ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד 15" , עדיפות לHP בעל חיי סוללה כמה שיותר ארוכים. השימוש העיקרי שלו יהיה לתוכנות OFFICE, גרפיקה ותיכנות. יש עדיפות למחשב שיכול להריץ משחקי מחשב כבדים, אבל לא חייב. אני נוהג לעבוד עם הרבה תוכנות פתוחות בו זמנית, אז עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר חזק. בנוסף, חשוב לי שהמחשב יתחמם כמה שפחות. יש למישהו המלצות בשבילי?
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מדגיש שזה מחשב - אודיו\משחקים כבדים אני מתעסק בקיובייס (מי שמכיר) צריך מחשב חזק שיחזיק לי כל מיני פלאגים ולא יהיה תקיעות אבל אני גם רוצה מחשב של משחקים כבדים שלא יהיה משעמם חח D: אז ככה.. *התקציב לי 4000 שקל *אני מעדיף 1000 ג'יגה *מעבד של אינטל *מארז שקט *אני הולך לעבוד עם מסך 23 אינץ' כנראה *אני הולך לשחק במשחקים כמו פיפא 2011,אססיאן קריד כל אלה *אני מאזור המרכז אשמח אם תמליצו לי על חנות טובה שתרכיב לי את המפרט תודה =]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב שמיועד בעיקר למשחקים, בתקציב של בסביבות 5000 ש"ח. הרכיבים הדרושים לי הם מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך וספק כוח - ביתר אני משתמש מהמחשב הנוכחי. אני מתכוון לקנות דרך זיגזג ופניתי אליהם בבקשה להמליץ לי על 2 מפרטים. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי האופציות וכמובן כל הצעה לשינוי שתעלה בראשכם. אפשרות א': אפשרות ב': תודה רבה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, קודם כל ברצוני להגיד שרק לאחרונה יצא לי להכיר את האתר שלכם וכבר כולי מחמאות על הרצינות, האיכות והפרקטיות של האתר, כבר יצא לי לקרוא לא מעט מאמרים פה שהחכימו אותי ואף יצא לי ליישם חלק מהעיצות פה במחשב שלי. ולדבר האמיתי, ברצוני לקנות מחשב חדש לגיימינג ואלו הפרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? כ- 6000 ש"ח כולל מסך 23-24" Full HD ורמקולים 2.1 (אין לי פשוט חדר שמתאים ל-surround) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה יצדיק מבחינת ביצועים אז אפשר ורצוי לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב לגיימינג בעיקר, כמובן שגם גלישה והורדות. א) יש לציין…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיפות לאזור ה 300 . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? הכל ובעיקר משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים כמו פרו אבולושין, פיפא, FARCRY וכו'- כל המשחקים החדשים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים כבדים ובינונים כאחד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד בשבילי. תקציב 5000 ש"ח גג. לשימושים של מסמכים, גלישה, תיכנות, סרטים, מוזיקה, משחקים מדי פעם לא כבדים מדי. אני מצפה מהמחשב שלי לעבוד מהר, חייב להיות מהיר. (אני לא מעמיס יותר מדי ומטפל מאוד טוב במחשב שלי אבל שונא שהמחשב עגלה וכל דבר לוקח מלא זמן לעשות) * גודל המסך? 15" חייב להיות מט * משקל רצוי?כמה שיותר קל, לא כל כך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?250GB * צורב DVD?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL מסך 15"+ חייב להיות מט לא חייב כונן אופטי. לא חייב מערכת הפע…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות לפטופ לאשתי לצורך לימודים. ישנם מספר דברים שחשובים לי. אני רוצה נייד עם מסך גדול (לא נטבוק), סוללה חזקה, אין צורך במחשב חזק (סה"כ היא גולשת, קצת מיקרוסופט אופיס, סרטים, לא משחקת במשחקים) וכמובן מחיר זול. לגבי הארד דיסק, היא בטח לא תצטרך יותר מ 200 GB. הייתי רוצה להגיד עד 2000 ש"ח אך בטח אתם צוחקים, אז אני מניח שעד 2500 או אולי מעט מעל. אשמח להצעות
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני כרגע מתחיל לפשפש בתחום הניידים ע"מ לקנות מחשב נייד ואני שם לב שהמחשבים שמוגדרים "עסקיים" בדר"כ בעלי מפרט שלא כולל כ"מ נפרד וגם יחסית חלשים למחירם (ע"פ הרכיבים שלהם) , אז השאלה המתבקשת היא: מה היתרון של מחשב נייד עיסקי (למשל סדרת VOSTRO) על פני ניידים שמוגדרים להיות מחשבים רגילים ?
-
- 11 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. מבקש חוות דעת על המחשב הבא HP ENVY 15 . מה דעתכם והאם כדאי לרכוש אותו? http://www.gadgety.co.il/10984/hp-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-envy-15-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%AA%D7%99/ קישור לאתר מכירות: http://cgi.ebay.com/NEW-HP-ENVY-15-Core-i5-2-4GHz-i5-520QM-Laptop-PC-Win-7_W0QQitemZ280480139740QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item414deb49dc#ht_7228wt_1165 הרכישה תתבצע בארה"ב ומחירו כ 1250$
-
- 11 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אז ככה יש לי כבר במחשב 4ג'יגה ראם ידש לי כרטיס מסך ATI Radeon HD 4670 DD3 1G עכשיו מה שאני רוצה זה חוות דעת על כמה חלקים שקניתי היום מעבד: AMD Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz CPU קירור למעבד: Thermaltake Blue Orb II Silent 140mm CPU Fan For 754,393,AM2,775 (תכלס גם מתאים לAM3) לוח אם: Gigabyte GA-MA785G-UD3H (AM2+, AM3, 785G, DDR2 800, VGA ATI HD 4200, HDMI, 1394a) [2סלוטים לכרטיס מסך יענו אפשרות לקרוספייר בעתיד] והארדיסק WD 500GB יצא לי: 1700 ש"ח. למטרת שימוש: הכל בתכלס לרוב אינטרנט ומשחקים. וזה כי אני ממש ממש ממש עני(חייל) פשוט החלטתי לפנק את יצמי ליומולדת 20 שהיה לי לפני יומיים (:
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ללא ציוד הקפי כלל, ללא מארז וללא כוננים אופטים; שיוכל להריץ משחקים חדשים ולשימושים כללים אחרים, בתקציב של 4000 ש"ח. בנוסף, אני רוצה מאוורר 120mm של חברה נורמלית בשביל להוסיף למארז הקיים שיש לי (HEC 6A19). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה חברות מספקות, כיום, אחריות בינלאומית (מלאה או חלקית) על מחשבים ניידים, עד לאיזה רמה, מה הפרוצדורה וכו'? אני שוקל להזמין נייד מחו"ל כי זה יוצא הרבה יותר משתלם (בלי משלוח, מעביר דרך אנשים שנמצאים בחו"ל ובאים לארץ) תודה, גיא. עריכה: נעשה את זה כמו שצריך, רק למקרה שלא עשיתי בחירה טובה בלפטופ עצמו. * מטרות המחשב? משחקים בינוניים (ממשחקי אסטרטגייה סטייל WC3 וRA, עד FPS קלים, וכעקרון ככל שאפשר ללכת ליותר כבד יותר טוב, אבל מפה והלאה זה לא חובה), תכנות (למטרות לימודיות, סביר להניח שלא יהיו פרוייקטים כבדים במיוחד, אבל עדיף שיתקתק הכל), לימודים (Word, תוכנות יחסית כבדות בExcel [חישובים פיזיקליים כאלה ואחרים], עבודה עם כל כלי של מעבדת פיזיקה שמסוגל להתחבר למחשב [שזה 99% מהם, אבל…
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אחי חושב לקנות MAC BOOK AIR. אני זוכר שזמן קצר אחרי שהוא יצא היה דיון שבו סיפרו על דגמים מתחרים שהיו דקים באותה מידה אבל עדיפים על המק מבחינת ביצועים או מבחינת מחיר. האם יש ניידים דקים באותה מידה או דקים יותר שעדיפים על MAC BOOK AIR? השימושים הם גלישה ברשת וצפיה בסרטים/שירים. המשקל ונוחות הם גורמים מרכזיים. חשוב לציין שהמחשב ירכש בניו יורק.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה המפרט מארז EZCOOL CARD READER מאוורר 25 CM +לד כחול ספק כח THERMALTAKE 600W LITEPOWER A.PFC 12CM לוח אם H55-E33 7.1 GLAN HDMI MSI מעבד אינטל 2.80 GHZ 3MB G6950 1156 מאוורר למעבד 775/1156 COLD BIT זכרון H/S CEON 2 GB DDR3 1333MHZ פעמיים כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE GT240 1G-3 POINT OF VIEW דיסק קשיח פנימי 500 GB SATA2 32MB C.G WESTERN DIGITAL צורב AS7240S SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור כרטיס קול 7.1 מובנה בלוח אם כרטיס רשת 1 G LAN מובנה בלוח אם אין לי כאן מחירים של כל החלקים אבל יצא סה"כ אחרי מעמ 3725 ש"ח. בעיקרון המחשב מיועד לצרכים ביתיים של גלישה והתעסקות עם כל האופיס ביחד עם זה גם למשחקים דיי מתקדמים איך המפרט ואם אפשר מה