עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Opal,

היי, אחי סטודנט והוא צריך לקנות מחשב נייד, יש לי מספר שאלות ולא בקשה להמלצה, אז לא לבקש טופס או משהו כזה רציתי לדעת איך המחשבים של HP ? איך הזרימת אוויר בהם ? אם משווים HP ל-DELL, מה עדיף ? האם המחשבים של HP מתחממים ? והדילמה היא ככה : באפשרותי לקנות מחשב נייד של HP ב2,900 ש"ח עם מעבד I5 או לקנות ב3,300 ש"ח מחשב נייד של Dell (אותם רכיבים בדיוק, מוזר אך נכון) אך עם מעבד I7 שווה להוסיף 400 ש"ח, יהיה הבדל משמעותי לסטודנט ? תודה מראש! זה המחשב של DELL http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..8.&list=1&sort=2&glist=1&uin=23084&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום, אני מעוניין להזמין מחשב עבור אבי. המחשב מיועד לשימוש משרדי/כללי ובנוסף לעריכת תמונות ווידאו ביתיים. אשמח לקבל רעיונות :-) תודה ענקית מראש!​ 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עריכת תמונות + וידאו ביתיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ידוע על תוכנות ספציפיות מידי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…

3. Started by dodomomo1986,

אשמח להמלצות לultrabook, עדיפות ל-convertible/hybrid (יכול להפוך גם לטבלט). מטרת המחשב: - גלישת אינטרנט והורדת קבצים גדולים לפרקי זמן גדולים. - הקרנת סרטים ב-full hd וב-3d בחיבור למסך גדול. - שימוש סטודנט למדעיי המחשב (תוכנות פיתוח/זמן סוללה גבוהה). - חווית שימוש מהירה (גם לעוד מספר שנים קדימה). מעוניין שיהיה: - מעבד: פה אשמח להסבר, הייתי רושם i5 אבל אני מבין שיש i3 שיכול להיות יותר טוב מ-5i בחלק מהמקרים. - גודל מסך 13" או 14" (עדיפות ל-14 אבל לא חובה) - מסך מגע - מינימום 4 GB זיכרון אם אפשרות הרחבה ל-8 - ssd (הבנתי שהיום אם אפשר אז חבל שלא) - מעבד דור רביעי -haswell : לא חובה אבל עדיף (זמן סוללה, ואולי גם התחממות פחותה יותר). דגמים שחבתי עליהם: Asus Transforme…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Shasoosh,

שלום לכולם, אחרי שנים על גבי שנים של 1.8 אני קונה מחשב חדש, השימושים יהיו דיי בסיסיים ומידי פעם אני אשחק במשחקים כבדים כמו ריינבו ו STALKER. בעבר הייתי גיימר כבד אבל היום עם הלימודים והעבודה... בכל אופן, חשוב לי שהכרטיס מסך יהיה האיכותי בכדי להנות מהמקסימום כשאני כן אשחק במשהו. אני לא רואה סיכוי שאני אקח את ה 640 מגה, למרות שהלב צועק 22" רוב הסיכויים שאלך על 19 איכותי. במקלדת ועכבר אני חוסך ולוקח משהו פשוט, אני אתקן את הטעות הזאת בעתיד. זה מה שהרכבתי בנתיים בעזרת הדיונים בפורום: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1276 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤633 כרטיס מסך: SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAI…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by md22,

