויות אלא רק דברים נחוצים. בשנה האחרונה קורה דבר מעצבן ומעניין כאחד: פעמיים-שלוש בחודש המחשב פתאום מאבד את החיבור לאינטרנט. בד"כ זה קורה תוך כדי גלישה. מה שמוזר: - אני רואה חיווי בסרגל התחתון שיש קליטה טובה ואפילו כתוב "גישה לאינטרנט" מה שכביכול מעיד על חיבור טוב. אני גם רואה את שם הרשת הביתית אליה אני מחובר. - זה קורה פתאום. ממש ככה. אין חוקיות מסויימת או פעולות שאני עושה לפני שזה קורה. ברגע אחד יש חיבור ובדף הבא שאני מנסה לפתוח, גם אם זה באותו אתר- כבר אין חיבור. מה לא ניסיתי... להתחבר לרשת אחרת ולחזור לרשת הביתית, לאפס/לאבחן את…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by sergio4567,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי. * מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, לימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14" לא חשוב * רזולוציית המסך? לא קטן מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה, עדיף מוארת * משקל רצוי? קל ככל הניתן פחות מ 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרט, לא מעט מדי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (HDMI, VGA,USB) * Bluetooth? - אם אפשרי, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD יכול להיות יתרון, אבל גם שלא יהיה קטן מדי. דיסק קשיח לפחות 500 גיגה * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום לכולם ! אני סטודנט שנה א' ורוצה מחשב נייד לצרכים בסיסים כגון וורד,יוטיוב ומצגות (אולי צפייה בסרטים) . התקציב שלי נמוך כמו שציינתי והמחשב ייקנה בניו יורק ע"י חבר שלי שנוסע בימים הקרובים . ישנה חנות בניו יורק שנקראת B&H (בעזרת השם) ושם ראיתי כמה מחשבים בסיסים , השאלה אם הם יעשו את העבודה ? אשמח לקבל חוות דעת על המחשבים בלינקים או המלצה למחשב אחר מהחנות הזו : http://www.bhphotovideo.com/ ASUS K200MA-DS01T 11.6" Multi-Touch Notebook http://www.bhphotovideo.com/c/product/1031574-REG/asus_k200ma_ds01t_n2815_dc_1_86g_4gb_500gb_windows_8_64.html HP Pavilion TouchSmart 10-e010nr Multi-Touch 10.1" Notebook Computer http://www.bhphotovideo.com/c/product/1024742-R…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  14. היי, אני אשמח למפרט חזק שיתאים ל GTX 780ti. את הכרטיס והמעבד אני אקנה בחו''ל, (אין לי מושג עדיין איזה מעבד לקנות, אבל אני בטוח שבארה''ב הוא נמכר בחצי מחיר, כמו הכרטיס.), ואת כל שאר החלקים אני כנראה אקנה כאן בארץ. חשוב לי כמובן שהמעבד יהיה חזק, ולא יווצר מצב של "צוואר בקבוק", גם אם אוסיף עוד GTX 780ti בעוד כמה שנים כשהמחיר ירד (לא בטוח שזה בכלל יקרה, אבל עדיין ). בקיצור, אני באמת מבולבל, ואני כמובן אשמח לראות מפרט חזק שיתאים (בעיקר מעבד מתאים)... תודה מראש

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by Zbbabir,

היי,, קיבלתי עצה על מפרט מחשב, רוצה לשמוע את דעתכם: מעבדים - Intel® Core™ i7-4770 - עם מאוורר לוחות אם - GA-H87-D3H זכרונות - Kingston 8GB DDR3 1600 (שניים) כרטיסי מסך - GV-R929OC-4GDnu דיסקים קשיחים - Samsung 840EVO 250GB SSD מארזי מחשב - Zalman Z3 ספקי כח - Antec 620W DVD צורבים תקליטורים - DVD +/-RW Drive והנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אפשר חריגה של כ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - מחשב משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש…

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  16. שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שח 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש Adobe cs6 באופן קבוע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? נייח DELL 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוי שבועיים הקרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב יהיה מערכת החזקה והעיקרית במשרד. חשוב להיות מותג DELL אפילו אם זה אומר ל…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב : משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS WATCH DOGS וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). : מסך 24 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כונן סידי רום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 : 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 16 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 300ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למסות לחסוך, אם כי עדיפות לביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד +עבודה עם בסיסי נתונים, אם כי לא באינטסיביות גבוהה. עבודה משרדית וביתית. כמעט ללא משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  19. Started by דובי770,

