עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תקציב באזור ה2000 ש"ח, תודה מראש ושבוע טוב :-)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Ilaim,

שלום קיבלתי מחשב חדש לא מזמן אבל אני לא מרוצה מהמפרט . המעבד -4770/2.4g/1t/dvd/m93 twr i7 8 ג׳יגה זיכרון ram ddr5 כרטיס מסך gt610 2g ram אני מעוניין להחליף ל970 את הכרטיס ולשדרג את הזיכרון להחפיל או לשלש , רציתי לדעת מה אתם חושבים ואם זה אפשרי אני לא בטוח לגבי הלוח אם ..

• 6 תגובות
    • 825 צפיות
  3. Started by dolevhayu,

לאחר שASUS לא צלחו בתיקון המחשב שלי זוכתי בסכום המחשב מחדש(7600₪) ויש לי אפשרות לקנות חדש רק בKSP. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות כבדות., משחקים כבדים מידי פעם, צפיה בסרטים, עריכה גרפית בפוטושופ,פרימייר, תלת מימד Cinema 4D וכד. * גודל המסך? מעל 15.6', עדיף מאט לא הכי קריטי. * רזולוציית המסך? UHD 4K .. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה כלומר עם המספרים בצד ימין. * משקל רצוי? עד 2.7 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן HDMI VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שילוב של שניים, 512Gb ומעלה. * כונן אופטי? כן, חיצוני או פנימי לא משנה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by DotC,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - תכנות( Visual Studio, Eclipse.. ) משחק : CS:GO * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בעיקרון 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אפשר NUMPAD * משקל רצוי? - לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא משנה * האם יש צורך בי…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. בירור עבור חבר. למעשה כבר ביררתי על דגמים מסויימים ואני מתלבט ביניהם, אך אני מצרף את השאלון בכל זאת למקרה שיש אופציות טובות יותר. * מטרות המחשב: עבודה משרדית ועריכה גרפית דו ממדית (עיצוב חוברות ופרסומים), עריכת PDF גדולים עם Acrobat. * גודל המסך: "15.6. כמובן שמט עדיף, אם קיים במסגרת התקציב. * רזולוציית המסך? לא קריטי, ככל שמתאפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אמור לשמש כתחליף נייח, לא משמעותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי VGA. ריבוי 3 USB (ולא רק 1) יכול להיות נחמד. אבל לא על חשבון שום דבר אחר. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה. לא מאמין שיש עם סלוט mSATA במסגרת התקציב, אבל אם י…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by bibi20011,

לא מצליח להתקין דרייברים לכרטיס רשת

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by RoyM,

שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד עבור לימודיה ואשמח להמלצותיכם. התקציב יחסית נמוך, אך לדעתי עבור המטרה הוא מספיק: עד 2000ש"ח (אפשר לחרוג עד 2300 במידה ומדובר בשדרוג משמעותי). מטרות מחשב: לימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה (למקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי). שנית, ישמש כמרכז מדיה בבית (כלומר, יחובר לטלוויזיה עבור צפייה בסרטים - משמע צריך חיבור HDMI) גודל המסך: לא קריטי, אך שלא יהיה גדול מדי. עיקר השימוש הוא בכיתה והנוחות היא החשובה. רזולוציית המסך: מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad יהיה תוספת נחמדה, אך לא דיל ברייקר. משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (עיקר השימוש הוא באוניברסיטה ולא תמיד יש…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום ברשותי מחשב נייד שאני משתמש בו להרצת מערכות ווירטואליות בHYPER V כרגע אני מצונזר הן מבחינת דיסק וזיכרון , מפרט המחשב: I7 4700HQ , 8GB , 750HDD זיכרון 8G מספיק לי לעד 3 - 4 מערכות בלחץ וגם זה שאני נותן לכל מערכת גיגה זיכרון ( SERVER 2012 R2) אני צריך להריץ יותר כמובן והדיסק קשיח פשוט בשימוש של 100% שכל המערכות פועלות דבר שמעט את העבודה , המעבד לא מראה מאמץ מיוחד. השאלה האם לשדרג את הזיכרון או להוסיף SSD שיהיה במיוחד לVHDS שיפעלו משם אין לי תקציב לשניהם כרגע אז השאלה מה יותר קריטי ונראה נכון לשדרג קודם תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. בצער רב המחשב נייד הישן הלך לעולמו, אני צריך עזרה במציאת חלופי. מטרת המחשב: הצגת עבודות מתוכנת autocad ו- sketchup, ולפעמים שינויים קלים בעבודות. בנוסף כמובן עבודות משרדיות קלות. לא יבוצעו שינויים כבדים, לשם כך יש מחשב נייח. גדול המסך: 13.3 או 14 משקל רצוי: עד 2KG זמן סוללה: רצוי ארוך לפחות 4 שעות כונן קשיח סביר לפחות 500GB סדר גודל של מחיר כפי שנרשם 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by ozi123,

אחרי שהתקנתי ווינדוס עליו מדיסקאוןקי, מופיע לי רק כונן אחד במחשב שלי שרשום שיש בו 226 ריק מתוך 244, וזה אמור לרשום מתוך 500 לא 244, מישו יודע איך אני מוסיף את הכונן החסר ?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. תקציב - 2900 גג, אחרי חריגה. ללא דיסק קשיח, ציוד היקפי ותוכנות נלוות. PES, פיפא, היטמן, GTA. השקט מהמארז חשוב לי מאוד - 9, אך ברור לי שבתקציב כזה מדובר במותרות. לא יתבצע OC. חנות ממרכז הארץ. איך המפרט הבא? קיים שילוב של מארז-ספק טוב יותר? [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪923[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2[/T…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכולם! אני סטודנט למדעי המחשב, גולש פה הרבה בפורום בתקופה האחרונה ומנסה להשכיל ולמצוא מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי. לפני שאני יגיד מה הדרישות וכו' אני מאוד מתלבט לגבי התקציב..מבחינה כספית הגג שהצבתי לעצמי זה 4,500 שח אבל אני עדיין לא סגור אם כדאי לי להשקיע בלפטופ יוקרתי וחזק, שיש סיכוי שגם מחשב ב2500 סטדנרטי + יוכל למלא את הדרישות. אז בבקשה תתנו הצעות בין 2500-4500 ואני יבחר את המחשב עם היחס עלות-תועלת המשתלם ביותר. *יש לי אפשרות לקנות את הלפטופ באילת ולחסוך תמע"מ. אז ככה: * מטרות המחשב? לצורכי לימודים אינטרנט ומסמכים בעיקר, תכנות כמובן, צפייה בסרטים ומשחקים בזמן הפנוי במעונות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע להחליט..התלבטות רצינית..לא פ…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by nadavy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by 00Amir,

לאחרונה אני רואה יותר ויותר מחשבים ניידים חדשים שנמכרים עם I7 , אבל למעשה הם 2 ליבות ו 4 נימים.. זה לא אמור להיות I5? לדוגמא I7-4510U

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. אין בעיה של תקציב! אבל בשביל הסדר, אם תוכלו לתת לי המלצה עד 10000 ופחות. למחשב טוב ואמין שיעשה את העבודה!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות. יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח. אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו. היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות. מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים. גודל מסך: 15 רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית. משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לח…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by Gal12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FC , AC , BF , COD , GTA ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמ…

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  18. Started by ntur64,

מה דעתכם על זה זה ניראה די משתלם https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12875 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עם זה ממש חיוני 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים באיכות גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב gta 5, watch dogs, far cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

19. Started by ElroyD,

מה התקציב המקסימאלי? 3,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CSGO , GTA V , BF ועוד מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 2 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…

• 1 תגובה
    • 841 צפיות
  20. Started by IceScream,

היי, אחותי צריכה מחשב ללימודים, לשימושים בסיסיים ביותר (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים וכו'), ללא שום תוכנות עריכה או דברים כאלה.. בכל אופן הדרישות הינן: 1. לא כבד 2. מסך "14 איכותי 3. סוללה חזקה כמה שאפשר 4. עדיפות לSSD 5. עדיפות לחברת Dell תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור!!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מחפש לקנות לפטופ 15״ לשימושים מאוד בסיסיים - יישומי אופיס וצפיה בסרטים. יש לי דרך חבר של חבר הנחה גדולה על מוצרי אסוס והוא המליץ לי לבחור דגם מסדרת x555. אין לי היכרות עם הסדרה הזאת (ולמעשה בכלל עם לפטופי אסוס) ואשמח לשמוע קצת דעות מבעלי ניסיון לפני שאני נכנס ממש לשאלות לגבי המפרט הרצוי. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. Started by nikosh,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלנסות לחסוך.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר ( Photoshop, Lightroom ..) לעיתים רחוקות עריכת וידאו. שימושים כלליים נוספים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב - 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך…

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל אם הניצול באמת שווה את זה.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 +-, במידה והשדרוג הוא משמעותי ניתן לחרוג בעוד קצת.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 3, BF, Arma ועוד משחקים שעוד לא יצאו.. (משחקים כבדים שדורשים מערכת חזקה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by smoker09,

. מה התקציב המקסימלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משמעותי אפשר לפזול לכיוון ה-3.5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) ? השימושים העיקריים הם מולטימדיה(תכני HD), גלישה ומדי פעם משחקים כדוגמת call of duty , pes המעודכנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ על המחשב visual studio , java , לא קריטי לגביי זמן העיבוד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבר כתבתי , בעיקר FPS וספורט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. פתחתי פה דיון לפני איזה שבוע ואף אחד לא ענה אז החלטתי לפתוח חדש בתקווה שיעזרו לי S: לומד ניהול מערכות מידע * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים לא כבדים..FIFA אולי וכאלה,תכנות בC++ ועוד תוכנות נוספות בעתיד, צפיה בסרטים, * גודל המסך?- לדעתי 14 מתאים מה שתמליצו בהתאם לתמורה למחיר, האם חשוב מסך מבריק או מאט?- לדעתי עדיף מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- כמה שיותר גבוה ואיכותי אז יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים