ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000. אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הכי כבד יהיה עבודה עם תוכנת SolidWorks. ברמת העיקרון, מומלץ לעבוד איתה עם כרטיס מסך יעודי כדוגמת נבידיה קאודרו אבל הם יקרים להחריד. לא מצאתי האם יש העדפה לכרטיס גיימניג של AMD או NVIDIA והאם התוכנה עושה שימוש במעבדי CUDA. מעבר לזה, שימושים של דפדפן וכאלה. מאוד בסיסי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל הציוד הבא כבר קיים: כוננים …
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד, חשוב לי שיהיה נוח לנשיאה שיהיה קל וחשוב לי גם מראה אלגנטי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ- 4000 ש"ח (כן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סטודנט, צפיה בסרטים באיכות HD, ויתכן גם תוכנות עריכת גרפיקה ( קלות- שימוש מועט) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ( לפטופ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידת הסביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, בניתי את המחשב שלי לפני כחמש שנים, עם המפרט הבא: מעבד: I7-2600K לוח אם: DP67BG של אינטל זכרון: DDR3 2X2G של GSKULL כרטיס מסך: MSI Radeon R9 270X אני חושב לשדרג, בעיקר כי אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך ל-NVIDIA שיתן לי יכולת לעבוד עם קודים של למידה עמוקה. ההתלבטות היא בין לשדרג את כל המחשב למחשב חדש, או לחילופין להשאיר את המעבד, לוח האם ואולי הזכרון ולקנות רק כרטיס מסך חדש. מה דעתכם, ההבדל צפוי להיות משמעותי? (הרי מדובר על הפרש מחירים משמעותי בין שתי האפשרויות) כי ממה שראיתי, לא נראה שיש הבדל משמעותי בין הI7-2600 שלי למעבדים החדישים בשוק. תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים מחפשת מחשב נייד ללימוד עיצוב גרפי פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור מחשב שישא את התוכנות בכיף ולא בקושי (בעתיד ארצה לשדרג למחשב חזק יותר ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 14 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי כיום מחשב ישן שמבוסס על מעבד בן כ-7 שנים.. בעקרון אני מצפה לדור החדש של רייזן עם רכישת המחשב החדש, רק התלבטות קטנה לגבי הזיכרונות וכרטיסי מסך חדשים.. אני יודע שהשנה לא יהיה DDR5 בזכרונות, וכנראה הכרטיסים החדשים ייצאו רק לקראת סוף השנה של AMD.. האם DDR5 זה קריטי? וכרטיסי המסך החדשים זה גם יהיה קריטי? כי בעקרון אני יודע שאנווידיה הוציאו את הדור האחרון שלה שהוא ה-RTX, ורק נותר לחכות לתשובתה של AMD. אני רוצה לקנות מחשב חדש שבו אקבל שיפור רציני בכל פרט, לכן חשבתי על העניינים הללו.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Solidworks ותוכנות גרפיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב מתלבטת בין דאל לאסוס I3 לא עושה במחשב משו מיוחד רק פוטושו מידי פעם
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי שבוע טוב , איך הסדרה הזו של דל? לעומת INSPIRON 5000 תודה
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לחברי הפורום. אשמח להמלצה על מחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות. תודה מראש למסייעים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של 50 ש"ח, עדיף שיעלה פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אמור לשמש מורה. עבודה ביישומי אופיס, גלישה באינטרנט וסרטים מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, לא אמור להתאמץ יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 בערך באילת אפשרי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבודה בעיקר OFFICE וצפייה בסדרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בבקשה איך המפרט הזה הרכבתי בשביל אחי עם יש משהוא שכדי לשנות השמח לדעת תודה לכל מי שיתן חוות דעת מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Box מעבד אינטל i5-8600 מסדרת Coffee Lake הכולל 6 ליבות במהירות 3.1GHz מק"ט: I5-8600B 1,060 ₪ 1,060 ₪ לוח אם Asus Rog Strix B360-F Gaming ATX לוח אם למעבד אינטל מבית Asus דגם Rog Strix B360-F Gaming ערכת שבבים B360 בעל תושבת 1151 מסוג ATX הכולל יציאות Display Port, DVI, HDMI וחיבורי USB 3.1, USB 2.0, USB Type C מק"ט: STRIXB360FG 570 ₪ 570 ₪ …
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי בחמש שנים האחרונות עבדתי עם לנובו יוגה 2 עכשיו הוא מת לי ואני מחפשת מחשב חדש התסכלתי קצת על ה lenovo yoga c930 המחשב שהכי אהבתי היה ה microsoft surface laptop 2 אבל הוא מגיע בלי אחריות בארץ וזה בעייתי.. והאחרון שהסתכלתי זה ה hp x360 מישהו יכול לעזור לי להבין מה תהיה ההשקעה הכי טובה? או אם יש עוד מחשב שאני צריכה לשקול בהתלבטות ? אני כנראה אקנה i5 8gb 512
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת: 5K ש"ח, גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ת: עריכת וידאו בתוכנה Avid Video Composer 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת: לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת: לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ת: אין הגבלות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח לקבל חוות דעתכם האם המחשב הזה יצליח להתמודד בצורה מכובדת עם תוכנות כמו premire pro ו davinci resolve 16. ואם לא, האם יש לכם אלטרנטיבות טובות יותר במחיר הזה? מתן 🙂
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. התייעצתי פה לא מזמן לגבי מחשב ואני מאוד מרוצה. צריך עזרה לחבר בהתלבטות בין כמה דגמים. נקנה שבוע הבא ביום ראשון. תודה מראש! 1) מחשב נייד "14 HP Pavilion x360 14-DW0002NJ 2S375EA i7-1065G7 בצבע כסוף, כונן 512GB SSD, זכרון 16GB ומ.גרפי Iris Plus Graphics 3 שנים ע"י היבואן הרשמי HP Pavilion x360 14-DW0002NJ 2S375E Intel® Core™ i7-1065G7 Quad Core Processor, 8M Cache, 1.3 GHz up to 3.9 GHz מסך: "14 (diagonal FHD IPS WLED-backlit micro-edge touch screen (1920 x 1080 מסך מגע מאיץ גרפי: Iris Plus Graphics זיכרון: 16GB DDR4 3200MHz כונן: 512GB M.2 SSD PCIe NVMe USB Type-A x2 USB Type-C HDMI 2.0 DisplayPort 1…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים כמעט זהים, בתמחור מאד דומה, כשההבדל ביניהם הוא במעבד ובזכרון. הראשון I7 עם 8GB RAM והשני I5 עם 16GB RAM. מה יותר חשוב?
-
- 14 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג לימודים ZOOM 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הייתי שמח להוסיף מקלדת מכאנית אם יכנס לתקציב אבל היא בכל מקרה בעדיפות נמוכה מאוד במפרט 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אני חושב שאורות יהיה נחמד. 7.…
-
- 14 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב נייח לגיימינג. 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשרי חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים. משחקת בעיקר Warzone. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בעיקרון אני משחקת עם קונטרולר אבל אשמח למקלדת ועכבר סבירים במידה וארצה לשחק איתם. המחשב יחובר למסך ASUS VG249Q. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אב…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד עד למחיר של 2500, לא יותר. עדיף אפילו פחות. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, ובנוסף המחשב ישמש גם כטלויזיה\נטפליקס. אני לא יודע אם יש לזה משמעות מבחינת מפרט אבל חשוב שהוא יוכל להציג סרטים בצורה חלקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בערוצים לייב\נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מתלבט בין שתי מפרטים: לוח B85 מחיר 300 זיכרון 8GB מחיר 150 מעבד i5-4590 מחיר 300 קירור למעבד מקורי מחיר 40 כונן SSD 240GB חדש 200 כרטיס מסך gts750 מחיר 150 סך הכל: 1140 או מעבד I7 3820 מחיר 200₪ קירור למעבד: 40₪ לוח אם Hot x79g מחיר 163₪ זיכרון 8gb dd3 מחיר 100₪ כרטיס מסך Gts 750 מחיר 150₪ כונן קשיח Toshiba 1tb מחיר 177₪ סך הכל כולל משלוח: 845₪
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
ספויילר טי. אם.אס? סטארט פי סי ? על איזה חנות אתם ממליצים?
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח חריגה עד מקסימום 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לתיכנות בVisual studio אולי פוטו שופ ותוכנות עיצוב דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קטן עד עד מקסימום 2.20 קילו 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אז ככה מחפש נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו "משרדיים" (אופיס, גלישה, סרטים.. שימוש נוסף מעוניין כתחביב להתחיל ללמוד קצת עריכת סרטים ( לא משהו מטורף, רמה בסיסית.. חשבתי על היטפילם אקספרס ) הבנתי שהכרטיס מסך משחק פה תפקיד רק לא כל כך הבנתי כמה ולמה.. אין חשיבות למשקל. גודל מסך 15.6 או 17. מחשבים ששמתי עליהם עין: https://ksp.co.il/m/uin/74197?ref=select לא כתוב אם אפשר להרחיב פה זכרון? https://ksp.co.il/m/uin/75667?ref=select כנ"ל לגביי הזכרון רצוי עם מערכת הפעלה כלולה ושיהיה אפשר לשדרג זכרון ל16gb תודה לעוזרים כמובן
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ברכישת מחשב נייד במחיר של עד 4000 שח המתאים לשימוש כללי, אינטרנט, Office, סרטים, מוזיקה ולפעמים עריכת תמונות (חובבני) ב lightroom. דרישות: מסך 15.6 , נפח אחסון 512 לפחות, אחריות 3 שנים, עדיפות ל 16gb זיכרון, כולל מערכת הפעלה. ראיתי את ארבעת הדגמים האלו, אשמח להמלצותיכם: https://ksp.co.il/m/uin/66233?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/66404?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/62745?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/74248?ref=select בדגמים של אסוס ולנובו נדרשת הרחבת האחריות ל 3 שנים ככה שאני לוקח את זה בחשבון.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, גיימר לשעבר שרוצה לחזור לאחר הפסקה מאווווד ארוכה... אז ככה, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. חריגה לא גדולה אם באמת יהיה שווה אותה . 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ושימוש כללי (Battlefield V, RDR2 וכל מה שיוצא לאחרונה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, ספק כוח (כרגע יש לי ENERMAX 625WATT מספיק טוב או שכבר ראה ימים יותר טובים?) 5. ע…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-