לתקן? תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין 3 המפרטים הללו רק מחינת ביצועים נטו להבדלי המחירים בניהם אין השפעה ככה שזה לא יהוו כשיקול אלא רק הביצועים בבקשה בתשובה לפרט למה דווקא מפרט X מערכת הפעלה 7 עם 64 ביט השימושים הם: הרבה משחקים, הרבה סרטי HD, הרבה הורדות (והעלות), אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, וכו' חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, טורנט, אימיול, מוסיקה וכו' המחשב לא יהפוך לאיטי יותר וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש (7-8) ורצוי שגם לא חם אופק שדרוג בהחלט חשוב OC לא מתוכנן בכללי אבל אם אני לוקח את I7 אז כנראה שאני יעשה מכיוון שראיתי שkrizZje אמר שאפשר לעלות אותו ל3.8 די בקלות (תקנו אם זהו טעות) "ו…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש לוח אם תומך bluetooth וכרטיס מסך מובנה טוב לצרכי קולנוע ביתי. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לשרת קבצים שבו ישמרו נתונים מתחנות. סה"כ הנפח שלו צריך להיות 2TB. מערכת הפעלה היא win 2003 SS. מדיניות ההגנה היא: הגנה על מערכת ההפעלה עם RAID 1 הגנה על כונן הנתונים עם RAID 5 הגנה מפני הפסקות חשמל באמצעות UPS הגנה בפני אובדן נתונים באמצעות גיבוי על טייפ גיבוי. כמו שציינתי, אין מגבלת תקציב, משמע שאפשר להתפרע וההצעה הטובה ביותר תתקבל ללא הבחנה בין תקציב לתקציב. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת שרת כזה. בתודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם התבקשתי ע"י גיסי וגיסתי לבנות מפרט מחשב לבן שלהם, גיימר בן 14. עברתי על המפרטים שמוצעים באתר בטווח של כ-3000 ש"ח והכל מתבסס על מעבדי AMD הייתי רוצה לקבל המלצה בטווח הנ"ל למפרט מבוסס אינטל. אני חושש קצת מ AMD זה לא חברה יציבה וסטנדרטית כמו אינטל. כיוון שמדובר גם על מחשב לא בשבילי ואם מחר AMD יפשטו רגל, סיבכתם אותי עם המשפחה..... (סתם אנקדוטה-אני אדריכל, אכלתי אותה כשסמכתי על מפרטים שהציעו לי חנויות מחשבים בלי שאבין בתחום בכל פעם שקניתי פיסי. בסוף הוצאתי הון קטן על איימק של אפל. לתחום שלי הוא מעולה, איכותי ואמין, בלי וירוסים ובאיכות תצוגה מדהימה על המסך לבן משפחתי יש כמובן צורך במחשב לגיימרים ולא במחשב למעצבים וזה סיפור שונה לגמרי) אנא עזרתכם... תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! המחשב שלי מת (ככל הנראה מדובר בלוח אם, בספק או בשניהם). בכל מקרה, הוא כבר בן כמה שנים אז החלטתי להחליף אותו. את רוב הרכיבים (כוננים, זכרונות, ציוד היקפי) אני אעביר מהמחשב הישן, ככה שאני צריך רק את הבסיס - לוח אם, מעבד, מארז וספק. מבחינת המפרט הקיים, יש לי: זוג כוננים קשיחים, כונן אופטי, כרטיס רשת אלחוטית, זכרונות 2x1gb ddr2 (נראה לי, בהתחשב בעובדה שהם בני 3 שנים), כרטיס מסך Sparkle 8600gt (לא זוכר בדיוק את הפרטים, אבל אני שוקל להחליף גם אותו). קיבלתי מ-RSM הצעה למפרט. המפרט לא כולל כרטיס מסך, והבנתי מהמוכר שה-i3 מכיל מאיץ גרפי (לטענתו הביצועים של ה-i3 יהיו יותר טובים מה-8600gt שיש לי, אבל כרגע זה לא עקרוני כי אני לא משחק הרבה ומקסימום אני אוסיף כרטיס מסך מאוחר יותר)…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב! אני שוקל מזה זמן רב לבנות HTPC, אך איני מצליח להגיע להחלטה לגבי החומרה עליה הוא מתבסס. נתחיל מהפיצ'רים שהייתי רוצה ליישם: 1. צפיה בסרטי HD, - ניתן להסתמך על DXVA אך עדיף שלא יהיה בו צורך. 2. צפיה בדיסקים VCD\DIVX\DVD\BLU-RAY ( - הבלו ריי אינו חובה, אך חשוב שניתן יהיה לשלב במחשב זה כונן דיסקים סטנדרטי כך שאוכל לשדרג כאשר יהיו נגני בלו-ריי במחירים סבירים בשוק. בינתיים אני מוכן להסתפק בצורב DVD רגיל שיחסוך ממני את הצורך במכשיר DVD בסלון). 3. אופציה לחיבור של כרטיס PVR 4. חיבור לרשת חוטית + אופציה לאלחוטית בתקן N, - לא חובה לאלחוטית עכשיו, אך חשוב שתהיה האפשרות להוסיף). 