ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
יצרתי מפרט(ללא סיבה אמיתית מKSP) כלשהו שמראה את הכייון שהולך אליו אשמח להערות והצעות דומות בערך באותו תקציב דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 9400F 2.9Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus TUF H310M-PLUS GAMING LGA1151v2, Intel H310, DDR4, PCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 16GB DDR4 3200MHz CL18 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GT730 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Blue 3D NAND WDS500G2B0B 500GB M.2 2280 SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ White VS650 1 מאר…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה. חבר המליץ לי לבוא ולשאול פה את כל השאלות שיש לי לפני שאני קונה מחשב בעוד חודש +\- אז ככה, אני בן 14, דיי מבין במחשבים. משתמש במחשב דיי חלש שכבר עשה את שלו במשך השלוש שנים האחרונות. אני מחפש מחשב חדש.. חשבתי על ההצעה הזאת:http://ivory.co.il/product.asp?productid=313&CatCode= של אייבורי בתוספת כל השידרוגים שמוצעים שם של כרטיס מסך+מעבד+עוד סטיק של זיכרון קינגסטון 1 GB 667 - 2 GB בסה"כ חבר אמר לי שאייבורי הם חברה שמרמה אנשים, מוכרים חלקים פגומים וכו'. אני יודע שאייבורי קיימים כבר הרבה זמן ויש לי חבר אחר שקנה מחשב טוב יחסית ובינתיים מרוצה ממנו (שנה עברה). קראתי תגובות באינטרנט אבל הגעתי למסקנה שאצל כל חברות המחשבים הגדולות (IVORY,KSP,PANDA) ישנם מקרים של…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 -6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים בלבד), לא אבל שיריצץ האת המשחקים הכי כבדים כמה שנים קדימה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך\ מקדלת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות אם היא חינם 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב בתקציב עד 3500 אני וחבר בנינו מיפרט: דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8091 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11870 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11651 כרטיסי מסך: ASUS GTX460 DirectCU TOP 768MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10803 צורבי DVD: Samsung SH-S223B DV…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6", עם מסך מגע * רזולוציית המסך? 1366X768 מספיק, למרות שנחמד אם יהיה FHD, רצוי מט, אבל גם מבריק בסדר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב לי מאוד numpad + נורת לד לכפתור ה numlock וה capslock. (לא חייב שנורת הלד תהיה על הכפתור עצמו). מעדיף מקלדת מוארת, אבל מוכן לוותר תמורת מפרט טוב * משקל רצוי? קטן מ 2.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 7200RPM או HDD משולב עם SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא משנה * האם נדרשת…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי התלבטות קטנה. לתקציב שלי, שזה 4000 שקל, המחשב נייד הכי טוב שאוכל להשיג הוא MSI ex600 מאייבורי(כולל מערכת הפעלה xp pro וזכרונות של Geil), ואת הדגם הזה לא מצאתי בשום חנות נורמלית אחרת. מה שמפריע לי פה הוא שאנשים שמבינים בחומרה בפורום הזה ובפורומים אחרים אומרים לא להתקרב לאייבורי, כי הם מוכרים חלקים סוג ב' וכל חודש צריך לשלוח את המחשב לתיקון. אז השאלה שלי היא האם במחשבים ניידים אייבורי בסדר ולא עושה בעיות?, ואם מישהו קנה משם אשמח לשמוע חוות דעת. דבר נוסף,איזה מערכת הפעלה הכי תתאים למחשב הזה? ואם כבר Vista, אז מה כדאי 32 או 64 ביט? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, במסגרת עבודתי אני עוסק בעיבוד ואנליזת מידע ותמונות רפואיות. לאחרונה קרס המחשב הנייח וגם הנייד לא ממש מצליח להתמודד עם המטלות ועל כן חשבתי לשדרג לתחנת עבודה חזקה (בתקציב מוגבל) לעבודה מזדמנת מהבית. קבצי המידע ענקיים (לעיתים קרובות >1GB) ועליהם אני מבצע עיבודים וחישובים מתמטיים שונים (לא בזמן אמת או 3D) בעיקר בסביבת MATLAB 2010 ולעיתים קרובות ב PHOTOSHOP CS5 64bit ותוכנות image analysis דומות. מערכת הפעלה Win7 64bit רוב היישומים שלי מתבססים בעיקר על CPU חזק וינצלו היטב ריבוי ליבות ( 4 ליבות בוודאות - לא ברור לי אם ינצלו היטב מעבר לכך) . כנ"ל גם כמות גדולה של RAM (לפחות 6-8GB) - ורצוי רוחב ערוץ רחב למעבד (DDR3). תמיכה ב CUDA הכרחית לכלים השימושיים ביותר…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום ברצוני לבקש את עזרתכם לפני רכישת מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם זה שווה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים וגם תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. tomb raider החדש, the witcher 3, the division -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות אבל אם זה שווה את זה אפשר לחרוג טיפה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר,אבל גם גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: mafia3 bf1 cod gta -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 24inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? ההתלבטות העיקרית שלי היא לגבי הלוח, האם לקחת אותו או משהו מבוסס h61 זול יותר. שאלה נוספת האם מפרט מבוסס AMD ייתן יותר תמורה במחירים הנ"ל? השימושים הם בסיסיים: גלישה, OFFICE. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪277 קירור למעבד: Intel Original 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪30 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪373 מארז: Ippon A6 120mm x 2 + 450W PFC כמות: 1 - מחיר: ₪232 זיכרון: Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V כמות: 1 - מחיר: ₪120 קשיח למחשב שולחני: Toshiba 500G 3.5" SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪310 כונן אופטי: DVDRW LITE-ON x24 כמות: 1 - מחיר: ₪103 הרכבה…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה קצת טיפשיות רגע לפני שאני מזמין מחשב ולאחר שהתייעצתי בפורום הזה לגבי מפרטים. אשמח לתשובות. 1. בקשר למארז הזה: בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - האם להגיד לחנות להוסיף לי קירור או מאווררים? כמו כן הוספתי למפרט את זה Raidmax 120mm Retail Quiet Fan האם זה מתאים בכלל? דרך אגב סתם שאלה מעניינת - איזה מארז עדיף ואיכותי יותר הTMS S1 או FRACTAL CORE 3000 ? 2. בקשר לאנטי וירוס - חשבתי להוריד משהו חינמי (AVG, AD-AWARE, AVAST וכדומה) אבל אני לא יודע איזה להוריד, מצד אחד אני רוצה הגנה טובה ומצד שני במחשב הישן שהיה לי תמיד הייתי צריך את האנטי וירוס הכי פחות כבד ואפילו לבטל חלק מהפ'יצרים שלו וכל זאת על מנת שלא יפריע לביצועים(אולי בכלל במחשב כמו שבחרת…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כרטיס מסך - GeForce 8800 GTS 640MB איזה חברה לקנות? (leadtek/gigabyte...) זיכרון - Twinmos 1g 667 CL5 דיסק קשיח - 250g מעבד - לפחות E6600 ספק - 400W השאלות שלי: איזה מארז? מעבד? כרטיס מסך? קירור למעבד? לוח אם? לא צריך שום ציוד היקפי
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! מחשב למשחקים בעיקר, לא כל-כך כבדים (מקסימום gta3, וכאלה משחקים מאוד נדירים אצלנו.) אני וסבא שלי מעוניינים לקנות מחשב חדש (חלק מהרכיבים נשארים מהישן), די דומה אבל קצת שונה: amd axp 1700+ אם אין אצל מי שאנחנו קונים אצלו אז 1800. לוח אם (אותו דבר גם לי): של gigabyte אין צורך בraid!!! רק 3 pci, אם יש lan וכרטיס קול OB זה מצויין, לא צריך יותר מזה ואפשר להסתפק בpci 1 תמיכה בddr 333, האם זה נכון שאם אני משתמש ב266 אז אני אמתח את קצה יכולתו של הלוח אם זה לוח 266 ועדיף לקנות 333? טוב ממילא בעתיד אולי נחליף את הזיכרון אז כדאי 333 כדאי (לא חובה) תמיכה בata 133 לא חשוב יכולות אוברקלוק!!! הכרטיסים שאנו מתלבטים ביניהם: ga-7vrxp/ga-7vrx אם יש יותר זולים שעונים על הדרישות שלנ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה נראה שהמחשב שלי שובק חיים, גם לוח האם וגם הספק עושים לי בעיות וכבר לפני זמן מה החלטתי להחליפו. בכל מקרה, החלטתי ללכת על המפרט הרב תכליתי פה באתר: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137642§ion=293&target=%D7%A8%D7%91-%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 עם שני שינויים: 1. אני לא הולך לקחת כונן קשיח שני, יש לי 3 כוננים מהמחשב הקודם שהייתי רוצה להוסיף לכונן החדש במחשב הזה. כך שרציתי לדעת האם המארז הזה יוכל להחזיק 4 כוננים. 2. בזמן שהמחשב הישן עצמו נקנה לפני 3 שנים, את כרטיס המסך קניתי שנה שעברה, כך שאני לא ארצה להחליף גם אותו בינתיים Geforce GTX460. אני משתמש במחשב בעיקר לתכנות, תוכנות גרפיות כבדות ולפעמים לגיימינג. אני גר בפתח תקווה א…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה עם פוטושופ פתוח קבוע והרבה חלונות ותכונות פתוחות ברקע לכן אני מעדיף שיהיה מבוסס i7 חשוב לי שיהיה לו לפחות 500gb כרטיס מסך שיהיה טוב+ מסך led לפחות 4gb זכרון תודה לעוזרים חשוב לציין המחשב הולך להקנות בארצות הברית לכן אתם יכולים להמליץ על מחשבים שהם 7-8K בארץ!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בימים אלו אני מתעניין ברכישת מחשב נייד. המחשב מיועד לעבודות תיכנות גם לצורך גלישה באינטרנט וכתיבת תוכניות קלות ( גלישה באינטרנט וברשת, מולטימדיה ,תיכנות). אז למשקל יש עדיפות ! כמה שיותר קל . הכי חשוב הוא המשקל . כי אני מתחיל ללמוד ב האקריו . אני אשמח לתמיכתכם ברכישה הנוכחית, תודה רבה. טופס בקשת המלצה לקניית מחשב נייד. 1. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעוניין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: תשובה : רשתות מעודפות: לא . 2. מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): תשובה: מהארץ (מדינת ישראל). 3. תקציב רכישה: תשובה: החל מ - 1500 ש"ח עד - 6000 ש"ח . עם אפשרות לחריגה ב 1000 עד 2000 שקל מקסימום. 4. יד ראשונה\שנייה: תשובה: יד ראשונה, מוצר חדש מהחנות. 5. זמן אחריות רצוי: תשובה: לא משנ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטי HD 1080p, מוזיקה, ולעיתים רחוקות תוכנות קצת יותר כבדות (Matlab ותוכנות סטטיסטיקה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בגודל 15.6, בעל רזולוציית FHD)1920x1080) מעבד מסדרת I5 SB 4GB זכרון HDD 7200RPM בנפח של לפחות 250GB. כרטיס מסך לא רלוונטי. זקוק לכל לשטח עבודה גדול ככל האפשר ולכן הדרישה לרזולוציה הזו. התקציב לא מוגבל. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לפורום הנפלא הזה! מחשב קל אני מחפש מחשב נייד קל ודק, כזה שאפשר להסתובב איתו כל היום בלי להרגיש. נניח באיזה ה-2 פאונד (0.9 קילו), באמת כמה שפחות כי יש לי בעיות גב. ביצועים אני מחפש מחשב שאפשר להפעיל עליו תוכנות אדובי כדוגמת פוטושופ CC עריכת וידאו בסיסית (פרימייר) ולהשתמש בו בתוכנת Ableton Live ליצירת מוזיקה (לייב!) אשמח גם להמלצות על ציוד נלווה אם יש צורך לדעתכם. תקציב: 2000-6000 ש"ח, עדיף כמובן כמה שפחות. לשמחתי אני יכול לקנות את המחשב בארה"ב, באמזון או B&H. המשקל והביצועים יותר חשובים מהמחיר. זה מה שמצאתי: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1328130-REG…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שימושים - מחשב לסטודנט, בעיקר אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים, יהיה נחמד אם יהיה אפשר להפעיל עליו פוטושופ, אבל זה לא הכי חשוב לי חשוב לי שיהיה מעבד נורמלי (DUAL CORE) ומספיק זכרון אני לא רוצה שהוא יקרטע גודל מסך 15/14 אבל שתהיה מקלדת מלאה שיהיה WI FI כמובן... חשוב מאוד זמן סוללה ארוך, ושיהיה עמיד יחסית אני הולך להסתובב איתו הרבה בגדול אני מוכן להשקיע בסביבות ה3000 שח (פלוס מינוס עוד 500 שח) אבל עדיף שיהיה קרוב ל3000 אני מתלבט בין 3 דגמים מחשב נייד "15.4 MSI PR601 2.0GHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3236 מחשב נייד "15.6 Dell Vostro A860 T5670 X3100 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3673&CatCode=315 בגדול אני נוטה לכיוון הDELL בגלל האחריות של ה3…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב ללא ציוד היקפי וללא דיסק קשיח (יש לי חדש ) בעיקר עבור משחקים בתקציב של עד 1700 ש"ח אם אפשר ללא חריגה. אני יודע שהסכום לא רב אבל זה לצערי מה שאולי יהיה לי אני צריך ממקום אמין באזור המרכז אם ניתן אפילו מ- skypc זה עדיף. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4000 זה בסדר גמור ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גראפית דו מימדית ושימושים רגילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר עבודה עם [h=3]Adobe Photoshop[/h]ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא כל כך ישמש למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD מה שנהוג היום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת עכבר …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבוע טוב. ברשותי לפטופ בסיסי למדי, Acer Aspire one 722 המפרט: AMD C60 1.0Ghz 4GB RAM 320GB HDD 5400RPM בעקרון המחשב מאוד בסיסי ודי עגלה במונחים שאני רגיל אליהם מהשולחני. הבנתי שיש SSD שמתחברים בmSATA. אם הבנתי נכון זה חיבור זהה לMINI PCIE, האם זה נכון? אם כך, האם אני יכול לוותר על כרטיס הרשת האלחוטי ולטובת כך לקבל SSD קומפקטי שיתחבר במקומו ויאיץ את המחשב?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחר הרבה התחבטויות החלטתי לקנות נייד של אסוס מדגם g50vt-a1. אז נוצרו לי 2 בעיות מרכזיות: ענייני האחריות בארץ והבאת המחשב מחו"ל. את הבאת המחשב מחו"ל ניתן לפתור יחסית בקלות בעזרת מסטופ וכו'. בעניין האחריות פניתי לרונלייט (יבואנית אסוס בארץ) וזו התשובה שקיבלתי (לא בע"פ - זה במייל שלי) - יואב בוקר טוב תודה על פנייתך לרונלייט. בתשובה לשאלתך...אנו מכבדים את האחריות הבינלאומית על מחשבים שנרכשו בחו"ל. אוסיף ואביא לידיעתך כי במקרה של צורך בהחלפת חלקים במחשב ,זמן הטיפול יארך מן הרגיל עקב אי הימצאות במלאי של חלקים עבור דגמים מחו"ל. בברכה רונלייט יש לציין שהם חזרו עליי באותו יום ובאדיבות רבה. נראה שיש פה עסק עם חברה שלוקחת את עצמה ואת הלקוחות שלה ברצינות. עכשיו נותר רק להוציא את הכ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-