ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
הסיבה העיקרית שאני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק היא פשוטה, עברה עליי שנה וחצי לא קלה, בגלל המחשב הנוראי שלי, ולכן אני מעוניין לפצות על כך במחשב גיימינג שייספק לי ביצועים גבוהים מבלי להתפשר על גראפיקה, מכיוון שמאסתי בלפתוח משחקים בהנמכה מיידית של הגראפיקה, אשמח לקבל ייעוץ כמה שיותר מהר הרבה משחקים מעבר לפינה ואינני מעוניין להחמיץ אותם ברגעי התהילה שלהם. תודה :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? ברמת העיקרון 6500 לא כולל חריגות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם מדובר על וויתור משמעותי בביצועים אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לשיקול דעתכם במידה וניתן לשפר את הביצועים משמעותית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכד…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מאוד ישן אבל עושה את העבודה שאני צריך ממנו. הבעיה היא שהדיסק הקשיח משמיע רעשים שלא מוצאים חן בעיני מידי. לא משהו חריג מאוד ואני צריך לקרב את הראש למחשב על מנת לשמוע אותם אבל אם שמתי לב אליהם זה אומר שזה רעש חריג (כאמור, יש לי את המחשב הרבה מאוד זמן). גם אם הוא לא משמיע רעשים חריגים לא אכפת לי לקנות דיסק קשיח נוסף רק כדי להיות בטוח. הבעיה היא שאני לא יודע איזה דיסק יתאים ואם ניתן בכלל למצוא דיסקים כאלה היום. זה הדגם של המחשב - http://www.notebook-driver.com/specs/lg-r400-series-notebook-specifications/ וזה הדגם של הדיסק הקשיח שיש לי היום - hitachi hts541680j9sa00 איזה דיסקים יכולים להתאים? כל מה שאני רואה שניתן לקנות הוא בנפחים הרבה יותר גבוהים …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הסוללה שלי כבר לא מחזיקה יותר מדקות בודדות ולכן מבקש המלצה מאיפה לרכוש סוללה מתאימה הדגם של הסוללה הוא A32 N55 5200MAH
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לדעת, האם יש אתר אמין שבו אפשר להשתמש כדי להשוות כרטיסי מסך?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני דיי סגור על הלנובו y50-70 (אלא אם למישהו יש הצעה אחרת, לשימושים רגילים וקצת גיימינג), אבל יש לו הרבה דגמים ואני לא יודע אם כדאי ללכת על מסך 4K כי בעתיד הלא רחוק כבר תהיה כמות נכבדת של תוכן ב4K וגם הפלאפונים כבר מצלמים ברזולוציה הזאת. יש חסרונות בולטים למחשב נייד ברזולוציה כזאת?
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות ל specification של מחשב לעריכת וידאו 4K ממצלמת GoPro Black. 1. האם יש הבדל משמעותי בביצועים למטרה זו בין DDR3 ל - DDR4? 2. (המשך לשאלה 1) האם יש הבדל משמעותי בביצועים למטרה זו בין i7 58xx ל i7 49xx? 3. האם יהיה הבדל משמעותי יותר בביצועים בכמות גדולה יותר של זכרון DDR3 (לשים 16GB ולא 8GB) על פני השקעה ב DDR4? 4. האם יש משמעות או נתון שחשוב לשים לב בבחירת לוח האם?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים :-) אני מחפש מחשב לדודה שלי שמתחילה ללמוד. את עולם ה Desktop אני מכיר, את עולם הלפטופ בכלל לא. חיפשתי איזה שירשור על כמה מחשבים אמינים שכולם הולכים איתם ולא מצאתי כאלה. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש באינטרנט ומדי פעם Office. היא לא לומדת שום דבר שקשור לעיצוב, ככה שאין צורך בכרטיס מסך חזק לדעתי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13" אינץ. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף TouchPad שעובד כמו שצריך. הכי קרוב שאפשר למה שמגיע עם מחשבי Mac. * משקל רצוי? בינוני. הוא לא יהיה עליה כל היום, אבל כן יסתובב פה ושם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אשתי שישמש אותה בשימושים יום יומיים רגילים כמו גלישה, אופיס וכו' ולעתים היא תצטרך להתחבר לעבודה. חשוב שלא יהיה כבד(1.5-2 ק'"ג). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות ועבודה מהבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט, אפשר גם 13.3". * רזולוציית המסך? לפחות FHD. חשוב ששטח העבודה יהיה כמה שיותר גדול. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לNUMPAD במקלדת. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אישתי תצטרף להתנייד עם המחשב בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, כך שאפשר להסתפק בסוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 9 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי. אני מחפש לקנות מחשב נייד לעריכת מוזיקה. הוא לא צריך להיות חזק בטירוף, אבל עדיף שיהיה. המחשב הנייח בבית הוא I5 דור שני עם 8 ראם זכרון, מחשב מלפני 4 שנים בערך. אני מעמיס עליו ממש והוא עובד יופי. התקציב הוא 2500 - 3000 ואני אשמח אפילו לפחות. הבנתי שהמעבדים של הדור החמישי אוטוטו עומדים להיכנס לשוק, משמע שהדגמים הנוכחיים שיהפכו לישנים יוזלו משמעותית. בכמה (לערך כמובן) המחיר יוזל? תוך כמה זמן דבר כזה קורה? כי אני ממש צריך כבר מחשב נייד ומצאתי את אלו: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2073& - 2280 אם אני אוסיף לו SSD ועוד 2 ג'יגה זיכרון אני אגיע ל3100 ויש את זה: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2201& שזה כבר 3100 בלי הSSD אבל עם 8 RAM זכרון האם עדיף לי …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרה בבחירת לפטופ. מטרה- עריכת תמונות (פוטושופ, לייטרום), וידאו (פרימייר, אפטר אפקטס, לעיתים אנימציות בפלאש), גיימינג לא מאוד אגרסיבי (נאמר שלא דחוף לי להריץ משחקים על האיכות המקסימלית). מסך- 15.6 וצפונה. בעיקרון מעדיף כמה שיותר גדול, אבל 15.6 זה מספיק לגמרי. לא חושב שאשתמש בו יותר מדי בחוץ ובאור השמש אז פחות רלוונטי מבריק או מט. רזולוציה- כמה שיותר גבוהה. 4K בונוס נחמד מאוד, לעיתים עובד עם מצלמות 4K ועד כה לא היה לי מחשב שהפך את הפונקציה הזו למשתלמת, אז זה יכול להיות נחמד. דרישות מיוחדות- אין ממש. מה שכן אני עלול למרוט לעצמי את הגבות מעצבים כשאני מזיז עכבר מילימטר והווינדוס 8 עושה ריבוט, פותח סוליטייר ומעביר אותי למסך הבית, אז עכבר שלא עושה את הצרות …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב לכם חברים המליצו לי עליכם אז באתי לשאול שאלה קטנה אם אפשר כמובן אנחנו יוצרים מוזיקה אלקטרונית ויש לנו אולפן ביתי מקצועי ביותר... 1. בין 15-20K א) אין צורך לחסוך בכלום! מעוניינים בטופ שבטופ 2. אולפן יצירה אלקטרונית, עריכת סאונד ומאסטרינג א) CuBase + diffrent Plugins, synths, audio card - alva nanoface. (יש צורך בכרטיס מסך חזק) 3. מקלדת + עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. השקט חשוב ביותר! אנחנו צריכים שקט מוחלט מהמחשב 6. אין צורך בOC 7. אין צורך בתוכנות נוספות 8. אין העדפה לחנות מסויימת, אבל באזור הדרום 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 10. תמיכה מוחלטת בכול חיבור אפשרי שמתאים לעבודה באולפן 11. מחשב רציני ביותר חבר'ה אשמח …
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב. בממש קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, לאחרונה מופיעה לי הודעה ״פנה אל השירות בקשר לסוללה״. מדובר בmacbook air 2012 שהופעל ב29.08.2012 סוללה בת שנתיים וכמה חודשים. אני מתכוון לקנות סוללה בקרוב ככל הנראה בebay אך ממה שאני רואה באתר ifixit יש 2 סוגי סוללה שתואמים: יש מישהו שיצא לו להרכיב במחשב שלו את הסוללה החדשה? או שמדובר בטעות בכתיבה באתר שלהם ? 1. הסוללה הרגילה Model #: A1405 Power Rating: 6700 mAh : https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2011-Mid-2012-Battery/IF188-070-1 2. הסוללה החדשה שמגיעה בדגמי 2013/2014 Model #: A1496 Power Rating: 7150 mAh https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2013-Early-2014-Battery/IF188-086-1
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר קצת, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) המחשב ישמש בעיקר לגלישה, סרטים ן-OFFICE וקצת משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים על הגדרות בינוניות או נמוכות גם בסדר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 רזולוציה 1280/1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי אני פחות או יותר יודע מה אני רוצה לרכוש 1) לוח אם מבוסס שבב H97 - מצאתי ב 412 ש"ח 2) מעבד I5 4690 - מצאתי ב 1038 ש"ח 3) זיכרון 8 גיגה - מצאתי ב 348 ש"ח 4) דיסק קשיח SSD למערכת הפעלה בלבד 64 גיגה ב - מצאתי ב 190 ש"ח סה"כ: 1988 ש"ח * יש לי דיסק קשיח 2T ,קרור טוב למעבד ומארז השימושים לפי סדר חשיבות: א) סרטים ברזולוציות גבוהות 4K ובתלת מימד ב) משחקים ברמת פרטים בינונית, אני משחק 1-2 משחקים בשנה, זה הכל, (משחק נוכחי, דראגון אייג החדש) השאלות: 1) מה אתם אומרים על המפרט שרכבתי? 2) האם יהיה לי על המפרט הנ"ל מענה לתלת מימד ומשחקים ? 3) האם יש לי בכלל צורך בכרטיס מסך ? (יש לי כרגע ATI HD4650 שבטח יוריד את הרמה ועדיף לתרום אותו, …
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד מוצלח לעריכת קבצי תמונות גדולים, וידאו, ומדי פעם גם גיימינג. אין ממש תקציב למקינטושים (לא לאלה ששווים את זה לפחות...) אז שוטטתי ונדלקתי על לנובו Y50. ראשית אשמח, כמובן, לשמוע המלצות לגביו* שנית- אני לא יודע בדיוק מה מדיניות פרסום הלינקים כאן בפורומים, אז לא אפרסם לינק לזאפ, המחירים המינימליים בין דגמים שונים של הY50 (לא בטוח אם לקרוא לזה דגמים, תת דגמים...) נעים בין 5000 ל6000. האם מישהו יכול לעזור ולפרט לגבי ההבדלים וכמה יהיו משמעותיים? כרגע אין ממש צורך ב4K ועם ציוד הצילום הנוכחי שלי קשה לי להאמין שאשתדרג ואצטרך בעתיד הקרוב, אז אפשר להתעלם מהפרמטר הזה. בעיקרון יש תקציב של כ-6K, אבל מאוד אשמח לחסוך אם ניתן. כרגע שמתי עין על Y50-70- 5941299…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
4626 ש"ח באיבורי אילת (המחיר הזול כי אין מעמ) מארז: מארז איכותי מותג Silverstone דגם Redline RL04B כולל USB3.0 ספק כח: ספק כח מותג בטכנולגיית Active PFC Corsair 750W דגם CX750 הכולל 3 שנות אחריות כולל Active PFC מאוורר 12 ס"מ... מעבד: Intel® Core™ i7-4790 3.6Ghz Haswell 3 שנות אחריות למעבד קירור למעבד: מאוורר Arctic Cooling Freezer 13 לוח אם Gigabyte דגם GA-Z97M-D3H צ'יפסט Z97 תושבת 1150 דיסק קשיח: Wastern digital Caviar blue 1 דיסק SSD SSD Corsair Force LS 120GB זכרון: Kingston 8GB DDR3 1600MHz 3 שנות אחריות לזכרון ניתן לרכישה עם מגוון זכרונות ממיטב היצרנים המובילים: צורב DVD: צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 או צורב Samsung SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
" 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500K ניתן לחרוג קלות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אופיס, גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א, Witcher, FM, DA וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח ללא מעמ! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים, GTA V FARCRY 4 וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD שלושה מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, אני צריך לציין לטובה את המפרט שניתן לי פה לפני כשנה וחצי למחשב גיימינג. אני מאוד מרוצה, ואני חושב שכבר כתבתי את זה פה קצת אחרי הקנייה, אבל אני אכתוב שוב (אולי כסוג של עדכון), שוב תודה לחברי הפורום! בלי קשר למחשב שלי, אני אשמח לקבל הכוונה למחשב משרדי/ביתי שאני קונה לקרוב משפחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אלא אם תהיה ירידה משמעותית באיכות החומרה כתוצאה מכך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יודע כרגע לומר. 1,500 זה התקציב שאני רואה מולי. יכול להיות שאני לא מבין נכון את מחירי השוק ויהיה צורך לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מיילים,…
-
- 15 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימוש בתוכנות תלת-מימד ופוסט אפקטס כגון Maya, After effects וכו'. פוטושופ כמובן גם.. גודל ומשקל פחות קריטי - שיהיה מסך באיכות גבוהה כמובן, מעדיף מסך מאט. לא צריך מסך מגע וכל מיני פיטצ'רים. העיקר שיהיה חזק מאוד. אני גם גיימר על הדרך אם זה משנה אבל אני מאמין שזה מסתנכרן יפה עם התוכנות תלת מימד.. בכל מקרה, התקציב בסביבות ה6000? משהו כזה. אפשר לחרוג תאכלס, אבל לא להשתגע. נגיד עד 7000 אם זה באמת בצורה חריגה יותר שווה. אשמח גם המלצות מאיפה לקנות - בת"א עדיף. או לפחות באיזור המרכז. רב תודות!
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
לוח-אם: Gigabyte GA-EP45-DS3. זכרונות: 2x2 GB 1600Mhz DDR 2. מעבד: core 2 quad Q6600 @ 2.4Ghz. + קירור אוויר(לא של אינטל, אלא אחד טוב שקניתי בזמנו) כ. מסך: Radeon HD 6950. האם יש לרכיבים האלו שוק? אין לי בעיה גם להוסיף מארז פשוט, דיסק קשיח וספק כח, ולמכור את זה כמחשב כולל, השאלה אם מישהו יקנה את זה ממני ובכמה?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבריי, אני מחפש פתרון הולם לדרישותיי, אני עורך ויוצר קליפים ואני מתחבר מאוד לממשק של אפל ול IMOVIE בפרט, בין היתר אני משתמש גם בפרמייר הידועה, התבוננתי במבחר של הלפטופים של אפל, אייר / פרו וכדומה... וקצת קשה לי להחליט... אני אודה לכם להכוונה, כדאיות מקצועית ועזרה כללית, תודה מראש לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://ksp.co.il/?select=.269..397.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15942&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מה אתם אומרים שווה את הכסף??? http://vtravelor.com/landing/%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA?id=jonathan
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-