יש לי מחשב Acer Aspire 4552 עם WIN7 עוצמת הקול של המחשב נמוכה מאוד האם יש למשהו פתרון? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי בעיה בלפטופ , הוא לא מטעין לי רוב הזמן את הבטריה לא יודע אם זה בעיה במטען, בבטריה או בלפטופ עצמו רוב הזמן הוא לא טוען את הבטריה , אבל לפעמים כן.. איפה אני יכול ללכת לבדוק את זה במקום אמין בלי לבזבז סתם כספים עם בטריות חדשות , בדיקות וכו' ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. כמה מהדרישות: האם חשוב שקט? עד כמה? - שהיה סביר,עדיף שקט. האם מתוכנן OC?לא. במפרט למשחקים - אין לדעת,במשחקים החדשים,בריזולוציה רגילה. המחשב מיועד: משחקים,מוזיקה,סרטים ותוכנות גרפיות כמו AUTOCAD. חובה שהוא יוכל להניע תוכנות גרפיות וסרטוט כמו AUTOCAD באופן מעולה בהגדרות הגבוהות ביותר. הראשון: ------ מעבד: Intel Core 2 Quad Processors Q6600 2.4GHz 1066MHz FSB 8MB L2 Cache 64 Bit לוח אם: Intel Chipset Intel G31 זכרון: 2GB/667MHZ DDR2 כרטיס מסך: GEFORCE Pci Express X16 8400GS דיסק קשיח: WD250 7200RPM SATA2 תקליטור: צורב DVD שכבה כפולה X20 כולל מנגנון נגד רעידות כרטיס קול 5.1 High Definition כרטיס רשת: Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem using the Intel 82566DC Gigab…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לכולם, בזמן האחרון הייתה לי יום הולדת ורציתי להתחדש במחשב גיימינג חדש וחזק מאוד שיריץ לי משחקים כבדים כמו cod וrust מעל 100fps בגלל שיש לי מסך 144hz, אז נעזרתי בכמה אנשים מtms מאילת שהרכיבו מחשב חזק ושיניתי טיפה את המפרט, אני רוצה להשאיר את המחיר מתחת ל6000 שקל אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה ולומר לי מה אפשר לשפר במחשב הזה או שזה הכי טוב שאפשר לקבל מתחת ל6000 שקל, מצורף המפרט שכרגע יש לי אשמח אם תעזרו לי לשפר אותו עוד ולהשאיר אותו מתחת ל6000 שקל. המפרט: [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103104]Intel Core i5 10600KF / 1200 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 822 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.c…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום! אני מחפש מפרט למחשב גיימינג, בעיקר לסימולטור DCS WORLD. הרעיון הוא למחשב שיחזיק תקופה ויוכל לעבור רק שדרוג במידה וצריך. קיימים כרגע מספר רכיבים שאעדיף להשתמש בהם כדי להוזיל את העלויות אם ניתן וזה לא יוצר ירידה משמעותית בביצועים - 1600Mhz CL9 DDR3 Ballistix Crucial 2x8GB (16GB) 250GB SSD Samsung EVO 1TB WD 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מרבי - 6000 ש"ח, מעדיף להוזיל את העלות עד כמה שאפשר ללא התפשרות באיכות או אפשרות לשידרוג בעתיד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בעיקר DCS WORLD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

10. Started by idontknow,

היי תותחים, בנו לי מפרט למחשב גיימינג כבד, בתקציב של עד 6000₪ ( ניתן לנצל את כולו).אשמח לקבל את חוות דעתכם עליו: מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 303 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 מארזים: Antec Case GX202 White Led + Gigabyte 700W כמות: 1 - מחיר: ₪ 415 כונני SSD: Addlink SSD 512GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 369 כוננים קשיחים: Seagate HDD 2.0TB 256MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 260 כרטיסי מסך: PowerColor RX 5700XT 8G GDDR6 AXRX 5700XT 8…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,000 שקל, אפשר לחרוג טיפה אם הערך המוסף יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה, זקוק להרבה RAM. יודע שבעבור למידת מכונה אזדקק לכרטיס גרפי עם הרבה זיכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חושב על להוסיף מסך 2K עם קצב רענון גבוה, כרגע לא מסתכל על זה, אבל כן חשוב לי שייתמך ע"י המחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שק…

12. Started by mayfree,

הכול התחיל לפני שנה כשהחלטתי לשדרג את הפנטיום הענתיקה שלי למכונת משחקים,בזמנו החלה החדירה של A64 754 לשוק וכבר הייתי על סף קנייה אבל בהמלצת המדור חיכיתי לסוקט החדש ולPCIe. כשהגיע הסוקט החדש חיכיתי ללוח של MSI ,כשהגיע ה-MSI קראתי שכדאי בכלל לחכות לSLI החדשים. בקיצור זה לא נגמר. השאלה שלי היא פשוטה.אם אני רוצה להרכיב מפרט-על למשחקים :1. שיעבוד טוב ברזולוציות גבוהות. 2.שיחזיק מעמד ל-3 שנים הבאות(עם שידרוג פה ושם). איזה צ'יפסט כדאי לקנות(כי אני הולך להשקיע סכום די רציני),ואם ללכת על SLI האם שוב לחכות שייכנסו עוד לוחות לשוק המפגר שלנו או שבכלל עומד לצאת סוקט חדש בעתיד הקרוב ... בשורה התחתונה:האם זה זמן טוב להזמין מפרט?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום. חיפשתי אולטרה-בוק עם כרטיס מסך ייעודי, מעבד I7, כונן SSD, ולפחות 6GB RAM באיזור ה5000 שקל. מצאתי את הדגם הבא: asus UX32VD-R4013H בכל הרשת כתוב שיש לו 6GB RAM, מסך FHD, וכונן SSD עם זאת, שתי החנויות שמוכרות את אותו דגם בדיוק בארץ כותבות שיש לו רק 4GB, מסך 1366X768 ולא רשום דבר על SSD http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-ux32a-r3008h-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-1?aff=Zap http://www.newpc.co.il/items/260966 השאלה היא האם אין סיכון ואפשר להזמין(כאשר מניחים שהם טעו ברישום המפרט באתר)

