ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3K, למרות שאמור לעלות פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנסות לחסוך, התקציב שרשמתי הוא משפר מקסימאלית לא רואה סיבה שלא נצליח להרכיב מפרט טוב בפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, בעיקר אופיס, מעט עריכת תמונות בסיסית וצפיה בסרטים עד 1080P. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט חשוב, לא להגיע לעלויות גבוהות רק בשביל שקט מקסימ…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FAR CRY 4, COD, CSGO. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי בעתיד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב אשמח לעזרתכם/ המלצתכם ברכישת מחשב * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט - בעיקר אינטרנט אופיס, אולי בעתיד תוכנת שרטוט בסגנון solidwork ומשתמש בתוכנות עיצוב קלות לצילומי גופרו * גודל המסך? לא משמעותי, מינימום 13.3 * משקל רצוי? עד 2.1 קילו, עדיף לפחות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כל כך מבין, הבנתי שיש המלצות על SSD, בגדול 4 ג'יגה זכרון ו500 ג'יגה כונן קשיח יספיקו * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף יודע שהדרישות מוזרות קצת. תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמה אני יכול לבקש על 460GTX עם 2 גיגה זיכרון?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד : intel core i7 3770 3.4 ghz 8mb L3 cache s1155 קירור למעבד : noctua NH-U12p se2 cpu cooler לוח אם : asus p8z77-v deluxe lga 1155 זיכרון ראם : corsair value 4gb ddr3 1600 mhz cl11 שתיי יחידות כרטיס מסך : gigabyte gtx670 2gb gddr5 dx11 2x dvi hdmi dp pci-e gv-n670oc-2gd כונן קשיח : seagate barracuda 1TB 7200rpm 64mb sata 3 ספק כוח : seasonic 650w gold x-series active pfc 12cm fan modular psu x-650 מארז : antec nine hundred two v3 mid tower gaming case (no psu)
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בקניית נייד לעבודה משרדית, כלומר כמה שיותר מולטיטאסקינג על המערכת, בין אם עשרות חלונות וורד וחלונות של דפדפן פתוחים בו זמנית. יש תקציב גדול למחשב כזה אז תתפרעו. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים - המון Multitasking על המערכת (חלונות פתוחים בו זמנית) * גודל המסך? 15 אינצ' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad, ראיתי אפילו שיש מקלדות מוארת שזה יהיה נחמד * משקל רצוי? לא קריטי, בהתחשב בעובדה שהוא יהיה נייד לפעמים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כל הגדלים הסטנדרטיים מתחילים מ500GB שזה מספק אותי * כונן אופטי? …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי עוד כונן1tb חדש שאחבר למערכת. שימוש ביתי , קצת פוטו שופ קצת משחקים בסוליד לא עבודות כבדות במיוחד.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי בסוף להזמין מחשב ישירות מהאתר של לנובו ועלו לי מספר שאלות כיצד מתבצע המשלוח? קראתי שדרך ups, האם יש משהו נוסף שאני צריך לדעת? האם זה יגיע עד לדלת הבית? האם יש אחריות למשלוח? מה בנוגע לאחריות? אני רוצה להזמין את האחריות הבסיסית אך עם הרחבה לשנתיים (במקום שנה). האם זו אחריות בינלאומית? כיצד ניתן לקבל שירות אם חס וחלילה קורה משהו? המלצות נוספות כלשהן? דרך אגב- המחשב הוא w540 עם שדרוג ל16 גיגה ראם ו258 גיגה SSD
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, 0 רכשתי השבוע לפטופ חדש של לנובו דגם Z50 . המחשב מגיע עם כרטיס מסך Nvidia Gforce 840 ומסתבר גם כרטיס מסך של אינטל מובנה. כשאני עושה הכפלת תצוגה (מראה) וכמובן כשאני ברזולוציה 1920 על 1080 , אז בטלוויזיה התמונה מעט מתוחה, יוצאת מהמסגרת . המחשב והטלוויזיה כמובן תומכים ברזולוציה הזו, עבדתי כך שנים עם המחשב הנייח שלי. יש לציין שניהול המסכים וההגדרות נעשה בתוכנה של אינטל ולא של NVIDIA (לאחר שיחה עם חברת לנובו הוסבר לי שהכרטיס החזק נכנס בעת הצורך ובצורכי סוללה). ניסיתי כמעט הכל אפשר להגיד... רק כאשר אני משנה את ההכפלה לרזולוציה 1280 על 720 אז ניתנת לי האופציה לעשות scaling לטלוויזיה ואז אני מסדר זאת. מיותר לציין שזה לא פיתרון עבורי מכיוון שאני הולך לצפות סרטי FULL HD ולשם…
