ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
היי! אני רוצה לקנות מחשב נייד שהמטרה העיקרית שלו היא גיימינג. סביבות ה5000. שיהיה חיבור HDMI, USB 3, וסאונד, הדברים הבסיסיים שיש במחשבים בתקציב הזה. מבחינת גודל מסך אין משהו מסויים רק רצוי גדול ככל האפשר. גיימינג גם יכול להיות מחוץ לבית , אז "15.6 נשמע לי טוב נניח. לגבי משקל גם כן, רצוי קל אבל זה לא כל כך מהווה אופציה עבורי. שעות עבודה סבירה מבחינתי היא 6-7 אבל גם אפשר לחרוג לכאן או לכאן. עדיפות ל 3 שנים אחריות. התיעצויות: 1. יש את המחשב הזה שנראה לי מתאים ונמצא בפוסט הנעוץ של המחשבים המומלצים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18079 רציתי לשמוע עד כמה הוא באמת שווה את זה ועוד אפשרויות קניה אולי…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משחקים : לא! יעוד : מחשב ביתי + שרת mySQL + תחנת פיתוח תוכנה OC : כן, צנוע - בשביל להגיע לFSB תואם בין הCPU לDDR בסיס : COMPUCASE CI-6a19 עם 2 מאווררים של 120 מ"מ הקנייה המתוכננת : Abit NF7-SL AMD Athlon XP 2400+ Tray 0.13 MK DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE ALPS 1.44 NEC MAXTOR 160 gb 7200 8 mb Buffer Warranty 36 months ATI 9200SE 128mb DVI Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail Gigabyte 10/100 Lan card Retail EDIMAX ADSL + Cable Router 4 port ( BR-6104) Genius SW-5.1Value 5 Channel Surround Sound System(Sub+5) DVDRW +8/-8 Gigabyte Retail FOXCONN QUIET COOLER FOR AMD SOCKET A (up to AMD3200+) המלצות, תיקונים, זעקות קרב אינדיאנ…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט), משחקים (FIFA 2015) ואולי עוד כמה קצת יותר כבדים(באטל פיילד וכאלה)צפיה בסרטים, סדרות בצפייה ישירה וכנראה שיהיה גם ללימודים כי אני משתחרר עוד חודשיים. * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. מה שעדיף * רזולוציית המסך? עדיפות לfhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? הכי טוב שאפשר להשיג במחיר הנקוב . * משקל רצוי? כשאלמד איתו כנראה שאסתובב איתו לא מעט כל עוד הוא לא כבד מדיי זה בסדר אבל לא בהגזמה.. עדיף שיהיה קל ודק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ככ משנה. * כונן אופטי? לא ככ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לדעת כיצד מפעילים את הטורבו במעבד i5 4210u והאם צריך להפעילו.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי פורום, במחשב שלי כרגע קיים המפרט הזה: Processor Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz Manufacturer Intel Speed 3.3 GHz Number of Cores 4 Video Card NVIDIA GeForce GTX 560 Ti Manufacturer NVIDIA Chipset GeForce GTX 560 Ti Dedicated Memory 1536 MB Total Memory 2.7 GB Memory 4.0 GB Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit Service Pack 1…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?150~200 אהל עדיף לא לעבור את 2800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: GTA IV * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כולם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן ,…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך קצת עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש משתלם אז קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים בדגש על GuildWars 2, ודברים שסטודנטים עושים עם המחשב שלהם בזמן הלימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ישנו תקציב נפרד לציון היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? כמה שיותר שקט, קריטי 6. האם מתוכנן אובר…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב HP עובד היטב WIN7, אך יש לי נקודות אדומות אדומות מהבהבות באופן אקראי ולפעמים לאורך המסך. ממש ממש קטנים הנקודות. אני רואה את הנקודות בד"כ כאשר הרגע הוא שחור, או צבעים כהים גוון אפור שחור. כאשר אני מרענן את המסך רובן נעלמות או נעלמות בכלל. מה זה? למה זה? איך מטפילים בזה? אחריות יש לי אבל אני רוצה לפנות עם ידע/שאלות למעבדה. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחר זמן רב עם מחשב ישן, החלטתי לקנות מחשב חדש. התקציב הוא בסביבות ה- 5000 ש"ח, לא כולל מסך, מקלדת ועכבר. קראתי דברים באתר ובפורום, וניסיתי לבנות מפרט בעצמי, ואני אשמח לשמוע הערות/הצעות/תיקונים שיש לכם לתת. לא רשמתי מארז, כי אני לא מבין בשיט במארזים... מעבד: ATHALON XP-1800 160MHZ 641 לוח אם:GIGABYTE GA-7VX KT400 503 זכרון: DDR 265MB 333(SAMSUNG PC2700?) 475 כרטיס מסך:GEFORCE4 128MB DDR T4200 1052 הארדיסק: SEAGATE 80GB 7200 RPM 700 די.וי.די: AOPEN 16/48 288 צורב:LITEON 48*12*48 CDRW 383 פלופי:TEAC 1.44 …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני רוצה לקנות מחשב חדש נוסף לבית (לאחר שנעזרתי בכם בעבר והקנייה הייתה מוצלחת) . שימושים : גלישה , הורדות וקצת משחקים והכי חשוב עמיד לאורך זמן... התקציב יחסית דל . אך אציין שאני לא צריכה מסך , מקלדת , עכבר ורמקולים . רק מארז ותכולה פנימית... אם אפשר אז רצוי שהמפרט יהיה מחנות KSP כי כבר קניתי שם מספר פעמים וגם 2 מטר מהבית . ראיתי במפרטים מומלצים אך לא כל החלקים שם ניתנים להשגה בחנות הנ"ל . כמו כן , באתר של KSP יש כל מיני מחשבי מבצע וחשבתי שאולי לקחת משהו משם ולשדרג קצת...אבל הבנתי כאן שזה לא הכי מומלץ. תודה מראש למי שעוזר
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לך קהילה נהדרת. אני בחור מאד רציני שרוצה מחשב נייד לגיימינג, מעניין אותי מחשב זה של לנובו אבל יש לו הרבה דגמים, בעיקר 2 דגמים כרגע בישראל. הדגם הראשון הוא זה: [h=1]Lenovo IdeaPad Y510p Laptop 59403428[/h]http://fre.co.il/items/250207-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Laptop-59403428-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4700 וזה הדגם השני:[h=1]Lenovo IdeaPad Y510p 59375357[/h]http://fre.co.il/items/241613-Lenovo-IdeaPad-Y510p-59375357-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95 מחיר: 4932 ההבדל הוא שפה יש לו 2 כרטיסי מסך SLI, אבל מה שמפריע לי זה שהזכרון רק 1333MHZ ולא 1600 כמו בדגם הראשון, כמו כן זה רק 8GB ולא 16. והוא גם יקר יותר מן הסתם בגלל 2 כרטיסי מסך אבל המחיר לא מפריע לי. וגם המסך הוא A…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים ובתור המחשב האישי לשנים הקרובות. התקציב שלי הוא כ-5k, ניתן לחרוג אם זה נותן תמורה משמעותית. * מטרות המחשב? ** אינטרנט ואופיס ** משחקים קלים. אפשר להגיד casual gaming, לא shooter-ים כבדים אבל כן אשמח להריץ עליו משחקי אסטרטגיה או פלטפורמה ממוצעים. אני חושב שה-Intel Integrated Graphics שמגיעים עם i5/7 אמורים להספיק אבל אשמח לדעת אם אני טועה. ** צפיה בסרטים וסדרות. ** עבודה עם קוד ב-Visual Studio ו-Matlab. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני לא יודע מה ההבדל בין מסך מאט למבריק ומה מומלץ לאיזה צורך אבל אני מניח שמסך גדול יהיה בזבוז כי אני תמיד יכול לחבר את זה למסך מחשב בבית אז אני מניח ש-"13 אמור להספיק לעבודה עם מסמכים וקו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה אתם אומרים על המפרט הנ"ל .. אם יש משהו לשנות אני אשמח לדעת .. בעיקרון התקציב הוא 5000 אפשר חריגות קטנות אבל לא משהו רציני.. תודה מראש (מצורף קובץ של המפרט למקרה שלא שמתם לב חחח) [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כרגע ברשותי I5 750 עם 12 גיגה זכרון בן 5 שנים, ולאחרונה שדרגתי את הקשיח ל SSD דגם samsung 850. 2 SSD ב RAID1 ובנוסף 2 קשיחים ב RAID1. ספק FSP GREEN 300 כרטיס Geforce 8400gs שנאלצתי להוסיף מתישהו בגלל בעיות עם הכרטיס המובנה, או חוסר ביציאה דיגיטלית, כבר לא זוכר שימוש עיקרי: עבודה משרדית עם המון טאבים פתוחים בפיירפוקס, פוטושופ, Dreamweaver, מדי פעם אילוסטרייטור. אפס גיימינג. המחשב הוא הכלי החשוב ביותר אצלי והעבודה מולו כל היום. חשוב שיהיה אמין, לכן גם ה RAID1, וביצועים טובים עוזרים להפחתת מצבי קריזה ברצוני לשדרג שילוש, במיוחד לאחר שאני מקבל די הרבה BSOD לאחרונה והתקנה מחדש לא עזרה, והמצב הולך ומחמיר. ללא קשר, מעוניין לשדרג לאחר 5 שנים, למערכת שתשרת אותי 5 שני…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 4K אבל אפשר למתוח טיפה למעלה בשביל משהו שבאמת שווה את זה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס וכו'). גלישה מרובת טאבים. תכני HD (המחשב יחובר לטלוויזיה). תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן. אני עומד לפני קניית מחשב, וניתקלתי בהתלבטות קשה. התקציב הוא עד 8500, כמובן שאני מעדיף להוציא כה שפחות. השימושים הולכים להיות רבים, משחקים, עריכה וידאו\תמונות, קידוד, ניגון HD, וכמובן שגם עבודות משרדיות. די הייתי סגור על הhp dv5-1190 שכולל מפרט נחמד מאוד, אך לאחר שימוש בו עושה רושם שהוא גדול מידי, והמסך לא להיט בכלל. ראיתי את המפרט של הDell studio xps 16 שעושה רושם נחמד מאוד, אך לא מצאתי אותו בשום מקום, ככה שאין לו מושג מה מחירו ומה גודלו. חיפשתי גם מחשב מApple, ששם יש לי כרגע 20% הנחה, אבל למרות זאת המחשבים יקרים מידי. קיים מחשב המציג ביצועים טובים, אך גם בנוי היטב הן באיכות והן בגודל? (כדוגמת MBP) בעיקרון אני מעדיף מסכים קטנים (13\14) אך אני חייב להתפשר עקב הדרישה …
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ENERMAX ELT500AWT LIBERTY 500W ACTIVE PFC SATA 590.00 590 LOGITECH CORDLESS OPTICAL DESKTOP EX110 184.00 175 BLITZ FORMULA (SPECIAL EDITION) LGA 775/QUAD READY INTEL P35 HD 1549.00 1467 LG L196WTQ 19'' LCD 1:3000 2MS DVI BLACK 1285.00 1270 DVDRW LG H42BK X18 DUAL LAYER BLACK 189.00 168 SEAGATE ST3250620AS 250GB 16MB SATA II 7200 Barracuda 7200.10 408.00 380 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ 271 מארז NZXT מדגם TRINITY כולל Thermal display 300 ¤ סה''כ:4775 4620 כרטיס מסך Evga8600GT Corsair DHX XMS2 Dominator Dual Channel 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory with Dominator Airflow Fan 224$ 940 Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR (L726A) 285$ 1200 2140 סה"כ:6760
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לפני כשבועיים DELL INSPIRION N5110 CORE I7 2630QM NVIDIA 525M 1GB ואחרי כשתי דקות משחק בקרייסיס הוא מתחמם לרמות של 95 מעלות הן במעבד והן בכרטיס, וכמובן ששאר הרכיבים מתחמים גם אבל לא לרמות כאלו. הטמפ' הנ"ל נשמעות לי גבוהות ביותר במיוחד לאור העובדה שבשימוש רגיל הטמפ' לא עולות על 66. קראתי באינטרנט שרוב המחשבים מתחמים כך אבל למעט הבלאי הברור שקורה למעבד ולשאר הרכיבים לא כתוב אם זה מסוכן. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייח חדש עם חיבור לארבעה מסכים. מה הדרך הכי טובה ויעילה? שני כרטיסי מסך? מסכים עם חיבור DP? כרטיס מסך שתומך בארבעה? יהיו שלושה מסכי 27 בתור התחלה, ויהיה רביעי אבל לא ברור כרגע באיזה גודל, אולי הרביעי יהיה משמעותית יותר גדול, 45' או משהו באיזור. נדרש לעבודת תכנות ולסרטים וסדרות. ללא גיימינג (אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר רק להוסיף כ.מסך טוב ולהשתמש גם לגיימינג). תודה
-
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מחפש מחשב לסבתא - מיילים ואינטרנט. ותמונות של הנכדים. חשבתי להרכיב לבד משהו זול (נניח לפי המפרטים המומלצים) ואז חשבתי ללכת על משהו מוכן כמו Dell Vostro 260 : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19302 כי בשביל עוד 200-300 ש"ח אני מעדיף לקנות מחשב מוכן עם אחריות באתר הלקוח (סבתא כאמור) לשלוש שנים. השאלה - האם יש איזשהו מחשב מיני זול יותר / אפשרות להרכיב מפרט זול שתחסוך 500-600 ש"ח ותהפוך את זה לכדאי? אשמח לעצתכם
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, מבקש את עזרתכם ביצירת מפרט עבור גרפיקה, המחשב מיועד עבור שימוש בCS5 כאשר תוכנות פתוחות במקביל. שאלות מנחות בפורום - 1. מה התקציב המקסימאלי? - סביב ה7K כולל מסך ותוכנות (מ"ה + אופיס + AV) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, הדגש הוא ל cost-effective ומחשב שעובד חלק ומהר ללא תקיעות והמתנות מיותרות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ניתן כל עוד משתלם ונותן מענה לביצועים חלקים עם התוכנות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - CS5, כולן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרטים הבאים (ל-2 מחשבים שונים). המפרט בלינק הראשון צריך להתאים לעבודה עם גרפיקה, עיבוד תמונות, עריכת סרטי וידאו. השני מחשב לשימושים ביתיים - אופיס,אינטרנט ,סרטים. כאמור, התקציב בסביבות 4000 ש"ח, ורצוי מסך דק. אשמח לשמוע הערות/הצעות ייעול. תודה http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer6em.jpg http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer22jv.jpg
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד, בתקציב של עד 3500 ש"ח. הדרישות מהמחשב: *מיועד ללכת איתו הרבה, אז חשבתי ללכת על 13 אינצ' מסך. *מיועד למשחקים עם גרפיקה לא מטורפת (כגון מנג'ר ומשחקי אסטרטגיה), אז אין צורך בכרטיס מסך מיוחד, אבל מומלץ שיהיה מחשב עם מעבד חזק שיחזיק הרבה זמן. *כמובן שלא פחות מ-4 ג'יגה רם, אם אפשר אפילו יותר. * ייעשה שימוש לצפיית סרטים וסדרות. *עדיפות לאחריות ארוכה משנה. *עוד שנתיים בערך הייתי שמח להשתמש בו גם ללימודים (לא משהון שמצריך תוכנת עיבוד כבדות). אלירן.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב מיועד רק להזרמת וידאו ולא למשחקים. אין צורך בכרטיס מסך נפרד. חשוב שהמחשב יהיה שקט זריז ועיצוב אלגנטי במארז ITX. המיקום יהיה על שידה ולא בתוך ארונית. הכוונה לחבר אותו לרסיבר בHDMI. רצוי שהמפרט יהיה מספיק חזק שיחזיק לי מספר שנים ללא צורך לשדרג. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HTPC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מתוכנן -מהי הרז…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-