ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לחברי הפורום. אשמח להמלצה על מחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות. תודה מראש למסייעים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של 50 ש"ח, עדיף שיעלה פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש מורה. עבודה ביישומי אופיס, גלישה באינטרנט וסרטים מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, לא אמור להתאמץ יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט למחשב להורים שלי,שימושים אינטרנט ואופיס. תקציב 1300-1500 ש"ח. מחפש מחשב עם עלות\תועלת אופטימלים. תודה
-
- 14 תגובות
- 896 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5000 שקל עדיין לא יודע אם זה במזומן? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים כבדים כגון CRYSIS וכל המשחקים שעתידיים לצאת 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה:רק רמקולים וחשבתי על LOGITECH X230 שזה מה שיש לי כרגע וזה דיי נחמד אלא אם כן יש באותו המחיר רמקולים טובים יותר . יש להם מסך דק של המסך הוא viewsonic 19 va703m 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?אני חושב שכדאי אינטל לא ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? הקירור מן הסתם כן כי אני לא רוצה שיהיה התחממות יתר של המחשב ואז הוא יקרוס 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבת מחשב במעבדה 9.…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש ביקורת על המפרט הבא בסביבות ה 7500-8000 ש"ח בנוי למשחקים בעיקר : מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מארז: RAIDMAX RX9 SE BLACK w/o PSU מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD ELITE עכבר: LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE רמקולים ואוזניות: ALTEC-LANSING 2.1 ATP3 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT + מס…
-
- 14 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש שייועד למשחקים.... אני צריך עזרה בבניית המפרט הכי טוב למשחקים (ב12K כמובן...), ואם אפשר להשתדל להגיב רק במפרטים..!! המפרט לא יכלול שום ציוד היקפי... רמקולים, מסך, עכבר, מקלדת וכו... זה המפרט שבניתי בינתיים, הוא ניראה לי די טוב מה דעתכם...? Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4Mb Box 3490 DFI Infinity 975X for LGA775 1060 MUSHKIN XP2-6400 DDR2 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-3-10 2140 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 520 SAPPHIRE RADEON X1900XT 512MB VIVO PCI-E 2400 CREATIVE X-Fi XtremeMusic 750 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ENERMAX LIBERTY 500W 700 THERMALTAKE BIGTYPHOON 255 GIGABYTE 3D AURORA 600 סה"כ…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום... אני צריך מפרט של מחשב לילד בן 6 גג עד 3000 כולל מסך... לא חשוב AMD/INTEL משהכי טוב בשביל המחשב... אם אפשר אז קצת פחות במחיר.. תודה מראש !
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חבר'ה, מה אתם אומרים על זה בשביל גיימינג למשחקים כבדים (FAR CRY, COUNTER STRIKE ואולי אפילו HL2)? AMD-Athlon XP 3000+(512k 333) ש"ח 830 NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 ש"ח 500 512MB Kingston CL3 ש"ח 620 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) RADEON 9800SE TV,DVI 128MB ש"ח 930 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) ש"ח 450 מארזים? ATX MIDI 400W usb,p.stab. ש"ח 180 סה"כ 3510ש"ח על זה אני מוסיף עוד צורב ב180ש"ח, ואת הציוד ההיקפי כבר יש לי. אז שווה? טוב? חזק? יעמוד במשחקים של היום ויחזיק לי כשנתיים??
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב: 4500 ש"ח באשראי (כמה שיותר תשלומים ללא ריבית) מטרת המחשב: משחקים כבדים כדוגמת Crysis,Farcry 2,GTA4,NFS Undercover והמשחקים העתידיים לשנתיים הקרובות. וכמובן גלישה באנטרנט+צפייה בסרטים באיכות HD. *לא זקוק לציוד היקפי! זקוק לצורב DVD! אין ממש העדפה לשום חברה (כמה שיותר זול ואמין) אני מניח חברות כמו KSP וSKYPC... רצוי מאוד שיהיה מארז יפה אבל השקט והביצועים באים לפני... לא צריך שום מערכת הפעלה וגם אני לא מתכנן לעשות OC. ד"א אם זה עוזר לכם יש לי מסך של Samsung דגם: SyncMaster 203B גודל:20 אינץ' (נראלי )
-
- 14 תגובות
- 825 צפיות
-
-
אהלן, בתור סטודנט חדש לסמסטר הקרוב אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי. מפאת חוסר תקציב אני פונה לעולם היד השנייה בחיפושים עבור מחשב טוב (אני יודע שאפשר למצוא זולים אבל אני מחפש מחשב חזק) ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק שאני קונה מחשב מיד שנייה. זה הסיפור ואני ישמח לשמוע אותכם.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא מנועה מחשבים: מחשב ביתי מבוסס AMD 64 מעבד AMD 64BIT VENICE CORE 3200 939 לוח אם ASUS A8N5X PCI-E זכרון 2X256MB סה"כ 512MB עם אחריות לכל החיים כרטיס מסך ATI RADEON X300SE 128MB DVI/TVOUT כרטיס קול 7.1 משולב בלוח כרטיס רשת 10/100/1000 משולב בלוח דיסק קשיח 80/7200 WD SATA CDROMX52 מארז איכותי כולל ספק 500W מאוורר ARCTIC COOLING SILENCER 64 מחיר 3000 ש"ח ניתן לשדרג ל: * 1 ג'יגה תמורה 300 ש"ח * 160 ג'יגה HD תמורה 150 ש"ח * צורב DVD 180 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
די חבל שאבא שלי הפתיע אותנו בקנייה הסופית ולא התייעץ איתי לפני שקנה אבל לא נורא... מה דעתכם? מה לשנות? המחשב עדיין לא הגיע אז... עריכה: הוספתי שימוש ותקציב לכותרת...
-
- 14 תגובות
- 780 צפיות
-
-
היי לכולם, רציתי לדעת מה שווי המחשב שלי שנמצא במפרט מימין... המחשב נקנה ב-20/10/11, 5 ימים לפני יציאת BF3. יש לי עדיין את כל הקופסאות של כל הרכיבים. הייתי רוצה לדעת בכמה הוא יימכר אם אמכור אותו כפי שהוא, לא כולל ציוד היקפי. והאם שווה פשוט למכור את ה"משולש"+כרטיסי מסך ולקנות יותר מעודכנים...? תודה!
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מקבל את המעבד ורוצה לבנות מחשב חדש. יש לי כבר 8800GT ללא אוברקלוק ואני רוצה לקנות עוד אחד למערך SLI אז אני צריך: - ספק+מארז - יש בנועה דיל ב850 שח של CM690 ו OCZ 600 שנראה לי טוב, תגידו לי אם יש לכם רעיונות יותר טובים -זיכרונות - עדיף 4 גיגה -כרטיס 8800GT נוסף -לוח אם לSLI. חשבתי על 750I אבל הוא בבאס של 1333 ואני לא יודע אם אני יכול להפעיל את המעבד עליו (אם הוא יעבוד בדאון קלוק אין לי בעיה כי אני ימהיר אותו ל1600 בלי בעיה) -צורב DVD -HD אני יעשה אוברקלוק למפרט. תודה
-
- 14 תגובות
- 967 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש כולל הכל ב4K אני לא יודע מאיפה להתחיל עם זה כי חריגה זה עד 100 שקלים וגם רצוי שלא המחשב למשחקים אם חסר משהו תגידו ואני אענה בכל מקרה הוא יהיה אצלי היום כך שהתשובות יהיו יותר מדויקות ממה שאני יכול לספק לבד תודה מראש לכל מי שינסה לעזור
-
- 14 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אז ככה בעיקרון התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח ולא שקל יותר המטרה היא שדרוג סופי של המחשב ככה שישאר לי לקצת משחקים ועבודה שוטפת ואיכותית הרעיון הוא שני סלוטים של 1 גיגה שיעבדו בדואל צאנל ( לא מפריע לי לקנות בודדים ולא ערכה ) וכרטיס מסך דיי סביר שיחזיק לתקופה ארוכה משחקים ברמה גבוהה על רמה סבירה ולא יותר עם ההצעות שיינתנו אני מבקש שתתחשבו ביחס מחיר לביצועים לשני המוצרים תודה מראש עדיפות להצעות מחנויות באיזור חיפה והצפון
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודי עיצוב גרפי בבצלאל, שימוש נרחב ויומיומי בתוכנות photoshop, illustrator, indesign, premiere, after effects, cinema 4d(כל התוכנות של אדובי הן CS6 והסינמה זה R15). ז"א גרפיקה, עריכת וידאו ותלת מימד. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא אכפת לי בשום צורה מהמשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ג'יגה מינימום, מתכנן להוסיף עוד SSD בשביל התוכנות ומערכת ההפעלה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום לכולם חבר שלי צריך מפרט למחשב גיימרים עד 7000 שקל אני צריך שהוא יכלול מעבד לוח אם מסך lcd כרטיס מסך דיסק קשיח צורב דיוידי זכרון מארז ספק כח מקלדת רמקולים
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עומד היום לפני קניה של מחשב נייד ועברתי על כל הסוגים והמינים של המחשבים ואלה הדגים שאני חושב בכיוון שלהם ה- asus a8jn http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3683 ה-dell inspairon 6400 high preformens עם הרכבה לגיגה זיכרון http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-ati-120g.htm עכשיו השאלה שלי היא כזאת איך הניידים של אסוס מכל הבחיונות עמידות, אמינות לטווח הארוך מה עדיף מה יחזיק יותר ושורה תחתונה מה עדיף... איך הניידדים של DELL בהשוואה ל-ASUS ..... אם תוכלו לעזור לי אני יודע לכם מאוד ובכלל כל חוות דעת תתקבל בברכה
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום לאחר ירידת המחירים האחרונה בניתי ב-IQPC שני מפרטים - האחד של אינטל והשני של AMD. שני המפרטים אינם מיועדים ל-OC. המחשב מיועד לעבודה גרפית על תוכנות דו-מימד - Photoshop ו-Illustrator ומעט Flash ובנוסף, צפייה בסרטים. שני המפרטים נבנו ע"מ לספק ביצועים קרובים יחסית בהשוואה בין AMD ל-INTEL אולם מפרט האינטל נבנה ברמת חיסכון נמוכה יותר מה-AMD ולכן הוא יקר יותר בכ-900 שקלים. לוחות האם יקרים יחסית בשני המקרים ע"מ לכלול תמיכה ב- Firewire (העניין בולט במיוחד במפרט של האינטל). כרטיס המסך הינו פשרה המיועדת לתמוך במסך שבמפרט (רזולוציה של 1200X1600). מפרט INTEL מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪1285 לוח אם: ASUS P5B-E ₪796 מסך: DELL LCD 20…
-
- 14 תגובות
- 818 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן שנה אני רוצה לשדרג אותו ולהביא לאחי לשדרג ממש שיהיה כמו חדש הכל מצויין משחקים חדשים שירוצו וכו' הנה המפרט http://danlabs.net/cpu/ חשבתי לשדרג מעבד ולהוסיף זיכרון אולי או שלדעתכם גם צריך כרטיס מסך? אני רוצה מחיר ממש מינאמלי אבל שהמחשב יריץ משחקים חדשים... התקציב הוא עד 2500 אבל אשמח לקבל בפחות זה ממש מקסימלי
-
- 14 תגובות
- 860 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי לשימוש משרדי בעיקר אבל מעוניין שיהיו גם יכולות יותר חזקות כולל תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעוניין במחשב אופטימלי מבחינת עלות\תועלת. אם צריך להוציא את הכל אין בעיה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, פרו אבולושן, מנג'ר, דירט, נייד פור ספיד, משחקי אסטרטגיה בכיוון של heroes of might and magic ו- מהסדרה של command and conquer. אני לא משחק בשוטרים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז הגיע הזמן לסגור על מפרט סופי, קונה בתחילת שבוע הבא . מה אני צריך ? אני מתכנן להשתמש ב PC סטנדרטי (לא משחק) קצת עריכת וידאו, וחיבור בסלון לטלויזיה לצורך צפייה בסרטי HD . אני חשבתי על משהו בכיוון של ... מעבד Athlon 64 X2 Socket AM2 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI או Gigabyte GA-M55S-S3- 3Y (עדיף כי אני חייב יציאת Pdif לא הכנה ל.. אלה יציאה) זיכרון DDR-2 - 1024mb 667\800mhz כפול 2 (יעני 2GB) של מותג חברה מוכרת דיסק קשיח Westren Digital SATA2 7200 RPM 16 MBWD3200AAKS 320GB הערה : יש לי כבר דיסק כזה חדש - אולי נשים עוד איזה דיסק הכי טקן שיש, שיהיה יעני הקטן יהיה למערכת הפעלה, וזה שיש לי כבר לכל השאר .... מסך 19, מותג... דק כמובן כרטיס מסך Radeon HD2600XT…
-
- 14 תגובות
- 998 צפיות
-