עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחשב AMD : מפרט בסדר?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום. לפני שבוע-שבועיים בערך פתחתי פה נושא לבקשה של מפרט למחשב. אנשים ענו לי ולקחתי את ההערות שלהם לתשומת ליבי. החלטתי להגדיל את התקציב מעט כי נושא השקט במחשב חשוב לי מבלי שיפגע בביצועים. לפי המלצות החברים בפורום וחיפושים הגעתי למפרט הסופי כנראה ורציתי לדעת מה דעתכם עליו לפני שאני מזמין אותו. המחשב ישמש למשחקים על הגדרות גבוהות ככל הניתן וסרטי HD. קרוב לודאי שלא יהיה OC למערכת. שדרוגים בעתיד הם בגדר אופציה בלבד. המפרט: AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition Tray, יחידות 1 ₪938 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1119 Gigabyte GA-790XTA-UD4 +SB750 CHIPSET, יחידות 1 ₪716 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1539 Scythe Mugen 2 - Infinity, יחי…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. 1. התקציב המקסימלי 5000 ש"ח. (אם אפשר רצוי לנסות לחסוך . אך ניתן גם לחרוג מהתקציב בכמה מאות שקלים) 2. השימושים הצפויים של המחשב בעיקר אופיס ואינטרנט. האפליקציות הכבדות הן משחקים וגרפיקה (פוטושופ וכדומה) 3. יש צורך במסך (יש לי רמקולים, מקלדת ועכבר ישנים) 4. חשיבות השקט של המפרט - 8 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. מערכת הפעלה מיועדת Win7 מעבר לתקציב הנ"ל (32/64?) 7. חשוב לי מינימום התעסקות בבעיות במחשב ולכן רכיבים אמינים 8. בד"כ אינני עוסק בשדרוג משמעותי של המחשב אודה לחוות דעתכם על המפרט הנ"ל המפרט המוצע: 1 Intel Core I5 750 2.66GHz 8MB LGA1156 - TRAY - ללא קירור אינרנטי למעבד 993 ש"ח 1 Arctic-Cooling Alpine 11 775 / 1156 - Rev.2 65 ש"ח 1 GIGABYTE GA-P55M-UD2 (P55) LGA115…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by asaf7501,

יש מחשבים ב 2000 ועד 10000 שקל.. חשבתי לקנות מחשב של ibm יש לי הצעות alltrade רציתי שתציעו לי על מחשב חזק נייד (לא חשוב המחיר) עם מעבד טוב וזכרונות טובים תודה, אסף

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שיעדו העיקרי יהיה עריכת וידאו חצי מקצועית אני אנסה לענות ע"פ הכללים של הפורום. התקציב הינו 5500 אפשרות לחריגה של 500 שח בנוסף הארד דיסק אחד של 500 גיגה כבר יש לי אז אני יכול להעביר אותו מהמחשב הישן ייעוד המחשב הינו בעיקר עריכת וידאו חצי מקצועית בתוכנת Avid Liquid בנוסף המחשב ישמש גם קצת לעריכה בתוכנה solidwork ומשחקים מסך לא כלול במחיר אין צורך בציוד היקפי למחשב השקט חשוב ברמה של 7-8 אבל אם המחיר גבוה משמעותית ננסה להתפשר לא מתוכנן אוברקלוק לא נדרשת מערכת הפעלה אין חנות מועדפת אבל אני גר באיזור הצפון בהקשר המארז חשוב לי שיהיה לו כניסות usb,firewire ואודיו מקדימה.... תודה רבה לכולם!!!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן. בסוף 2008 וחצי ביקרתי פה באתר, ובעזרתכם האדיבה הרכבתי מחשב חדש שמשמש אותי עד עצם היום הזה. המפרט (שהורכב אז) היה Q9550 מרובע ליבות 3 ג'יגה-הרץ, 4Gb של זיכרון, מארז SopranoRS עם מאוורר נוסף בתוכו (אני לא זוכר את השם, אבל לא משנה), וכרטיס מסך בסיסי למדי (אבל עם חיבור לטלוויזיה), מכיוון שאני לא ממש משחק בו. המחשב משמש בעיקר להידור תכנות, פתיחת הרבה תכנות במקביל, ועבודה אינטנסיבית שדורשת כוח חישוב גדול. למה אני מספר לכם את זה? כי ההמלצה שלכם היתה מעולה. המחשב (גם היום) מהיר מאד ומספק תוצאות יפות. מה שכן, כיום הייתי רוצה להשתדרג למשהו אפילו יותר טוב -- עם החומרה המוצלחת ביותר שיש בשוק לצרכים שלי. לשם כך הייתי מעוניין לקבל המלצות למפרטים שונים, כאשר מדובר בקופסה בלבד …

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, אנא הערותכם: מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1053 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3 ₪656 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GP55UD3 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 Eco ₪676 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL9D-4GBECO כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce 9500GT Silent 1024MB DDR2 PCIe ₪285 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=4718462009795 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪109 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by zanza,

שלום, אני בונה עכשיו מחשב לאחותי, ואני ישמח לכמה עיצות בנושא. נראה לי היא צריכה לא מחשב חזק במיוחד, רק לעבוד עליו אם פוטושופ ולשחק משחקים ישנים (סימיס 3 וכו....) חשבתי לבנות מערכת מבוססת CORE I3 אם לוח מבוסס H55 של GIGABYTE. :s05: הערות: ספק לא ג'נרי לא קירור סטוק למעבד ואם להוסיף כרטיס מסך שיהיה DX11 (נגיד 5670 או משהו בסגנון) עכשיו כמה שאלות: עד כמה חזקה הליבה הגראפית של הCORE I3? האם בכלל כדי ללכת על מערכת מבוססת AMD? תודה רבה מראש.

• 13 תגובות
    • 980 צפיות
  9. המערכת לאחותי, המפרט הנוכחי שלה הוא Athlon XP 2600+ וכרטיס FX5200 1. גג 1700 שקלים, עדיפות לפחות מזה 2. עבודה משרדית, תכני HD (כרגיל), דו מימד (פוטושופ למשל) שימוש בכל יום לא לפרנסה אך גם לא כבד במיוחד נראה לי שבינתיים יהיה שימוש בכרטיס מובנה (אולי HD4200/HD3200) ובעתיד ירכש כרטיס מסך למשחקים 3. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך בצורב. 6. שקט- בסולם של 5. לא צריך להיסחף עם מאווררי SFlex כי זה מפרט תקציבי אבל גם שלא יפריע לישון. 7. לא יהיה אוברקלוק רציני/בינוני, אולי משהו קל. 8. ללא מערכת הפעלה וללא הרכבה. 9. המערכת תירכש ב-TMS בלבד אלא אם כן יש לכם רעיון טוב יותר בנתניה מלבד KSP ו-Ivory כמובן.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. כמו כן אין צורך במסך. מפרטים מבוססי אינטל ו AMD יתקבלו בברכה 4 ג'יגה זכרון ו 1 טרה כונן קשיח. עדיפות שהמארז יהיה שקט ככול האפשר תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by jetman,

:roll: כן זאת השאלה ,מה המפרט הכי זול שמובסס על אינטל I3 ומארז antec 2480 ? תנו מחיר ועם אפשר המלצה לחנות

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. אני מחפש מחשב לילד בן 13 בתקציב באזור של 2200-2300 ש"ח מצאתי את התפריט הבא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= ועם מעט שידרוגים דיסק קשיח ל500G כרטיס מסך NVIDIA GeForce 210 512MB שדרוג למעבד Intel® Core™ i3 540 ושדרוג מארז האם זוהי קונפיגורציה מתאימה במחיר סביר

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD, ומשחקים מסך 22 FULL HD הרדיסק 1 טרה צורב ללא OC השקט לא קריטי המשחקים הם גוף ראשון ואסטרטגיה אין צורך בציוד הקפי תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  14. שלום חברים אני רוצה לשפר את המחשב שלי... המפרט הנוכחי שלי הוא: לוח אם - Intel Lemont DP965LT מעבד - DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 4850 ספק כוח - 500W זיכרון - 4GB (אני לא זוכר מה המהירות ולא יודע איפה למצוא במחשב) אני חושב שכדאי לי להשתדרג ולקנות מעבד ולוח אם חדשים... על מה אתם ממליצים? אני בעיקר משחק במחשב, פה ושם סרטים, אינטרנט... התקציב הוא עד 1500 ש"ח, אבל אפשר גם פחות תודה רבה רבה לעוזרים, וגם לאלה שלא חג שמח לכולם ושבוע טוב! לירן

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. מחשב לחבר מהעבודה, המחשב צריך להיות מספיק חזק כך שיהיה רלוונטי לפחות 5 שנים עם עידכון של כרטיס מסך עוד שנתיים וחצי. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חייב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? שימוש ביתי עריכת וידאו ומשחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? DRAGON AGE OR…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום רב לכולם, צריך המלצה למפרט מחשב, ללא הצורך בציוד היקפי, מסך. הצרכים למעלה בכותרת, תודה רבה רבה מראש לעונים.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אהלן, אני רוצה לקנות השבוע מחשב למשחקים לבית. התקציב הוא דיי גמיש והוא בים 3500 - 4000. אני רוצה שהמחשב יחזיק ליחסית הרבה זמן. לא צריך רמקולים, עכבר, מקלדת, מסך או כל ציוד היקפי אחר. אם חסר מידע אז תגידו ואני אוסיף. תודה רבה לכל מי שעוזר.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. קנית נייד חדש עם ווינדוס 7. ברצוני להתקין בו XP ולהשתמש בכל מערכת הפעלה בנפרד לפי בחירתי. אני רוצה להשתמש ב-XP לצורך עבודה עם תוכנות עריכת סאונד. יצרתי פרטישן חדש לXP, התחלתי את ההתקנה מהדיסק ומיד כשההתקנה סיימה לטעון קיבלתי קראש והיה מסך דוס כחול עם הודעת a Serious error has occured או משהו כזה עם פירוט על לבדוק חומרה או תוכנות שהתקנתי לאחרונה ועוד דברים, לא זוכר כ"כ בקיצור... ניסיתי לחפש מידע באינטרנט והסתבכתי קצת, נדמה לי שהמסקנה שהעלו אנשים אחרים בפורומים שמצאתי דרך גוגל שזה לא כל כך אפשרי כשמדובר במחשב שמותקן בו 7 מלכתחילה. אולי מישהו פה יודע אם דבר כזה הוא אפשרי ואת הפרצדורה הנדרשת? * Acer Aspire 5738ZG ** שאלה קטנה בעניין לא קשור: האם לא אמורים לקבל את הדיסק של…

• 13 תגובות
    • 4.3k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח ניתן לחרוג בגבול הטעם הטוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המרת קבצי וידאו 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא משנה 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב כן, מערכת הפעלה לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור צפון עד הקריות/חיפה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. אני צלם חובב עם עיסוק מרכזי במחשב בפוטושופ. יש ברשותי היום את המחשב הבא: מעבד AMD 5200 לוח ASUS AM2 4 ג'יגה זיכרון כרטיס מסך 4830 של SAPHIRE 3 הארד דיסקים של WD בנפח 1 טרה ספק כח 550W של CHIEFTEC אנ רכשתי את הפוטושופ החדש והייתי שמח שהוא יעבוד לי מהר יותר! האם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק במחשב שעליי לשדרג או שמא לרכוש חדש? אשמח להמלצותיכם!!! במידה ויש צורך להתחדש אשמח להמלצות על בסיס תקציב של 5K ללא צורך בHD, מארז, מסך. בברכה, אורי www.uriavitan.com

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Avivuzan,

השימוש העיקרי שלו יהיה משחקים. אין צורך בציוד היקפי, אני אחבר אותו למסך Full HD.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס 2010, האזנה למוסיקה באיכות גבוהה, צריבה של דיסקים רבים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא ! 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים... 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא עד כדי כך קריטי, הייתי אומר 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? …

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום ידידי אני מעוניין בהמלצות לרכיבים שקטים עבור מחשב Core i7 שישמש להפקות מוזיקה. בפרט: 1. מארז שקט אבל לא ענק. אופציה ל OC, אבל לא על חשבון שקט באופן משמעותי. 2. מאווררים שקטים עבור המארז אם יש צורך בהוספה/החלפה. 3 ספק כוח שקט במיוחד, רצוי ללא מאוורר אם ישנו. 4. בנושא רעש הדיסקים קשיחים, אם יש לכם תבונות בנושא. יהיו 4 דיסקים בגודל 1TB כ"א. 5. קירור שקט וטוב למעבד. שיתן אפשרות ל OC טוב. 6. צורב אמין, ושקט. התקציב הוא לא בעייה, אך אין צורך להגזים תמורת תוספת מזערית. חנות במרכז.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום, אני צריך מחשב נייח חזק, כאשר אני רוצה להשתמש בו כמארח של כמה מכונות וירטואליות (לצורך לימוד לMCITP ועוד קורסים דומים...) ובנוסף אם אפשר, שידע גם להריץ משחקים בצורה טובה - לא מדבר על קרייסיס על המקסימום, אבל COD, ספלינטר סל וכו' ברמה טובה. בשביל המשחקים אין לי בעיה לקנות כרטיס גרפי טוב יותר בנפרד. זה מפרט אחד שהציעו לי: HP Compaq dc5850 Microtower PC VS727UA 2.6ghz מעבד AMD Phenom 9600B Quad-Core Processor, 2293 MHz X2, 2GB של זיכרון DDR2, 800 MHz כונן קשיח WD 320GB. DVD+/-RW optical drive with LightScribe Technology, integrated AMD ATI Radeon 3100 graphics. מציעים לי אותו באזור ה1700-1900(עוד לא סגור) בקיצור, אשמח לעזרתכם

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by davidreznic,

קניתי ASUS EEE ויחד איתו קיבלתי DVD להתקנת WIN7, העתקתי את תוכן הDVD לדיסק קשיח חיצוני וניסיתי לעשות ממנו BOOT אבל הוא לא מצליח. איך אני יכול להתקין את המערכת על הנטבוק?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים