ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים . * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי ) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן . * משקל רצוי? אין חשיבות . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה לגבי טווחים של זמן כראות עינכם . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר . * Bluetooth? לא מתנגד . * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! במידה ולא ניתן אז 1T 7200 RPM * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את את הפנטיום 3 של אבא שלי מה שחשבתי להעביר למחשב החדש זה צורב ,כרטיס מסך ( AGP ATI RAGE 128) מקלדת, עכבר ומסך ההתלבטתות היא קודם כל לגבי המעבד - Celeron D, Athlon XP או Sempron תודה לכל העוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe photoshop, -כבד\פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. league of legends, wow, diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום וצהריים טובים לכם רכשתי ביום חמישי מחשב נייד HP מדגם 9750, אני מאוד מרוצה ממנו. הפעלתי עליו איזה משחק ממש לא כבד, ושמתי לב שאני צריך לשדרג את הכרטיס מסך שלי. כרטיס המסך שלי הוא Geforce 8400M GS 256MB. הבעיה היא, שהלכתי לאתר הרישמי של ג'יפורס, הורדתי את העידכון האחרון לכרטיס מסך, אבל זה מראה לי בעיה כשזה מתקין את הדרייבר. אז חשבתי, אולי אני צריך דרייבר מיוחד למחשב נייד, ממש אין לי מושג, ולכן באתי לשאול כאן את שאלתי; אתם יכולים בבקשה לתת לי לינק לדרייבר האחרון לכרטיס מסך הזה שיתאים למחשב נייד ולומר לי אם אני צריך גם לפני שאני מתקין את הדרייבר, למחוק את הדרייברים הקודמים? תודה רבה אני מאוד חדש בנושא הזה X:
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני שאני בכלל פותח את התרד, אני רוצה לברך את עצמי על שמצאתי את הפורום הזה.. כבר תקופה ארוכה שאני גולש פאסיבי פה, צופה בפוסטים ורואה את התגובות המקצועיות, קבלו ח"ח, חזק ואמץ. ניגש לעבודה- המחשב מיועד לעמוד בדרישות שבכותרת התרד, לתקופה של 4 שנים לרגל לימודים. אני לא יודע אם אפשר לדחוף בתקציב כזה גם כפול ליבה, OC לא מתוכנן וגם אם כן אז לא משהו רציני. לגבי כרטיס מסך אני עדיין בספק, זה בעיקר בגלל שאני לא גיימר כבד, אבל אפשר לומר שיהיה נחמד לשחק מדי פעם, לכן חשבתי על ה 7300GT. אני עדיין בהתלבטות אם ללכת על שולחני, או על נייד של HP- 6160 (קישור:http://www.ctm.co.il/product.asp?id=735) שבאותו התקציב. תודה מראש, ושוב- אחלה של פורום.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח שיידע לעבוד עם התוכנות RSOFT MATLAB LABVIEW גם עבודה בו זמנית. הרצת סימולציות עם שימוש של מספר ליבות. שימוש בשני מסכים. חשוב לי שהכל ירוץ חלק וגם שבאמצע המחשב עדיין ייפעל רגיל שאוכל להשתמש בדפדפן/ יישומי אופיס בקלות. שלא יהיה רועש גם. אשמח להמלצות למפרטים תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב למשחקים ב6000 בלי מסך ובלי אביזרים (מקלדת עכבר וכו'). עדיפות למחשב שקט (לא מבין ברכיבים שקטים.........) ועדיפות לג'יגה זכרון תודה מראש לכל מי שעוזר!!!!!
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית מחשב Mac G5 בא בימים שהחלטתי להפוך אותו ל-PC, התחלתי את פרויקט המודינג בהחלפת ספק הכח הייעודי של המק לספק כוח רגיל בנפח של 450W+80 Bronze, כל העבודה עם הספק כוח הייתה לא כל כך פשוטה ובגלל שזה הפרויקט הראשון שלי אני לא רוצה להתעסק (ולקנות) ספק חדש.. לכן אני מחפש את המפרט הכי חזק שאפשר להרכיב עם הספק כוח הנוכחי; אני צריך את עזרכתם במציאת הרכיבים הבאים: -מעבד (עדיפות לקבילייק) -לוח אם עם 4 סלוטים לראם -כרטיס מסך אם אפשר עם קירור אני כבר אסתדר -לא מתכוון לשחק על המחשב משחקים ב-8K אבל זה יהיה נחמד אם יהיה אפשר לשחק עליו קצת, משהו בכיוון של משחקים מודרניים ב-1080P באיכות Med בערך -לא הולך לערוך עליו סירטונים אבל כן אשמח שיוכל להתמודד עם…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברי הפורום! עברו כמה שנים והמחשב הקודם שקניתי כבר לא מספק את הסחורה (אם כי החזיק לא רע בכלל). מחפש מפרט יחסית בסיסי במארז קטן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בלייטרום, שימושים משרדיים רגילים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) FHD, בשאיפה שבעתיד הלא רחוק ישודרג ל-UHD (הידוע גם כ-4K) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתעניין ברכישת נייד עסקי חזק במיוחד למטרות עבודה על מערכת שמריצה מאסות של חישובים מתמטיים כבדים (מעין סימולציה). ביצועי המערכת צריכים להיות בסדר גודל של תחנת עבודה נייחת טובה (כנראה לא כזאת שהורכבה במיוחד למטרות שכאלה - המגבלות ידועות). המערכת מריצה בעיקר תהליכים לינאריים, ואין הרבה הגיון להריץ אותם בצורה מקבילית במסגרת השימוש שייעשה במחשב הנייד, כך שמהירות מעבד מקסימלית לליבה בודדת חשוב בהרבה מהבנצ'מרק הכללי של המעבד בניצולת מלאה של כל הליבות. נראה שמסיבה זאת מעבד i7-620M עדיף על 720 והלאה. גם קומפילציה צריכה להיות מהירה ככל האפשר. זכרון מהיר - 4GB. מהירות גישה מקסימלית לדיסק - המערכת קוראת קבצים גדולים (מאות מגה). האם SSD יביא תועלת משמעותית עבור שימוש…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייד עם תקציב של 3000-4000 המחשב בעיקרון לעבודה משרדית אשמח אם תתנו לי הצעות למחשב טוב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לקראת תחילת לימודי הנדסת תוכנה בבן גוריון. תקציב - באיזור ה-4,500 ש"ח, ניתן לחרוג עד 5,000. אשמח לעזרה * מטרות המחשב? תכנות ופיתוח, משחקים כבדים (במידת האפשר במסגרת התקציב), לימודים, עבודה משרדית, צפייה בסרטי HD * גודל המסך? עדיפות ל-15.6" אבל לא חובה. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות ל-Numpad * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות, לא הרבה מעבר ל-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב שהסוללה תחזיק לפחות 4.5-5 שעות בעבודת תכנות (לימודים). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD - לפחות 500GB, אם אפשרי מבחינת תקציב אז גם SSD. או SSD בלבד וכונן חיצוני ב-U…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך לבנות תחנת עבודה שתריץ Mac OS X, לכן אני מוגבל ברכיבים הנ"ל: מעבד Quad לוח אם מבוסס P35 כרטיס מסך HD3870 או 8800GT עם הרבה זכרון (יחובר לשני מסכים של 1920x1200 אז אני מניח שכדאי גיגה?) 4GB ב 1066 (הגיוני לשאול אם יש ECC?) מארז שקט וקטן+קירור+ספק (שיאפשר OC בעתיד?) תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, ואני כבר מעריך שנכנסתם לדיון שלי (: אני בוחר רכיבים למחשב של קרוב משפחה, המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית; AutoCAD, ושילוב של אקסל והרבה תרשימים עם הרבה פרטים, כלומר תמונות כבדות (עד 2MB לתמונה) (עד 15 תמונות במקביל). יותר מזה אני רואה גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים (אם ניתן, בHD, אבל רק כ-אקסטרה). המחשב הולך להיות פעיל במשך רוב היום, ועבודה תכלול לפחות חצי מהזמן שלו. התקציב המקסימאלי הוא 3500 שקל (כולל 2-3 מסכים). אנחנו קצרים בכסף, והמחשב ישמש לפרנסה, אז אם ניתן לחסוך. ציוד היקפי; שני מסכים או אם ניתן שלוש, עם רזולוציה גבוהה ככל הניתן. עבודה עם מסכים מרובים תעזור לו לעבוד עם התרשימים. זה הכל. אין צורך בDVD DRIVE, אני אתן לו את שלי. שקט חשוב, אבל לא מספיק כד…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנני חבר חדש, נפעם מכמות הידע המצויה כאן, וכנראה פחות ידען מהרוב פה. כרגע אני בשלבים של הגדרת מפרט. האמת שאין לי עד היום שום חיבור עם "עולם ה-AMD", ונראה שכאן הדבר די שולט. אשמח לקבל מידע והכוונות שיעשירו את בורותי בכך. בכל מקרה, כשלב ראשון, חשבתי על P4 2.8 800 HT עם לוח Asus P4P Delux (או ללא ה-Delux). האם זוהי "התחלה טובה"? מה המקבילה ה-AMD-ית. כל עצה תתקבל בתודה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב:2000 ש"ח לא חובה לנצל את כל התקציב, לא לחרוג. שימושים: אופיס, אינטרנט, מוסיקה , מטלב וכו'. לא צריך: מסך, עכבר, כונן FLOPPY, כ. מסך. ציוד היקפי נצרך: לא צריך OC: לא יהיה שימוש בOC. שקט: חשוב שהמפרט יהיה שקט 10 מתוך 10. מערכת הפעלה: אין צורך במערכת הפעלה. חנות: לא מכיר, חשבתי מאיבורי, KSP שדרוג: לא מתוכנן שדרוג של כ. מסך. זכרון: לא יודע לגבי שדרוג שלו. מעבד: לא יודע לגבי שדרוג שלו.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מזמן לא התראינו! החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (מבוסס i7-4790 - כן, עד כדי כך ישן). השימושים: הכל, ממשחקים (אבל לא הכי חדשים ותובעניים) ועריכת וידאו ועד גלישה באינטרנט. התקציב: עד 5,000 ש"ח (ואפשר גם קצת מעבר, אבל אשמח להוציא פחות). האיכסון והרכיבים ההיקפיים יעברו מהמחשב הקיים, כך שאני צריך רק מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך. המטרה היא לבנות מחשב שיוכל לשמש ללא מעט שנים קדימה, בתוספת שדרוגים. כרגע מתלבט בין Ryzen 7 7700, שכנראה יעלה יותר בטווח הקצר אבל ייתן אפשרויות נרחבות לשדרוג, או i5 כלשהו. זיכרון יהיה לפחות 32GB (משחק לא מעט עם מכונות וירטואליות) ובתחום התצוגה, יש לי העדפה לא רציונאלית ל- AMD (אבל לא חובה). …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי! המחשב הנייד שלי מתחמם ונכבה, ומגיב ממש לאט.. יש לו משטח קירור אבל לא נראה שזה עוזר יותר מדי.. מה מומלץ לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים אני מתחיל לחשוב על מחשב חדש למשחקים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באיזור 5K אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וכללי, ברשותי מסך 4K אבל לא ממש מכוון לשחק רק ב 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ברשותי 2 כוננים Sandisk Extreme II 240G 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף בלי אורות אבל לא קרי…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד חדש עכשיו מה שחשוב לי בו שיהיה עם כרטיס מסך טוב למשחקים מעבד דור 13 של אינטל אחסון גדול שיהיה חיבור לכבל רשת עכשיו ראיתי את המחשב הזה איך הוא והאם יש המלצות אחרות
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בהרכבת המפרט. התקציב הוא בערך 2000-2500 אבל אפשר לחרוג קצת אם צריך. בעיקרון השימוש העיקרי שלהם הוא גלישה באינטרנט, אימיילים, תמונות, ואולי קצת משחקים של הנכדים.. המחשב בד"כ יריץ כמה דברים במקביל וצריך שהכל ירוץ חלק ובלי בעיות בכמה שנים הקרובות. תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני חדש בפורום מישהו המליץ לי עליכם מFXP ואמר שפה הרבה יותר מקצועיים במפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 4200 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המחשב בעיקר למשחקים כבדים כמו C&C החדש שיצא וכל ה CRYSIS COD4 וכו' , אבל גם לעבודה משרדית (לא צריך משהו מיוחד לשם כך) המסך יהיה P2350 רזולוציית FULL HD 1,920 x 1,080 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועו…
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ. OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי. חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי: 1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ל…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מפרט: I5 3450 ASROCK H61 HVGS כרטיס מסך NVIDIA GT520 דיסק קשיח 2 טרה WD GREEN 4GB 1600MHZ שומש למטרת HTPC SEASONIC 620W S12 צורב CD/DVD LG עבד מעט יחסית. הכל במצב תקין ושמור בקפידה! אשמח להצעת מחיר נורמלית ואמיתית! חיים תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חבר שלי רוצה לקנות מחשב ב- 5000 שקל למשחקים לא מתוכנן oc תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-