ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצות למחשב נייד חזק לצורכי עבודה בתקציב של עד 5K עם המאפיינים הבאים: * מטרות המחשב? - עבודה יומיומית עם תוכנות גרפיות כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור (דו מימד), צפייה בסרטים FHD, אופיס ואינטרנט. * גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - אין חשיבות מיוחדת, משקל סביר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - אין חשיבות מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI * בלוטות? - לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? - לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? - כן * כונן Bluray? - לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף, לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה!! רן
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחשב לשימושים גרפיים כמו .AUTOCAD, REVIT, SKETCHUP האם הכרטיס מסך מתאים? האם יש איפה לחסוך? (התקציב ההתחלתי היה 3000) Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Gigabyte GA-P55-US3L P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪527 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1203 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪245 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Palit GeForce GTS250 1GB Dual DVI HDMI DDR3 PCIe, יחידות 1 ₪532 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1854 Cooler Master Elite 335, יחידות 1 ₪180 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1348 SeaSonic SS-500HT 500Watt 80 Plus, יחידו…
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אני צריך המלצות לניידים עד 3000 שקל הכי חזקים שאני יכול לקנות במחיר הזה ! שיהיה מעבד הכי חזק שיכול להיות במחיר הזה זיכרון עד 4 גיגה מינימום וכרטיס מסך מהחזקים במחיר הזה איזה נייד יש לו קומבינה טובה מהכל במחיר כזה?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב ב3-4 אלף חשוב לי שיהיה זיכרון גדול יחסית כי בדר"כ זה מה שצריך להחליף ראשון.. המחשב לא מיועד למטרה ספציפית כמו עריכת גראפיקה או משחקים כבדים אלא שיהיה סביר בכל הפעולות ולא יהיה אוברקלוקינג. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף את הגרוטאה (בעברה: "מכונת החלומות\תחליף בחורה") פנטיום 3 866. אחרי סקירות עמוקות בפורום וכתבות החלטתי ללכת על מכונה מבוססת AMD ו- Radeon 9700. אני חושש שחלקים מסוימים במפרט שבניתי עלולים להיות מיושנים קצת אז עצות ושיפורים יתקבלו בברכה: CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 702 ] M/B : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard [ ¤ 479.88 ] Memory : DDR-RAM 512MB 2700 OEM Memory [ ¤ 394.35 ] CPU Cooling : Thermaltake Volcano 7 Plus [ ¤ 119.89 ] Hard DiscH : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים. התקציב הוא 4 אלף אבל זה ממש הגג של הגג, אין מצב להעלות מעל זה, וגם כי הצרכים לא דורשים יותר מדי - כמו שאמרתי בעיקר לסרטים, וגם כמובן מדי פעם אינטרנט או וורד, למשחקים או תוכנות גרפיקה כבדות הוא לא ישמש, לכן אין צורך בכרטיס גרפי טוב למשל. רק שיהיו בין כל הפונקציות החשובות אם אפשר (חיבורי USB, FIREWIRE וכו'). תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די עגלה- פנטיום 3 667, וודוו 3, 256 SDRAM ואיזה לוח מעפן... אני רוצה לשדרג את המחשב כדי שאני יוכל להריץ משחקים, לא משהו מטורף עם כרטיס מסך של 1000 שקל... (למעשה המקסימום של הכל זה 1000 שקל..) אני צריך משהו זול. הבעיה היא גם שאני לא יודע ממש מה לשדרג, אם זה רק את הכרטיס מסך לאיזה G4 MX או שעדיף כבר לשדרג גם את הלוח מעבד וזכרון בקיצור אני צריך את המלצותיכם
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild wars 2/Alan wake/skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד למישהו שצפוי להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ופיסיקה. (כלומר הרבה תכנות כבד) המחשב ייקנה בארה"ב בתקציב של עד 800 דולר (רצוי פחות) אך רצוי שניתן יהיה לממש אחריות גם בארץ. אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב? - מיועד לסטודנט שמתחיל ללמוד הנדסת חשמל ופיזיקה, כלומר הרבה matlab. * גודל המסך? - 13-15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 6 שעות~ * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 250GB * כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD סטנדרטי * כונן Bluray? - לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - כן, המחשב יירכש בארה"ב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - אין צורך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אוקי אז ערב צך, ערב זך אבקש את עזרתכם בבחירת מפרט בשני תקציבים (אין טעם לשאול למה ) - 1500 ו- 3000 אממ.. השימוש הוא לרוב עבודה משרדית, פוטו שופ, תוכנת CAD, משחקים קטנטנים.. ללא אוברקלוקים. אם אפשר להתאים את המפרט יותר לתקציב מאשר לשימוש.. תודה מראש! אההההה.. כע.. אם כבר מחנות, אז עדיף מאזור השרון (כפ"ס, רעננה, ואף רמת-גן/ת"א) ויש עדיפות לAMD וGigabyte. לילה זך, לילה צך
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש את דעתכם למפרט עבור מחשב שישמש לכל היישומים. הדרישות היו: 1) תקציב עד 5K 2) מפרט חזק ככל הניתן ללא OC (אין לי מושג איך עושים את זה בלי לשרוף לוח או מעבד...) 3) כאמור אין שימוש ספציפי. יריץ מכל הבא ליד ב-5 השנים הבאות! 3) שקט (חשוב מאוד, ממוקם בחדר שינה) 4) מארז שוכב (רצוי מאד משיקולי מיקום ואסטטיקה אך לא הכרחי) 5) מקלדת+עכבר אלחוטיים 6) TVR 7) אין צורך בדיסק קשיח של יותר מחצי טרה (יש דיסק חיצוני של חצי טרה). 8) יחובר למסך CRT 19 אינץ' (לעבודה שוטפת, WORD, MATLAB וכו') ולטלויזיה LCD 42 FHD לסרטים ומשחקים. המפרט נכון לעכשיו מצורף כתמונה. במפרט הנ"ל ישנה חריגה של 200~ שקל. אשמח לשמוע מכם הערות כלליות אם זיהיתם קטסטרופה וכן הערות כיצד ניתן להתכנס לתקציב ללא ח…
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
לטלוויזיה לצפייה בסרטים. הנה המפרט: מעבדי אינטל Core 2 Duo E4500, Bus800Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ABIT LG-95C s775, Intel 945GC, DDRII 667, VGA, 2xPCI-E זכרונות DDR II 667Mhz 1GB דיסקים קשיחים Seagate 250GB 7200RPM, 16MB SATA II כרטיסי מסך Zotac 8400GS 256MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA ציוד רשתות כרטיס רשת 10/100 מארזים HJA-6000 MIDI Black, PSU 480W 12cm Fan מקלדות Logitech Value 100 Keyboard עכברים HP Optical Mouse USB רמקולים, אוזניות ומיקרופונים CREATIVE SBS A30, 2.0 מסכים None מחיר 1780 ¤
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב עד 1400 שקל אין חריגה במחיר,אני מעוניין במחשב בשביל הצרכים המינימלים של כול מחשב ובשביל הרצה של משחקים עם גראפיקה לא בשמיים כמו guild wars ,guitar hero ובסיגנון. עכשיו מצאתי מIVORY את המחשב הבא http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 הוא עולה 1100 שקל ויש אפשרות להרחבה לכרטיס מסך PCIe ATI HD4350 512MB ב200 שקל האם שווה לי להשקיע 1300 שקל על המחשב הנ"ל? אם לא אז האם אתם יכולים לבנות לי מפרט עם מאוורר שקט ושיפעיל משחקים עם גראפיקה סבירה,סה"כ אני צריך את המחשב יותר לעבודה מאשר למשחקים אבל בשביל הפנאי (אני משחק בGW) אני רוצה שיהיה לי כיף לשחק כי כרגע אני על 10 FPS שתאמינו לי זה לא כיף =]. שאלה לידע כללי :על מה משפיע לוח …
-
- 7 תגובות
- 892 צפיות
-
-
המחשב הוא בשביל חבר קרוב לא מתוכנן OC רציני בשנה הקרובה זה בטוח,מקסימום רק את המעבד לאיזורGHZ3.4 כשיהיה זמן פנוי מסך: [..] SAMSUNG LCD 24" 2443BW PLUS 5ms FULL HD ₪1282 מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - "SLBKP" - BOX - זמין במלאי ₪1485 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58A-UD3R ₪1167 זיכרון: [..] G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL8 - RIPJAWS - F3-12800CL8T-6GBRM ₪971 כרטיס מסך: [..] XFX HD5850 1GB DDR5 - RETAIL ₪1529 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120 מארז: [..] NZXT HADES w/o PSU ₪448 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL ₪480 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225 דיסק קשיח: [..] INTEL X25-V SATA 2.5" SOLID ST…
-
- 5 תגובות
- 774 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עבודה משרדית בעיקר * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות (ניידות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיספיק ליום עבודה מחוץ למשרד (9 שע). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
1.רמת תקציב של 7,000 שקלים פחות או יותר 2.מטרות המחשב:המחשב אמור בעקרון לשמש בתור תחנת עבודה רצינית שתפעיל בערך 5-6 תוכנות בו זמנית,ובנוסף מערכות גרפים וסטרימרים למינהם(מזרימי מידע בזמן אמת) כמו כן על המחשב יחוברו 4 מסכים שאמורים לעבוד יחדו 3.זקוק לציוד הקפי כגון:מקלדת ,עכבר,אל-פסק,ומסך לא סגור על המסך שבחרתי אבל חשוב שיהיה בגודל של22-24 אינץ הנה מפרט שהרכבתי אשמח להערות או כל מפרט אחר [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר להדפסת עבודות,אינטרנט,ומשחקי רשת קלים.יש צורך בציוד הקפי -עכבר מקלדת ורמקולים(סט נחמד ולא יקר של 2 וסאב) וכמובן מסך 24. השקט לא חשוב ,כולל מערכת הפעלה. חשוב שתהיה מדפסת חסכונית קנייה באזור המרכז הרכבת המחשב בחנות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה ? לוח אם: ללוח אם MSI CHIPSET INTEL 915P עם כרטיס רשת 10/100/1000, עם כרטיס קול 8 ערוצים (7.1),תומך בזכרון DUAL DDR2 533 מעבד: מעבד אינטל פנטיום 4 2.8GHZ 530 HT800 1MB cache (לא 478) דיסק קשיח: Western Digital® 80GB 7200 R.P.M - ATA 8M Buffer זיכרון: זכרון DDR 1024Mb 400MHz Kingston כרטיס מסך: Chipset ATI RADEON 9600 PRO Memory 256 MB Memory Bus 128 bit BUS AGP 8X Memory Type DDR 16Mx16 D-SUB TV-OUT DVI Port MultiView כונן DVD: DVD 16x48 LiteOn צורב: LiteON SOHW-1633S DVD±RW x16 Dual Layer כונן דיסקטים 1.44: Alps Floppy 1.44MB מארז Sunbeam® Samurai - אדום
-
- 7 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני משתמש כרגע במחשב של ג'ון ברייס, ואני רוצה לשדרג את המעבד, להוסיף זיכרון, לשים כרטיס מסך ולהחליף ספק. המפרט שלי רשום בפרופיל.אם הלוח שלי הוא לא הכי איכותי, וחבל להשקיע במעבד על לוח של biostar, עדיף לייעץ על המפרטים שהרכבתי.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא 7500 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 200-300 ש"ח (תלוי תכלית). המחשב לא יריץ אובר קלוק וכנראה גם לא ייעשו בו שדרוגים עתידיים משמעותיים. המסך וכלל הציוד ההיקפי (מערכת רמקולים+עכבר+מקלדת) חייבים להיכלל בתקציב. עדיפות לשטח אחסון גדול 1 TB. דרוש מארז שקט. לגבי הכרטיס מסך, צריך להיות אחד כזה שיחזיק הרבה מאוד זמן בשוק. השימושים הם בעיקר גיימינג, סרטים (על כן, מסך איכותי) ומוסיקה (לא עריכה!). המפרט חייב להיות כזה שהורכב מחנויות במרכז הארץ. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר, סטודנט לאדריכלות בקרוב, בקניית מחשב ללימודים. קראתי קצת המלצות ואני מבין שמעבר למחשב חזק סטנדרטי (מעבד חזק, זכרון מספיק, זכרון SSD, רזולוציה גבוהה וכו') דרוש גם כרטיס גרפי בעל לפחות 1GB זכרון עצמאי, 3D class Video Card, יכולת תמיכה ב-OpenGL version 2.0 וכו' לטובת הרצת תוכנות עריכה ווידאו כמו sektch-up וכו'. המושגים של כרטיסי הוידאו פחות מוכרים לי ולא הצלחתי להתמצא בדגמים הקיימים בעלי תוספות הוידאו הנ"ל. אשמח להכוונות/המלצות על דגמים. תודה. ליאור
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רציתי לברר לחבר, מחשב נייד עד 4000ש"ח, למשחקים שירוצו בצורה סבירה ושאפשר להנות, משחקים כמו DOOM3 כמו HL2 וכו' סרטים אינטרנט עבודות OFFICE וכו' רצוי שיהיה בו זיכרון מינימום 2GB רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם, תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנת מחשב חדש לשימוש משרדי + מוזיקה + הקלטה מ-YES, ןעריכה גרפית בסיסית פוטושופ התקציב עד 5K מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים, הורדות, עריכה גרפית סרטים מסך מעדיף דל , מקלדת ועכבר (אופטיים, רמקולים טובים אבל בסיסים , כרטיס טלוויזיה. מחפש מחשב שקט והשמארז יהיה סולידי ולא לגיימרים אבל גם לא מכוער כמו מארז פשוט ביותר של HEC אין צורך במערכת הפעלה עובד על יובונטו לא מתוכנן OC תודה רבה על הייעוץ והעזרה - אדגיש שאין לי מושג בחומרה, בחרתי לפי מה שנשמע לי כטוב. אשמח לקבל הצעות אני מתלבט בין מחשב שולחני של דל GX755 לבין המפרט שבניתי להלן: מעבד Intel Core 2 Duo E8200 Box ¤880 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8200 לוח אם GIGABYTE …
-
- 7 תגובות
- 851 צפיות
-
-
בכל מיקרה הולכים להביא לי בזמן הקרוב 300 ש"ח... הקטע הוא שאני רוצה ליקנות איתם משהו למחשב ואין לי מושג מה. בעיקרון חשבתי אולי להוסיף עוד איזה 100 ש"ח וליקנות Logitech G5 או שאני יקנה את מאוורר לכרטיס מסך שאני הולך ליקנות(קונה מחשב חדש עוד מעט... מחכה לקונרו ) המאוורר הוא Zalman VF900 Cu לכרטיס שנכון לעכשיו יהיה X1900XT שלפי מה שהבנתי אפשר לאפות איתם פיצה....(90 מעלות במאמץ?!!?) מה תגידו? יש רעיונות?
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-