ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
* תקציב - 3000-3700 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, לימודים , קצת משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13 , לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אם יהיה מגע עוד יותר מעולה! * משקל רצוי? - לא יותר מ 1.5 המחשב יגרר על הגב בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך …
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאל י? 13,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל אלא אם כן אין צורך . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים כבדים על HIGH או ULTRA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שחדש וכבד גרפית ( BF4 the witcher 3 GTA V, Dying light, ). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא מבין במסכים אשמח לקבל משהו טוב ואיכותי …
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
נדפק הקירור של הלפטופ, חשבתי לקנות גוף קירור חילופי ולהחליף . רציתי לדעת אם יש מדריך? ואם למישהו יש נסיון? מחשב : HP Pavilion dv6186ea תודה
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
המחשב הוא לחבר שלי, סטודנט במקצוע הומני שנגנב לו המחשב הקודם. את המחשב קונים בארה"ב ומביאים לפה, אז המחיר הוא מחיר ללא משלוח וכו'. * מטרות המחשב? - בעיקר כתיבה בזמן הרצאות, אבל גם צפייה בסרטים ועבודה כללית. * גודל המסך? - 14 אינצ' * משקל רצוי? - אני לא יודע מה המשקל הרגיל, אבל משקל שלא יקשה על הסתובבות איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI, USB3 * בלוטות? - לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? - כמה שיותר גדול * כונן CD/DVD? צורב? - צריך צורב * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - יעזור אם תהיה אחריות בארץ, יקנו את המחשב בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני שוקל האם לרכוש את המחשב הבא: Lenovo IdeaPad Z570 i7 M55BUIV Nvidia 15.6 מעבד Intel i7 2670QM 2.2G UP TO 3.1Ghz חבילת זיכרון 8GB DDR3 דיסק קשיח 750GB SATA מסך 15.6 בטכנולוגיית LED HD כרטיס מסך ייעודי Nvidia N12P-GS / 2GB המחיר עושה רושם דיי אטרקטיבי - 3,800 שח (הכי זול שראיתי למחשב עם ביצועים דומים) השאלה היא האם אני מפספס כאן משהו? ראיתי בפורום ביקורות דיי קטלניות על מחשבי לנובו לדורותיהם, האם ניתן לציין מדוע? בנוסף, לא הצלחתי למצוא מידע על כרטיס המסך - האם הוא איכותי באופן יחסי? כל ביקורת נוספת תתקבל בברכה (או המלצות על דגמים עם יכולות דומות ומחיר סביר) תודה
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום , אני מבקש חוות דעת על המפרט הבאבפעם שעברה לא קיבלתי תשובה) מחשב לשימוש ביתי : עבודה באופיס ואינטרנט. תקציב: 3500 שח מעבד: AMD ATHLON AM2 Dual Core +4200 לוח אם: Gigabyte GA-M55Plus-S3 ,Nforce550 ,Firewire דיסק קשיח: Western Didital 160GB SATA2 7200 RPM - צורב DVD: NEC DVDRW 7170A זיכרון: Digma1024MB (512X2) DDR2 667MHz מארז: Foxconn TLA436 Silver/Black מקלדת: Logitech עכבר: Logitech Optic מסך: ViewSonic VA903M תודה למי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
אני יודע שזה לא המקום ואולי אני עובר על אחד מחוקי הפורום אבל הזדמנות כזו אני לא רוצה שתפספסו, כי לא תמיד כולם נכנסים לפורום המקבילים פה. הבוקר פרסמתי מודעה בפורום "ספקים ומארזים" על מארז ANTEC P280 שכרגע ניתן לקנות אותו במחיר של 390 שקל במקום ב 550 שקל ! מידע נוסף בפוסט עצמו http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=537471.0
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאני מנסה לצרוב דיסק DVD לא מזהה את הדיסק של ה DVD מה אפשר כדי לפתור תבעיה תודה..
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חושב על קניית מחשב חדש - הרכבתי את המפרט הנ"ל: התקציב שלי הוא עד 3500 שח ללא צורך בציוד היקפי. המחשב מיועד בעיקר לעבודה בתוכנות עריכה, ותוכנות מדעיות - מטלב, מתמטיקה וכו'. אך גם לצפייה בסרטים - HD, ומשחקים כשיש זמן... זה מה שהצלחתי להרכיב לגבי הלוח אם - אני לא כ"כ בטוח.. אני אתקין במחשב WINXP - לכן לקחתי רק 2 ג'יגה זכרון. בחרתי בקונפיגורציה של אינטל, כי באותו טווח מחירים, נראה שהמעבד הזה טוב יותר משל AMD כנ"ל לגבי הכרטיס מסך. אשמח לשמוע דעתכם. דרך אגב, האם הספק של HEC מספיק למערכת כזו? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤992 כמות:1 לוח אם ASUS P5K-E ¤731 כמות:1 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤305 כמות:1 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) …
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם מקלדת רגילה ואני עובד איתו בחושך כך שאני זקוק למקלדת מוארת. השאלה היא האם מדבקות זוהרות בחושך למקלדת יועילו? האם אכן יראו אותן בחושך? תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-4500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט,עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סוגי המשחקים. בעיקר דוגמת דיאבלו 3, הירוס, ומשחקי פעולה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך הDELL שהמלצתם נראה סביר מבחינתי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייח CHAMPION INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHZ 8MB לוח אם INTEL BUFFALO CREEK 33BUC 1333MHZ מעבד INTEL QUAD CORE Q6600 2.4 GHZ 8MB זכרון 1GB DDR2 800MHZ {עץ מוצר} דיסק קשיח 250GB 7200RPM SATA כרטיס מסך INTEL GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 3000 O/B כרטיס רשת INTEL 10/100/1000 O/B כרטיס קול INTEL HIGH DEFINITION AUDIO 6 CHANNEL O/B צורב SAMSUNG DVD RW X18 SATA מארז מאושר אינטל MICRO ATX 300W קורא כרטיסי זיכרון למצלמות CHAMPION כרטיס תקשורת אלחוטית חיצוני של EDIMAX מערכת הפעלה XP HOME מקורי 1. מה התקציב? התקציב הוא2000 ש"ח אשראי 2. מטרות המחשב? מטרת המחשב היא אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, {גיימינג ו HTPC} 3. ה…
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
יש לי מארז (NINJA) חביב, שאני שוקל לשדרג, אבל יכול לשמור יש לי ספק כח 400 W איכותי של HEC שהיתי שמח להמשיך איתו הלאה אם אפשר גם הרד דיסקים יש בשפע כך שמה שאני בעצם צריך זה מעבד (I7?) , לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך (NVIDIA ) אני עובד עם שני מסכים כמובן, אותם כבר יש... מה אומרים? אה ושל אינטל
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפשת מחשב לגיימינג קל (FIFA + NFS), גלישה ואופיס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו FIFA ועבודה משרדית. המשחקים רצוי שישוחקו ברמה הגבוהה או בינונית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
המחשב צריך להיות מסוגל להריץ orcad הדרישות מהמחשב הן: CPU:Intel IA-32 or IA-64 2.4 GHz or more. Intel IA-32 ((Intel Architecture, 32-bit) compatible (including Intel P4 EMT and AMD OpteronTM); 1.2 GHz minimum, Memory: 4GB or even 8GB Display: 1024x768 @ 64000 colors, recommended 1280x1024 @ 32-bit color - External Graphic card (not on-board card) אם אפשר שיהיה Light Weight Computer
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בטווח מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים , סרטים , מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab , אילוסטרטור , פוטושופ. לא גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 עד 24 אינץ' -ל…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, המון טאבים פתוחים עם וידאו ומוזיקה, עריכה גרפית בעתיד, HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס- פרנסה, גרפיקה- פרנסה- עריכה- פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן, הנה מפרט שהרכבתי ל-HTPC שאני מעוניין לקנות בקרוב, הוא יריץ סרטי HD ב-1080p וכמו כן ישמש גם קצת למשחקים. יחובר לטלוויזית LCD ולמערכת סראונד. אין צורך בכונן DVD. התקציב הוא 4000 ואני משלם ב-10 תשלומים, ככה שבעצם למפרט עצמו יש 3700 ש"ח. אנא תנו דעתכם על המפרט, תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
Toshiba Satellite T115D-S1120 http://www.ofekpc.com/Product.asp?productid=3219 Acer Aspire One 753 http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=5170 לטושיבה יש כרטיס מסך של רדיאון ולאסייר יש נפח זיכרון גדול יותר ובלוטוס.... איזה יעבוד מהר יותר? תודה...
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
-
-
משהו מכיר את החנות START- מחשבי גיימינג אשמח לחוות דעת
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעשה טיפשי שעשיתי זה להתקין עליו WIN 7(המחשב זוחל אבל לא משנה כרגע)המחשב לא עולה יותר אחרי שעשתי שחזור עם גוסט,ואופצית הRECOVER נעלמה. מה אפשר לעשות?אני מיואש כבר למזלי לא מחקתי את הPARTITION של השחזור... תודה
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום דרוש מחשב נייד לעבודה משרדית בבית ובמשרד, תקציב עד 5000 שקל. חייב להיות נייד מאוד ולכן צריך להיות קל משקל צריך להיות מהיר ולכן חובה מעבד סביר, מספיק זיכרון וכונן SSD, עדיפות שיהיה רק כונן SSD אבל גדול. השימושים הם אך ורק אופיס ואינטרנט כנראה שנדרש גודל מסך קטן (~14 אינטש) בשביל הניידות, אם יש אופציה מעניינת עם מסך גדול יותר תישקל כי לא מתוכנן לחבר שום מסך נוסף.(לא על חשבון ניידות) מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב…
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודיי תואר בהנדסת חשמל, ושימוש יום יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).12-13 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום חברים, מה דעתכם על המפרט הבא? אשמח לדעת אם יש חלקים שלקחתי שלא מתאימים או שסתם אני מוציא יותר מידי על משהו מיותר [table] [tr] [td] קטגוריות [/td] [td] מוצרים [/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td] [/tr] [tr] [td] מעבד [/td] [td] Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray [/td] [td]1[/td] [td]₪889[/td] [/tr] [tr] [td] קירור למעבד [/td] [td] Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan [/td] [td]1[/td] [td]₪97[/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם [/td] [td] Gigabyte GA-H77M-D3H [/td] [td]1[/td] [td]₪445[/td] [/tr] [tr] [td] מארז [/td] [td] Fractal Design Define R3 White [/td] [td]1[/td] [td]₪486[/td] [/tr] [tr] [td] ספק כוח [/td] [td] SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk [/td]…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שוויתרתי לקנות IMAC אני צריך את עזרתכם כדי לבנות מפרט למחשב שישמש אותי אך ורק לגראפיקה דו-מימדית ועיבוד של קבצים גדולים יחסית בפוטושופ. אני מצפה מפוטושופ לטוס עליו! (: וכמובן שאוכל לעבוד במקביל עם כמה עמודי אינטרנט בו זמנית. התקציב שלי הוא סביבות 6000. המסך שחשבתי ללכת עליו זה אחד ממסכי ה 24' של DELL. המפרט צריך לכלול מארז וספק ומסך אך לא כרטיס קול. אני ממש לא בעניינים בשנים האחרונות, ורק היום ראיתי את מעבדי I7 החדשים. האם הם נותנים שיפור משמעותי בעבודה בחלונות ועם פוטושופ או שאפשר להסתפק עם DUAL או QUAD CORE? תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-