עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by francoland1,

היי, לרגל הלימודים שמתקרבים, הגיע הזמן לקנות לפטופ... תקציב הגיוני נראה לי בסביבות ה-3500 (אפשרי גם קצת יותר) * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, מוזיקה, צפייה בסרטים, ריבוי משימות, הרצת תוכנות לתיכנות * גודל המסך: 14 (מעדיפה להתפשר בזה על חשבון המשקל) * משקל רצוי? כמה שפחות (בעיקר צריך להיות נוח להתניידות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות יהיה סבבה, יותר מזה מבורך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? UBS סטנדרטי, מעבר לזה לא באמת.. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, ל-3 שנים + אחריות מ/אל הלקוח * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האמת שבדי…

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  2. טוב אז ככה... אני משדרג את המחשב שלי ורציתי להתייעץ בנוגע לכמה דברים... קודם כל המעבד: q6600 g05 או e8400 (ראיתי שגם יש q6700 ו- q9300 אבל נראה לי שזה מיותר מבחינתי) בנוגע לקרור: TT V1 או Scythe Infinity? ובנוגע ללוח אם: GA-P35-DS3L GA-EP35-DS3 GA-EP35-DS3R GA-EP35DS3P איזה מבין הנ"ל לקחת? כולם כמובן של ג'יגהבייט... הראשון הכי זול, האחרון הכי יקר... אני מן הסתם מעדיף לחסוך כמה שיותר, בגלל זה אל תגידו לי סתם את ההכי יקר, השאלה האם שווה להשקיע בו? בעיקרון יש תכנון גם אולי ל- OC (בגלל זה אני לוקח גם ספק חזק וזכרונות טובים), אבל בעיקרון פחות קריטי כי התקציב שלי לא כל כך גבוה (באופן יחסי) שאר המפרט: הזכרונות שאני קונה: Crosair 2Gb KIT (1G X2) XMS2 6400C…

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  3. שלום, אני מחפש לצורכי העבודה מחשב קל, חזק יחסית, ועם חיי סוללה מעולים. הדרישות בסה"כ לא גבוהות: תכנות, אופיס וסרטים. אין צורך בעיצוב מהמם, ואני מעדיף מסך מט כי רוב הזמן אני לא רואה סרטים במחשב. מכיוון שזה על חשבון העבודה התקציב לא ממש מוגבל (בגבול הסביר. מחשב ב- 30,000 ש"ח כנראה לא יתקבל. ב- 10,000 ש"ח דווקא כן). מכיוון שתמיד היה לי לנובו (T42 ואחריו T400) מצאתי את ה- X230 ואת ה- X1 carbon. מישהו יודע מה המשקל המדויק של שניהם עם אותה סוללה (נניח של 6 תאים) ואותו מעבד (נניח i5)? למי מהם יהיה זמן עבודה גבוה יותר? האם יש הצעות נוספות?

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  4. Started by Zinger777,

שלום, חבר שלי סטודנט לאנימציה וצריך מחשב נייד (לא של אפל). מטרות המחשב: עריכה גרפית (תוכנות אדובי למיניהן) גודל המסך: 15.6 משקל רצוי? 2.5 ק"ג צריך כונן אופטי לא קריטי אם המסך מבריק או לא. חיבורים שצריך- HDMI אין צורך במסך מגע צריך ווינדוס מקורי כלול במחיר. כרגע חשבתי להמליץ לו על https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 מה דעתכם? יש דגם אחר מומלץ? חיפשתי פה בפורום וראיתי שהרוב מחפשים מחשבים קטנים יותר. תודה מראש, Zinger777.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Cranchh,

לאחד יש מעבד עם באס גבוהה יותר, ולאחד יש כרטיס מסך אמיתי. ואני צריך לבחור אחד מהם, ואני סטודנט. הבחירה החכמה תיהיה למעבד עם באס גבוהה יותר, ככה אני גם אשחק פחות משחקים. הבחירה הנכונה תיהיה לכרטיס מסך- כי מה כבר ההבדל בין הבאסים ייתן לי בביצועים. המחיר הוא לא שיקול בכלל. מה אתם הייתם עושים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by nov321,

* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות , שיהיה מהיר וחזק ושיחזיק לפחות ל4 שנים בלי הרבה בעיות , בנוסף שיהיה אפשרות למשחקים כבדים * גודל המסך? 15.6 ומעלה * משקל רצוי? אין העדפה, משקל סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של שלוש + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 G , אין לי ידע על סוג * כונן CD/DVD? צורב ? שלושתן * כונן Bluray? אין העדפה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP או DELL בנוסף משום מה אני די נעול על CORE I7 + 8GB , יכול להיות שאני טועהכי אני לא מבין גדול .. שאלה נוספת ואחרונה…

7. המחשב מיועד למשחקים בעיקר, תקציב עד 8500 עם חריגה קטנה, לא מתוכנן כרגע כל OC. הייתי מעדיף שהמפרט יכלול את ה-antec p180 + big thyphoon מאחר ואני רוצה להשקיע בשקט של המערכת. תודה מראש. והנה המפרט שאני הרכבתי אני אשמח לחוות דעת. ¤2,120.00 ¤2,120.00 עדכן Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box ¤1,060.00 ¤1,060.00 עדכן DFI Infinity 975X for LGA775 ¤1,250.00 ¤1,250.00 עדכן G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 5-5-5-15 ¤520.00 ¤520.00 עדכן WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII ¤1,000.00 ¤1,000.00 עדכן ANTEC P180 BLACK ¤500.00 ¤500.00 עדכן ENERMAX LIBERTY 400W ¤70.00 ¤70.00 עדכן כונן דיסקטים שחור ¤250.00 ¤250.00 עדכן LG GSA-H1…

• 10 תגובות
    • 696 צפיות
  8. אני סטודנט שמעוניין לרכוש בעתיד הקרוב נייד מארה"ב ב700$-600 מחשב לשימושי סטודנט בלבד . גודל המסך אינו משנה. כונן קשיח גדול. בעל אחריות בין לאומית מתלבט בין טושיבה לhp. מחפש value for money אמיתי...

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  9. Started by M.o.D,

שלום לכולם , סוף סוף קיבלתי את המחשב היום ואני יתן חוות דעת קצרה עליו , אני מתחיל ללמוד החודש וזה כבר חודשיים שאני מחפש מחשב נייד לסטודנט , מה שחיפשתי זה מחשב לא גדול 13.3 - 14.1 אינצ' , משקל שלא עולה על 2 ק"ג. זמן סוללה נורמלי שיעבוד כ 5 שעות בלי סוללה נוספת או סוללה מפלצתית , מצד שני לא הייתי מוכן להתפשר על ביצועים - יש לי נייח עם CORE I5 , ולא רציתי להרגיש שהנייד שלי יהיה נחות ליידו. משחקים זה משהו שלא היה חשוב לי במיוחד , אבל תמיכה ב HD בסרטים ויציאה דיגיטלית כן היה חשוב לי ( HDMI). הייתי מוכן לוותר על הODD וללכת על DELL 3010 שהציעה כמעט כל מה שהייתי צריך... אה ועוד משהו היה חשוב לי שהנייד לא יראה כמו איזה קופסא שחורה ( לנווואים למינהם פשוט זוועה עם כל הכבוד)…

• 34 תגובות
    • 7.6k צפיות
  10. Started by eladbu,

קיבלתי מפרט וההיתי רוצה לדעת כמה דברים! 1.האם הכרטיס מסך o/b(כוון שאני מעוניין לשים עליו את ה -8500 128מ שלי) 2.האם הלוח אם שווה משהו!!!! 3.האם הוא תומך ב.......שכחתי איך קוראים לזה שמכפיל...........כאילו את מהירות המחשב ועובד עם כמה תוכנות ביחד יותר מהר! 4.יצוין שאני הולך להוציא עליו 1000 שקל אך אני מבקש לא להתייחס לשיקול הכספי כמובן שהוא יהיה 512 ז\פ וזה המפרט לשיפוטכם: לוח אם ASUS P4S 533-MX מעבד Intel 2.8Ghz זיכרון 256MB DDR 333Mhz דיסק קשיח 40GB 7200RPM מארז Super ATX כונן 1.44 כרטיס מסך 3D-Force 64MB integrated כונן תקליטורים CDROM x52 כרטיס רשת 10/100 כרטיס קול AC97 128Wave כולל אפשרות לשמיעה הקיפית, כולל כניסה למיקרופון 2 כניסות PS/…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. בסוגרים רשמתי את המחיר הכי זול לפי זאפ. מעבד- Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb (2000) *קירור למעבד- THERMALTAKE BIGTYPHOON (230) זיכרון- /Mushkin 2GB 1GBx2 Enhanced EM2-6400 DDR2-800 Model 996527 (1250) לוח אם-DFI Infinity 975X for LGA775 /ASUS P5B (1100) דיסק קשיח- WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII (429) ספק- ENERMAX LIBERTY 400W (460) **מארז- Gigabyte 3D Aurora 570. כ.מסך+קירור לכרטיס - X1900XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO + Arctic-Cooling Accelero X2 SAPPHIRE RADEON (2400) כ.קול- CREATIVE X-Fi XtremeMusic (740) צורב DVD- LG GSA-H10LK DVD-RW LightScribe black (300) אני לא בטוח לגבי הלוח אם והזכרון *בקשר לקירור למעבד הבנתי שיש את הביג טייפון VX הוא יותר טוב מהרגיל? אם כן …

• 11 תגובות
    • 859 צפיות
  12. שלום לכולם וגמר חתימה טובה אני מתחיל ללמוד השנה בבן גוריון מדעי המחשב אז אני זקוק ללפטופ בעיקרות אני יכול ליטות את התקציב עד 4000 מקסימום עדיפות ל 3500 מקסימום המחשב יהיה מועד לתכנות ועבודות... מהמלצות שמעתי שעדיף להשתמש בלפטופ 15.6 אינצ'... עדיף שיהיה משקל כמה שיותר נמוך *תקציב 2000-3500 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), תכנות קימפולים... * גודל המסך?אני נוטה לכיוון 15.6 * משקל רצוי?2.5 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כמובן עדיף כמה שיותר זמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות? עדיפות+ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משה…

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  13. Started by tomererez,

השימושים הם: יש לי חדר עם מערכת סטריאו 5 ערוצים (יעני 5 רמקולים) וטלוויזיה 52 אינטץ' FULL HD של סמסונג. איכותית ממש. ואני רוצה לשחק על המחשב משחק גיימינג כבדים באיכות גבוהה ובלי תקיעות. המפרט מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3R ₪826 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE ELEMENT S (BLACK) VK60001N2Z w/o PSU ₪531 סט מקלדת ועכבר: [..] MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 : BV3-00014 - זמין במלאי ₪172 ספק כוח: [..] CORSAI…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אני מעוניין לעשות שידרוג למחשב ומה שאני צריך זה לוח אם דיסק קשיח ומעבד כמובן. התקציב שלי הוא בערך 300$ ומה שמצאתי הוא ערכת קומבו של מעבד + לוח אם: core 2 dou e6600 (2.4ghz ולח אם של asus הנה: http://www.smksuperstore.com/catalog/viewitem.asp?ID=18546 וכאן רשימה של כל המעבדים + לוח אם: http://www.pricewatch.com/motherboard_combos/992853-2.htm האם הלינק הראשון שנתתי מומלץ הן במחיר והן באיכות? אם לא האם יש משהו שאתם ממליצים מהרשימה שהבאתי בלינק השני? דיסק קשיח: מצאתי דיסק קשיח של 250gb של western digital: http://castle.pricewatch.com/s/search.asp?s=250gb&Page=2&c=&mi=81&m=Western+Digital&srt=t&view=&his=0&paging=1&mpi=&m…

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  15. Started by msacco,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: world of warcraft, counter strike, בקיצור לא משחקים כבדים אך שיוכל להריץ על איכות מקסימלית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920(לא זוכר את המספרים המדויקים אני חושב שזה אלו, אני מניח שזה מספיק…

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by CrackPot,

קודם כל, אני לא מתכוון לקנות אחת, חס וחלילה (תסתכלו במפרט, רק עכשיו קניתי מחשב חדש). אבל, השאלה שלי היא- כשאתה קונה מערכת SFF של Shuttle למשל, מה אתה מקבל כבר (חוץ מהמארז), ומה אתה צריך להוסיף? לא הגיוני שהמערכת באה רק עם המארז, כי אז היא לי הייתי עולה 2000 ש''ח ומעלה. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by MadGhost,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי בתמורה שתתקבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, starcraft2, tribes וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23'' וגם 40'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם…

18. חשוב לציין - יש לי אופציה לקנות ולשלוח את הלפטופ לניו ג'רזי ארה"ב (אמזון\איביי) ושיביאו לי אותו משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 שקל (אם יש באמת הבדל משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מצד אחד, מחשב ללימודים שיוכל להריץ בלי בעיה את כל הדברים שאצטרך בשבילם (תוכנות הנדסה ותכנות, ויתכן שגם גרפיקה כמה שאצטרך), ומצד שני שישמש לי כמחשב ביתי שאחבר לעמדה נייחת (מסך, מקלדת ועכבר. את כל הציוד ההיקפי אשיג ואתאים ללפטופ שאבחר) שאוכל לגלוש בו באינטרנט, לראות סרטים ואולי להריץ משחקים פשוטים או ישנים מעט …

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  19. Started by d.c.n,

שלום, אני רוצה בבקשה מפרט לגיימניג + מסך עד 4500 אלף. וכמובן שהמחשב יהיה למשחקים כבדים לדוגמא : call of duty 4 , far cry ברמות האלו. בבקשה לבנות לי מפרט ב skypc אם אפשר. תודה.

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  20. שלום לכולם, ברשותי המחשב הנ"ל והתקנתי עליו XP SP3 ויש דרייברים שאפילו בחיפוש נרחב בDELL SUPPORT העלה חרס בממצאים. האם מסתובבים להם אי שם ברחבי הרשת דרייברים תקינים לWIFI של הנייד הזה..יש לציין שBT פועל ורק עם הWIFI ישנה בעיה. כל דרייבר שהורדתי מהאתר הרשמי לא תקין/לא תואם את הנייד. תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  21. שלום לכולם, ביצעתי חיפוש אך לא מצאתי המלצה שמאוד דומה לדרישותיי. מקווה שמישהו רכש לאחרונה משהו דומה ויוכל להמליץ. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. ישנה אופציה לרכוש בקיץ בארה"ב, אך אני לא בטוח כמה זה משתלם בתקציב ובדרישות שלי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 3500, מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אין גיימינג ואין צורך להריץ תכנות כבדות כמו מאטלב וכדומה. מה שיהיה בעיקר זה הרבה אופיס, מקסימום 10 טאבים של אינטרנט, קצת יוטיוב והמחשב לעתים ישמש כסטרימר ויחובר למסך חיצוני. מבחינת חומרה: אין …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום חברים. מכיוון שאבא שלי החליט להתעדכן קצת במה שקורה סביבו הוא החליט לקנות מחשב חדש (אין סיכוי שהוא יתקרב לשלי ). פה אני מכניס אתכם לעניין. אני מבקש מכם ליצור לי מפרט מחשב חדש לעבודה משרדית. במחשב צריך להיות כל הציוד החומרתי בשביל מחשב חדש וכמו כן גם כל הציוד ההיקפי הנדרש. הסתכלתי במפרטים המומלצים אבל לא אהבתי מה שראיתי שם אז בבקשה לא להפנות אותי לשם תודה רבה מראש לכולכם. EranMor

• 7 תגובות
    • 885 צפיות
  23. Started by firebirdrc,

שלום, זקוק להמלצות למחשבים ניידים טובים בסכום של עד 4500 ש"ח. המחשב מיועד בעיקר לגלישה ועבודה משרדית. הנייד יהווה המחשב היחיד בבית לכן כמה שיותר פיצרים לדוגמא דיוידי צורב וכו' ככה יותר טוב תודה מראש

• 0 תגובות
    • 800 צפיות
  24. כנראה שהשבוע אקנה סוף סוף מחשב חדש ורציתי לדעת האם המפרט הבא יהיה טוב למשחקים (חוץ מקרייסיס, כי אני יודע שזה לא יספיק לו). תודה רבה מראש! מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤603 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤458 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤363 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤388 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי Leadtek WinFast 9600GT 512MB PCIe ¤712 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV470 צורב LG GSA-H55L X20 DVD ¤129 כמות:1 http://skypc.co.il/pr…

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  25. Started by amit887,

יכול לחרוג קצת מהתקציב אין צורך במסך וציוד היקפי 80 ג'יגה הארד דיסק יספיקו אבל חובה SATA תודה מראש

• 5 תגובות
    • 832 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.