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. המחשב נועד להחליף מחשב בן שמונה (E7500) לשימושים ביתיים - אופיס, גלישה, סרטים וכו'. בנוסף, קיבלתי לאחרונה מצלמת GOPRO ואעשה בו שימוש לעריכת סרטונים ותמונות. אני עדיין לא מכיר את התוכנות הרלוונטיות. בשלב זה אין לי כוונה לשחק במחשב ולכן אין צורך בכרטיס מסך, אם אצטרך אוסיף בעתיד. חשוב לעומת זאת שהמעבד יגיע עם ליבה גראפית טובה שתאפשר לכל הפחות צפייה בסרטים ועריכה ב-FHD. אגב, אם לצרכים שציינתי אתם ממליצים כן להוסיף כרטיס מסך - אז אפשר. נטיית הלב היא לקנות שילוש מהתושבת החדשה על מנת לאפשר שידרוגים עתידיים, אולם מאחר והמחשה הנוכחי שלי לא באמת שודרג במהלך שמונה השנים, אם משתלם יותר הדור הקודם - אז גם מקובל. אוקי נראה לי שתיארתי את רוב הדברים אבל אוסיף את תשובותיי לשאלון: 1. מה …

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום, לאחר תקופה ארוכה בחול (טיול אחרי צבא) המחשב שברשותי כבר כמה שנים, אינו עומד בציפיות הנדרשות ממנו (משחקים) להלן המפרט, [TABLE=class: section, width: 643] [TR] [TD=class: primary-title, align: right]Processor[/TD] [TD=class: value]Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: secondary-title, align: right]Manufacturer[/TD] [TD=class: value]Intel[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: secondary-title, align: right]Speed[/TD] [TD=class: value]2.4 GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: secondary-title, align: right]Number of Cores[/TD] [TD=class: value]4[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: section, width: 643] [TR] [TD=class: primary-title, align: right]Video Card[/TD] [TD=…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K גג 2. מה שימושי המחשב? עיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? שימוש רב לצרכי פרנסה בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? עכבר, אבל לא קריטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)? ווינדוז חובה. גרסה 10 טובה? אני מרוצה מגרסה 7. אופיס - יהיה נחמד, לא קריטי אם זה מייקר משמעותית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by tood24,

חבריה כותרת , https://www.gearbest.com/laptops/pp_683487.html תודה

18. אהלן. התקציב מאוד מזערי, כ1000 שח, לא נדרשת מערכת הפעלה. מחשב לצורכי לימוד בלבד - שיוכל להחזיק וורד,אקסל,וגלישה במספר כרטיסיות בו זמנית. גודל - 15.6 אשמח להצעות * בדקתי בksp ומצאתי את הדגמים הבאים - https://ksp.co.il/?select=.268..271..211.&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=

19. התקציב הוא כ-5K עם אפשרות לחריגה השימושים היו גיימינג קל כמו COD\CRYSIS ועבודות אקדמיות בEXCEL בתדירות גבוה. רזולוצית מסך 22" מקסימלית היא 1920X1080 לגבי ציוד היקפי, אשמח להמלצה למקלדת אלחוטית עם תאורה (לא אדומה!) בחושך. אין צורך בספק כח (seasonic 620W) וזכרונות RAM (קיט Kingston HyperX KHX1866C9D3/4GX) או דיסק קשיח. לעומת זאת להבנתי SSD אני צריכה. חשוב שהמחשב יהיה מאוד שקט 3-4\10 במידה ותיהיה השפעה רצינית על מהירות המחשב יש אפשרות לשקול OC. על המחשב כנראה יותקן WIN 8.1 העדפה לחנות במרכז הארץ, חשוב שהמארז יהיה קטן ויותר חשוב שיהיה מאוד מאוד מהיר בתגובה וכמובן USB 3.0 מקדימה. תודה ח'ברה (ואני מוחא על כך שאין סמיילים נשיים בפורום הזה )

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by almor12,

יש לי מחשב נייד של HP מדגם elitebook 2540p. אני מחפש למחשב הנ''ל זיכרונות והארד דיסק חדשים. לפי בדיקה בגוגל הארד דיסק שלו בגודל 1.8", ניסיתי לחפש חנויות שמוכרות הארד דיסקים בגדלים אלה אבל זה היה אפסי. אני מחפש כונן SSD, יש לי כונן SSD מסוג msata שקיבלתי מחבר, לפי הבנה הmsata הוא בגודל 1.8" האם יש לי אפשרות לחבר אותו למחשב? כרגע למחשב יש 1gb זיכרון ואני מעוניין לשדרג לפחות ל8gb. כמה סלוטים יש למחשב? אני יודע שיש אחד בחלק התחתון של המחשב ולפי המפרט של המחשב צריך להיות עוד אחד, איפה הוא נמצא? איזה זכרונות כדאי לקנות? ראיתי שיש DDR3L וDDR3 איזה זיכרונות אני צריך לבחור מהם? בגדול המחשב משמש לתכנות, עיצוב גרפי הרוב פוטושופ, עריכת וידאו פשוטה של הקלטות של שיעורים ופה ושם סרטי י…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם אני מחפשת מחשב נייד ללימודי תכנות והתקציב שלי הוא 3K * מטרות המחשב?לימודי תכנות - VISUAL STUDIO בעיקר * גודל המסך? 15.6 או 14 * רזולוציית המסך? כמה שאפשר בתקציב הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך?העדיפות היא כמה שיותר זמן עבודה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell ממליצים לי מאוד על המותג DELL תודה רבקה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by natanel102030,

בכמה בערך אני יכול למכור לפטופ i7 2630, עם 8g ראם ובנוסף כונן ssd של 180g? ללא אחריות בגלל השדרוג לssd אבל עם ביטוח חיצוני לעוד 10 חודש. מבחינה קוסמטית הוא ממש לא נראה חדש אבל לרוב פשוט מחברים אותו למסך ומשתמשים במקלדת ועכבר חיצוניים. שמור עם ביצועים נהדרים... סחב לי הנדסת תוכנה בי״ג-ד ושימושים אחרים בלי לעצור לחשוב מטען כחדש וסוללה שמורה טוב שהתרגלה למחזורים של פריקה וטעינה מלאים.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. מבחינת ביצועים מה עדיף? i7 "מוחלש" לדוגמא: 3517U עם 32SSD+דיסק רגילא או i7 מרובע ליבות לדוגמא: 3630QM + דיסק רגיל ? או שהאם עדיף מעבד חלש יותר מבין שניהם אך עם 128SSD מלא? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ברשותי נייד Asus X54C - סוללה טעונה במלואה - האם לנתק הנייד מהמטען(חשמל) או להשאיר מחובר - ישנו מנגנון עוקף שמונע קיצור חיי הסוללה ? אשמח לתשובה ברורה! תודה רבה ושבת שלום.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by zivgev,

שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים אצלי מזה 3 + - שנים. לאחר בירורים הבנתי שאם אני מעוניין להחליף מעבד למעבדי הI למיניהם אצטרך להחליף לוח אם. התקציב שלי הוא כ-1000 ש"ח היעד העיקרי שלי הוא קידודים [קידודי סרטים, וידאו, הקלטות]. הביאו לי 2 אופציות: 1. שידרוג מעבד קיים [E6750 למעבד Q8400-כולל שידרוג כמות הזיכרון ל-4 ג'יגה בסכום של 1000 ש"ח) 2.נתנו לי המלצה כזו: מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 מחיר: ₪538 קירור למעבד: Intel Original for 1156 כמות: 1 מחיר: ₪45 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2 BULK כמות: 1 מחיר: ₪253 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 2 מחיר: ₪115 בנוסף לזה ברשותי ספק 400W של ENERMAX, אמרו לי שאני יוכל להמשיך איתו…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים