עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by sgsg,

הגיעה לארץ הסדרה החדשה של ניידי EDGE של לנובו, לפי מה שאני מבין זו הסדרה העסקית הבסיסית. סדרת VOSTRO 3x50 קיימת בארץ כבר כמה שבועות וגם היא הסדרה העסקית הבסיסית של דל. לכאורה המפרט של הדל מעט טוב יותר - כונן קשיח עם 7200RPM ו-USB3 שנראה לי חסר בלנובו (לא בטוח). בנוסף, הלנובו מגיע בצבע אדום שלא מושך אותי כל כך (השחור יקר בכ- 500 ש"ח מוגזמים). מלבד זה שאר המפרט נראה די זהה ולנובו אפילו מספקים אחריות בינלאומית של 3 שנים. השאלה היא האם כדאי להתפשר על הנתונים האלה וללכת על הלנובו ? האם איכות הבניה/האחריות שלו צפויה להיות טובה בהרבה ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by DeaglinG,

אוקי חברים, הגיע הזמן להחליף את הגרוטאה למאנסטר טראק אני יודע שכולם כל הזמן אומרים שלקנות מחשב ב9000 שקל כל שנתיים שלוש זה בזבוז גדול, עדיף לקנות ב-5000 כל שנה, אבל ב-5000 שקל אפשר לשדרג רק את הבפנוכו של המחשב (מעבד זיכרון כרטיס מסך וכו....) וצריך שיהיה כבר את הדברים שלא מחליפים (מארז, מסך,דיסק קשיח וכו), ולכן אני קונה פעם אחת ב-9000 ואז אני יקנה כל פעם בפחות. המחשב מיועד למשחקים. אוקי אז זה המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1305.61 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard [ ¤ 821.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 277.25 ] 2 Hard Discs : Wester…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. קניתי את המחשב שמצוין למעלה והמטען ממש ענק וזה מטרד להיסחב איתו ללימודים. המטען ענק כ"כ בגלל הI7? (דגם 2630) אפשר להשיג מטען קטן יותר שמתאים למחשב? איפה? איפה אפשר להשיג סוללה 9 תאים או 12 תאים למחשב בארץ? יש הפרש מחירים משמעותי לעומת חו"ל?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by osherrb,

1. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3 וכאלה.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 אינטץ או לטלויזיה 32 אינטץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב ש…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. אהלן, אשמח לעזרה בבחירת מחשב. המחשב הישן שלי הלך לעולמו אחרי 6 שנים.. אני אדריכל ועיקר העבודה שלי בתוכנות autocad, adobe ilustrator, adobe photoshop. אני צריך מחשב שידע לעמוד בדרישות המערכת של התוכנות האלו (עבור הגרסאות הכי עדכניות של 2023). יש הסבר באינטרנט לגבי מה החומרה הנחוצה אבל כשאני מנסה ליישם את זה בחיפוש באתרי קניות/KSP לדוגמא אני לא יודע מה לסמן בהגדרות. אשמח אם מישהו יוכל להציץ בדרישות המערכת ולכוון אותי מה אני צריך לסמן ברובריקות או להציע לי כמה אפשרויות של חברת DELL או LENOVO מאתר KSP. תודה רבה מחשב נייד לאדריכל 3000-6000 שקלים 15.6 אינצ' מבחינת משקל עדיף משהו קל (הישן שקל כ-2.6 קילו) משמש לעריכה גרפית + שרט…

6. תודה!! יש לי כבר כרטיס לעריכת וידאו

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי עד 4000. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V, ומשחקים כבדים עתידיים, כנראה NFS+היטמן ועוד משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? גודל המסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אעדיף שבמשחקים שציינתי אוכל לשחק על מקסימום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (7 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. יש לי חבר שמחפש מחשב ודוד שלו הביא לו מפרט למחשב של אייסר והמליץ לו עליו המפרט : http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=6916 במחיר 4100 ש"ח הוא צריך את במחשב לסרטים, משחקים(כמו FIFA) אופיס ואינטרנט. אשמח לשמוע המלצות גם למחשבים יותר מתאימים (חשבתי אולי על DELL). תודה מראש.

9. Started by alextav,

שלום, קניתי לפני שנה מחשב נייד של Dell מהאאוטלט בארה"ב עם מקלדת באנגלית כמובן, במשך השנה נאלצתי להחליף פעמיים מדבקות של אותיות בעברית כי הן נפלו אחרי כמה חודשים. רציתי לברר האם החלפה של המקלדת זה משהו שניתן לעשות במסגרת האחריות למרות שהיא תקינה? במידה ולא האם ניתן להשיג מקלדת עם אותיות בעברית לדגם E7440 בארץ? אם אני מחליט לעשות חריטה האם זה מפר את תנאי האחריות? תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. המחשב מיועד בעיקר לסרטי HD (עם מסך Samsung P2250) בנוסף לשימושים הבסיסיים ולא מיועד למשחקים. האם יש צורך להוסיף גוף קירור, ואם כן איזה מומלץ? המפרט: Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪921 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2016 Sapphire ATI Radeon 5670 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪517 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1566 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9, יחידות 1 ₪240 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 Cooler Master Elite 370 Plus + Antec True Power Trio 550Watt, יחידות 1 ₪525 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produc…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by IDan2013,

שלום! קודם כל,אני מצטער שאני פותח עוד דיון לאחר אינספור דיונים שנפתחו ע"י. כמו שניתן יהיה לראות, התקציב השתנה וגם מספר רכיבים, לכן פתחתי דיון חדש בשביל שיהיה מסודר ומאורגן. זה יהיה המפרט הסופי בעז"ה תקציב: 6.3K. חריגה: עדיף שלא אבל במידת הצורך אז 100-200 שקל., לנצל הכל או מלחסוך?לא להתפשר על חלקים אבל גןם לא צריך אוברקיל. שימושים: גיימינג כבד - BF3/4, CS, PES , FIFA, NBA וסימולטורי טיסה למיניהם. תיכנות - VISUAL STUDIO כרגע ובעתיד אעבור לסביבות פיתוח יותר מיתקדמות ודורשות כנראה. עריכה - מידי פעם אשתמש בתוכנות עריכה ועיצוב כמו PHOTOSHOP ועוד דברים בסיגנון, זה לא משהו תדיר ככה שאין דרישה מיוחדת. המחשב מיועד להריץ משחקים ותכנים אחרים באיכות …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by dudyh,

שלום, האם העסקה המוצעת כדאית ב2700 שקלים (נייד מוחדש באחריות לשנה)-Intel® Core™ i5 U56E-BBL5 Windows 7 Home Premium 6GB זיכרון DDR3 Multiformat DVD ± RW / CD-RW מסך: ''15.6 LED-backlit widescreen כונן קשיח GB640 (5,400 סל"ד) פלט HDMI עבור חיבור ל-HDTV

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by dj_horse,

שלום. יש לי מחשב טושיבה שאני מעוניין לפרמט, אפשר דרך מפורטת איך לעשות את זה? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. עברתי בחיפוש על כל מיני דברים שנאמרו בפורום על הניידים האלה. השאלה האחרונה שלי היא כזאת:(w566n עולה כ 4500 וה 1525 DELL כ 5000) במפרטים שעברתי עליהם שני הדגמים זהים מלבד שב W566N יש כ. מסך 8400GS שממש אין לי צורך בו. כל השאר דברים מינורים בלבד (ד.א. שניהם באים עם ויסטה פרימיום) השאלה אם יש טעם לשלם עוד 500 שקל עבור ה DELL מבחינת עיצוב, יופי, איכות בנייה, ובאופן כללי עבור המותג או שניתן לומר ש GIGABYTE לא נופל ממנו וממש לא שווה הפרש כזה? אני לא סתם שואל כי חשוב לי גם הבחינות האלה אבל אולי אין כזה הבדל? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Roni Azura,

שלום לכולם, רכשתי מחשב קומפקטי ברצוני להוסיף לו כרטיס מסך חיצוני, אבל לא ראיתי יצירת בולט , יש לו usb 3 בלבד, יש אפשרויות לכרטיס מסך בחיבור usb 3 ?

16. Started by RevBlue,

אז לפני כמה שבועות נשרף לי הלוח אם ובגלל שהוא קצת יישן אני צריך לשדרג גם אותו וגם את המעבד והזכרונות . כמו כן עד עכשיו היה לי מחשב AMD אבל אני מחליף ל- INTEL בגלל שהיו יותר מידי בעיות עם הרכיבים המחשב בגדול לסרטים, אינטרנט וגיימינג כמה שאלות: המעבד Intel Ivy Bridge Core i5 3450 והמעבד i5 2120. הבנתי שה-2120 נותן כמעט אותם ביצועים בפחות מחיר, האם זה נכון? ואני גם מתלבט בין הלוח אם [Gigabyte GA-B75M-D3H והלוח MSI ZH77A-G43 Sata3 Usb3 DVA/DVI/HDMI. הבנתי שהלוח של MSI עדיף אבל מה אתם חושבים? האם ההבדל במחיר שווה והאם זה לוח עדיף לגיימינג? (לא מתכוון לעשות OC) המארז שכבר יש לי הוא isolo-230 וכרטיס מסך ATI RADEON HD 4780, וספק כוח של 550W תודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by bati6,

מה אתם אומרים על המחשב הזה? הזכרון אני מחליף אותו ל16 ג'יגה, ובעקרון אני צריך מחשב ללימודים אינטרנט סרטים סדרות, לא משחקים http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%93%D7%9C-dell-inspiron-n5558-7630

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. http://www.nrg.co.il/online/13/ART2/540/514.html?hp=13&cat=133&loc=51

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום רב, יש לי Dell XPS 17 (נייד) שמכיל כרטיס מסך חיצוני Nvidia GeForce 555M. המחשב עובד כמו שצריך והכל רק שהוא לא מזהה את הכרטיס מסך הפנימי של המעבד. כלומר, לפי מה שאני מבין, במעבדי i7 Second Generation (לפחות בזה) יש בתוך הCPU גם GPU של אינטל בשם Intel HD Graphics. אחרי מחקר קצר שעשיתי, להבנתי הבעיה היא שבBIOS, בתוך תפריט נסתר, הוגדר שהכרטיס המסך היחיד שיש (תוכנתית) זה הכרטיס החיצוני של Nvidia - או במילים אחרות הכרטיס הפימי של Intel נעול ברמת הBIOS. הBIOS שלי מעודכן לגרסה A17. אני צריך את הכרטיס מסך של אינטל בשביל טכנולוגיית הIntel My-WiDi אשר יכולה לעבוד אך ורק עם הכרטיס הפנימי. הפתרון כפי שאני מבין הוא פריצה של הBIOS כדי להציג את התפריט הנוסף ושם פשוט להגדיר שיש שני כ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אורח gonzila
    Started by אורח gonzila,

Athlon XP 2200+ cooper fan 7VRXP (KT333)+sb+lan+raid133 256MB DDR (333) Samsung GF 4 Ti4200 128MB+TV+DVI+vivo 40 GB 7200 ATA-100 SONY ASUS x16 (Retail) SONY 40 x 12 x 48 (Retail) ATX MIDI 400W for P4 Pro MS Internet + MS Mouse Optical ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------מפרט 2------------------------ ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- P-4 2,26 Ghz BOX (512k 533MHz) ASUS P-4S533 DDR333 +sb +ATA133 256MB DDR (333) Samsung GF 4 Ti4200 128MB+TV+DVI+vivo 40 GB 7200 ATA-100 SONY 1.44 ASUS x16 (Retail) SONY 40 x 12 x 48 (Retail) ATX …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. היי חבר'ה, אשמח לקבל את חוות דעתכם על המחשב Fujitsu Siemens AMILO Li3710-1 מישהו מכיר את לפטופים של חברת פוג'יטסו? איך האיכות שלהם? ומבחינת המפרט, זה מתאים לסטודנט להנדסה? תודה רבה! https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27427&catid=875#details

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם, בזמן האחרון הייתה לי יום הולדת ורציתי להתחדש במחשב גיימינג חדש וחזק מאוד שיריץ לי משחקים כבדים כמו cod וrust מעל 100fps בגלל שיש לי מסך 144hz, אז נעזרתי בכמה אנשים מtms מאילת שהרכיבו מחשב חזק ושיניתי טיפה את המפרט, אני רוצה להשאיר את המחיר מתחת ל6000 שקל אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה ולומר לי מה אפשר לשפר במחשב הזה או שזה הכי טוב שאפשר לקבל מתחת ל6000 שקל, מצורף המפרט שכרגע יש לי אשמח אם תעזרו לי לשפר אותו עוד ולהשאיר אותו מתחת ל6000 שקל. המפרט: [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103104]Intel Core i5 10600KF / 1200 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 822 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.c…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, יש לי בבית נייד HP Pavilion G6 ואני רוצה להוסיף זיכרון כדי להמהיר משחקים. הכרטיס מסך הוא onboard ולפי מיטב ידעתי הוא חולק זיכרון עם הזיכרון RAM של המעבד. השאלה האם כדאי להוסיף עוד סטיק? כרגע יש ארבע, אם אני אתקין עוד 4, האם יהיה שינוי? כלכלית זה לא משנה לי, סטיק זה 180 שקל ככה שזה לא רציני. הנייד מגיע עם i3. יכול להיות שהמעבד יהיה צוואר בקבוק? האם 8gb של RAM יוסיף לביצועים? אם כן כמה? אם לא, אז אולי דרך נוספת לעשות את הנייד יותר מהיר? אולי SSD שמתחבר דרך USB? קירור+OC? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by tgl,

שלום לכולם מבקש את עזרתכם בבנית מחשב (וזיהוי צרכים) בין 4K ל 5K עם גמישות במידה ויהיה צורך . מחשב ללא צג וללא ציוד הקפי . שימושים : אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים דרכו בטלביזיה . התקנת VMWARE ובו סביבת פיתוח ( ביחוד בסיס נתונים ) -ז"א זכרון מתוגבר . לא למשחקים ולא OC. חובה : מארז ללא נורות \ לדים ואורות מיותרים וכמובן שקט (הוא קרוב לחדר השינה). וכמובן הרכבה . דבר נוסף - רצוי שיהיה מחנות בסביבה ( ראשל"צ \גוש דן) תודה

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by spitzi,

שלום לכולם, אני מעוניינת לרכוש dell xps 13 מהמוכר בקישור הזה, ואשמח לשאול כמה שאלות לגבי העניין: 1. מה המשמעות של Certified Refurbished? האם במחיר הנמוך יחסית מתגלם סיכוי לבעיות? 2. האם מחשב שנקנה בחו"ל מקבל תמיכה טכנית גם בישראל? 3. האם אפשר להעריך כמה בערך יהיה המס שיגבה בישראל על המחשב? 4. האם יש מחשב אחר בקטגוריית 13-14 אינץ', דק ומתאים לסטודנטים שמהווה תחרות ראויה למחשב הזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.