יש לי אפשרות לקנות עם EPP מעבד 4930K ולוח אם 2011 האם שווה לקנות עכשיו או להמתין ל2011-3? האם יהיה הבדל ביצועים רציני? כמו כן, במידה וכן: איזה לוח אם מומלץ באיזור ה250-300דולר? לוח X79 אין דרישות מיוחדות. כרגע אני עם 4670K במפרט שבצד אך יש לי אפשרות לקנות את המעבד הנ"ל בEPP מאינטל. הלוח אם היחיד שיש להם שם זה ASUS X79 DELUXE והוא יקר (311 דולר), עדיף לי לקנות ROG מאמאזון או משהו כזה לא? האם לחכות ל2011-3 או לקנות עכשיו? לא נראה לי שDDR4 יהיה זול.

20. הנה המטרות: * מטרות המחשב? בעיקר מחובר לטלוויזיה לסרטים\סדרות + משחקים (skyrim, fallout, mount&blade) * גודל המסך? 15" עדיף מאט אבל לא קריטי כי רוב הזמן יהיה מחובר לטלוויזיה * רזולוציית המסך? אני יכול להסתדר בלי FHD (טלוויזיה 32") * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן! * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? יהיה נחמד אבל לא חיוני * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מהמלצות Dell * מחיר - בין 3500 ל4000 ש"ח אני מתלבט…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by mj23,

המפרט שלי כרגע זה I875K אוברלוק 4.0 לוח אם gigabyte ud 7 1156 8 RAM 9-9-9-24 adata sp 900 hx 850 w croiser half 932 כרטיסי מסך SLI 470 GIGABYTE אני מוכר את המחשב ביד שניה במחיר 3300 אתם יכולים לראות את המפרט המלא שם כולל תמונות .......עכשיו לשאלה הבאה אם אני מוכן להשקיע 2000 שקל לשדרוג ויש לי אפשרות להביא את המעבד 4770K ב אלף שקל ולוח אם עד 500 שקל בחינם האם שווה לקנות כרטיס מסך ספיר 290 TRIX מיד שניה במחיר 1300 כאשר אני מוכר את שני הכרטיסי מסך שלי לחבר ב 500 אז יוצא לי 800 שקל כרטיס מסך+1000 מעבד 1800 שקל בכללי האם זה שווה את השידרוג או לשדרג רק את הכרטיס מסך?

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  22. היי! אני גיימר ובזמן האחרון המשחקים החדשים כבר לא עובדים, או עובדים לאט ולא על מקסימום. הלכתי היום ל-ivory וקיבלתי הצעת מחיר למחשב חדש שלפי המוכר אמור להעלות את המשחקים הכי חדשים ברמה הכי גבוהה לפחות לשלוש שנים הקרובות. הנה המפרט: מארז versa h21 thermaltake שחור x12cm2 ספק כוח a.pfc vs650 650w corsair מעבד אינטל ghz 6mb core i5 1150 quad 46903.5 מאוורר למעבד alpine 11 rev2 arctic cooling לוח haswell 1150 h81m-k h81 זכרון geil evo veloce hs 8gb ddr3 1600mhz דיסק קשיח פנימי y1tb sata3 wd blue2 צורב oem gh24ns שחור sata lg dvdX24 dl כרטיס מסך amd radeon r9 270x boost 4g-5 sapphire והמחיר הסופי הוא 4,000 שקל. אז בעצם יש לי 2 שאלות: 1. האם זה המחשב שמתאים לי, בתור גיימר? אנ…

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אין הרבה מה להוסיף, החשיבות העיקרית היא ביצועים, תמיד יעבוד מחובר למטען, חשוב שיהיה FIREWIRE מובנה לכרטיס קול, מאמין שבעתיד הקרוב אוסיף SSD במקום DVDRW תודה רבה חברים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ddjjsegev,

שלום חברים, אני צריך מחשב נייד אשר יוכל להריץ במהירות פתרון של בעיות קשות ( בעיות LP ו IP למיניהם). מדובר בבעיות עם הרבה משתנים. הבעיות כתובות ב-MATLAB ואני משתמש ב-SOLVER חיצוני. התקציב שלי זה 14000 שקל ואני חייב לקנות אותו בארץ. אשמח להמלצות בנוסף, האם במקרה כזה חשוב רק המעבד? איזו חומרה הכי חשובה? תודה רבה, שגב

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. אנא חוו דעה, דברים ששכחתי, צווארי בקבוק מצחיקים... [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1396[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪122[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-Z97M-DS3H[/TD] [TD=width: 10%, align: ce…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים