עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by StrikeEagle,

. מה התקציב המקסימאלי? ~3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. arma 3, squad, insurgency, GTA V כבדים בקיצור -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מכוון לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, דיסק קשיח. …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Xavi06,

שלום, אני רוצה לקנות נייד 14 אינץ' ויש 2 דברים שלא הצלחתי להבין עדיין ואשמח אם תוכלו לעזור לי 1. מה יהיה יותר מהיר, מעבד I5 עם כונן SSD או מעבד I7 עם כונן רגיל? 2. אם אקנה מחשב עם 2 תאי סוללה, האם אוכל בעתיד לשדרג ולקנות נגיד 4-6 תאים לאותו מחשב? או שלא תיהיה התאמה?

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. שלום לכולם, ברשותי המחשב עם המפרט הזה: מארז: COOLMASTER basic CM690 II GA-z77x-d3h של גיגהבייט מעבד- i5-3550 3.3 6mb cache ספק כח: corsair a.pfc 80 + tx650m 650w קירור מים למעבד H60 זכרונות hs corsa geil 2x4GB (8GB) ddr3 1600mhz כונן SSD Corsair neutron 120GB כונן Crucial m4 2.5 sata 3 כרטיס מסך EVGA GTX 970 FTW ACX 2.0 צורב דיסק קשיח פנימי של WD 1T sata 3 השאלה שלי היא האם כדאי לשדרג את לוח האם, זכרונות, מעבד וגוף קירור או שעדיף לי כבר לקנות מחשב חדש? האם יש הבדלים בין המעבדים החדשים לזה שיש לי כרגע (אין לי ספק שיש הבדל, השאלה היא, האם ההבדל הוא בסה"כ מינורי או כזה שבאמת שווה את השדרוג)…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. ערב טוב אשמח להמלצה על מחשב נייח לשימוש כללי ביתי התקציב 3000 (כולל מסך) תודה מראש, ערן 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, office, צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יותר מ GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך רצוי…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. לעבודה בתוכנות אופיס, אינטרנט, תוכנות שעושות חישובים כבדים. לא לעריכת וידאו, לא לגיימינג, חשוב מאד - המשקל. כמה שפחות יותר טוב בלי להתפשר על הביצועים ועל כן התקציב הגבוה. בכלל לא חובה מסך מגע. דוגמה לכיוון: ראיתי את HP SPECTRE 360 ואהבתי, אבל נפסל על המשקל 1.45. כיום אני עם סמסונג ATIV-9 מ-2013, מאד אוהב אבל רוצה להשתדרג.

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמו בכותרת, אלא אם כן תוספת של מאות בודדות תשנה את התמונה הרבה, תרתי משמע. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, MMO כמו ESO ומשחקים כמו FALLOUT 4, אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא? א) המחשב מיועד לגיימינג כבד כנ"ל, וגם אפטר אפקטס ופרימייר. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? יש לי כרגע מסך 24" 1920X1200, אבל הייתי רוצה לקנות מסך חדש של תלת מימד. אבל שמעתי שהיום תלת מימד בנסיגה גדולה, ולכן אנ…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  7. שלום, מחפש לקנות מחשב נייח למטרות גיימינג. הכי חשוב לי תמורה ביחס למחיר. דגמים, מראה חיצוני או מותגים לא חשובים לי כל כך. אני רוצה לקנות גם כונן קשיח רגיל וגם כונן SSD עבור מערכת ההפעלה, משחקים ותוכנות. ראיתי בהרבה מקומות שמתעלמים לגמרי מכונני SSD ולא מכניסים אותם למפרטים, אשמח לדעת מה הסיבה לכך? מצורף מפרט לדוגמא מstartpc שנראה לי בכיוון. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | חדרה | תל-אביב | קריית מלאכי מעבד: 889 ₪ - Quad Core i5 4460 3.2Ghz S1150 לוח אם: 310 ₪ - * מבצע * - Asus B85M-G (4xDDR3 + Front USB3) S1150 זכרון: 290 ₪ - * מבצע עד ה 14.7 * - 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3 1600Mhz CL9 כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע עד ה 14.7 *…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by tidan31,

היי! ברשותי לנובו y-70 כאשר אני מטעין את הסוללה והיא מגיעה ל-100% האם ניתן להמשיך לעבוד עם המחשב כאשר הוא מחובר לחשמל?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by Liran5,

אהלן חבר'ה! לפני כמה שנים קניתי מחשב שהיה סוס עבודה. היום אני כבר בן 23 ומשחק הרבה פחות, אך כשאני משחק NBA 2K15 למשל אני מרגיש שהמחשב חייב שדרוג Intel i5-2500K@3.30GHz Arctic Freezer 7 Pro kingston 8gb (4GBx2) ddr3 1600mhz 1TB Samsung HD103SJ Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Radeon HD6950 2GB SeaSoic 620Watts אין תקציב מוגדר. צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק להריץ משחקים כמו PES 16,NBA 2K16,GTA V באיכות טובה ובצורה חלקה מצד שני, לא להתפרע.. עדיין סטודנט

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד חזק בארה"ב שיהיה עם אחריות בינלאומית. היום יש לי XPS L502X (מחשב טוב ושמנמן שקצת התעייף). בהתאם לדרישות הפורום: * מטרות המחשב? באופיס, גלישה אבל כנראה גם להריץ עליו דאטה בקרוב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה אבל היום ב-XPS קצת מתסכל אותי שהמסך הוא סוג של מראה. * רזולוציית המסך? פחות מבין בזה, אשמח למסך טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה קל ככל שניתן (מסתובב איתי רוב היום). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכרטיס SD למצלמה (אני מקווה שהגדרתי את זה נכון). * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD. אני מעדיף 256GB * כונן אופטי? לא קריט…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop מזדמן, visual studio תדיר, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיש בשוק (לא בהכרח על הגדרות מקסימליות) עם צפי להריץ משחקים בשנים הקרובות על הגדרות בינוניות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

12. שלום לכולם! בניתי מפרט בKSP ואשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם, או לקבל הצעה חלופית. תודה רבה! השימושים: מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדאי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי אם זה באמת חשוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות ADOBE CC, לצורך עבודה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפי…

13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3150 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני hd, גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4, אולי gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 על 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

14. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הזקן שלי (נולד ב2009!!!) שימוש עיקרי הוא משחקים עריכת תמונות בPS ועריכת וידאו בPremiere Pro יש לי היום (ואני רוצה לשמור): GV-N760OC-4GD קירור לתושבת 1156 Ultra-120 eXtreme (הבנתי שיתאים ל1151 זה נכון?) כונן קשיח 1TB Black WD1003FZEX חשבתי לקנות: Asus Z170 PRO GAMING Intel Core i7-6700K Skylake Corsair HX850I (האם אני צריך יותר?) Western Digital Green WD20EZRX 2TB Corsair 16GB DDR4 2666MHz CMK16GX4M4A2666C15 תודה מראש לעוזרים...

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. היתכן שדור ה-Skylake החדש יספק לנו מעבדי K ניידים ראשונים מסוגם שאותם ניתן יהיה להמהיר באופן עצמאי? לכתבה: http://hwzone.co.il/הברקה-או-בדיחה-אינטל-תציע-מעבדים-ניידי/

16. שלום לכולם יש לי כרגע מחשב נייד HP Pavilion dv6-3050ej למחשב יש 2 סלוטים של 2 ג'יגה אני רוצה לשדרג ל2 סלוטים של 4 ג'יגה DDR3 מהירות 1600Mhz סהכ 8ג'יגה. האם זה יתאים לי למחשב? האם אני צריך לבדוק עוד משהו לפני שאני קונה? איזה חברה מומלצת תרשמו לי בבקשה כמה חברות כרטיסי הזיכרון יקנו בארהב אם זה משנה משהו... תודה רבה חברים

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by phoenix25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח אם מדובר בשדרוג הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, באיכות גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים החדשים : Batman arkham city, Metal gear 5 , witcher 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, רזולוציה 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

18. Started by eliko29,

שלום לכולם! אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב all in one לשימוש ביתי. מטרת המחשב היא גלישה באינטרנט ולימודים (של ילד בעיקר) חשוב לי מאוד שיהיה מהיר עם זיכרון מספק. אשמח להמלצות על מפרט מומלץ ועל סוג המחשב. תודה רבה מראש!!!! (תקציב סביבות 4000)

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. היי! אני חדש פה ושמעתי שיש פה אנשים נחמדים שיכולים לעזור לי לבנות מפרט תקציב: 6,500 - 7,500 - אפשר לנצל את כולו המחשב לשימושים של תכנות ופנאי, וזה כולל גם משחקים כבדים. רזולוציית מסך 1080p. אולי בעתיד ישתדרג, אבל לא בהרבה. הדרישות הכלליות הן מעבד i7 6700k וכרטיס מסך 970GTX 4GB. אני די מקובע על שני אלה, כי 980 יקר מידי, amd 390 דורש יותר מידי חשמל. בנוגע למעבד - אני מניח שגם i7 6700 יספיק, אם זה משמעותי אני מוכן להתפשר. אנא אל תציעו מחשבים שלא כוללים את המעבד הנ"ל. 16gb DDR4 ram - חובה 500gb ssd - חובה 2tb hhd - חובה כרטיס wifi פנימי (אחד שמחובר עם PCI/PCIe - אני גולש עם 100mb) -חובה אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות בתשלום. כרגע אני משתמש בלפטופ עם מעבד i7 3630QM…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Eloim,

