ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
היי. אני סטודנטית. אחרי 3 שנים עם מחשב נייד מדגם vostro 14 של DELL (שבגדול היה לי מעולה אבל היה בו דפקט נוראי שבגללו המסך קרס מדי פעם, והייתי צריכה כל כמה זמן להוציא ולהחזיר אותו למעבדה הממש לא נגישה של דל, והבעיה אף פעם לא נפסקה לחלוטין. בקיצור, חוויה נוראית). מחפשת להחליף לנייד חזק, שמשמש בבית (לעבודה וגם כמסך הטלוויזיה הביתי) וגם בחוץ (אוניברסיטה). אנה למלא את השאלון שלכם, למרות שהרבה מהמונחים לא מובנים לי מצטערת מראש מטרות המחשב? לימודים (וורד, אינטרנט, אולי קצת פאוורפוינט). כמו כן הוא משמש כטלוויזיה היחידה בביתגודל המסך? לא פחות מ13 אינץ' (כאמור, בגלל מטרות הצפייה. אבל גם כי נוח לי יותר מסך גדול) האם חשוב מסך מבריק או מט? מעדיפה מט, אבל לא קריטירזולוציית המס…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ללא OC, ללא משחקים אבל עם צפיה בסרטים FULL HD. נדרשת יציאת DVI (חובה) ו-HDMI (אופציונלי), ואם אפשר אז גם USB3. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משקל - לא משנה לי סוללה - לא משנה לי גודל מסך - לא משנה לי דרישות? ביצועיסט כמה שיותר לכיוון הגיימינג מצידי על חשבון איכות הבנייה, גם ככה הולך להתחבר אליו מסך חיצוני ומקלדת אלחוטית\עכבר אזור הדרום
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש איזה שהוא קוונצנזוס לגבי איזה מחשב עדיף לקנות בארץ לטווח מחירים שנתתי? (אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר קל) והאם במחירים האלה כבר כדאי להזמין מחו"ל ומקסימום לשלם מכס? אשמח לדעות קצת יותר מקצועיות לגבי הפרוצדורה... תודה
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות מחשב של DELL כמו בלינק שאני מצרף מהחנות "שופ אילת", המחירים שם זולים משמעותית... האם למישהו יש נסיון איתה? או עם המחשב עצמו? אני מבין שהלטיטוד היא גרסה מאוד טובה של דל, אם מישהו התנסה איתה בעבר אני אשמח לתגובות http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3286 תודה
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אבקש חוות דעת על מפרט שבניתי באתר של KSP. מדובר במחשב בייתי פשוט למשימות Office. 1) האם הרכיבים תואמים אחד לשני 2) האם הם יעילים מבחינת תועלת/עלות - כלומר האם בעלות נוספת מזערית אפשר להגדיל ביצועים קישור למפרט: https://ksp.co.il/t/E2hU4c דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 3200G 3.6Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine AM4 CO 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz CL16 1 ספקי כוח: ספק כח Antec VALUE POWER Acti…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כולם, קניתי אסוס U36S לצרכי לימודים לא מזמן, בפעולה שוטפת בזמן לימודים על שולחן - בהחלט אין בעיה של התחממות, אבל לפעמים אני משתמש בו במיטה וכשהוא יושב על השמיכות אני מרגיש שהוא מתחמם ושאני שם יד מתחתיו הוא ממש חם. אני מחפש משטח קירור למטרה של עבודה עם הנייד במיטה, משהו מתכוונן יהיה נחמד. מחיר עד 150-200. תודה! (:
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על זה זה ניראה די משתלם https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12875 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עם זה ממש חיוני 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים באיכות גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב gta 5, watch dogs, far cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא(פעם ראשונה שאני מרכיב מפרט),מכיוון שהרכיבים כולם יקרים, מסך(CRT בן 3) אני לא מחליף,עכבר מקלדת אני לא מחליף,רמקולים(ישנים של קריאייטיב,אבל עובדים כמו תותחים) אני לא מחליף,דיסקים קשיחים(SATA 1 בנפחים 80 ו-160 ) לא מחליף וCD/DVD ROM אני לא מחליף(צורב DVD)(כל אלה אני אשדרג בהדרגה כשיהיה לי כסף לכך): יעוד:משחקים,נסיונות באוברקלוק(חדש בתחום),תכנות,שימוש יומיומי(מסנג'ר שיטוט באינטרנט),וכמובן שיהיה מוכן ומותאם לVISTA ויהיה מסוגל להריץ בעתיד DX10 מעבד: Intel core 2 duo E4300 כ-700 ש"ח כרטיס מסך: Geforce 8800 GTS 320MB sparkle PCIe כ-1650 ש"ח לוח אם: Asus P5B Deluxe כ-1100 ש"ח זכרון: OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL3 כ-1400 ש"ח ספק(שיהיה מוכן גם לSLI וגם לריבוי מאוור…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט כמה חלונות אופיס במקביל גלישה באינטרנט ואולי קצת סרטים או צפיה ישירה KODI וכאלה לא משהו מיוחד. העיקר שלא יתקע שיש כמה חלונות אופיס או אינטרנט פתוחים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס כל יום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב ש…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מסיבות שלא צריכות להיות חשובות לאף אחד פה, אני קונה מחשב ללא הגבלה כספית ברורה. אני לא רוצה שהמחשב יעלה 20 אלף שקל, אבל אני לא ממש צריך לחסוך בואו נגיד את זה ככה... אני לא ממש מבין במפרטים אבל חשוב לי שהמחשב יהיה טוב מאד, אפילו מעולה, אבל בלי להגזים יותר מדי. עד כה קיבלתי המלצה כזאת: לקנות מעבד dualcore 3.4 ג'יגה הרץ... זיכרון פנימי 1536ram מבחינת הכונן הקשיח 250 ג'יגה בייט מספיקים לי מאד... שלא כמוכם לפי מה שקראתי פה קצת... הדבר שאני ממש ממש ממש לא מבין בו זה כרטיס מסך, ואני רוצה אחד ממש טוב אבל לא יקר בטירוף כמו שראיתי (7000 שקל רק לכרטיס מסך זה קצת טירוף לא?) אז אני מבקש שתרשמו לי מה ממש חשוב שיהיה. וגם על הכרטיס מסך והמפרט שכתבתי. תודה מראש- רן.
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקציב 2000 ש"ח , לקח לי חודשים בשביל לחסוך תסתכלו על המפרט שלי ותגידו לי מה הכי כדי לשפר בתודה מראש xzibit
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב אפל חדש מחו"ל אני רוצה להוסיף לו עברית. אני לא יודע אם כדאי לי לחרוט את המקלדת, צישהו עשה את זה? אני מעדיף שהמקום של החריטה על המקלדת יהיה בירושלים
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לו כרגע גם בעיה בכרטיס מסך השני. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=il&dlc=he&lc=he&product=4293065
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. המחשב הקיים בן 10 ומקרטע. הגיע הזמן להחליף. בכללי, מחפש מחשב חזק למרות שלא משמש לגיימינג, שיהיה חזק למספיק שנים קדימה ושיהיה ניתן לשדרוג. תודה על העזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 8 א' ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,עבודה משרדית, עריכה בפוטושופ, צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. המסך הקיים הוא dell u2410 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממוקם בחדר שינה ולכן חשו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אחרי 6 שנים שיש לי את המחשב שלי אני חושב שהגיע זמן לשדרג. אלו הן הדרישות: תקציב: עד 5,000ש"ח במוזמן מטרות: אני לא מסוגל לעבוד על מחשב איטי... אני מעוניים שבזמן שפתוחים לי 10 חלונות אינטרנט, תוכנות אופיס ונגיד פוטושופ, עדיין אוכל לעשות דברים אחרים במחשב (לקבץ איזו קובץ למשל) במהירות וללא המתנה. משחקים: אני אוהב לשחק מדי פעם אבל לא במשחקים הכי חדשים ולא בגרפיקה הכי טובה.. ציוד הקפי: חוץ מרמקולים שיש לי אני צריך הכל - כולל מסך (נראה לי רחב 22 אינץ' כבחירה טובה) שונות: רצוי שיהיה שקט מאוד. לא צריך הרכבה, לא צריך מערכת הפעלה. נראה לי קירור זה חשוב. קראתי לא מעט בפורום שלכם והרכבתי פחות או יותר את המפרט.. אשמח מאוד לשמוע הצעות! תודה רבה מראש מעבד: Phenom II x4 Qu…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראיתי מחשב עם 8 גיגה זיכרון וראיתי שהמקסימום הוא 12 ג'יגה זיכרון . יש בזה בעיה בעתיד? מינימום של 12 יספיק לזמן הקרוב או יש תוכנות שדורשות יותר מזה? כמה עולה להוסיף 4 ג'יגה זיכרון למחשב ואיך עושים את זה?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
להלן המפרטים: HP Compaq 2230s Notebook PC NX598EA: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955547-3955547-3764975-3956709.html?jumpid=reg_R1002_ILHE Compaq 610 Notebook PC NX554EA: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-3958466.html המחשב למטרת עבודה עם תוכנות כגון Dreamweaver, photoshop, skype וכו'. אני לא משתמש במחשב למשחקים מלבד התוכנות שציינתי וגלישה באינטרנט, המחשב משמש כמחשב עבודה. אשמח לקבל חוות דעת על הדגמים כולל יתרונות וחסרונות, נושא הניידות, כוח העבודה ועוד. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1350 פחות או יותר . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי דפדפן ומשחקי מחשב קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 /1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
INTEL PENTIUM 4 2.6 Ghz FSB 800 Mhz ASUS P4P 800 motherboard 512 Mb DDR (400 mhz) Samsung ATX מארז+ ספק כוח sony cd-rw X 52 Geforce 4 MX440 128Mb HD - 80 Gb W.D. +8mb כל זה כולל מע"מ יוצא לי 5020.. אין לי מחיר מדוייק של כל דבר. זה מאיזה חנות (בירולשים, צג) ההרדיסק אני יודע, 700 שקלים כולל מע"מ, זה יקר קצת לא? הבנתי שמבחינת סאונד.. יש און בורד..זה מספיק טוב? (בכל מקרה אני יכול להביא כרטיס ממקום אחר ולא אקנה, זאת סתם שאלה) אודה לכם על שיפורים למפרט, והמלצה אם זה יקר מידי ואם כן מאיפה אני יכול למצוא ביותר זול לקנות משהו כזה. בלי מסך. סך הכל המחשב למטרות עבודה עם גרפיקה.. תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני הולך לקנות מחשב חדש.. אני קונה הכל מחשב+מסך עכשיו הנה כמה פרטים של המחשב שיש לי עכשיו: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz 2.87GHz 512 MB of RAM כרטיס מסך ATI RADEON 9600 מסך Samsung SyncMaster 753DF (17") WINDOWS XP HOME טוב במחשב הזה המשחקים CS,CSS,CZ נראים מצויינים אבל אני מתכוון לקנות HL2 ואמרו לי שאפילו אם CSS עובד בסדר HL2 זה כבר סיפור אחר אני רוצה מחשב יותר טוב ממה שיש לי עכשיו ואני רוצה שיריץ משחקים כבדים כמו HALF LIFE 2 ועוד כל מיני וגם תוכנות כבדות כמו של ADOBE - פוטושופ, פרימייר וכו' רצוי לא לעבור את ה6000 שקל (כולל מסך) תודה
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היה לי מחשב סמסנוג 15.6 עם כרטיס מסך של NVIDIA ושמתי לו SSD של 256 גיגה I7 ו6גיגה זכרון נגנב אתמול מביתי. אני רוצה מחשב חדש. מה ההמלצות? השימושים: משחק מנג'ר פוטושופ תוכנות עריכת סרטים. גלישה תקציב 3500-4000 ש"ח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד לצורך עבודה משרדית (הרבה טאבים פתוחים) ולימודים (לימודי משפטים אין צורך בתוכנות מיוחדות). המחשב הולך להתנייד איתי הרבה ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה קל ולכן אני מכוון למסך 14” לא אכפת לי יותר כל עוד זה לא מעלה משמעותית את המשקל אבל לא פחות. חשוב לי שאיכות החומרים והחומרה יהיו הטובים ביותר במסגרת התקציב על מנת שישרת אותי כמה שיותר שנים קדימה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ₪ , ייתכן שאוכל לרכוש באילת אז אפשר להביא הצעה נוספת לפי מחיר אילת במסגרת התקציב. מעדיף לא לחרוג, אבל במידה וזה ממש משמעותי אז חריגה לכיוון ה-5000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-