עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום ותודה לעונים. אני מעוניין במחשב (מעבד אינטל הדור החדש CORE2 6400), שיהיה בתקציב 8000 ש"ח כולל הכל + מסך LCD 19 אינטש. המחשב מיועד לעבודה גרפית בכמויות (הוצאת מגזינים כל שבוע). התוכנות שעובדים עליו בעיקר הן: קורל, פוטושופ, פיינטר, אינדיזיין ותוכנות האופיס.

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  2. Started by GoldenACE,

שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים-בינוניים, עבודה משרדית, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): VM (בעיקר להרצת הפצות שונות של לינוקס, וווינדוס בגירסאות ישנות לשם בדיקות) - מזדמן תכנות (אני משתמש בעיקר ב-IntelliJ IDEA) - תדיר Plex Server - with 4K Streaming - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by aviaderi,

שלום לכולם. לא מזמן קניתי LENOVO חדש ויש לי כמה שאלות: 1. עדיף להשאיר אותו במצב המתנה או לכבות אותו כשאני לא משתמש בו יותר משעה שעתיים? 2. כשאני בבית (או ליד חשמל) עדיף לעבוד עם החשמל מחובר, או שצריך לפרוק את הסוללה עד הסוף ואז לחבר לחשמל? 3.על המחשב יש את קבצי ההתקנה של המחשב (עם כל התוכנות הנלוות), במידה ואני רוצה לפרמט אותו, מה בדיוק אני צריך לגבות? זהו בנתיים. תודה, אביעד

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  4. אני שוקל להביא את הMACBOOK זה טוב מבחינת החומרה בארץ והתוכנות?

• 19 תגובות
    • 4.2k צפיות
  5. שלום רב. מבקש חוות דעת על המחשב הנ"ל "15.6 Asus S56CA-XX117H http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9473 הצרכים הם לצורכי עבודה, אופיס, וורד ואינטרנט. האחריות היא לשלוש שנים בבית הלקוח אם יש משהו באותה סביבת מחירים שמומלץ אשמח לשמוע. מה שחשוב לי במחשב זה המשקל, האמינות של המחשב והגודל של המסך שלא יהיה קטן מ13 אינץ'. תודה

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  6. Started by doder,

שלום אני מעוניין במיפרט למחשב לשימושים ביתיים (אינטרנט, אופיס וקצת משחקים...) בסביבות 1000 ש"ח (לא כולל מסך ) אשמח לעזרה. תודה מראש !

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  7. Started by dafa,

לפני כ-4 שנים קניתי מחשב חדש בעזרת הפורום המעולה הזה, והגיע הזמן לשדרג. הבעיה העיקרית שלי היא כרטיס המסך, שעשה בעיות די מההתחלה ועכשיו פשוט מת. בגדול התכנון שלי הוא להחליף כרטיס מסך, לשדרג את הזיכרון, ואם יש רעיון נוסף לשדרוג אני פתוחה להצעות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב 300-800 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר עבודה משרדית + צפייה בסטרימינג. תכנות קל וגיימינג קל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA vice city, WoW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש מסך mag ai937adjw, כנראה רזולוציה טבעית…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, אני בונה אתרים, ואני מחפש מחשב נייד חזק, מהיר ואמין (מאוד חשוב) גם לעבודה וגם לשימוש פרטי, שאני יוכל להריץ בו: תוכנות לעיצוב גרפי, פוטושופ ו3DSMAX/MAYA שאני מתכנן ללמוד. עורכים של שפות תיכנות, אבל הם לא צורכים מי יודע מה משאבים.. אגב אני צריך להריץ IIS על המחשב (שזה יהיה אפשרי במערכת הפעלה, אגב אפשר להתקין על המחשב הנייד [ואם זה מומלץ] XP PRO? אם כן, אני לא צריך מערכת הפעלה כלולה..) שאני יוכל להריץ בו משחקים אבל אני לא גיימר מי יודע מה... סתם מדי פעם להעביר את הזמן. וגם שאני יוכל לחבר אותו לטלויזייה בבית ולראות סרטים מהמחשב בטלויזיה. לגבי מסך, אני לא כל כך מתמצא בסטנדרט אבל העדפה שלי היא שיהיה גדול מהסטנדרט... אני לא יודע מהסטנדרט של אורך זמן הסוללה אבל אני מניח שאנ…

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  9. שלום אני מחפש מפרט שנועד בעיקר למשחקים ועריכת וידאו (לא מאוד מקצועית, משהו סביר) בעיקרון חשוב שהמחשב יריץ משחקים שיצאו בזמן האחרון על הגדרות סבירות ויריץ AVID כמו שצריך. חשוב שהמעבד יהיה אינטל והכ. מסך יהיה אנבידיה. ה-AVID לא אוהב משהו אחר... לא צריך ציוד הקפי, רק מסך 22' לא מתוכנן OC. תקציב: 5000 תודה

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by omri6,

היי, אני מצרף מפרט למחשב שאני רוצה. 1. אני מחפש מארז יותר זול... אבל חשוב לי מאד השקט. אם יש מישהו שמבין בשדה הזה של המארזים והספקים - אשמח לעצה. 2. כרטיס הקול שלי (M-Audio FW410) מתחבר ב FIREWIRE, ואני שוקל קניית כרטיס PCI-E של FW. מה דעתכם? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  11. אשמח עם תביאו חוות דעת על מחשב נייד לסטודנט לצורכי גלישה ועבודות עם אופיס בלבד במטרה שיחזיק מעמד שנתיים או יותר. HP Compaq Presario CQ61-140EJ NP832EA T4200 2.16GHz 3072MB 250GB 15.6 מחיר 2,990 ש"ח מעבד: Intel® Pentium® dual core processor T4200 מעבד 2.16GHz מהירות 1 MB רמה 2 זכרון מטמון זיכרון: 3072MB (1X2048 + 1X1024) נפח 667MHZ מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 3GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון: 250GB גודל דיסק 5400 RPM מהירות דיסק כוננים: YES DVD Multi Burner מסך: Single channel LVDS HD BrightView סוג 15.6" גודל 1366x768 רזולוציה Yes מצלמה תקשורת: YES מודם 56K 100/100 LAN משולב אתרנט כרטיס רשת 802.1…

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  12. טוב, אז נראה לי שזה הזמן לשדרג את הפנטיום 3 שלי, אז המפרט שחשבתי עליו הוא כזה: x2 OCZ 256MB DDR PC3200 400mhz Premier Series ABIT AI7 Intel 865PE Motherboard Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box WD SATA 120GB 7200 RPM 8MB Bufer המחיר כרגע בסביבות 3000 ש"ח , יש אופציות או שינויים במסגרת התקציב?? המחשב לא מתוכנן OC אבל חשבתי אולי להתחיל להתנסות. תודה.

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  13. Started by cobmetal,

בניתי מפרט . השאלה שלי מה כדאי לשנות ? האם כדאי לקחת קירור שונה למעבד ו\או קירורים נוספים למארז , האם הספק מתאים ומסוגל לעמוד בעמוס ולעבוד בצורה יציבה ? תקציב : 7500 ולא יותר שימושים : עריכה גרפית הקלטה וקידוד סרטים MULTITASKING משחקים , צפיה בתכני HD. ציוד הקפי : כרטיס טלוויזיה להקלטות + מקלדת ועכבר אלחוטי רצוי של מיקרוסופט. אין העדפה לחברה , למרות שאני מעדיף שהמפרט לא יהיה מורכב ב KSP ו IVORY. עיצוב פחות חשוב , אבל קירור ושקט די חשוב לי , המחשב הולך לעבוד ימים ולילות לכן מעדיף שיהיה שקט ולא יהיה עמוס מבחינת חום. אין צורך במערכת הפעלה לא מתוכנן OC מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA 4 וCRYSIS COD וכו' ברזולוציה הגבוה ביותר שדגם המסך שציינתי יאפשר לי. תודה . להלן המפרט : CPU : I…

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  14. שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…

15. החלטתי סוף סוף איזה מחשב אני רוצה לקנות וגם קיבלתי הצעה ממש טובה מה אתם חושבים עליה מעבד דגם: INTEL C2D E8400 מהירות: 3.0GHZ קרור למעבד: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם יצרן +דגם : ABIT IP35-E ציפסט: Intel P35 זכרון מהירות + נפח: 4096MB (2GBX2) CL5 800MHZ דיסק קשיח יצרן + דגם: Western Digital WD5000AAKS מהירות +נפח: 500GB SATAII 7200RPM 16MB Buffer כרטיס מסך יצרן + דגם: GeCube HD4850 512MB זכרון: 512MB כונן אופטי יצרן + דגם: SAMSUNG X22 SATA מארז יצרן + דגם: NZXT ALPHA Black ספק כח יצרן + דגם: NZXT PP500W התקנה ושרותי מעבדה פעולה: הרכבה מלאה + טסטים מערכת הפעלה סוג + דגם: ללא קיבלתי הצעה של 3430 ש"ח פחות 2.5% הנחת מזומן יוצא 3344.2…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by AriLupuss,

שלום חברה תהיתי אם מישהו יכול לתת לי כמה הצעות הכי טובות עד כמה שאפשר לקניית מחשב חדש . בהתחלה היה לי התלבטות מה לעשות עם התקציב שלי, אבל אחרי שהבנתי כי מחשב נייד לא יוכל בחיים להשתוות לנייח בהרצת משחקים (וגם יש לי היסטוריה מעצבנת עם בעיות חום בניידים) הבנתי כי נייח זו האופציה המועדפת . השימוש שלי במחשב אומנם כולל שימוש בתוכנות כמו word, excel, powrp ואולי עוד דברים שלא חשבתי עליהם שמשתמשים במשרד אך אני רוצה שהמחשב שלי יוכל להריץ גם משחקים חדשים בלי להיתקע ובלי שאצטרך ללכת להגדרות המשחק ולשנות את כל מונחי הגרפיקה למינימום. התקציב שלי למחשב כולל מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים הוא לא יותר מ - 4500 ש"ח ואם ניתן יהיה אפילו לרדת לכיוון ה- 4000 ש"ח בלי יותר מידי ל…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אהלן חברים! יש לי אפשרות לרכוש מחשב נייד בארהב ותהיתי באם תוכלו לייעץ לי לאיזה כיוון ללכת או אפילו דגמים ספציפיים אם אפשרי. אני סטודנט ומחפש מחשב נייד שהסוללה שלו תחזיק הרבה זמן מעמד, מסך לא קטן (בין 16-17 אינץ נחשב דיי גדול לא?). בנוסף המחשב ישמש להרבה סאונד ומוסיקה, סרטים בhd ומשחקים. חשוב שיהיה מקום אכסוו גדול, נגיד טרה וחצי ומעלה ואם נכנס בתקציב, גם כונן ssd לא יזיק. אז התקציב הוא עד 1200 דולר. אני מודה לכם מאוד חברים

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  18. Started by BuNKeR,

CORE 2 DUO E6300 TRAY Scythe NINJA PLUS GA-965P-DS3 1Gb KINGSTON Original 667 MHZ Western Digital 320Gb 16MB ATI RADEON X1900XT 256 mb VIVO Retail Dual DVI ENERMAX LIBERTY 400W, ACTIVE PFC, SATA, CABLE MANAGEMENT EDIMAX WIRELESS USB LAN CARD 54 MB EDIMAX WIRELESS ROUTER 54 mb בנוסף המחשב הישן יעבור לסלון לתוך המארז MOZART SX HTPC לכן יש גם כרטיס רשת אלחוטי לחיבור לנתב שיהיה בחדר של המחשב הראשי הצעות שיפורים ?

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  19. שלום אני רוצה להרכיב מחשב אבל אני לא בטוח מה לשים בו התקציב שלי זה 10000 שקל רציתי גם לעשות קירור מים לבד (עם צינורות ומשאבות ודברים), אפשר להשיג דברים לזה בארץ? דיברתי עם אנשים אחרים ושאלתי בפורומים אחרים והגעתי לדבר כזה i7 7700k (אני יעשה לו overclock) Gtx 1080ti founders edition 32gb vengeance rgb ram Asus maximus ix hero atx lga1151 250gb ssd 3Tb hdd Cooler Master MasterCase Maker 5 EVGA supernova 850w platinum זה טוב? צריך לשנות משהו? להכין קירור מים או לקנות אחד "מוכן"? אם לקנות קירור "מוכן", איזה? תודה

20. Started by ozba77,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב עד 5000 שקל כולל מסך LCD. השימוש העיקרי הוא לעבודה, אינטרנט, וקצת משחקים. בקשר למסך ראיתי שיש הרבה המלצות לסמסונג 971. בקשר לחנות אני קונה בנעה מחשבים, אז אני אשמח אם יהיו הצעות עם מחירים משם.

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  21. אני פותח נושא חדש כי אני צריך שיעזרו לי לבנות מפרט חדש, מפרט למחשב רק בשביל אינטרנט, ICQ וכאלה(ומשחקים פשוטים...לא משהו רציני בכלל, כמו CS) ושיהיה עד 1500 ש"ח. תיבנו לי בבקשה מSKYPC ובהרכבת מחשב תבחרו את הזה של ה-150 ש"ח, כי אני לא רוצה להסתבכך עם כל ההתקנות וזה לבד. ובקשר למפרט שלי: מעבד AMD Athlon 64 X2 5000 Box ¤410 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1196 לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤307 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38500 כונן קשיח Seagate ST3250410AS 250GB SATA2 16MB ¤243 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10832 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤208 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 כרטיס ג…

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  22. אז חיכיתי לכרטיסים החדשים של ATI ועכשיו שהם הגיעו הנה המפרט. השימושים הם למשחקים חדשים, סרטי HD ועבודה כללית עם הרבה תוכנות ברקע. מתוכנן אוברקלוק. המסך שלי הוא LCD 32' רזולוציה: 1366X768. מפרט:

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by MaTaN~,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - 5000 ש"ח 2. מטרות המחשב? - משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כרטיס קול 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? הייתי רוצה כרטיס מסך - X800GT 256MB 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? - הייתי רוצה מחשב עם מארז מעוצב יפה ו- 2 קטודות ( לא חייב שקט ) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? הייתי רוצה צורב DVD, כונן דיסקטים ועכבר MX510

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום , אני מעוניין לבנות מחשב שיאפשר עיבוד מהיר ומבוסס זכרון וGPU המחשב נועד לתכנות ועיבוד ופחות למשחקים לכן אפשר להקל בדרישות על המעבד. תודה רבה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (עיבוד נתונים כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).matlab ,python (machine learning) a ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

25. Started by j,

שלום לכולם, העבודה עכשיו על המחשב די מתסכלת אותי ולמרות שיש לי מחשב חזק למדי זה איננו מספק אותי.. על כן אני מבקש את עזרכתם מתוך הניסיון לדעת את הפריטים המומלצים להרכבת המחשב.. במקרה שלי אני מבקש מחשב של 5-6k לקופסה עצמה וכנראה שאוסיף מסך של 22-24".. שימושיי: עובד על סקצ´אפ, vray, ובתקוה שקרוב גם מקס, אוטוקד פוטושופ.. כמובן שגם רואה הרבה סרטים על המחשב.. לא מתוכנן OC, לא ממש משחק (למרות שאני מניח שתמיד תהיה האפשרות) אני מאוד רוצה מחשב ש-ק-ט, שיוכל לעבוד בלי להפריע.. יש לי היום הארד דיסק של 320GB שיעבור למחשב החדש אבל ברור שזה כלל לא מספק. שמתי לב שהיו כל מיני שינויים X48 ואחרים, דברים שאני לא בקיא בהם ועל כן אני מבקש עזרתכם. תודה

• 9 תגובות
    • 886 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.