5. צריכת חשמל נמוכה ככל האפשר - חשוב מפני שמחשב זה יהיה בתפקיד שרת ההורדות וי…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב שישמש לי למטרות הבאות: צפייה בFHD, תוכנות סימולציה כמו ORCADE וMATLAB ומעט משחקי FPS. ניסיתי להרכיב משהו בעיקרון אשמח לקבל עזרה. מה שמפריע לי זה המאוורים, ומה שמצאתי שעובד בצורה יעילה בעומס מגיע 26DB אם יש משהו שמגיע 20DB אפילו אשמח הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : "SLBEJ" - BOX ₪1466 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD5 ₪1484 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪706 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1478 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120 מארז: [..] ANTEC NINE HUNDRED II w/o PSU ₪577 ספק כוח: [..] HEC C…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.ניתן לנצל את כל התקציב לא חייב לחסוך. 2.השימושים למחשב עם תכני HD משחקים כבדים כמו METRO 2033 ולתוכנות מאיה ואפטר אפקט (רינדורים) הרזולוציה המקסמלית של המסך שלי היא 1600X1200 מסך 20'' (אולי אני ירכוש מסך בהמשך) אני מתכוון לשחק בהגדרות הכי גבוהות למשחקים. 3.אין צורך בציוד היקפי. 4.צורב למחשב אני לא צריך. 5.חוץ מצורב אני צריך הכל. 6. 1לא קריטי הרעש. 7.אני לא מבין באוברקלוק אשמח לקבל הסבר. 8.אין צורב במערכת הפעלה. 9.IQPC 10.חיבור מיני HD בכרטיס מסך וחיבור אופטיקל בלוח אם. 11.לא, אני לא מתכוון לשדרג בהמשך. 12.לא חושב לשמור על אופק שדרוג למעבד או לזיכרון. חיכתי לכרטיס מסך החדש NVIDIA GTX 480 הרבה זמן ואני סגור עליו אז את תחליפו לי אותו במפרט... ולגבי הספק שמעתי שבשביל הכרטי…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עד 4000 - 4500 שקל (רוצה להזמין מחו"ל, אז לא חייב להיות דגם שנמכר בארץ) עם מעבד i5 מעדיף את HP (אני טכנאי מחשבים ומהנסיון הלא הכי גדול שלי עם ניידים HP די יציבים) אם למישהו יש המלצה לדגם טוב של חברה אחרת שתיתן אחריות בינלאומית בארץ אני אשמח לשמוע גם. תודה
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בשבוע האחרון רכשתי לפטופ של דל מדגם STUDIO 1558 החדש (אחריות באתר הלקוח ל3 שנים). בחרתי בדגם הזה מכיוון שהוא המחשב הכי משתלם עם המפרט הכי מוצלח (אני גרפיקאית ועורכת) לתקציב שלי, ומכיוון שקיבלתי המלצות על הניידים של דל מחברים. להלן המפרט: http://www.blaptop.co.il/index.asp?productid=4477#prodtop מהרגע שקיבלתי את המחשב, לא הפסיקו לצוץ בעיות. דבר ראשון ספק הכוח קיצר ונשרף. דל ישראל החליפה אותו בספק תקין (השירות שלהם אדיב, אמנם לקח כמעט שבוע להחליף עקב מדיניות השירות- שאומרת שהם פותחים קריאה לתקלה, זה עובר למעבדת יעל מחשבים ואז הם שולחים את החלק עם UPS). הדבר השני שקרה הוא בעיות תוכנה: המחשב נותן הודעת שגיאה this is not a valid win 32 application כשמנסים להתקין עליו את הדריב…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך בבקשה חוות דעת על המפרט הזה של acer.. האם החברה הזאת אמינה עם המחשבים שלה..? או להוסיף עוד כסף וללכת על חברה יותר מוכרת..? תודה! מחשב נייד "15.6 Acer Aspire 5740G i3-330M 500GB מעבד Intel® Core™ i3-330M Processor 2.13GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video ATI Radeon HD 5470 זכרון 4096MB DDR3 דיסק קשיח 500GB SATA 5400RPM למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן מערכת הפעלה (Windows 7 Home Premium (64bit עברית או אנגלית תקשורת כרטיס רשת אלחוטי IEEE 802.11b/g כרטיס רשת LAN כונן אופטי צורב DVD Multi Burner יציאות USB 2.0 x 4, D-Sub, HDMI, Audio קורא כרטיסי זכרון, יציאת רשת ועכבר Touch אחריות שנה אחריות בינלאומית במעבדות Acer או כל מעבדה אחרת מטעם Acer. (אחריות ע…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-