ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אשמח לקבל הצעות למפרט מחשב למשחקים עד 3000 ש"ח תודה
-
- 14 תגובות
- 943 צפיות
-
-
בכוונתי לקנות מספר מחשבים חדשים למשרד לעובדים מקצועיים בשרטוט בתוכנת אוטוקאד, אבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט האופטימלי. להלן דרישות המערכת: 1. תקציב המקסימלי 3000 ש"ח ללא ציוד הקיפי (מסך, עכבר, מקלדת) אשמח אם אפשר יהיה לצמצם ל 2500 ש"ח 2. המחשב משמש אך ורק ליישומי אוטוקאד ב 2D באדריכלות נוף (ללא תלת מייד או פקודות כבדות) אך בגרסאות מתקדמות של 2009/2010 (העבודה עם קבצים גדולים בנפח של כ -30-20 מ"ב) 3. עדיפות למחשב שקט (שאלת התקציב) 4. לא מתוכנן אוברקלוק 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (המחשב מיועד לעבוד תחת XP פרו ) (או האם יש כבר נסיון עם מערכת ההפעלה חלונות 7 ביישומי אוטוקאד מהסוג שציינתי, ואם כן אז האם 32/64 ביט ?) 6. בעיקר חשוב לי האם יש חשיבות למעבד מהדור האחרון …
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
רוצה הצעות למחשב למחשב ב- 4,000 ש"ח. יש אפשרות לחרוג ב-200 ש"ח...לא כדאי. המחשב מיועד למשחקים כבדים. המחשב לא כולל ציוד היקפי. על המחשב לכלול גם מארז וספק. [כ.קול לא צריך רק אם הוא מובנה על הלוח אם] יש העדפה ל- 6600GT הגרסה המומהרת של Leadtekk . על המחשב לכלול פד לעכבר , את הפד הבא: SteelPad QCK Plus המחשב חייב לכלול הרכבה במעבדה. אמצעי תשלום: מזומן. זהו נראה לי תודה מראש , אביאל.
-
- 14 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, בנוסף עבודה משרדית וצפיה בתכני 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל, אוסיף HD פנימי של 2 טרה בנוסף לHD חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה, אין צורך באורות או פירוטכניקה... 7. ה…
-
- 14 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
Intel Pentium 4, 2266MHz, 512KB Motherboard : DFI NT70 RAM: 256MB GFX: NVIDIA GeForce4 MX/MX 420
-
- 14 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
פתחתי פה אשכול לפני חודש ו-10 ימים, ונתתי את המפרט הזה: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - STEPPING G0 - TRAY ¤1431 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤659 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTX 768MB DDR3 384BIT DUAL DVI HDTV TV/O- GV-NX88X768H-RH - RETAIL ¤3083 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤401 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -BLACK ¤421 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤397 הבעיה העיקרית שגם דיברו איתי עליה באשכול היא הכרטיס מסך. אמרו לי לחכות לנובמבר כי יוצאים בנובמבר…
-
- 14 תגובות
- 726 צפיות
-
-
החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט: Thinkpad Model 7664-17U T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE 3GB RAM 160GB 5400rpm HD 14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M CDRW/DVDRW Intel 802.11A/B/G/N Wireless W…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לרכוש מחשב חדש, כאמור ללא צ''ה ו-OC. השימושים העיקריים של המחשב יהיו העברת DVDים אל המחשב, עריכה (קלה יחסית) בדו מימד של החומר וצריבה בכמה עותקים (סביר להניח שאצטרך מגדל צריבה של 3 בסופו של דבר). מלבד זה הוא גם ישמש להורדות ואם יהיה לי גם זמן לנשום בחיים אז פה ושם משחקים, אבל משחקים זה בטח לא יהיה שימוש עיקרי שלו. את היעוד העיקרי אני כמובן רוצה שיעשה כמה שיותר מהר, אמין ויעיל, וזה הכי חשוב לי. מתכנן ללכת על: מעבד: INTEL Core 2 Duo E6750 2.66GHZ 4Mb SHARED CACHE 1333MHZ FSB BOX כ. מסך: Gainward Bliss GF 8400 GS 256MB PCI-E DVI+TV OUT DX10 (המליצו לי עליו ככרטיס טוב למי שמתכנן לשחק מדי פעם - אם יש השגות והצעות בטווח המחיר - אשמח לשמוע). כונן קשיח: WD Cavia…
-
- 14 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני קורא המון טקסטים ישנים ושבורים בנייד שלי וזה מוציא לי את העיניים פניתי לחבר שמבין קצת והוא כתב לי אתזה "הבעיה אינה חדות\טיב, מה שאתה צריך זה מסך שגודל הפיקסל=הנקודה שבונה את האותיות תהיה קטנה ככול האפשר מתחת ל 0.25 הממוצע בשוק 0.31~0.23, גודל פיקסל מתחת ל0.20 נחשב איכותי ובמסכים לא LCD בעבר גודל 0.17 היה די מקובל,כיום במסכי LCD יידרש חיפוש טוב לגדלים כאלה ומטה." יש את הדבר הזה http://tech.walla.co.il/?w=/4003/1739394 שקראתי אבל לפי הבנתי זה עוד בחיתולים... שמעתי על משו שניקרא קינדל שאולי גם שייך לקטגוריה הזאת אז הדבר החשוב ביותר במחשב הוא המסך כרטיס מסך גם קשור לעניין? אני מאמין שאם יהיה לו מסך טוב אז לא צריך לדבר על שאר המפרט.. ללא הגבלת תקציב הואיל וזאת העבוד…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למי שזוכר לפני כמה חודשים פרסמתי אשכול כשהתקציב היה 1000, אבל הנסיעה לארה"ב התעקבה וכך גם הרצון לרכוש מחשב. בשבועיים הקרובים מכר שלי יהיה שם ואני רוצה להביא לו כבר את הדגם הרצוי, אז אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב לסטודנטית כמו שאמרתי, 800$ בערך, עדיף לא לחרוג. הדרישות, אני מחפש את השילוב הטוב ביותר לבין מחשב קל, לבין מסך גדול מספיק בשביל לעבוד איתו. חשוב שהמסך לא יהיה מבריק, והסוללה תהיה מספיק חזקה. יהיה טוב גם אם תכובד האחריות בארץ. אשמח לעזרה, חג שמח
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין שתבנו לי מפרט למחשב שכולל: מעבד לוח אם עם כרטיס קול כרטיס מסך זכרונות צורב די וי די כונן דיסקטים התקציב הוא בסביבות ה2500 פלוס מינוס. מקווה שהתקציב מספיק לקנות משהו איכותי וטוב למשחקים ואינטרנט. אם יש שאלות תשאלו, אני כאן תודה. *מה שלא רשמתי ברשימה אז לא צריך. דרך אגב המחשב לא מיועד לאובר קלוק!
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בכסף שעבדתי בחופש החלטתי לקנות לסבא וסבתא שלי מחשב, אני מחפש עיסקה זולה מאוד - כי הם בסה"כ רוצים אינטרנט. קיבלתי שתי הצעות מחיר אחת מ - KSP Celeron 2.4 Ghz Gigabyte 81845VM Ddr 400 256MB WD 80GB כ.מסך משולב VGA 3D 64mb כונן DVD X16 ומסך (595) כשה"כ החבילה עולה 2045 ש"ח. מנגד קיבלתי הצעה מ - Ivory http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=11&CatCode=3 אני יודע, שרובכם הייתם מעדיפים שלא להוציא את הכסף על זה על מחשב ובטח שלא מתיחסים ברצינות לכאלו מחשבים. העניין הוא שעבדתי קשה מאוד בשביל הכסף הזה וחבל לי על כל שקל, במיוחד כשסבא וסבתא שלי לא רוצים מהמחשב כלום חוץ מאינטרנט. רציתי לשמוע ל איזה הצעה אתם הייתם הולכים, עדיף מהר כי מחר בבוקר אני רוצה כ…
-
- 14 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מארז p4 כולל 2 יצאות USB קדמיות לוח GIGABYTE GA-965P-S3 מעבד QUAD CORE EQ6600 2.4GH 8MB 1066MH כרטיס מסך GIGABYTE GV-R2900XT זיכרון קינגסטון DDR 667MHZ 1GB(הזיכרון פעמיים) דיסק WD\SAMSUNG S-ATA 250GB 16M צורב DVD NEC/LG RW-R+X18 ספק כח שקט EZCOOL 450W כולל מאוורר 12 ס"מ שנה אחריות למחשב במעבדת החברה. כולל התכנת תוכנה windos xp והרכבת המחשב ובדיקה. 6,546.00
-
- 14 תגובות
- 793 צפיות
-
-
התייעצתי כאן ועם מספר חברים, גם כן עם הוריי. ובטווח המחיר זה נראה לי כאידאל. מחשב כמובן, למשחקים. - לא רציתי ציוד היקפי. - צורב רגיל מכיוון שאני לא מרבה לצרוב, תמונות בעיקר ואין טעם למחיר היקר. הספקות שלי הן בעיקר בנוגע לספק כוח ולכונן קשיח... איך?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אז אחרי הרבה שבירת ראש, מסמן שזה הכיוון למחשב שיורכב ויצטרף ל GEFORCE RTX3090. אני תוהה אם הקירור במפרט מתאים, אשמח לחוות דעת המומחים. וכמו כן, האם לוח האם מספיק טוב למפרט גם כן. תודה רבה המחשב ישמש כתחנת עבודה לעבודה בתלת מימד - סינמה ובלנדר תודה! מעבד - AMD Zen3 Ryzen9 5950X 16 Core/32 Threads - With New PC Only - Base Clock: 3.4GHz - Max Boost Clock: 4.9GHz - Without Fan - 105W TDP - Zen 5000 Series - Tray לוח אם- TUF-GAMING-X570-PRO-WIFI-II - ASUS - AMD AM4 socket - X570 Chipset 3rd Gen AMD Ryzen™ Processors - 4x DDR4 - ATX SSD - MZ-V8P2T0BW - Samsung - 2048…
-
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום אני רוצה מפרט למשחקים ב5000 כנראה שאני לא יעשה OC שקט לא הכי חשוב לי אבל שלא יהיה רועש מדי
-
- 14 תגובות
- 843 צפיות
-
-
היי! שמתי לב שהרמת בהירות בX200 נמוכה משמעותית משאר הניידים שיצא לי לעבוד עליהם... אולי זה רק אצלי? מישהו עוד שם לב לזה? פתרונות? מענות? תודה מראש לכולם!
-
- 14 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד לשימוש אקדמי/עסקי. השימוש לעבודה יומיומית באתרים שונים, ולכן המשקל חשוב. חשוב לי שהמחשב יגיב ויעלה מהר, ולכן חשבתי על דיסק SSD גדול מאוד, מה שמעלה את השאלה של מחשב נייד עם שני דיסקים קשיחים? המחשב מיועד לעבודה עם ציוד היקפי חיצוני, ולכן גודל המסך לא מאוד חשוב. המחשב מיועד לעבודה לכמה שנים טובות קדימה, ולכן האמינות חשובה. עדיף שלמחשב יהיה מעבד שעדיין נתמך על ידי חלונות 7, שכן חלונות 10 היא מכונת ריגול לא פחות מאשר שהיא מערכת הפעלה... הדרישות העיקריות, לפי סדר חשיבות יורד: משקל -- עדיף מתחת ל- 1.5 ק"ג. אחסון מהיר בנפח 2TB לפחות: אפשר SSD בנפח 2TB או SSD קטן יחסית + דיסק קשיח רגיל גדול. זיכרון RAM מהיר: נפח …
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
[עריכה:מפרט מחשב מעודכן בתגובה למטה] היי, מצ"ב מפרט מחשב שאני מתכנן לקנות מעבד - INTEL E6850 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS4 - עודכן ל GA-P35-DS3R זיכרון CORSAIR 4GB DDR2-800 XMS2 6400 כרטיס מסך - GIGABYTE Geforce 8800GTS 320 mb דיסק קשיח - WD500GB 2 צורבי DVD מארז - THERMALTAKE ARMOR LCS VE2000BWS ותוספת CL-W0038 לקירור מים עבור כרטיס מסך ספק כח - THERMALTAKE 550W TR2 RX - לא סופי כרגע השאלות שלי: מבחינת לוח אם -אולי עדיף דגם פשוט יותר (וזול יותר) מבחינת המעבד - האם לקחת כבר את ה Q6600 או להישאר עם ה E6850 (שבעיקרון טיפה יותר יקר) אבל מדובר על 2X3000 עם 4MB BUFFER, או לקחת את ה Q6600 עם 4X2.4 עם 8MB BUFFER מארז - עדיף לקחת את הקירור מים המובנה או את ה ARMOR הרגיל ולהוסיף אי…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי אז אני מחפש מפרט במיוחד לתוכנות CAD ואפילו טיפה גרפיקה.. במיוחד לתוכנה AutoCAD לרנדורי 3D וכאלה.. חשוב שהמחשב יהיה מהיר... כולל מסך ומקלדת+עכבר (לא אלחוטי) ** עריכה *** ועוד מפרט למחשב משרדי, השימוש הוא לאינטרנט, קריאת אימייל, תוכנות אופייס.. ללא מסך - התקציב - עד כמה שפחות (אין מדויק) אבל שיהיה מחשב סביר (שXP יעבוד עליו בצורה נורמלית..) תודה לעזורים...
-
- 14 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש בלי מסך רמקולים עכבר ומקלדת זה מה שהיגתי אליו: EPOX EP-8K5A3+ AMD XP 1800+ (AROIA STEPPING CORSAIR 256MB PC-3200 C2 400MHz suma gf4ti4200 128mb SE wd 80gb 8mb ax-7 nanotherm2 מישהו יכול להמליץ לי DVD(חשוב בלי אזורים) ומארז לא יקר מדי ומאוור לAX7 אני קונה מסימפלטק השילוש הקדוש בא בבנדל התקציב הוא 5000+- עד 5400 תודה לכל מי שעונה לי!
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אשמח לדעתכם לגבי המפרט מימין, במיוחד לגבי הזכרון , ספק הכוח וכרטיס המסך. מיועד לגיימר בינוני ולעבודה עם המון יישומים בו זמנית (כולל וידאו ) תודה
-
- 14 תגובות
- 746 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אפשרות חריגה של 1K) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Web. ברגיל מריץ חצי מיליון טאבים בשניים-שלושה דפדפנים נפרדים, PHPStorm, מכונה וירטואלית אחת או שתיים שמריצות Ubuntu Server (LAMP). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך SSD או כונן קשיח (מועברים מקיים). - המארז הנוכחי שלי הוא P182, ואני יכול להמשיך להשתמש בו, אבל אשמח לשמוע המלצות גם על מארז חדש. אני אוהב עיצוב סולידי כמו של ה-P182 או סדרת…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחי היקר יש יום הולדת ואני רוצה להפתיע אותו במחשב חדש. תקציב כ - 4200 ש"ח, עיסוקים עיקריים שלו במחשב משחקים כבדים ברזולציות גבוהות, והורדת סרטים בלו ריי תעזרו לי כי בבקשה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי מלחמה call of dutyעוד משחקים די כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-