ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 +/- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, מה טוב, אבל לפטופ לא קונים כל יום. ב) במידת הצורך\ עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל עד 500 למעלה (כלומר 4700ש"ח לכל היותר, ורק אם זה מצדיק את זה בצורה חד משמעית). 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, פוטושופ (ושאר חבילת ADOBE), תיכנות בסיסי, תלת ממד בסיסי. (ברמה של משחקי סמארטפון, לא משחקי AAA) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 0 תגובות
- 482 צפיות
-
-
אני מחפש HTPC קטן לסלון שהולך לרוץ עליו בעיקר XBMC אני מתלבט בין ה ULTRA של אקסטרימר או על ה ZBOX של זוטאק http://www.xtreamer.net/ultra http://www.zotacusa.com/zbox-ad06-plus.html התקציב שלי הוא עד 1300 תודה רבה לכל מי שעוזר
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
מעבד: 2500k קירור: corsair h70 לוח אם: p67a-ud4-b3 זכרון: 4x4gb kingston מארז: haf 932 ספק: ss-850ht כרטיס מסך: 6950 gigabyte כ. קול: x-fi titanium קשיחים:seagate 500gb x2 mushkin 115gb: ssd מע' הפעלה:windows 8
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב עם הדרישות הבאות: עדיפות ל-SSD, אין צורך בנפח ענק. מסך 14-15.6 משקל עדיף כמה שיותר קרוב לכיוון ה-2 קילו +- (המחשב ללימודים וחבל שיכאיב לגב). אין צרוך בכונן אופטי. אם קיימת חייה שעונה על כל אלו וגם בעלת מסך עם רזולוציה גבוהה אז מה טוב. תודה מראש, לירן.
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניינת לקנות טאבלט לצרכים בסיסיים: לימודים (אופיס - קריאה וכתיבה), ואינטרנט. שמעתי שיש בעיות עם היכולת של המחשב "לסחוב" ווינדוס 7\8, שבגללן יש גם את הגרסה של הRT, שהבנתי שהיא לא מאפשרת להתקין כל מיני תוכנות. אשמח להמלצותיכם אודות דגמים שנראים לכם טובים, ובאופן כללי יותר לשמוע חוות דעת מה כדאי. במיוחד אשמח לחוות דעת לגבי הדגם הבא, שהוא בא עם מקלדת: http://www.ebay.com/itm/New-ASUS-VivoTab-RT-64GB-TF600T-C1-GR-Wi-Fi-10-1-Tablet-w-Mobile-Keyboard-Dock-/130910182470?pt=US_Tablets&hash=item1e7adadc46#shId נ.ב. יש סיכוי טוב שאוכל לרכוש מחשב בחו"ל, אז אני מניחה שזה מגמיש קצת את האופציות. תודה רבה על העזרה, ליענה.
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
יש לי מחשב של ASUS עם נתונים די מכובדים שנקנה בינואר 2012 שילמתי עבורו קרוב ל6 אלף שקל לפני חודש הוא התחיל לעשות בעיות, מכוון שהוא עדיין באחריות פניתי אל IBM שהם מספקים את האחריות עבור המחשב אמרו לי שתיקון לוקח בין 7-10 ימי עבודה. לטענתם הארד דיסק של המחשב שבק חיים ולא קיים הארד דיסק כזה במלאי (טענה הזויה, זה בסך הכל דיסק 2.5 של 500 ג'יגה) לאחר 3 שבועות פנו אלי עם הצעה לקבל מחשב חדש, אולטרה בוק עם נתונים פחותים בהרבה מהמחשב שלי, לא הסכמתי כמובן כרגע אני עדיין ממתין לתשובה מהם, עבר כבר חודש ימים יש מה לעשות? עם מי אני צריך לדבר? איפה מתלוננים?
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
-
-
שלום ברשותי כרטיס מסך חדש SAPPHIRE HD6570 1GB DDR3 (UP TO 2.8) הכרטיס חזר מהיבואן עכשיו בתמורה לכרטיס אחר שהתקלקל, אז יש לו רק איזה 4 חודשים לאחריות אבל הכרטיס חדש בכמה אפשר למכור?
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי בטיול ארוך בחו"ל. תקציב: עד 6000 ש"ח מדינת קנייה: ארה"ב / ישראל (איפה שזה יוצא יותר זול) שימוש: עריכת וידאו Full HD ואף יותר, קצת משחקים, אדמיניסטרצייה רגילה תוכנות חשובות: כל החבילה של Adobe עם דגש על גראפיקה, וידאו וסאונד רזולוציית מסך: לפחות 1920X1080 אחסון: SSD (אני מביא גם כונן נייד לאחסון היותר מאסיבי) גודל מסך: 15"-17" משקל: כמה שפחות עובי: כמה שפחות עשיתי קצת חיפושים ו-"מחקר" בעצמי ומצאתי את הדגם הבא: ASUS N56VJ-DH71 2.7GHZ i7-3740QM 16GB 250GB SSD 2GB NVIDIA GT 635M 15.6" FullHD W8 רציתי לשאול לדעתכם, האם זה אכן מתאים לצרכים שלי? האם יש משהו יותר טוב/יותר מתאים? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (לסטודנט) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 הגודל הרגיל, לא חשוב מט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) שיהיה טוב לקריאת עבודות וכתיבתם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת עם Numpad * משקל רצוי? שיהיה דיי קל בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות שיהיה ממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI , אם ניתן HDMI אבל נ…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
איך אני מבטל את הציפצוף מתי שאני מחבר את המחשב לחשמל או מנתק אותו מהחשמל, מחשב ACER? תודה
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
האים אני יכול לשדרג בכרטיס hd7770 במחשב הזה במקום הקיים צירפתי תמונה מקוה שזה יעזור . הספק הנוכחי הוא 350 wat אשמח לעזרה מהמבנים שבינכם הנה המפרט Part Number:0884116030072 [h=2]General[/h] Desktop type Budget desktop system, Small-form-factor PC Packaged Quantity 1.0 Platform Technology Intel vPro Technology Type Personal computer Recommended Use Corporate business, Small business Product Form Factor Small form factor Built-in Devices Speaker Embedded Security Trusted Platform Module (TPM 1.2) Security Chip Localization English / United States [h=2]Processor / Chipset[/h] Type Intel Core 2 Duo E8400 / …
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני טס ל3 חודשים לארה"ב ואני מנצל את זה כבר לקניית מחשב נייד ללימודים. אני אשמח להמלצות על מחשב לקניה שם. התקציב שלי לא מוגבל כרגע(אך בגדר השפוי) אם התמורה לכסף היא גבוהה. דרישות: גודל מסך- 13-15" רזולוציה- לפחות 900p משקל- 2ק"ג ומטה (ניתן לחרוג מעט) זמן סוללה רצוי- כמובן שכמה שיותר (מינימום 4 שעות) כונן ssd- כן או לפחות אפשרות להוספה/שדרוג צרכים- אינטרנט, אופיס, קידוד מוסיקה, סרטי HD, ומשחקים קלים(לא חובה) אחריות בינלאומית- כן שונות- אם מגיע עם ווינדוס 8 אז יש עדיפות למסך מגע. סליחה על החפירה ותודה מראש לכל העוזר!
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תיכנות ישומים הדורשים יכולות עיבוד גבוהות ועשרות דפדפנים פתוחים במקביל, פה ושם גם עבודה גרפיקאית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 עדיף 14 מאט * רזולוציית המסך? פחות קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין בעיה גם שלא יהיה כונן דיסקים * משקל רצוי? כמה שיותר קל, המחשב הולך להתנייד בתיק המון * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, שדרוג לסוללה 9 תאים אמור להיות כלול בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות USB ולפחות אחת מהן USB3, יציאת HDMI חובה וקורא כרטיסי SD * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות קריטי, העיקר שיהיה מהיר ודורבילי (המחשב יהיה בתנועה רוב היום) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייע…
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? תכנות, צפייה בסרטים באמצעות חיבור למסך חיצוני ורמקולים, משחקים בקטנה * גודל המסך? לא פחות מ13 לא יותר מ15.6 עדיף מאט לא קריטי * רזולוציית המסך? לא מעניין אותי (רוב הזמן יהיה מחובר למסך חיצוני) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אני ממש אוהב את הנקודת שליטה הזאת כמו שיש בlenovo * משקל רצוי? לכל היותר 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך וזה חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או מיני זה חובה, רצוי USB3 * Bluetooth? צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא מעניין אותי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למער…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה במציאות לפטופ מתאים לצרכים האלה: מטרות המחשב? אינטרנט, צפיה בסרטי HD, ניגון מוסיקה מתכנת TRAKTOR * גודל המסך? כל גודל מ14 אינצ' והלאה * רזולוציית המסך? HD לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא אכפת לי * משקל רצוי? לא אכפת לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא אכפת לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר USB, לפחות שתי USB 3.0 * Bluetooth? לא אכפת