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מעבד -I7 3770K לוח אם - GIGABYTE Z77XUD5H קירור למעבד- Scythe Mugen 4 SCMG-4000 דיסקים קשיחים - INTEL SSD 520 120GB Corsair Force LS SSD 120GB WD BLACK 1TB WD GREEN 500GB מארז - COOLER MASTER HAF-X FULLTOWER זכרונות - Kingston HyperX Beast 32GB בקר מאווררים - Nzxt Sentry 2 כרטיס מסך - Sapphire Radeon R9 290X TRI-X OC 4GB GDDR5 ספק כוח - seasonic 650w 80+ ss-650ht
-
- 32 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב), תכנות, גיימינג קל ושימוש כללי * גודל המסך? 13-14 אינץ' * רזולוציית המסך? 720p ומעלה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא במיוחד * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כדאי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא צריך מחשב עמיד שישרת אותי לפחות שנתיים- שלוש. אפשר להתגמש קצת בתקציב. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ניתוקים מאתמול ברשת האלחוטית במחשב הנייד. הניתוים אתמול אחר הצהריים היו רצופים כל כמה דקות , עשיתי הפעלה מחדש למחשב וזה הסתדר. היום הערתי את המחשב מהשינה והיה כעבור שעתיים ניתוק. בזק אמרו שבקו שלי לא היה שום ניתוק. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא מתכוון לחסוך, כמה שצריך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב - עבודה משרדית , אינטרנט , אופיס ולראות סרטים באיכות הכי טובה מהמחשב לטלוויזיה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מאמין fhd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב -לא לגרפיקה, כמו שציינתי רק רוצה לראות סרטים בטלוויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - חשוב מאוד השקט, לא מעוניין במחשב שירעיש בזמן הלימודים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 83 תגובות
- 12.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לפטופ ללימודים בעיקר, בתקציב של עד 4000 שקל, מקנייה בארץ. * מטרות המחשב?בעיקר עבודה משרדית, לימודים. * גודל המסך? 13 או 14 אינץ, לא חשוב מט או מבריק * רזולוציית המסך?לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שה-touchpad יהיה טוב, לא משהו מיוחד * משקל רצוי? 1.5-2, כמה שיותר קל עדיף * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל הניתן,10 שעות קצת קשה לי להגדיר, אבל לא הגדרה קשיחה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדאי, מעבר לזה אין צורך * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSHD, אם לא אז לפחות 512GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לקנות את המחשב נייד G751JT, שזה דגם שמגיע עם GTX970M. הבעיה היא שבכל החנויות בארץ מפורסם דגם שמגיע אם שני כוננים קשיחים של טרה כל אחד במהירות 7200, ודגם מלא של המחשב זה G751JT-T7060H. הבעיה היא שבאתר רשמי http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ROG_G751JT/specifications/ אין קונפיגורציה כזאת של שני דיסקים קשיחים של טרה כל אחד במהירות 7200 וגם תת דגם T7060H בחיפוש נותן רק תוצאות בעברית. מישו יודע איפה הטעות פה? בחנויות לא הצלחתי לקבל תשובה. תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
התקציב כרגע עד 6-7K קונה בארץ (לא באילת) רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב: ללימודים אקדמאים מקצועות ההנדסה בנוסף משחקים קלים כגון פיפה וכו'... * גודל מסך: 14-15.6 אינץ' מבריק או מאט לא ממש יודע את ההבדל * רזולוציית מסך: FHD בלבד (לא 4K או 2K) * דרישות מיוחדות: NUMPAD ומקלדת שנלחצת באופן חלק ונוח * משקל רצוי: עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, 6-8 שעות ללא חיבור לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI קורא כרטיסים וUSB3 * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 1 טרה בייט ו SSHD 8GB לפחות * כונן אופטי: רק חיצוני אך לא חייב בכלל * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל אחריות מבית הלק…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי שנסגרתי כבר מזמן על הלנובו FLEX 2 14 I7 בעצת יואב וצ'אבי סופסוף ידידה שלי מגיעה מאילת מחר\מחרתיים והסכימה להביא לי את הלפטופ. רציתי לשאול 2 שאלות קצרות- 1. אני רוצה להרחיב לו זכרון ראם ל16..איזה סטיק מומלץ לקנות? מבחינת קירור-מהירות-מחיר.. וכמובן השאלה לגבי החנות-עד עכשיו הייתי נעול על KSP בגלל השירות הנהדר והפריסה הארצית..אבל קראתי תגובה של צ'אבי שזה לא משנה כל כך מאיפה קניתי כי גם ככה CPM נותנים את האחריות לגבי המחשב..ככה שנכנסת לתמונה חנות בשם nett שמוכרת את הלנובו ב3300! ככה שזה הפרש של 330 שקל כולל משלוח חינם בתוך אילת(יתרון..לא נעים לטרטר את הידידה). האם אתם מכירים את החנות? האם אמינה? ובאמת זה לא משנה מאיזה חנות אני קונה? לא חשוב שהחנות תיהיה "מאחו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, תכנות, מוזיקה, סרטים וערכת קלונע בייתי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 16 עדיף מאט * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5kg אם אפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 9 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שהיה הכי טוב שאפשר במחיר 3500 שיחזק כמה שיותר מזן לא הכפאת לי לקנות מגופון או משהו אם המחשבים הניידים שם טובים תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כפי האפשר, לא על חשבון מהירות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ישנה אפשרות לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOTR וכל משחקי הFPS הכבדים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 1650-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 25 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים, ללא גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד ''14 * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5kg אם אפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 9 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) כסוף/שחור, שיהיה כמה שיותר דק אם יש פה משהו שלא ריאלי מבחינת דרישות ביחס לתקציב אני אראה איתו מה פחות קריטי
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח לחרוג , לא חייב את כול הסכום רק אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - פרנסה (בקטנה), אילוסטרייטור - פרנסה, אינדזיין - פרנסה, פעם ב.. עריכת סרט בתוכנה המובנית של חלונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאשר אני עושה סינון בזאפ לפי החיתוך הזה אני מקבל 18 סוגים שונים ואני מתלבט את מי מבינהם לבחור. אשמח לקבל את המלצתכם.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד אבטחת מידע ודיברתי עם כמה תלמידים והמורה גם אמר לי שצריך לפחות 8 גיגה ראם וI7 ומעלה (אפילו 12 גיגה ראם מומלץ) אז ככה התקציב שלי הוא עד 3500 - 3800 אזור קנייה אילת הייתי מעדיף מסף 15.6 (עדיפות ל FULL HD) אממ וזהו תודה לעוזרים ולהכוונה המקצועית אם תינתן
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ: לאחרונה רכשתי מחשב נייד דגם Lenovo u330p. אני מעוניין לשדרג את הכונן קשיח ל - SSD. דיברתי עם השירות והמעבדה והם אומרים לי את הדבר הבא: 1. אני יכול להתקין אותו בעצמי ואין עם זה בעיה - האחריות תהיה על כל המחשב למעט הכונן החדש. (לגיטימי והגיוני). 2. אם בהמשך המחשב יכנס לתיקון/טיפול במעבדה וימצאו בו תקלות/ליקויים שעשויים להיות כתוצאה מהחלפת הכונן - הם לא יספקו אחריות. 3. העלות שהם מבקשים על החלפת הכונן הקיים באחד אחר (שנמצא בבעלותי וכבר עשיתי לו CLONE/GHOST והוא תקין ועובד..) - 180 שקלים. אני מתלבט האם לקחת את "הסיכון" ולהרכיב את הכונן בעצמי - מדובר בפירוק פנל פשוט מאד יחסית, וגם ההחלפה לא נראית מסובכת במיוחד - יש כל מיני לשוניות שצריך למשוך ואין ספק …
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-