ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רוצה להרכיב מחשב לאחיינית שלי, אשמח לעזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח חריגה 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, בעיקר מיינקראפט ומשחקים חדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. רק המחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם י…
-
- 4 תגובות
- 6.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. תקציב מקסימלי 3000 ש״ח לא לחרוג מזה ולנסות לחסוך במידת האפשר 2. שימושי המחשב: בעיקר משחקים סרטים אינטרנט ויישומי אופיס ללימודים (כלכלה) -משחקים כמו cod הכי חדש, העדפה למסך גדול 15.6+- -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: בינוניות גבוהות 3. ציוד היקפי: רק עכבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 : 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אפשרי. 7. עדיף שיהיה win7 64 bit אך אם מייקר אז אוכל לסדר זאת לבד. 8. איזור ת״א ראשון חולון אם יש הבדל במחיר אז אפשרי גם באילת, אני אהיה שם בסופ״ש הקרוב. 9. עדיפות ל: קשיח של 500g ומעלה, זכרון פנימי לפחות 4g , כרטיס מסך טוב עם יציאת hd, ומעבד מסדרות i3/i5. המון תודה, שגיא.
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדשה כאן ומתכוננת לקנות בימים הקרובים מחשב חדש וחזק לצרכים שלי. מה שחשוב לי שזמן ה"רינדורים" ילך ויצמצם כיוון שרוב העבודה שלי היא ב after effects התקציב שלי הוא עד 7000 ש"ח, ללא מסך. הייתי רוצה לדעת מס' דברים. 1. מה עדיף- מעבד פנטיום או מעבד AMD? 2. האם קנייה של זכרון פנימי של 1G עדיפה על שניים של 512MB או ההפך הוא הנכון? 3. והאם זכרון של 512mb ddr2 533 שהוא יחסית חדש בשוק, עדיף על ddr400 4. איזה כרטיס מסך אני צריכה לקנות. 5. אם אני קונה צורב dvd האם אני זקוקה גם לכונן dvd , או שמספיק לי כונן רגיל? 6. ספק כוח. מאווררים. מארז. מה חשוב לדעת, לפני שאני קונה. (וגם חשוב לי שהמארז יהיה מעוצב ) תודה..
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד שבסדרה DV6000 PAVILLON המחשב עובד רגיל ולפעמים הוא נכבה לבד מה יכול להיות הגורם לתקלה ? יש לי את המחשב שנה וחצי. תודה....
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להגיד שאני חדש כאן, ומבין גדול במחשבים אני לא אבל אני כן חובב שלהם, אז מצטער מראש על הבורות הרבה שאני הולך להפגין מרגע זה חחח... שמעתי הרבה מאוד המלצות על הפורום פה ורמת המפרטים שניתנים (קרוב משפחה וחבר קנו מחשבים כמעט אחד לאחד לפי מה שהמליצו פה..) והם שניהם מאוד מרוצים מרמת המחשב שעונה בדיוק לדרישות שהם צריכים.. יש לי תקציב של 4.5-5 אלף ככל הנראה... ואני רוצה להרכיב בעזרתכם מפרט שיתאים לי למשחקים ולסרטים... הסתכלתי באתר על מפרטים מומלצים ולמען האמת לא הבנתי הרבה בכלל... קודם כל שאלה קצת מפגרת... במחשבים החדשים עדיין יש חיבורים למקלדות ועכברים לא דרך USB (מה שידוע כחיבור הסגול וירוק...)? אם כן אז אני לא צריך מקלדת/עכבר... גם רמקולים אני לא צריך... כעי…
-
- 12 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לדוגמא SIMS, עבודה משרדית (WORD), צפייה בסדרות וסרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SIMS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המחשב מחובר למסך DELL 19 אינץ' רחב אבל בעתיד כנראה יחובר מסך טלויזיה (32 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב: 4000-4800 שימושי המחשב: גיימינג (COD, FIFA, GTA החדשים וכו), עריכה תוכנות גראפיות, מפעיל תוכנות סימולציה כבדות (ORCAD, CST וכו') רזולוציה מסך מקס' 1920X1080, חיבור לרמקולים 5.1, מערכת הפעלה מיועדת 64 ביט פרטים נוספים: מחשב שקט, מעדיף אינטל, ללא ציוד היקפי , לא OC, ללא מערכת הפעלה, הרכבת מחשב בחנות, קניית מחשב מאזור המרכז (רחובות) *ללא כונן דיסקים יש לי פה מפרט שחבר המליץ לי, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת ואם יש משהו יותר טוב אז להוסיף 1420 ₪ - Intel Quad Core i7 4790 3.6Ghz S1150 439 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H97-HD3 S1150 359 ₪ - 8GB Kingston DDR3 1600Mhz 1499 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce3 279 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracud…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879 נראה לכם שאפשר לסמוך על חנות כזאת?
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב בסיסי ביותר שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט והרצה של XBMC (תוכנת media center) עד עכשיו שימשו אותי זוג מחשבים ישנים נושנים (שניהם היו Athlon XP) אבל נמאס לי להחליף להם ספקים / לוחות אם... יש לי בנוסף צורב די חדש + שני דיסקים קשיחים (120G + 160G) שכנראה אעביר בנוסף. חשבתי על המפרט הזה: מעבדי AMD Athlon 64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 265 לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E 1 250 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 1GB Kingston Value 2 140 דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 1 265 מארזים JSPTech N-630B Black Midi ATX 400W 1 200 מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש עד 300…
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
בוקר טוב, מחפש מחשב לסטודנטית שמה שהכי חשוב לה זה שהמחשב ייראה טוב, צבעוני ולא מגושם. כמו כן צריך להיות קל ככל האפשר למטרת ניידות. מקווה לנצל את BF הבא עלינו לטובה. *תקציב? 2500 ש"ח. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11.1 - 13.3 לא חשוב מבריק/מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל שניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI, ETHERNET * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD. הנפח לא משמעותי. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאור העובדה שהאסוס EEE הוותיק שלי (1005HA, בן 5 שנים) מקרטע באופן בלתי נסבל יותר (עקב שדרוג מאולץ לWIN7ׂ, כחלק מהחייאה) אני בחיפושים קדחתניים אחר מחליף זול ויעיל. שימוש: אופיס, אינטרנט. בגדול- תוכנות לא כבדות אבל אני מעוניין בביצועים מהירים וחלקים שמתבטא במהירות תגובה (והתעוררות) ומעבר בין משימות מרובות (לדוג: מספר מסמכים פתוחים, מספר כרטיסיות בדפדפן, PDF במקביל) רצוי (מדורג מהחשוב לשולי): מקלדת נוחה, סוללה, משקל, גודל מסך. לשם השוואה, יש לי חבר עם שימושים דומים ויש לו asus x5502c שפשוט טס ומרחף בקלילות בין כל המשימות (מעבד סלרון!). חיי סוללה מרשימים וגם הוא קל משקל. אמנם המקלדת לא הרגישה לי נוחה בכלל. בשיטוטיי מצאתי את ההצעה הבאה: dell latitude e6220 ב1555 ש"ח אני יודע ש…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אוקי זה המפרט האחרון שבניתי לאחר כל השדרוגים שנתתם כאן אני מקווה שיצא בסדר ובקשר לתקציב התקציב לא כל כך מעניין אותי אני יכול להגיע עד 10000 ש"ח כי בן דוד שלי מביא לי את המפרט בחצי מחיר מהמקום שהוא עובד בו..(Microsoft israel( וזהו .. המחשב הוא בעיקר למשחקים כבדים שיצאו בשנת 2007 וגם למשחקים החדשים שיצאו כמו Crysis bioshock farcry 2 וכל זה אז תגידו לי אם המחשב מתאים מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 + קרור למעבד GlacialTech Igloo 5600 PWM ¤1497 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-5600 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤436 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤422 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?…
-
- 8 תגובות
- 588 צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=320&t=1 זה נודע לי כי אני עובד במקום מתחרה. המחירים הכי זולים שיש, ללא ספק. אין פה שום מטרת פרסום. חשבתי שזה יעניין אנשים שמעוניינים בנייד חדש. גם אני לא ממש יודע מה תוקף המבצע, אם תוכלו לעדכן זה יהיה מעולה לטובת המשתמשים.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי מפרט למחשב למחשב שמיועד לעבודה משרדית בלבד! ואולי קצת גלישה ברשת (לא גרפיקה, משחקים,הורדות) אני צריך חוות דעת של אנשים רציניים- לוח = intel pentium d 915 dual core 2.8G 4Mb מעבד = intel coconut creek uatx lan100 ddr2 533 זכרון = 1G ddr2 667 דיסק קשיח = w.d 80G sata2 צורב = dvd-rw מארז = מפואר ++ (רק המארז עולה 400 שקל..) סה"כ= 2000 ש"ח אז ככה- אם נראה לכם שכדאי להוסיף\ לשפר משהו (אבל לא לחרוג מהקציב יותר מידי) אני אשמח לשמוע.. נ.ב - אילו חברות כדאי לקחת את הזיכרון והצורב DVD ?? תודה !!
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד אמין , להלן הדרישות שלי: - סכום עד 4 אלף. - לא חובה שיהיה קל במיוחד. - יכולת הרצת סרטים טובה מאוד (כרטיס מסך חזק יחסית) - שיהיה מהיר מבחינת חישוב וזיכרון (להורדות..) - מקלדת נוחה. - מסך 15 אינץ' - יציאות USB, HDMI וכו'... אני חושב על DELL או HP, אשמח אם תמליצו לי עד דגמים ספציפים. תודה
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב גיימינג חזק שיריץ משחקים כמו: CoD Portal Half Life GTA IV Mass Effect Halo 2 Skyrim ועוד..... ישמש בעיקר לאינטרנט ומשחקים, ואולי קצת פוטושופ CS5. רצוי שקט (אך זה לא קריטי) מסך טוב יש לחרוג קלות מהתקציב שהוא 3500 ש"ח אני לא ממש מבין במחשבים ואני חדש ב-HW אז סלחו לי אם אני לא מפרט מספיק. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
Athlon 64 3000+ (S-939) PC3200 512MB A-DATA X 2 western digital 160GB SATA floppy NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 MS Internet + MS Mouse Optical COMPUCASE CI-6A19 WHITE GIGABYTE NX66T128D Geforce PCX6600GT 128MB DVI PCIEx16 Box GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 LG 1730s המסך הנוכחי בא בלי DVI... עד כמה זה משפיע? ואם אני מביא אותו במחיר טוב כדי לי ללכת עלליו למרות ההמרה בין האנלוגי לDVI?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
11K שיהיה עם מסך חשוב לי מאוד הזיכרונות שיהו טובים וכמובן הכרטיס מסך =] אבל יותר חשוב לי שמאיפה שאתם מצאים את ההצעה תביאו גם את כתובת האתר שאפשר לקנות ממנו את זה וגם להמליץ לי על חנויות טובים שכדאי לי היום לקנות מחשב במחיר כזה
-
- 11 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך לא על חשבון ביצועים משמעותיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: SKYRIM BF3 WOW וכדומה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL FHD 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - אולטרה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם!! הייתי רוצה להפוך את המחשב הישן שלי למחשב שיוכל להריץ משחקים. כרגע המפרט שלי הוא: לוח אם: M810D מעבד: AMD DURON 1300 MHZ כ. מסך: מובנה בלוח האם זכרון: 2 כרטיסי DDR 256MB דיסק קשיח: 80GB 7200 ATA 133 8M מארז: ATX P4 + 2 FANS את שאר הרכיבים לא כתבתי כי נראה לי שזה פחות רלוונטי...אבל אם צריך עוד מידע תשאלו. יש גם ספק כח. חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם, הזכרון, וכמובן לקנות כרטיס מסך. האם כדאי להחליף רק את הרכיבים האלה? האם אפשר להחליף למערכת מבוססת INTEL והאם זה כדאי? התקציב הוא סביבות ה2500 ש"ח תודה!
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר במחשב בגודל 11.6 אינצ' במשקל של פחות מקילו וחצי של חברת לנובו. סדרה שיצאה לשוק לפני שחודשיים. מה שיפה במחשב הזה שיש לו מעבד מקביל ל-SU3500 לפי הדירוג של Notebookcheck וכרטיס מסך מובנה של AMD מסוג HD3200, בנוסף יש לו 2 גי'גה זכרון (מול 1 כסטנדרט בנטבוק) ומסך לא מבריק וכל זה במחיר של 2500 שח בלבד. משהו אמר שה-1201 של אסוס משתלם? ביקורת: http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.notebookcheck.it%2FRecensione-del-subnotebook-Lenovo-Thinkpad-X100e.26553.0.html&sl=auto&tl=en מחיר לדוגמה: http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=35082DG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי הציעו היום לדוד שלי את המפרט הבאה: CPU : P-4 640 3.20Ghz 800Mhz FSB 2Mb Cache Case : Black Tower Video : Intel Accelerator 950 Shared Memory Up To 128Mb DVMT Chipset : Intel i945G Memory : DDR2 512Mb 533Mhz FSB (2* 256Mb) Optical Drive : DVD Writer (Writing Software Included) HDD : 160Gb 7200rpm LAN 10/100/1000 Mbps 4* PCI Slots 1* PCI-E*16 Slot Built In 16Bit Sound IBM Black Multimedia Keyboard & Mouse (Optical WheelMouse) Operating System : Windows XP Home EN ------------- זה הדגם ThinkCentre A52 ibm במחיר של 3500 ש"ח... אני כימעט בטוח שניתן להרכיב מפרט יותר טוב, ואולי גם במחיר נמוך יותר... צריך הכל חוץ ממסך... המחשב צריך להיות ממש פשוט, אינטרנט\אי-מיילים\wo…
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד בתיכון ואני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד כי זה הרבה יותר נוח לי במקום לכתוב במחברות וכול' ומכאן חשוב לי שזו תיהיה מקלדת נוחה והכל כי עם ניידים נושא המקלדות מהווה חלק גדול, לכן יש צורך שזה יהיה נוח. אוקי אז אשמח אם תעזרו לי למצוא משהו בתקציב שלי לגבי התקציב, זה 2500, אפשר לחרוג מעט! * מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס, עריכה גרפית (זו תיהיה אופציה לשימוש בפוטושופ,אך אין צורך במשהו מיוחד בשביל זה, כי בעיקר, הנייד יהיה ללימודים) * גודל המסך? 15 ומשהו אינץ אני יודע שזה הסטנדרט, אז סביב זה, רק שלא יצא גדול מידי כל המחשב.. * משקל רצוי? משקל שאפשר לסחוב אותו בלי למתוח שרירים אחרי הבית ספר כל פעם, עד 2 ק"ג אם אפשרי פחות אז פחות!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מה…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קורא כאן בפורום ומנסה להיעזר בו לקניית מחשב. אני לא מצליח להחליט על סוג המעבד\ כרטיס מסך ואפילו בסוג הספק והזכרון אני לא החלטי. בקיצור, האם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב המיועד לגיימר כבד לפי עלות\תועלת ולא לפי תקציב ידוע מראש ? הסדר גודל הוא 1000$-1400$ ללא מסך אך יש לי אופציה לחרוג בתקציב . הנטייה שלי היא למעבד אינטל 6400 ולוח עם ערכת שבבים של NFORCE. אך אני זקוק לכם ולידע שלכם. תודה מראש מנו
-
- 14 תגובות
- 869 צפיות
-