לי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך SSD, לא אכפת לי גודל הכונן הקשיח * כונן אופטי? צורב יכול להיות נחמד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - אם אפשר, ייתרון גדול * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אכפת לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, יש רשיון לWIN7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה מחשב לאמי. מחשב לצרכים מינימליים. גלישה באינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים לפעמים. משחקים שלא דורשים המון. חשבתי על המפרטים המומלצים של KSP האם זה טוב לדעתם ? http://ksp.co.il/?uin=15601 http://ksp.co.il/?uin=16087 תודה, היום אני מתכוון לקנות. אשמח לקבל קצת עצות
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
HTPC עד 2,500 שקל. תודה לכם. והנה תשובות לשאלות הסטנדרטיות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD, עבודה משרדית, אינטרנט, הורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
מסך 13.3 (בגלל המשקל), קל משקל, זמן סוללה ארוך.ישומים עיקריים אופיס, אינטרנט, ניגון סרטים. יציאת HDMI.לא שם טווח מחירים, אשמח לקבל מספר המלצות לטווחי מחירים שונים ומה אני מפסיד בבחירת מחשב בקטגורית מחיר נמוכה יותר.. חשבתי על כמה אופציות אפשריות: 1. Samsung NP530U3C-A07IL 2. Asus UX32A-R3024H 3. Sony VAIO SVT-13122CXS מחשבים נוספים? תודה,גיל
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין למכור את המחשב שלי אשמח לדעת כמה שווה בשוק יד 2 מעבד : Q6700 intel quad core קירור מעבד : h80 corsair מים לוח אם : MSI P7N dimond זיכרונות : Corsair XMS2 DHX 2048MB X 2 כרטיס מסך : EVGA GTX 295 CO-OP edition דיסק קשיח: WD 750GB 64M 72000RPM ספק כח : ANTEC TruePower Quattro 850W מארז : SilverStone SST-KL03S-W Kublai Tower Chassis ATX כרטיס קול: Creative X-Fi Titanium * צורב DVD *קורא כל סוגי כרטיסי הזיכרון תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
עזרתכם. ייתכן כי אין מקום להשוואה, אבל חבר מחפש מחשב נייד לשימוש ספיציפי - תקלוט בעזרת תוכנת TRAKTOR לפי ממה שהוא שמע מחברים, מומלץ להשתמש במחשב מאק מאשר "PC רגיל". (זה נכון?) המאק- http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-13-2-5-ghz-md101hb-a הדל- http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8540 לפי מה ששמתי לב במק המעבד הוא דואל קור בעוד שמחשב הדל הוא מרובע ליבות. בנוסף הארדיסק 5400RPM במאק ובדל 7200 התקציב הוא עד 4-4.5K, אך אם יש "אמת" במאק פרו לשימוש הנ''ל מוכן להשקיע 6.5 אלף. עד כמה הדברים האלה משמעותיים?
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה גרפית שימוש ב solidworks & matlab * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי (טובה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שיהיה NUMPAD * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאו…
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לבנות לחבר מפרט בשביל HTPC, אשמח אם תעזרו, תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא חובה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטים (HTPC) והורדות (Torrents). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). uTorrent ווידאו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD לטלויזיה 47". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ניגון סרטים באיכות גבוהה. 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
היי חברים! צריכה את עזרתכם בקניית מחשב נייד חדש. אני לא מבינה גדולה אז אשמח אם יעזרו לי כאן. אני רוצה מחשב נייד שיריץ יוטיוב בצורה חלקה ומהירה, מוזיקה, אייטונס.... והכי הכי הכי חשוב לי וקריטי לי - שיריץ משחקים כמו מייפל סטורי (נוו אל תצחקו עליי).וכל מיני בגלל הדודים עכשיו אמרו לי או יותר נכון.. ייעצו לי לשים לב שזה בא עם מעבד i7 שהזיכרון הפנימי יהיה 8 ג'יגה ומעלה, דיסק קשיח עם 7200 rpmובעיקרון כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 17.5 (שזה הכי גדול, לא?). איזה מחשב עונה על הקריטריונים האלה? ואיפה הכי כדאי לקנות ושל איזו חברה? מוכנה להשקיע עד 5-6 אלף. תודה רבה! מור.
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות, צפיה בסרטים, שימוש כללי (בעתיד סטודנט לתחום הנדסי, כך שצריך להתאים ללימודים) * גודל המסך? 14-15.6 * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? 1080*1920 (FHD) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שפחות מן הסתם, אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר מן הסתם, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לMSATA/SSD, אך לא חובה כי במקרה הכי גרוע אשדרג לSSD בעתיד הקרוב-רחוק * כונן אופטי? לא חשוב, עדיף שלא כדי להקטין את הגודל הפיסי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריו…
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-