ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר למשחקים והקלטת תכני טלויזיה E6600 GIGABYTE GA-965P-S3 / ABIT9 / ABIT9PRO G.SKILL DDR2 667MHZ 2*1 5-5-5-15 WD 250GB BFG 8800 GTS 640MB OC Arctic cooling Silentium t2 pro 500w SUNBEAM Silent Whisper CPU Cooler LGA775 PVR 150 G-5 Media Elite מערכת הפעלה : Vista HOME Premuim 32 bit לא צריך מסך וצורב. אני חושב שאני די סגור מלבד ההתלבטויות : לגבי 3 לוחות האם, מה עדיף ? ולמה... האם הזכרון מספיק טוב? החברה ובכלל. האם המארז טוב? והאם הספק יחזיק את המערכת כמו שצריך? תודה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם, מטרתו העיקרית של המחשב תהיה עריכת צילומים באמצעות שילוב בין פוטושופ וברידג' cs5. הגדרתי לנושא כ4000 ש"ח, אין לי צורך בנלווים למחשב (מסך ועוד). חשובה לי כמות זכרון גבוהה וכ.מסך חזק. תודה מראש ליאור
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
המחשב מיועד לצרכים משרדיים (אופיס.אינטרנט) ולצפייה בסרטים. המחש אינו מיועד למשחקים (לעת עתה - אבל אשמח אם בלוח תהיה תמיכה לכרטיסים גרפיים). התחלתי להרכיב מפרט ואשמח לתיקונים ותוספות: לוח אם GIGABYTE P35-DS3L - המחיר 590 ש"ח מעבד Core 2 Duo E6550 - המחיר 920 ש"ח זכרון DDR II 800Mhz 1GB של קינגסטון - המחיר 175 ש"ח. דיסק קשיח wd1600AAJB - המחיר 280 ש"ח צורב LG-GSA-H55N המחיר 180 ש"ח עכבר ומקלדת פשוטים של לוגיטק - 100 ש"ח בקשר למארז וספק כח אשמח לקבל הצעות. אשמח אם תהיה יציאת DVI (האם זה קשור ללוח אם או אולי לכרטיס משך שעליי לקנות ?) [br]פורסם בתאריך: 27.12.2007 בשעה 11:09:24 נ.ב.שכחתי כמובן מסך - אני אשמח לקבל הצעות למסך LCD מוצלח במחיר של עד 1600 שקל (ללא קשר למחשב)
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך בלי לרדת באיכות המוצרים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קטנה משום שאני מתכוון לרכוש גם מסך שיתאים לכ.מ. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אקנה מסך full hd * באיזה סוג משחקים תשחקו?כל המשחקים הכבדים כגון GTA IV , DIABLO 3, FALLOUT VEGAS,COD וכו' * באילו הגדרות תשחקו (נמו…
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכם וערב טוב ! אני קונה מחשב חדש בתקציב של 1000$ . אני סגור על כמה דברים , צריך עזרה אם השאר . אני סגור על : (s754) A64 3000+ xfx6600GT 128mb WD120Gb sata אשמח לעזרה 8)
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
זה המפרט שלי כרגע: מעבד intel E6850 לוח אם - Gygabyte bulk GA-P35-DS3L כרטיס מסך 8800 GT 512MB זכרון (Kingstone 2X1G DDR2 800Mhz (latency 5-5-5 דיסק קשיח WD 500GB 16MB SATA2 אני שוקל או לשדרג ל כרטיס מסך 8800GTS 512MB בתוספת של כ-700 שקל, או לקנות זכרון עם latency 4-4-4 בתוספת של כ-600 שקל או אולי 4G... מה אתם אומרים? איך כדאי לשפר?
-
- 11 תגובות
- 935 צפיות
-
-
התייעצות אחרונה בנושא המפרט בעיקר לגבי הלוח אם שאני לא ממש סגור עליו וגם לגבי הספק! מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. בנוסף לכך, העורכת הגרפית עוד בחיתוליה +- כך שאין לה צורך של ממש כרגע בכרטיס איכותי. 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta v,cod,battlefield 4,fifa 15 כעיקרון כל המשחקים החדשים בעלי גראפיקה דיי כבדה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר ששוהה כרגע בחו"ל שאל אותי על כדאיות הרכישה. שימושיו יהיו משרדיים, צפיה בסרטים ואולי משחקים קלים מאוד (gta 2, למשל). לינק למפרט: http://tinyurl.com/7hkt4j ערב טוב.
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
טוב אז בהמלצותיו של Syszone קניתי את המפרט הבא מKSP היום: [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30870[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]21051[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Arctic Freezer 13 CPU Cooler[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30893[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: c…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איזה נייד עדיף: 7200RPM 2.4GHz Intel Core i5-2430M וכרטיס מסך מובנה של אינטל או: 5400RPM 2.1GHz Intel Core i3-2310M וכרטיס מסך NVIDIA GeForce GT 520M 1GB או AMD Radeon HD 6470 1GB או שאולי בכלל כרטיס חיצוני? שוב- השימוש הכבד ביותר הוא Photoshop. ההפרש ביניהם הוא 250 ש"ח כשהשני הוא הזול יותר. תודה!
-
- 6 תגובות
- 711 צפיות
-
-
להלן המפרט לעניות דעתי שווה מאוד אבל ... כרטיס המסך לא מדהים ? http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gg-merchant-0-11305903009-29/46261734 דעתכם תקבע לי המשך....
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה בבקשה המלצות לגבי מחשב בסביבות ה7000-6000 שקל(כולל מסך שטוח LCD או משהוא) שהיה מהיר וגרפיקה טובה כאילו כרטיס מסך טוב ומסך, אני צריך אותו למשחקים באיקר.... בקיצור שהיה מהיר יעמוד במשחקים כבדים, גרפיקה טובה, צורב DVD והרבה זיכרון :) תודה,
-
- 47 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שיכלול מארז של thermaltake (800 ש"ח בערך)
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריכה היום להרכיב מחשב לידידה שלי ולאחיה השימוש העיקרי הוא אינטרנט אבל עד עכשיו היה להם מחשב פנטיום 2 ככה שאני מאמינה שהם יתחילו גם לשחק קצת פה ושם במשחקים. אם תוכלו לעזור לי צריכה המלצה למפרט גם אינטל וגם AMD. תודה ניראה לי שכדאי אפילו לוח עם כרטיס מסך מובנה בתור התחלה :\ חשבתי על זה או ואולי עוד איזה כרטיס מסך ב 500 שח או ספק אחר טוב:\
-
- 6 תגובות
- 685 צפיות
-
-
קניתי נייד אתמול (Asus N550JK-CN065H), אני מעוניין להתקין עליו SSD במקום הDVD שיש לי בו כי אני לא משתמש בו ואני רוצה קצת להגביר את המהירות של המחשב. @Chevy הציע לי לקנות מתאם, איפה אני יכול לקנות אחד? האם יש מדריך שעוזר לי לעשות את זה על המחשב שלי? (מצאתי אחד מפוקסל לחלוטין ולא ברור) האם כדאי לי לקנות 120GB? אני לא חושב שאני אצטרך 250, לפחות לא כרגע (במחשב הנייח שלי יש לי 250 ונשארו לי 163 פנויים). ושאלה אחרונה, הבנתי מ@Chevy שאפשר להעביר את המערכת הפעלה בכונן הקשיח שבא עם המחשב לSSD ופשוט להמשיך רגיל, האם זה יכול לגרום לבעיות במערכת הפעלה כמו איטיות או תקלות אחרות? אשמח לקבל מדריך לאיך להרכיב את הSSD ואם אפשר כמובן מדריך איך להעביר את המערכת הפעלה לSSD תודה רבה מ…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! סבא שלי החליט שהוא רוצה מחשב חדש, והמחשב הישן שלו בקושי זז. הוא רוצה את המחשב לא בשביל משחקים או משהו, הוא פשוט משתמש בתוכנה וגאס (VEGAS)(תוכנה לעריכת סרטים וכדומה), והוא צריך בשביל סרטים סך הכל (עריכות, גרפיקה וכדומה)!! עדיף לנסות לחסוך, ועדיף לא לחרוג מהתקציב, לא צריך שום ציוד הקפי. שיהיה בו צורב DVD, עדיף שהמפרט יהיה די שקט מ 1 עד 10 בערך 5-6, לא צריך OC, לא צריך מערכת הפעלה, וצריך הרכבת מחשב בחנות, שהמארז יהיה שחור והצורב יהיה אותו צבע, לא מתכנן לשדרג אותו בעתיד, עדיף באיזור בת ים-חולון-ראשון לציון. הדברים שהוא רוצה זה שהמחשב יזוז לו מהר ( שיהיה 4 ג'יגה ראם) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
הינה: דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX לוח אם: ASUS M2N-E זיכרון: SAMSUNG 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7300GT TDH 256MB DDR2 128 BIT TV/O HDTV DVI - RETAIL צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN + שני מאווריים שקטים LACIALTECH : GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 ב 110 ש"ח סה"כ הכל כ 3600 ש"ח מה אתם חושבים ? ישנם הערות / הארות? הדבר היחידי שקצת אני מתלבט בו…
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לבנות לאחי מפרט אבל מכיוון שאני כבר לא כ"כ מעודכן אבקש את עזרתכם. מה הכי משתלם כיום לקנות בקשר ללוחות ולסוקט. הוא נעול על INTEL, ניסיתי להגיד לו שיותר משתלם זה AMD אבל הוא נעול. התקציב הוא 6000 כולל מסך. המסך חשבתי להשים הוא LG17 FLATRON. בתודה מראש אביתר.