שלום רב, הדרישות הן כדלקמן: תקציב מקסימלי: 6K, מעוניין לחסוך ולמצוא מחשב בכ5K. שימושי המחשב: עריכה גרפית (צילום דיגיטלי) בעיקר לשימוש בפוטושופ לעריכות תמונות(רוב השימוש) ציוד היקפי: מקלדת, עכבר אלחוטי, לא צריך רמקולים, מסך איכותי וגדול חשוב! ('27 או '32 מה כדאי?) סולם השקט: 4, שיהיה שקט, אבל לא קריטי במיוחד. OC: לא מתוכנן אוברקלוק מערכת הפעלה: לא חייב. הרכבה: בחנות עדיפות לחנות: אין מועד קנייה: חודש הקרוב בקשות מיוחדות: מעבד של אינטל. 2 הארדיסק חדשים. מארז עם כמה שיותר חיבורים להארדיסק פנימיים (לפחות 4, בעדיפות ל5 6 ואפילו 7) ספק שיחזיק הכל, וכרטיס גרפי טוב לעיבודי גרפיקה בתמונות. שדרוג עתידי: הוספת הארדיס…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by fr0z1k,

אהלן, ראיתי מישהו פה פרסם גם בקשה כזאת אבל הוא היה צריך Office and Windows והרכבה ואני פחות צריך את זה, אז הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה-5K, גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שעדיף לחסוך, אבל לא בכח ולא על חשבון ביצועים משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בואו נניח עד 500 ש"ח בהנחה שזה באמת חשוב ושווה את זה (בהנחה שאתם מציעים חריגה נא להציע גם את האופציה היותר זולה של אותו רכיב ולהסביר למה מומלץ לחרוג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, אבל לא Hardcore Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמ…

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות על הדברים שלא יורגשו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (תחביב לא מקצוע), בעיקר משנה לי חיבור פנורמות. עבודה עם cuda (כמחשב שני לא מחשב עבודה עיקרי). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): lightroom, matlab - תדיר ב) המחשב לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך (מחכה בעקבות ההמלצות של…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. Started by Hasamba,

שלום לכולם, אני קונה מחשב שישמש בעיקר לילדים לאופיס/אינטרנט ומשחקים, בנוסף אשתי מתכננת קצת עבודות פוטושופ ואילוסטריטור. לא משחקים כבדים במיוחד ולא צריכים לרוץ בפריים רייט גבוהים . המפרט כנראה: Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 לוח אם Asus H110M-A D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III מארז כולל ספק Antec VSK4450B-U3 ATX Mid Tower Black 450W השאלה היא לגבי כרטיס המסך, מה עדיף (לא יכול להוסיף יותר כסף ולא רוצה משומש)? האם משנה ה-1GB או ה-2GB ברמות האלו? כ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Googleness,

אני לא עונה על השאלון כי אני בכלל לא בטוח שאני צריך מפרט. אני רוצה להתייעץ בצורה תיאורטית לגבי מה שיהיה הכי כדאי להשתמש במקרה בו נתקלתי. ניגש אליי לקוח אשר יש לו אולם גדול עם מקרן (מחובר בHDMI) ומערכת רמקולים היקפית (שמתחברת באמצעות כבל 3.5mm יחיד לחיבור האוזניות\רמקול במחשב). הדבר היחיד שהוא צריך ועושה זה להתחבר למערכות הללו ולתת למי שנמצא במקום להאזין למוזיקה באמצעות אתר YouTube. עד היום הוא עשה שימוש ב Laptop פרימיטיבי עם vista ועוד Laptop כלשהו עם Windows 7 (המכישר עם ה7 יגיע אליי ביום שני לריענון \ המחשב עם הויסטה עבר כבר ריענון). מפה לשם מסתבר שבדרך מאצלי אל הלקוח התפגרה הסוללה של הביוס למחשב של הויסטה וכל כיבוי מצריך …

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. שלום חברים, אז לאחר שהמחשב האחרון שלי שווק חיים וכל נסיון להציל אותו נכשל, החלטתי לפתוח את הארנק השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגיימינג, כאשר לא באמת אכפת לי שירוץ על ההגדרות הגבוהות ביותר, אלא שיוכל להריץ בצורה חלקה משחקים, וגם להריץ CHROME במקביל בלי לקרוס. כרגע אני משחק רק DOTA וכל מחשב סטרנדטי יכול להריץ את המשחק, אבל אני מניח שבעתיד ארצה לשחק משחקים נוספים קצת יותר כבדים. מאד חשוב לי שהמחשב יישאר רלוונטי גם עוד 4-5 שנים. פניתי לחבר מסויים עם טווח מחירים של 2000-3000 ש"ח, אבל הבנתי שכדי שהמחשב שבאמת יקיים את הדרישות שלי אצטרך לשלם קצת יותר. קיבלתי הצעה למפרט הבא ב3200 שח: לוח ראשי BIOSTAR B150S1 מעבד I5 6400 …

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים