ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום, בשעה טובה קונים מחשב חדש, ושוב אני זקוק לעזרתכם המחשב ישמש בעיקר למשחקים, וכמובן גם סרטים וגלישה באינטרנט. המפרט צריך גם לכלול מקלדת, עכבר, מסך (22 אינצ') ומערכת הפעלה. *התקציב הוא לא ברזל, אפשר לחרוג קצת, אבל עדיף שלא. המחשב יקנה מאחת החנויות האלו: http://www.ksp.co.il או http://www.1pc.co.il תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)1366X768 זה מספיק. אם יש אפשרות לרזולוציה גבוהה יותר בתוך מסגרת התקציב - למה לא. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שפחות כמובן - אבל באופן כללי הוא לא אמור להיות באמת נייד במיוחד. מקסימום להתנייד בתוך הבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)לא. זמ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים בסיסיים בלבד, אינטרנט מוזיקה וכאלה, לא משחק משחקים בכלל. בעתיד ארצה גם להשתמש בו להקלטת מוזיקה, אבל גם, ברמה מאוד בסיסית, שיעבוד חלק ויוכל להריץ תוכנה כמו Q-base וכדומה. לא חובה כרטיס קול איכותי פנימי כי אוכל להרכיב לו אחד חיצוני. תקציב עד 5,000. תודה!
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
האם יש אפשרות לרכוש DVD ROM חיצוני למחשב נייד שאין בו כונן אופטי מובנה? כמובן במחיר נורמלי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 867 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח בקצת חריגה מה שימושי המחשב - VR ומשחקים ציוד הקפי- לא צריך כמה חשוב שקט- לא חשוב שקט אבל חשוב שיהיה קירור טוב כי חם אצלנו הגבלה לגודל פיזי- לא לכלול מערכת הפעלה - לא צריך העדפנה מחנות ספציפית - לא רק שיהיה אפשר להזמין דרך האינטרנט מתי מתוכננת הקניה - עוד שבועיים בערך בקשות מיוחדת - כן מעדיף שיהיה לוח אם קצת יותר טוב בשביל שיעבוד טוב עם OCULUS RIFT S כי ראיתי שהוא רגיש ליציאות USB -שיהיה יציאות 3.1 v2 כמו כן מעונין בהרד דיסק SSD של טרה שיהיה מחשב שיחזיק להרבה זמן .... תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום זה יהיה המחשב הנייד הראשון שלי...אז אין לי יותר מדי מושג בזה(מחשבים רגילים אני מרכיב כבר שנים אז בזה אין בעיה) אז ככה: השימושים העיקרים,זה בעיקר לראות סרטים ולשמוע מוזיקה,זה יהיה בערך 80% ממה שאני אעשה איתו שאר זה כמובן עבודה רגילה וגלישה באינטרת. לכן אני לא צריך חיית משחקים ניידת,אבל אני כן צריך כמה שיותר מקום פנוי...עכשיו בקשר לזה חשבתי אולי להוסיף לחבילה איזה דיסק קשיח נייד,משהו נחמד כזה,כמו האלה של WD אני לא חושב שאני צריך כ.מסך יותר מדי טוב,כי גם ככה בדרך כלל מה שמגיע עם הנייד זה זבל,אבל אני כן רוצה שדברים רגילים שלי יהיו כמה שיותר מהירים,לכן אני חושב ש2GB זה יכול להיות נחמד וכן C2D אלה בערך הדברים המרכזיים שאני שואף אליהם.ובכלל שגם ככה עכשיו רב הניידים באים עם …
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום אני סטודנט וכרגע מחפש לקנות מחשב. התקציב שלי הוא באיזור ה 3000. לאחר בידקה בפורום לא הצלחתי להגיע להחלטה . מחשב שגרר את תשומת ליבי היה של פוג'יצו מדגם Ah544-225 הבעיה היא שלא מצאתי עליו שום ביקורת ובין היתר הוא נמכר בערוץ מסוים בטלוויזיה . השאלה עד כמה הוא אמין . והאם אתם יכולים להמליץ על מחשב שימלא את דרישותי במחיר שצוין מעלה . תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
ויכול לספר מנסיונו עם המחשב, כי בינתיים כל מה שמצאתי כאן בפורום זה דעות שמבוססות על שמועות, לא עובדות.
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + משחקים "קלים" א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית 4. ה…
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מעוניין לקנות מחשב חדש, התקציב הינו כ- 4000 ש"ח עם חריגה של 200+- ש"ח (מעדיף ללא חריגה) אני מעוניין במעבד של INTEL בלבד, נא לא להציע AMD בבקשה, תודה. השימושים במחשב הם לעבודתי, כך שאני צריך מחשב דיי מהיר שיכול להתמודד עם ריבוי משימות ומס' תוכנות שפועלות בו זמנית. כגון FireFox עם מס' טאבים, עוד דפדפנים שונים, Photoshop CS4 (לא עריכה גראפית, אלא רק שימוש בסיסי בתוכנה), Zend Studio. כמו כן הנני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ לי את המשחקים החדשים שיצאו ושיצאו. אין צורך בציוד הקפי ולא במסך. השקט של המחשב חשוב, אך לא הכרחי כלכך (תלוי בעוצמת הרעש שהמחשב יעשה). לא מתוכנן OC. כרגע אני משתמש במסך 19" רחב ברזולוציה 1152*864 יכול להיות שבעתיד המסך יוחלף לאחד של…
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
היי זה מפרט שבניתי לצורך עבודה הדרישות הן מעבד חזק, הרבה ram המחשב צריך להיות זריז וחזק, אין צורך ביכולת גרפית מטורפת אבל כן צריך לתמוך ב 3 מסכים בנוסף חשוב לי שהוא יהיה קומפקטי (אני יסחוב אותו למשרד פעם בשבוע) מה אתם חושבים? אשמח להצעות לשיפור אם יש וגם אם נראה לכם שזה מושלם אשמח לשמוע, ככה אני ידע להריץ את זה כמה שיותר מהר תודה! מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבדים:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=105312] Intel Core i7 11700 / 1200 Box[…
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
הרכבתי לעצמי שני מפרטים שונים בשתי חנויות שונות (היות ואני רוצה לקנות את הכל באותה חנות). מקווה לשמוע הערות או עצות מועילות. מפרט ראשון מפרט שני שתי המערכות מבוססות על E8400 וכרטיס מסך 4850. לוחות האם נבחרו בגלל אפשרויות ה RAID שלהם. לצערי בפוקס אין לוח אם מבוסס P43 עם אפשרות RAID לכן הבחירה קצת יותר יקרה ולפי הביקורות גם הרבה יותר טובה מלוחות יקרים יותר של אסוס. כמו כן בשתי המערכות המארז הוא מסוג P182 עם קירור מעבד Kama Cross (חולה שקט). מבחינת מחירים המערכות שוות ערך, אבל אני חושב המערכת של פוקס יותר עדיפה, גם בגלל הלוח אם היותר חזק וגם בגלל האפשרות לעשות 3 תשלומים בלי ריבית.. אבל תמיד יש מקום לשיפורים\שינויים. מה דעתכם? כמו כן האם שווה לחכות קצת לחגים ולצ…
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש של : סרטים , שירים , הורדות , מולטי-טאסקינג , ומשחקים שיצאו עד 2010. אני חשבתי על הדגם הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=790492 רציתי לשאול מה אתם חושבים עליו או אם כדאי אחר ?
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כולו אך גם אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית - משחקים סבירים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונית-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו ח…
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
האם יעמוד בעומס של הרצת קבצי HD כשהוא מחובר בכבל HDMI לפלסמה בסלון ? http://www.jr.com/hp/pe/HP_DM31130US/
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אהלן, אמא שלי מחפשת מחשב נייד. בגדול השימושים הם אינטרנט, סרטים ומוזיקה. אין צורך בכוח עיבוד גדול. לא יצא מהבית, יעבור בין החדרים ויחובר לטלוויזיה מידי פעם (לכן חשובה יציאת HDMI ויכולת ניגון HD בצורה חלקה). חשוב ממשק עבודה נוח, וזמן סוללה לא קטן, גודל מסך ממוצע (לא מכיר את הגדלים). אין צורך במערכת הפעלה, חשובה אחריות של לפחות 3 שנים. התקציב הוא 3K, אשמח לקבל גם המלצה לחנות אמינה באזור המרכז. תודה רבה, דוד.
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
היי הידע שלי בתחום הניידים הוא אפסי ואני צריך שיתנו לי כיוון. הדרישות הן כאלה: נייד לשימוש "ביתי" סטנדרטי, לא כולל משחקים. זתומרת בעיקר אינטרנט וקצת סרטים. למשקל אין שום חשיבות. זיכרון של 4 ג'יגה ומסך של לפחות 15.6 אינץ, חובה. מעדיף ווינדוס 7. חשובה לי מאוד האחריות והשירות שאקבל. תקציב גמיש של כ-4000 שקל. בנתיים תפס לי את העין מחשב של דל, ה-Dell Inspiron 1564 נדמה לי שפעם קראתי על בעיות אמינות עם הניידים של דל (מתקלקלים הרבה) או שישנן בעיות עם האחראיות/שירות. יש בזה משהו? הדגם הזה בא עם כמה סוגים של מעבדים. ה-I3 מספיק או שכדאי ללכת על החמש? (הבדל של 500 שקל בערך) אשמח לקבל המלצות לדגמים אחרים יותר מתאימים אם יש. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
לפני שאמלא את השאלון, אסביר שפירסמתי בקשה דומה בפורום ניידים, שם הומלץ לי לבדוק אופציה למחשב נייח בתקציב הנ"ל. המחשב מיועד לאחותי. מבחינת התקציב, הראשוני הוא 1800 שקלים. במקביל, אני בודק אופציה להוסיף לה כ-1000 ש"ח לתקציב בעצמי, כך שהתקציב השני הוא 2800 שקלים+-. אשמח לקבל הצעה לשני התקציבים הנ"ל. סה"כ היא מחפשת לשחק רק במשחק סימס 4, באיכות טובה+, שהמשחק ירוץ חלק בלי להיתקע. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 שקלים למפרט אחד+2800 שקלים כאופציה למפרט חזק יותר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גם כך הוא נמוך. אם יש אופציה למשהו באמצע, בין שני התקציבים הנ"ל בלי להתפשר הרבה אז גם טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מהתקציב של 2800 שקלים אני מש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נייד HP pavilion media center dv2750 בהקצבה של 5000 ש"ח ובמטרה בעיקר להקליד ולהתנייד (ולכן 14.1) מחיר 4240 שח, משתלם? או שיש מפרטים מעניינים אחרים שיתאימו יותר?
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם, אני מחפשת מחשב נייד סטנדרטי בטווח של עד 2500 שח. הקאצ' - לפעמים יש לי פרויקט עריכת סרטים, ובנוסף לתוכנות הגדולות שאני נדרשת להוריד, כמות הסרטים שאני מעבירה מהמחשב למצלמה מפילה את המחשב הנוכחי שלי. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכת סרטים במשקל כבד * גודל המסך? סטנדרטי * משקל רצוי? בר הרמה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי USB3 ו-HDMI * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבינה בזה, מעדיפה שיהיה הרבה מקום אחסון * כונן CD/DVD? צורב? DVD כן, צורב לא בהכרח * כונן Bluray? לא יודעת מה זה... אז כנראה שלא * האם נדרשת אחריות…
-
- 0 תגובות
- 533 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה חישובית אינטנסיבית הכוללת חישוביים מקביליים (CPU וGPU) הדורשים זיכרון רב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום חברים , אני מבקש המלצה למחשב נייד טוב במחיר של 3700-4200 ש"ח . חשוב שיהיה בעל לפחות שנתיים אחריות . המחשב מיועד למטרות לימודים , גלישה ועבודה בתוכנות הoffice השונות . תודה .
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
נא למחוק, כתבתי את זה בפורום מחשבים ניידים (לפי חוקי הפורום )
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום לכולם... מלאו למחשב שלי כבר 10 שנים והגיע הזמן להחליף אותו... מבקש המלצות למפרט טוב בתקציב של 2500 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה... השימושים העיקריים במחשב הם אינטרנט,עריכת מוזיקה וצפייה בסרטים. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מהיר (אני מאבד סבלנות מהר כשהמחשב איטי), שיהיה שקט ושהמארז יהיה שחור! ראיתי באייבורי שהמחשב הכי טוב שלהם הוא בפחות מ3000 ש"ח... מה דעתכם על המפרטים שלהם? לדוגמא זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3408&CatCode=1 תודה רבה...אביתר
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום, אני לא מצליח לחבר את הנייד שלי (hp probook 430 g1) באמצעות הבלוטוס למתאם בלוטוס למערכת סטריאו שקניתי. הנייד בכלל לא מזהה את הרכיב. עם נייד אחר שברשותי עשיתי את זה בקלות. האם יתכן שאין בנייד שלי בלוטוס? איך בודקים את זה? אשמח להסברים פשוטים כי אני לא מבין גדול במחשבים. תודה
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-