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אוקי התקציב שלי הוא 7,000 שקל... אני צריך רק חלקים... המחשב יהיה מיועד אך ורק למשחקים... תודה...
-
- 6 תגובות
- 724 צפיות
-
-
לוח אם: GAP35CDS3R Gigabyte מעבד : Core 2 Duo E6750 Intel או Core 2 Extreme Quad Q6600 BoxIntel זכרון:DDR2 1024MB 667MHZ CL5Kingston X2 כונן קשיח :WD3200KS Western Digital או ST3320620AS Seagate כרטיס גרפיnVIDIA GeForce 8600GT 256MB PCIeGigabyte אם יש משהו שכדי לי לשנות אז תעירו לי! ומבחינת תאימות האם הלוח אם מסתדר אם הכרטיס מסך ??
-
- 4 תגובות
- 500 צפיות
-
-
מצאתי את הצעת המחיר הבאה והמחיר נראה לי זול למדי, מה דעתכם על המפרט, האם עלולות להיות כאן "מלכודות" ? מארז ATX מפואר לפנטיום 4 עם יציאות USB קדימה ואחורה לוח אם לפנטיום 4 תומך במהירות 800 ASUS או MSI או GIGABYTE או PCP מעבד: INTEL P-4 3GHZ 800HT PRESCOTT 1MBCM זיכרון פנימי 512MB-DDR-400 כונן דיסקטים 1.44 דיסק קשיח:160GB 7200 כרטיס מסך:GEFORCE4 128 AGP X8 MX4000 TV OUT כונן CDROM כרטיס קול:128 3D + רמקולים מודם פקס או כרטיס רשת 10/100 מקלדת מולטימדיה COMPAQ+עכבר מקצועי עם גלילה מסך 17 אינץ MAG מחיר בחנות: ¤3,389.00
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט: http://www.geocities.com/exploits2003/GamingComputer.html אני לא מתפשר על הכרטיסי מסך (BFG 8800GT 512MB OC2 SLi), על המעבד, על המארז ועל ההארד-דיסק. אשמח לקבל הצעות ללוח-אם, זכרונות וספקים. תודה ויום נעים לכולם
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
מטרות המחשב: בעיקר משרדיות (אינטרנט ואופיס) אך רצוי שגם יהיה מסוגל להריץ בצורה חלקה CS6 (אפטר אפקטס, פרימייר ופוטושופ בעיקר), תלת מימד קל ושאר דברי עריכה גרפית וצפיה בסרטים. שיתאים לWin 7 64 bit. -גודל המסך: בין 13 ל15 אינץ', רצוי יותר מ13.3 ויותר לכיוון ה14 -משקל רצוי: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שהוא יהיה קל, עד 2 ק"ג. ניתן להתגמש בנושא הזה אם הסוללה\מסך\משהו אחר דורש עוד משקל -זמן סוללה: בגלל שהוא מיועד ללימודים רצוי שיהיה בעל זמן סוללה ארוך, יותר מ-5 שעות במאמץ. נראה לי שלפחות 6 תאים. -יציאות מיוחדות: USB 3, hdmi, לא נראה לי שיש צורך באחרות -בלוטות: לא נראה לי קריטי -גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB? -כונן DVD\CD\צורב: לא קריטי שיהיה, במיוחד לא אם הוא מעלה באופן קר…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-